To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Prawnik potrzebny od zaraz! - czyli dramaland po raz 15-ty

Aragonte - Sob 29 Wrz, 2018 20:47

Admete napisał/a:
Dziś się zaczyna The Player:

Czyli pan z Blacka w nowej dramie :wink: Daj znac, jak wypadnie.

Admete - Sob 29 Wrz, 2018 20:54

Cytat:
Czytam właśnie, że oglądasz, chyba nawet dwa horrory.

Ten drugi nie jest horrorem zasadniczo, to historia z duchami, ale niestraszna. Natomiast ten serial OCN ma mroczniejszy nastrój, ale jest też kryminałem. Jestem chyba zbyt racjonalna, żeby brac na serio horrory. Nie oglądam tylko krwawych i bardzo dziwacznych. The Guest jest w sam raz ( jak na razie ).

Który fragment Alicjo? Wkleiłam link z fragmentami The Player - dziś się zaczyna. A ten aktor gra też w Szefie Kimie, w Signal i w Black.

Aragonte dam znać, bo oczywiście sprawdzę. Lubię dramy produkcji OCN, ale nie wiem czy akurat ta mi będzie pasować.

Trzykrotka - Sob 29 Wrz, 2018 21:11

Admete napisał/a:
Dziś się zaczyna The Player:

I Third Charm z Namshinkiem i Esom. Na plakacie promującym idą razem lizbońską uliczką - wiem którą :serduszkate:
Alicjo, zachwycaj się Eugenem, chętnie ci w tym potowarzyszymy :kwiatek: Ja też uważam, że postać jest jak najbardziej w porządku, tylko aktor do niej nie pasuje. Pasuje jako żołnierz, jako nie-obywatel Joseonu, mniej jako mściciel rodziców, a już absolutnie nie pasuje jako amant dla Ae Sin. Czyste drewno bez emocji.
Napisy pewnie będą jutro - dziś nawet nie zaczynam przeglądać i proszę o nie spoilerowanie jakby co :kwiatek:

Aragonte - Sob 29 Wrz, 2018 21:14

Admete napisał/a:
Ten drugi nie jest horrorem zasadniczo, to historia z duchami, ale niestraszna.

Ale ręka wyłażąca z ziemi robiła niezłe wrażenie :mrgreen:

Serio mam ochotę na coś lekko mrocznego, ale ciągle nie mogę się za nic zabrac, ech.

Podejrzałam wątek Słoneczka na Soompi - ech, nie ma co się nastawiac, że będzie lekko. Chyba dobrze obstawiałam. Ale odstawiam to na razie, tj. nie będę o tym myślec, bo wtedy nic nie zrobię, tylko będę czytac spoilery.

W sumie to prawie nic dziś nie zrobiłam poza intensywnym myśleniem i robieniem notatek, no wygrzebaniem z biblioteczki lektur, które na moje oko mogą mi się przydac podczas pisania.
Już zapomniałam, jaki to pożeracz czasu :frustracja:

Admete - Sob 29 Wrz, 2018 21:21

A co będziesz pisać? Ja jeszcze mam do sprawdzenia nową dramę medyczną o chirurgach od serca.
Aragonte - Sob 29 Wrz, 2018 21:24

Właściwie to już piszę - no swoją tfurczośc, kontynuację. Na razie głównie spisuję koncepcje i pomysły, bo mam ich całkiem sporo, ale jakieś fragmenty scen i dialogów też mam. Plus jedną praktycznie kompletną scenę, od której wszystko się zaczęło. Właśnie wysłałam Praedzio esmesa z fotką, na której prezentuję swoje lekturki do ewentualnego wykorzystania, a przynajmniej przejrzenia :wink: Z jednej właśnie wypisałam sobie to i owo, żeby ustalic, co mogę wykorzystac w kuchni jako broń, ale tak, żeby kogoś jedynie rozbroic i ewentualnie ogłuszyc, a nie zabic :wink:
I już kończę ten OT :kwiatek:

Alicja - Sob 29 Wrz, 2018 23:24

Trzykrotka napisał/a:
a już absolutnie nie pasuje jako amant dla Ae Sin. Czyste drewno bez emocji.

Cóż ty piszesz :paddotylu: Przecież on tak pięknie patrzy na pannę :flirtuje2: A scena w hotelu ( odc. 4) gdy stał za jej plecami i próbował się wytłumaczyć uciekając wzrokiem na boki dlaczego mieszka w gnieździe rozpusty? :lol:

Świetnego mają tam tłumacza, zabawany ludek :mrgreen:

Aragonte - Sob 29 Wrz, 2018 23:30

Alicja napisał/a:
Świetnego mają tam tłumacza, zabawany ludek

Tłumacza lubię, służących też :mrgreen:
A co do Eugene'a, to będziemy się najwyżej pięknie różnic :mrgreen: :kwiatek:

Trzykrotka - Nie 30 Wrz, 2018 00:07

O tak, zdecydowanie będziemy się różnić :wink: Nie poradzę, to nie moj typ aktorstwa. Ale przyznaję, że świetnie trzyma postawę w mundurze.
Ja już zaczynam żegnać się z bohaterami, ale łatwo nie będzie. Juz przecież w 22 odcinku zginął ktoś, kogo lubilam. Niech to się już skończy. Poznajmy tę historię do końca i wracajmy tylko do tego, co nas kręciło i cieszyło.

Admete - Nie 30 Wrz, 2018 07:12

Obejrzę ostatni odcinek - dla mnie to w sam raz - cztery na początku, jeden na koniec, parę scen w środku ;)
Za tydzień zaczyna się Best Divorce z Bae Doo Ną i Lee El :) Pierwszy zwiastun:

https://www.youtube.com/watch?v=xmMbyXrcgEo

Trzykrotka - Nie 30 Wrz, 2018 08:31

Dojrzałe kobiety, które lubię - będę to zbierać na pewno. Tylko ten pan... Sympatyczny i bardzo przeciętny aktorsko. Takim babkom mogli dać lepszego.
Admete - Nie 30 Wrz, 2018 08:38

Mnie się wydawało, że tam miał grac ktoś inny. W tym tygodniu klęska urodzaju - w poniedziałek rusza Bad Papa z Jang Hyukiem i Where stars land z Lee Je Hoonem - oba chciałabym oglądać, mam nadzieję, że będą dobre:

Lee Je Hoon i aktorka z Robiocika, powinni dobrze razem wypaść:

https://www.youtube.com/watch?v=eLcOUiK6pQk

Gra też ten aktor od szefa Kima, Life, Signal i Black, ostatnio gra wszędzie ;) Ale ja go lubię. Scenariusz napisała pani od Romantic Doctor, więc liczę na dobrą rozrywkę.

Bad Papa:

https://www.youtube.com/watch?v=Z3MHFQRIphk

Trzykrotka - Nie 30 Wrz, 2018 11:30

Z nie-Robocika, nasza Aji 3. To jedna z dram, na które czekam tej jesieni. Oby tylko przeżyć finał Słoneczka :chowa sie:
Aragonte - Nie 30 Wrz, 2018 11:50

Trzykrotka napisał/a:
Z nie-Robocika, nasza Aji 3. To jedna z dram, na które czekam tej jesieni. Oby tylko przeżyć finał Słoneczka :chowa sie:

Uhum :boisie:
Robocik to dla mnie (tak to ochrzciłam w wątku i jakoś się przyjęło :wink: ) drama z Nefrytem i Ajji 3, a Robotinek to ta dziejąca się częściowo w Czechach, z Drugim z Serka :mrgreen:

Idę zerknąc na Tumblr pod pierwszą kawę, zobaczę, co tam słoneczkowego wyprodukowano od wczoraj. Kilka scen już podejrzałam :cry2: Na osłodę mam scenę, kiedy Dong Mae się bije.

Na osłodę są też BTS-y, np. taki z trzema panami w barze:
https://www.instagram.com...by=taeri_yeosin

I fotki BTS-owe:
https://forums.soompi.com...e8738b92bb4be3d

Admete, jeśli chciałabyś obejrzec finał Słoneczka, to może raczej dwa ostatnie odcinki - wydaje mi się, że one dadzą ci jakąś klamrę. No i będzie pokazany Hee Sung, nasz Jasiek, jak dokumentuje bestialstwa japońskich żołnierzy, tj. robi zdjęcia. A z kolei gdybyś chciała obejrzec sobie walczącego Dong Mae, to zajrzyj do 22. odcinka.

Admete - Nie 30 Wrz, 2018 13:22

To może obejrzę dwa ostatnie. Na razie czekam na seans w kinie. Obejrzałam też pierwszy odcinek Chirurgów i jest dość sensacyjnie.
Aragonte - Nie 30 Wrz, 2018 14:04

Admete napisał/a:
Gra też ten aktor od szefa Kima, Life, Signal i Black, ostatnio gra wszędzie Ale ja go lubię.

Mam wrażenie, że jego występ w Kimie zapewnił mu dodatkowe propozycje ról :wink: Bardzo dobry tam był.

A Słoneczkowy Tumblr cały we łzach - wcale się nie dziwię :(
Spoilerów żadnych nie wrzucam, żeby Alicji nie psuc oglądania.

Aragonte - Nie 30 Wrz, 2018 17:53

Podglądam spoilery do Słoneczka.
Spoiler:
Masakra piłą mechaniczną :cry2: :cry2: :cry2:

Admete - Nie 30 Wrz, 2018 17:56

To chyba mi się nie chce oglądać. Po co robić 24 długie odcinki i nie dać widzom pozytywnego finału.
Aragonte - Nie 30 Wrz, 2018 17:58

Admete napisał/a:
To chyba mi się nie chce oglądać. Po co robić 24 długie odcinki i nie dać widzom pozytywnego finału.

Ale ty serio spodziewałaś się pozytywnego finału, skoro to wstęp do okupacji japońskiej?
Spoiler:
Ja byłam pewna, że będzie smutno i krwawo - zastanawiałam się tylko, czy ktoś ma szansę przeżyc :( I chyba wolę taki finał niż takie cuda jak w Blacku. Albo jak w Hwayugi :bejsbol: Przeżyła jedna osoba z pięciu głównych bohaterów, o ile mi wiadomo :(
Jedna z tych, które w ogóle brałam pod uwagę, że mają szansę przeżyc :(

A na Tumblrze jest np. taki komentarz:
I wonder if Writer Kim Eun Sook is like the George RR Martin of Korea?

Admete - Nie 30 Wrz, 2018 18:27

To ma być rozrywka - tak czy inaczej scenarzysta decyduje, co robi z bohaterami.
Aragonte - Nie 30 Wrz, 2018 18:30

Wiesz, że rozrywka w Korei znaczy czasem coś innego niż u nas :mrgreen:

Spoiler:

Komiksik ze Słoneczka - podobno przygotowany przed finałem, wierzę w to :wink:
http://ahpheng.tumblr.com...rted-the-answer

Admete - Nie 30 Wrz, 2018 18:31

Ale nie widzę na soompi poruszenia. Żadnego wielkiego przyrostu postów.
Alicja - Nie 30 Wrz, 2018 18:31

Admete napisał/a:
w poniedziałek rusza Bad Papa z Jang Hyukiem i Where stars land z Lee Je Hoonem - oba chciałabym oglądać,

Oba ciekawe również dla mnie. W Bad Papa jeden z ulubionych aktorów.

Aragonte napisał/a:
Ale ty serio spodziewałaś się pozytywnego finału, skoro to wstęp do okupacji japońskiej?

:shock: Ślubu cholercia nie będzie?

Włąśnie to mnie denerwuje :po_dupie: siedzi człowiek długie godziny przed ekranem żeby obejrzeć jak wszyscy w ostatnim odcinku umierają. Teraz za późno, jestem wciągnięta.

Aragonte - Nie 30 Wrz, 2018 18:33

Admete napisał/a:
Ale nie widzę na soompi poruszenia. Żadnego wielkiego przyrostu postów.

Bo niewiele osób na razie oglądało. A ci, co widzieli, starają się nie spoilerowac. Ja większośc niusów mam z Tumblra i z recapu na Dramamilk.

Alicja napisał/a:
Aragonte napisał/a:

Slubu cholercia nie będzie?

Ale serio chcesz poznac spoilery? :kwiatek: Hamuję się w tym wątku, jak mogę :wink:
W każdym razie pamiętaj, że to nie rom-com (romantic-comedy), tylko melo o początkach okupacji japońskiej, do której - mam wrażenie - Koreańczycy mają taki stosunek, jak u nas bywa do Katynia czy wydarzeń na Wołyniu plus lata okupacji niemieckiej. Czyli generalnie to temat drażliwy i martyrologiczny nieco.

Alicja - Nie 30 Wrz, 2018 18:34

Oszczędźcie mi pisania kto umarł. Ja liczyłam na jakiś l'amour na końcu :mysle: