Seriale - Śmiech i łzy - czyli dramowa różnorodność
BeeMeR - Pią 17 Gru, 2021 12:43
| Cytat: | | Chyba jednak ta tajska wersja "Full House" po prostu była bardzo "koreańska" | też odniosłam takie wrażenie tylko akcenty tajskie i język śpiewniejszy, acz Druga, w drugiej połowie zwłaszcza bardzo w klimacie tych dwóch Crazy Evil Bitches (a jeśli doliczyć mamuśkę to trzech ), które knuły przez wszystkie 15 odcinków Majurat choć Mintra i tak była mniej agresywna i nikogo nie szarpała
Trzykrotka - Pią 17 Gru, 2021 12:47
| Loana napisał/a: | | Trzykrotka napisał/a: | Yu Mi's Cells było cudnościowo - ostatnią sceną okazało się- zerwanie. Tak, bohaterowie w najostatniejszej scenie rozstają się ze sobą i idą każde w swoją stronę. Oska za nowatorstwo |
Już takie rozwiązanie było w dramie użyte "When the weather is fine" - jeśli dobrze doczytałam, to podobnie się kończy. |
Otóż nie Owszem, bohaterowie rozstają się na jeden odcinek i wiosną schodzą znowu - na sam koniec dramy. Wiem dokładnie, bo nawet tę dramę tłumaczyłam.
W Yu Mi dziewczyna miała jeszcze dwóch innych, w mojej opinii lepszych dla niej kandydatów, kolegów z pracy. Jeśli będzie drugi sezon, to może z którymś z nich - ja już sobie dam spokój.
Age Of Youth nie znam - chyba żadna z nas tego nie oglądała.
Loana - Pią 17 Gru, 2021 15:09
| Trzykrotka napisał/a: | | Owszem, bohaterowie rozstają się na jeden odcinek i wiosną schodzą znowu - na sam koniec dramy. Wiem dokładnie, bo nawet tę dramę tłumaczyłam. |
SERIO?! DZIĘKI!! Bosz, jak dobrze wiedzieć, że to się tak kończy - bo czytałam w opisach, że właśnie się rozstają i co prawda to pozytywnie wybrzmiewa, no ale jednak dla mnie pozytywne nie było. Ale to ciekawe, że w komentarzach tak ludzie tą dramę opisywali, bo to rozstanie to nie było tylko w jednym opisie podane. Kilka osób tak oceniło zakończenie.
Trzykrotka - Pią 17 Gru, 2021 18:45
W Ładnej pogodzie w ogóle romans był dość dziwny i pokręcony imho i w sumie nie taki ważny. Ważniejsze były poplątane relacje rodzinne głównych i załatwienie innych spraw niż romans.
BeeMeR - Pią 17 Gru, 2021 20:13
| Loana napisał/a: | | to rozstanie to nie było tylko w jednym opisie podane | Nie wiem jak w tej dramie, ale rozstania przedfinalne w dramach najczęściej są źle napisane - w Full House thai też, za długo i bez większego sensu. Ale cóż zrobić, trzeba przeczekać, przewinąć, przespać, zapomnieć - co kto woli
Dali na Wschodzie nie ma 11 i 12 odcinka - macie jeszcze czy poszukać we własnym zakresie?
Admete - Pią 17 Gru, 2021 20:24
Mam, mam. Postaram się wrzucić.
BeeMeR - Pią 17 Gru, 2021 21:12
A jeśli chodzi o głupio poprowadzone dramy to nie polecam Kim Soo Ro
Skończyłam (przewijać) dziś - o ratunku...
Prawdziwy założyciel i pierwszy król Gaya to się chyba w grobie przewraca, bo tak niepozbieranego i niezdecydowanego króla segukowego jeszcze nie widziałam
Wątek romansowy też jest spaprany po całości - pierwsza księżniczka-szpieg ościennego państwa Saro (Silla) zajmuje około 20 odcinków, kolejne 5 są wrogami ale nawet po zerwaniu myślą o sobie, dopiero jak w 25 panna umiera podstępnie zabita przez naczelnego Zuego, 26 odcinek główny ją opłakuje, dopiero ostatnie 6 odcinków poświęca księżniczce indyjskiej, która cały czas plącze się na drugim planie bez większego sensu i próbuje się przekonać widzów, że to para stworzona w niebie
Najpierw został wybrany przez złote jajo, przepowiednia bla bla, potem długo przewodził ludziom nieformalnie, założył kuźnię i jego sława urosła, ale za choinkę nie chciał się dać obrać królem, prosili go i przekonywali długo, wreszcie się zgodził to mu chcieli zmienić tj. narzucić królową (bo nie wiedzieć czemu nie ożenił z panną od razu jak się zdecydował), potem panna tuż przed ślubem popłynęła do Indii bo to niby jej rodzima tradycja, a jak doszły słuchy że sztorm zatopił jej statek omc król się załamał i powiedział, że chętnie abdykuje jeszcze przed koronacją i nigdy się nie ożeni
Księżniczka na szczęście wróciła i łaskawca pozwolił się koronować
Co za durna drama
Kilka fotek z finału:
powitanie księżniczki na plaży i ślub od ręki, jak tylko wróciła z Indii w łupince w czerwonych szatkach. Ten w żółtym nakryciu głowy z pióropuszem i rączkami złożonymi do modlitwy na trzecim i czwartym zdjęciu to nagle wprowadzony brat księżniczki przywieziony z Indii.
I odrobina kiczu na koniec, po nocy poślubnej, wraz z jakże głęboką myślą na koniec
Admete - Sob 18 Gru, 2021 09:26
Wywiad z Lee Se Young czyli naszą Sung Deok Im z Red sleeve:
https://www.youtube.com/w...mLyMEfGTXE&t=2s
Są napisy angielskie.
Dziś zaczyna się nowa drama fantasy i mam zamiar spróbować:
https://www.youtube.com/watch?v=jbRXuTHxMnk
Red Sleeve odc. 11 będzie na Wschodzie.
Aragonte - Sob 18 Gru, 2021 13:25
Dzięki, Admete
Obejrzałam wczoraj tak z półtora odcinka Just Between Lovers/Rain or Shine, powtórkowo, na Netflixie - ale to dobre.
A dzisiaj zabrałam się za dokańczanie Bong Soon, bo ciągle wiszą mi nad głową te ostatnie odcinki. Oczywiście Creepy Zuol nie mógł zginąć tak po prostu Scenki między głównymi na pewno spodobałyby się Loanie, bo ta dwójka świetnie wypada razem, a aktorka w głównej roli jest tak urocza, że rozbraja mnie całkowicie
Admete - Sob 18 Gru, 2021 15:14
Dobre, bardzo. Nie mogę się oderwać, choć już raz widziałam.
Trzykrotka - Sob 18 Gru, 2021 16:13
| Admete napisał/a: | | Wywiad z Lee Se Young czyli naszą Sung Deok Im z Red sleeve |
Urocza jest. Bardzo ją lubię, dobrze że sporo gra. Faktycznie, tak jak mówi, nie grała zbyt dużo w segukach, ale moim zdaniem jest do nich stworzona.
Dziś wreszcie coś sobie obejrzę od A do Z i nie zasnę w trakcie - taki mam plan.
Dorzuciłam wczoraj odcinki Dali o które prosiła BeeMer teraz możemy mieć ich podwójną ilość jeśli Admete też to zrobiła
Co do uroczych aktorek, to fakt, że nasza Myszka w Strong Woman pobiła wszelkie rekordy pod tym względem. Ja naprawdę chciałabym z tej dramy zrobić jakiś skrót z wyłącznie wątkiem głównej pary, bez gangsterów i Sinobrodego. Ji Soo mógłby zostać do ozdoby, choc jego wątek też jest niepotrzebny.
BeeMeR - Sob 18 Gru, 2021 19:11
Obejrzałam 11 odcinek Red Sleeve, smutny, może nawet ponury. Co najmniej dwa rozwiązania fabularne mi zgrzytnęły, ufam, że 12 bardziej do mnie przemówi...
Admete - Sob 18 Gru, 2021 19:45
Obejrzę od razu oba odcinki Red sleeve jutro.
BeeMeR - Sob 18 Gru, 2021 19:58
To chyba dobry pomysł, bo 11 znów ma trudny cliffhanger
BeeMeR - Sob 18 Gru, 2021 20:32
Drugi odcinek Dali dość mnie znudził, acz leżący bunt tatuowanych klat na koniec interesujący
Rozumiem jednak, ze pewne sprawy trzeba było pozałatwiać zanim główna para stanęła naprzeciw siebie.
Dali ma przedziwną fryzurę
Admete - Sob 18 Gru, 2021 21:32
U mnie wszystko poszło w odstawkę póki nie skończę Just between Lovers. Mam fazę Nawet Wiedźmin poczeka.
Trzykrotka - Nie 19 Gru, 2021 00:14
Wiedźmina nie ruszyłam nawet 1 sezonu, choć planowałam, Jakoś nie mam na razie (długotrwale) nastroju. Za to sprawdziłam Inspector Koo - oho, dość wariackie to jest, ale mi się o dziwo podobał pierwszy odcinek. Ta aktorka od Klejnotu jest bardzo fajna, choć do postaci będę się musiała przekonać po tym, jak latało nad nią robactwo wyraźnie zagnieżdżone w jej włosach
Red Sleeve musiał tak kiedyś sponurzeć, bo jak tu inaczej obejść się z demencją króla, który twardo trzyma się władzy, ale wnuka myli z dawno zmarłym synem? Bardzo smutny był ten odcinek, ale każdy z glównych aktorów miał swoje do zagrania. A ponieważ główna para ledwo się spotkała, to można było tym razem skupic się na grze Jun Ho. Bardzo mi sie podobał w konfrontacji z dziadkiem, ale jeszcze bardziej - z mistrzem Hongiem, Pokazał królewski pazur i świetnie tę scenę zagrał.
Wydaje mi się, że - na szczęście - twórcy nie będą rozwodzić się długo i szeroko nad tym, jak to wrogowie knuli przez całą dramę, a bohaterowie z nimi walczyli i po załatwieniu tego, co trzeba załatwić, znów wrócą do relacji tych dwojga.
Podejrzałam końcówkę 12 odcinka (na cały nie mam już siły, ide spać) i cóż - propozycja została złożona po raz drugi.
BeeMeR - Nie 19 Gru, 2021 00:52
Obejrzałam 12, jest świetnie zagrana, w dużej mierze bardzo md
i się podobała,końcówka jednak najmnaiej. Trochę umarł dla mnie ten romans, jak tak jedno prosi a drugie nie chce bo nie a czas płynie...
Albo ewentualnie najwyżej "żeby go chronić"
Trzykrotka - Nie 19 Gru, 2021 09:02
Najbardziej w romansach nie lubię zmarnowanego czasu, na wzór Veer Zaara, czy może lepiej Lucy Maud Montgomery, która uwielbiała opisywać bohaterki po latach orientujące się, że są zakochane W końcówce 12 widzialam, że upłynęły 3 lata od wydarzeń z odcinka 11? Oby Duk Im nie kazała nam czekać do odcinka 16.
BeeMeR - Nie 19 Gru, 2021 09:20
No właśnie...
Na te trzy lata pewnie nie ma rady, , ale dobiło to moje i tak przestudzone emocje. Zobaczymy jak wykorzystają ostatnie 4 odcinki, ufam resztką nadziei, że panna zdecyduje się wcześniej niż w finalnym odcinku
Admete - Nie 19 Gru, 2021 09:55
Ma być 17 odcinków. Dodali jeden podobno właśnie po to, żeby oddać sprawiedliwość romansowi. Niestety tak było w historii. Zaczęły się kolejne nowe dramy - Snowdrop i Bad and Crazy.
Edit: Obie z Aragonte przechodzimy właśnie fazę na Junho w roli Gang Doo.
Trzykrotka - Nie 19 Gru, 2021 12:55
Jun Hi wart jest tam wszelkich pochwal
Myślałam o Sowdrop, ale już na widok aktora boję się kolejnego pięknego snuja na wzór One Spring Day. Tak go właśnie lubią obsadzać. Mam i tak zapasy rzeczy do oglądania.
BeeMeR - Nie 19 Gru, 2021 15:21
| Admete napisał/a: | | Niestety tak było w historii | W historii to on miał żonę, a drama umiała to zignorować
Mnie jednak nie chodzi o to co, ale jak - brakło mi tam choćby jednej sceny rozmowy między główną parą przed przeskokiem czasowym, nie wierzę, żeby się nie widzieli i nie znaleźli sposobności przez 3 lata, tym bardziej że tu dość swobodnie panna wychodzi z pałacu kiedy chce bo ma przepustkę, chodzi w ten zakątek gdzie spotyka księcia kiedy dramie wygodnie - dało się.
Ale to pewnie tylko ja tak zrzędzę, nie przejmujcie się i fazujcie przykładnie - możecie jakiś zachwyt lub dwa napisać bez krępacji
Admete - Nie 19 Gru, 2021 16:19
Tak, wiem - ty masz inne wymagania względem romansu niż na przykład ja Obejrzę chyba dopiero w tygodniu, no na razie Just between lovers/Rain or shine plus inne zaległe rzeczy. Wiedźmin też czeka w kolejce. Na razie obejrzałam 7 odcinek Koła czasu.
RaczejRozwazna - Nie 19 Gru, 2021 16:20
Trzykrotko wpadłam zapytać z jakiej dramy masz avek? Bardzo ładny wizualnie, może bym podejrzała, bo kostiumowy chyba?
|
|
|