To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Dramy, czyli urok Azji część 3 wątku

Trzykrotka - Wto 14 Paź, 2014 17:00

BeeMeR napisał/a:
[b] T
Rozkleiłam się na maśłano przy tej scenie: :serduszkate:
Zwłaszcza w części wyczekująco-radosnej, na uśmiechu - zanim się bohater rozkleił ;)
aaa, i tak cała śliczna :serduszkate:

Uwielbiam tę scenę dil se - rany! Ile tam jest cudowności! I ta spineczka i malutka kokieteria dziewczynki i jej bezgraniczne szczęscie i totalne rozklejenie się ojca - że on to wytrzymał, nie padł na zawał :thud:
Będę na nią głosować jako na Najbardziej Wzruszającą Oskę Roku :serduszkate: Tak jak za ubiegły rok - na Siwona z córeczką :serduszkate:

Aragonte napisał/a:
Miałam dużą frajdę podczas sceny obijania mordy zuemu ajussiemu :twisted:

Uch :bejsbol: Katharsis, normalnie!

Agn - Wto 14 Paź, 2014 17:03

Aragonte napisał/a:
Czy ktoś zna namiar na jakieś ładne tapetki z pewnym Przypadkowym Aktorem? :wink:

Wujek Google to the rescue!
https://www.google.pl/sea...iw=1280&bih=651

Osobiście (oczywiście nigdy byście na to nie wpadły) na tapecie mam to:

Aragonte napisał/a:
No co, w końcu grzeczna jestem :flirtuje2:

Oj, niedobrze... literówki się wkradają i powodują zamieszanie. :lol:

Trzykrotka - Wto 14 Paź, 2014 17:08

Agn napisał/a:

Osobiście (oczywiście nigdy byście na to nie wpadły) na tapecie mam to:

Jaka piękna i rozgrzewająca! Chyba sobie wezmę :kwiatek:

Muszę Wam zapodać, że w MSH wreszcie dużo się dzieje. A jak tym razem Tal Tal się rozpłakał, to tak, że serce mnie bolało z żalu. Końcówka będzie chyba mocno dramatyczna :trzyma_kciuki: Czekajcie na mnie (z takim urodzajem Ju Ki kto by tam nie poczekał :mrgreen: ), bo napisy się pichcą.

Aragonte - Wto 14 Paź, 2014 17:15

Dziękuję Agn i wujkowi Google :kwiatki_wyciaga:

Agn, widziałaś to? :lol:
http://media-cache-ec0.pi...03cbb98d9f3.jpg

Edit: ooooch :serce:
Jeden z tych gifów już znacie, ale wkleję go po raz drugi, bo znalazłam jego brata :wink:

Yyy, co to ja chciałam powiedzieć... :paddotylu: wachlarz z turboładowaniem poproszę :rumieniec:

Agn - Wto 14 Paź, 2014 17:23

Trzykrotka napisał/a:
Jaka piękna i rozgrzewająca! Chyba sobie wezmę :kwiatek:

Prawda? Cieplej się człowiekowi robi, jak widzi tę tapetkę. :D
Trzykrotka napisał/a:
Czekajcie na mnie (z takim urodzajem Ju Ki kto by tam nie poczekał :mrgreen: ), bo napisy się pichcą.

Czekam! Grzecznie czekam!

Oglądam Junki - boska scena, kiedy miał na muszce i Won Shina i jego córkę i jak córka zasłaniała ojca, a ojciec córkę. Ta dziewczyna ma niesamowitą odwagę. No i Yoon Kang nie może tak po prostu zabić człowieka, który zrobi wszystko dla swojego dziecka. Poza tym - to nic by i tak nie dało. Zabije tylko psa, a przecież za nim idzie smycz prowadząca do ręki za wszystko odpowiedzialnej.
No to przede mną dalszy ciąg śledztwa.
Aragonte napisał/a:
Agn, widziałaś to? :lol:
http://media-cache-ec0.pi...03cbb98d9f3.jpg

Hihi dobre! Widzę, że z Junkiego niezły zgrywus. :D

Aragonte - Wto 14 Paź, 2014 17:28

Agn napisał/a:
Hihi dobre! Widzę, że z Junkiego niezły zgrywus. :D

Cały czas mam takie wrażenie, kiedy oglądam jakieś materiały dodatkowe, sceny nieudane i jakieś wywiady :-D Wydaje się szalenie pozytywny, zakręcony i skory do śmiechu :D
Naturalnie to może być tylko takie wrażenie, ale co tam :wink:

Ekhem, przyznaję się, że ukradłam tapetkę Agn :wink:

Agn - Wto 14 Paź, 2014 17:28

Cytat:
Yyy, co to ja chciałam powiedzieć... :paddotylu: wachlarz z turboładowaniem poproszę :rumieniec:

Chwilowo go zarekwirowałam, później ci go udostępnię...

Agn - Wto 14 Paź, 2014 17:36

Aragonte napisał/a:
Ekhem, przyznaję się, że ukradłam tapetkę Agn :wink:

Po to pokazałam, by sobie wziąć, jeśli ktoś ma ochotę. :mrgreen:

BeeMeR - Wto 14 Paź, 2014 17:40

Cytat:
O, to tutaj beczałam jak durna owca... O rany, jak mnie wtedy ślozy poleciały, pojęcia nie masz... puszczały mi już nerwy od tego wszystkiego. Chlip, chlip, chlip!
No właśnie - każda z nas ma nieco inną wrażliwość i co innego powoduje łzy czy strach o bohatera - podejrzewam, że Wy aż tak Wilczkiem się nie wzruszycie jak ja :mrgreen: (mnie go żal, bo się wkopał nieźle i jak by nie było spaprał życie :( )

Cytat:
Nie mam problemów z kolejnymi rolami aktorów.
ja też nie - co najwyżej z niektórymi aktorami - jak z Ciapą :roll:

Cytat:
Tak... odpowiadając na wpis podsumowający fotki i video - mnie też zachwycają te zegarki. Bezgranicznie. :twisted:
a buty? ;)
http://www.dramafever.com...ls-photo-shoot/

Aragonte napisał/a:
Cały czas mam takie wrażenie, kiedy oglądam jakieś materiały dodatkowe, sceny nieudane i jakieś wywiady :-D Wydaje się szalenie pozytywny, zakręcony i skory do śmiechu :D
ja też - zresztą nie tylko on - np tu (Arang):
http://www.youtube.com/wa...Xufo1q&index=81

A tu Hanjo na radośnie: :lol:

gif z kręceniem pistoletu jest absolutnie cudny :rozoweokulary:
ja wiem, że to ozdobniki dramy, ale i tak mi się podobają niezmiernie :love_shower:

Aragonte - Wto 14 Paź, 2014 17:43

Ozdobniki, ale urocze :love_shower:
Przypominają mi się dawne westerny :wink:

Edit: tak się zastanawiam, czy nie zacząć Wilczka, żeby komentować niemal równolegle z Tobą i Trzykrotką, a Joseońskiego Rewolwerowca zostawić sobie na deser :wink:

Agn - Wto 14 Paź, 2014 17:52

Cytat:
No właśnie - każda z nas ma nieco inną wrażliwość i co innego powoduje łzy czy strach o bohatera - podejrzewam, że Wy aż tak Wilczkiem się nie wzruszycie jak ja :mrgreen: (mnie go żal, bo się wkopał nieźle i jak by nie było spaprał życie :( )

Niczego nie zakładaj z góry, bo jak się wkręcę w dramę, to potrafię beczeć nad byle czym. ;)
BeeMeR napisał/a:
a buty? ;)
http://www.dramafever.com...ls-photo-shoot/

Buty już wcześniej widziałam - jeśli LMH życzy sobie, bym dla niego założyła szpile, to nie ma sprawy. ;)
BeeMeR napisał/a:
A tu Hanjo na radośnie: :lol:

No i oczywiście nieśmiertelny zajączek. ;)
BeeMeR napisał/a:
ja wiem, że to ozdobniki dramy, ale i tak mi się podobają niezmiernie :love_shower:

Ozdobnik czy nie - jest niezwykle seksowny. :serduszkate:

Aragonte - Wto 14 Paź, 2014 17:56

Agn napisał/a:

Ano właśnie :serduszkate: niby dlaczego muszę się ciągle wachlować, kiedy oglądam te gify? :serduszkate:

Prawie napisałam: "kiedy Junki bawi się pistoletem".

To ja może sobie stąd pójdę, sprawdze, czy nie ma mnie gdzie indziej, hmmm, bo nie wiem, gdzie mnie moje skojarzenia doprowadzą :ops1: :lol:

Agn - Wto 14 Paź, 2014 18:13

Aragonte napisał/a:
Ano właśnie :serduszkate: niby dlaczego muszę się ciągle wachlować, kiedy oglądam te gify? :serduszkate:

Hmm... trudno powiedzieć. Może chcesz nam ze szczegółami wyłuścić, co ci leży na sercu? :twisted:
Aragonte napisał/a:

Prawie napisałam: "kiedy Junki bawi się pistoletem" :-P

Cytując Won Shina: "Powinieneś znać różnicę między strzelbą a pistoletem". :twisted:
Cytat:
To ja może sobie pójdę, sprawdze, czy nie ma mnie gdzie indziej, hmmm, bo nie wiem, gdzie mnie moje skojarzenia doprowadzą :ops1:

Te, te, te! A ty gdzie?! Wracaj i dziel się spostrzeżeniami, przemyśleniami, gifami i wszystkim innym, co dotyczy fazy! *ciągnie Aragonte z powrotem za kołnierz*
Masz tu coś, czym podkarmisz należycie fazę: http://thefangirlverdict....for-lee-jun-ki/
Szczególnie polecam jego wypowiedź odnośnie związków - uwaga, do zakochania się. ;)

Ja zaś po tych wszystkich nastroszonych piórkach, małpkach, blondach, rudościach i innych eksperymentach na głowie Junkiego chyba najbardziej lubię:

Schludnie, krótko i całą jego urodę widać.

Admete - Wto 14 Paź, 2014 18:30

BeeMeR napisał/a:
Cytat:
Nie mam problemów z kolejnymi rolami aktorów. Ja też nie - co najwyżej z niektórymi aktorami - jak z Ciapą :roll:

Jak lubię aktora, a tego nowego od Baek Dong Soo polubiłam, to chętnie go oglądam w różnych rolach pod warunkiem, że produkcja, w której występuje mi odpowiada. Empress nie dokończyłam, bo się znudziłam scenariuszem. Nie mam natomiast tak, że oglądam wszystko z jakimś konkretnym aktorem - jak mi nie pasuje drama czy film, to zerknę z ciekawości, ale oglądać nie będę tylko dla jednej osoby. Interesują mnie postacie, aktor jest ich odtwórcą.

BeeMeR - Wto 14 Paź, 2014 18:32

Aragonte napisał/a:
tak się zastanawiam, czy nie zacząć Wilczka, żeby komentować niemal równolegle z Tobą i Trzykrotką, a Joseońskiego Rewolwerowca zostawić sobie na deser :wink:
A n ie obrażę się - Gunman nie ucieknie, a może się nawet dotłumaczy nieco w międzyczasie :mrgreen:

Agn napisał/a:
ego nie zakładaj z góry, bo jak się wkręcę w dramę, to potrafię beczeć nad byle czym. ;)
Ja też - nad Dokko na przykład, że mi umrze ;)

Aragonte napisał/a:
Agn napisał/a:

Oj, jest cholernie seksowny :serduszkate:
Agn - Wto 14 Paź, 2014 18:32

Ja jestem pełna poświęcenia. *wspomina z rozrzewnieniem seans Mackerel Run* :lol:
BeeMeR - Wto 14 Paź, 2014 18:34

Agn napisał/a:
Ja jestem pełna poświęcenia. *wspomina z rozrzewnieniem seans Mackerel Run* :lol:
Tja, King Uncle, Yeh Lamhe i te sprawy...
Aragonte - Wto 14 Paź, 2014 18:34

Agn napisał/a:
Szczególnie polecam jego wypowiedź odnośnie związków - uwaga, do zakochania się. ;)

Nie tylko to jest do zakochania się :serduszkate:
Zresztą, co ja tam gadam - dla mnie to już i tak po herbacie, bom zajunkizowana na ament.

Wypatrzyłam fotkę Jun Ki z kotkiem - ciekawe czyim? On ma chyba dwa psiaki.
http://i1341.photobucket....zpsd2c86dd1.jpg

Edit: aaaaa, podoba mi się to zdjęcie Jun Ki w wersji ciut bardziej dorosłej :serce:
http://i1341.photobucket....zpsa8a60334.jpg

Agn - Wto 14 Paź, 2014 18:37

Wiedziałam! Wiedziałam, że wyłapiesz tego kotka! :mrgreen:
Z dzikim kiciusiem też gdzieś tam pod spodem było. :mrgreen:
Dobra, wracam do 13. odcinka, Gunman czeka...

Agn - Wto 14 Paź, 2014 18:38

Aragonte napisał/a:
Edit: aaaaa, podoba mi się to zdjęcie Jun Ki w wersji ciut bardziej dorosłej :serce:
http://i1341.photobucket....zpsa8a60334.jpg

*potakuje, nie mogąc już wydobyć z siebie niczego inteligentnego*

Tymczasem w Joseon gunman...

Yoon Kang wzdycha, że to już koniec - jakie "koniec", gościu? Toż dopiero połowa dramy za nami! Won Shin się zabezpieczył wcale nieźle, to szczwana bestia. Może dlatego tak piekielnie lubię tę postać. Mogę go uwielbiać i mu współczuć, z jednej strony trzymać za niego kciuki, a z drugiej - pragnąć, by Yoon Kang go porządnie złapał i raz na zawsze się z nim rozprawił. A potem wziął w obroty resztę tego zatwardziałego towarzystwa. :mrgreen:

Aragonte - Wto 14 Paź, 2014 18:42

*ogląda zdjęcia i się rozpływa*
:serduszkate: :serduszkate: :serduszkate:

Niech ktoś przyśle ekipę sprzątającą i zeskrobie resztki mnie sprzed monitora, bom już rozpłynięta do reszty :serduszkate: :serduszkate:

Agn - Wto 14 Paź, 2014 18:44

Ty się lepiej cementuj w jeden solidny kawałek, bo sobota nas czeka! Że nie wspomnę, że jeszcze trochę Junki do oglądania się znajdzie. :serduszkate:

(Piękne są takie fazy, kiedy wszyscy są zgodni, że aktor wart jest szacunku i uczuć ciepłych wszelakich.)

Agn - Wto 14 Paź, 2014 18:50

Kurczę! Hye Won przyszła do Yoon Kanga przeprosić za ojca. Co on na to?
- Choćbyś przeprosiła dziesięć tysięcy razy mój martwy ojciec nie powstanie z grobu!
No dobra, ale nie wyżywaj się na niej, co? Kobieta ci nic nie zrobiła. :(

Zaraz się pewnie dowie, że prawicowcy będą mu chcieli zrobić ziazi...

Edycja: BANG! No i właśnie go aresztowali, a Won Shin jest na wolności. Kurde mol, no!!! :wsciekla: Walcz, Yoon Kang! Nie daj się!!! :uzi:

Admete - Wto 14 Paź, 2014 18:57

Z tej strony, którą wkleiłyście najbardziej mi się podobają te zdjęcia ( podkarmię wasza fazę ;) ):

Agn - Wto 14 Paź, 2014 18:59

Hah! Albowiem są to piękne zdjęcia! I to ostatnie - tak, mój typ. ^^ To chyba jakieś powojskowe, że ma takie króciuteńkie te włosy. :serduszkate: