Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - Prawnik potrzebny od zaraz! - czyli dramaland po raz 15-ty
Aragonte - Sob 29 Wrz, 2018 20:47
Admete napisał/a:
Dziś się zaczyna The Player:
Czyli pan z Blacka w nowej dramie Daj znac, jak wypadnie.Admete - Sob 29 Wrz, 2018 20:54
Cytat:
Czytam właśnie, że oglądasz, chyba nawet dwa horrory.
Ten drugi nie jest horrorem zasadniczo, to historia z duchami, ale niestraszna. Natomiast ten serial OCN ma mroczniejszy nastrój, ale jest też kryminałem. Jestem chyba zbyt racjonalna, żeby brac na serio horrory. Nie oglądam tylko krwawych i bardzo dziwacznych. The Guest jest w sam raz ( jak na razie ).
Który fragment Alicjo? Wkleiłam link z fragmentami The Player - dziś się zaczyna. A ten aktor gra też w Szefie Kimie, w Signal i w Black.
Aragonte dam znać, bo oczywiście sprawdzę. Lubię dramy produkcji OCN, ale nie wiem czy akurat ta mi będzie pasować.Trzykrotka - Sob 29 Wrz, 2018 21:11
Admete napisał/a:
Dziś się zaczyna The Player:
I Third Charm z Namshinkiem i Esom. Na plakacie promującym idą razem lizbońską uliczką - wiem którą
Alicjo, zachwycaj się Eugenem, chętnie ci w tym potowarzyszymy Ja też uważam, że postać jest jak najbardziej w porządku, tylko aktor do niej nie pasuje. Pasuje jako żołnierz, jako nie-obywatel Joseonu, mniej jako mściciel rodziców, a już absolutnie nie pasuje jako amant dla Ae Sin. Czyste drewno bez emocji.
Napisy pewnie będą jutro - dziś nawet nie zaczynam przeglądać i proszę o nie spoilerowanie jakby co Aragonte - Sob 29 Wrz, 2018 21:14
Admete napisał/a:
Ten drugi nie jest horrorem zasadniczo, to historia z duchami, ale niestraszna.
Ale ręka wyłażąca z ziemi robiła niezłe wrażenie
Serio mam ochotę na coś lekko mrocznego, ale ciągle nie mogę się za nic zabrac, ech.
Podejrzałam wątek Słoneczka na Soompi - ech, nie ma co się nastawiac, że będzie lekko. Chyba dobrze obstawiałam. Ale odstawiam to na razie, tj. nie będę o tym myślec, bo wtedy nic nie zrobię, tylko będę czytac spoilery.
W sumie to prawie nic dziś nie zrobiłam poza intensywnym myśleniem i robieniem notatek, no wygrzebaniem z biblioteczki lektur, które na moje oko mogą mi się przydac podczas pisania.
Już zapomniałam, jaki to pożeracz czasu Admete - Sob 29 Wrz, 2018 21:21 A co będziesz pisać? Ja jeszcze mam do sprawdzenia nową dramę medyczną o chirurgach od serca.Aragonte - Sob 29 Wrz, 2018 21:24 Właściwie to już piszę - no swoją tfurczośc, kontynuację. Na razie głównie spisuję koncepcje i pomysły, bo mam ich całkiem sporo, ale jakieś fragmenty scen i dialogów też mam. Plus jedną praktycznie kompletną scenę, od której wszystko się zaczęło. Właśnie wysłałam Praedzio esmesa z fotką, na której prezentuję swoje lekturki do ewentualnego wykorzystania, a przynajmniej przejrzenia Z jednej właśnie wypisałam sobie to i owo, żeby ustalic, co mogę wykorzystac w kuchni jako broń, ale tak, żeby kogoś jedynie rozbroic i ewentualnie ogłuszyc, a nie zabic
I już kończę ten OT Alicja - Sob 29 Wrz, 2018 23:24
Trzykrotka napisał/a:
a już absolutnie nie pasuje jako amant dla Ae Sin. Czyste drewno bez emocji.
Cóż ty piszesz Przecież on tak pięknie patrzy na pannę A scena w hotelu ( odc. 4) gdy stał za jej plecami i próbował się wytłumaczyć uciekając wzrokiem na boki dlaczego mieszka w gnieździe rozpusty?
Świetnego mają tam tłumacza, zabawany ludek Aragonte - Sob 29 Wrz, 2018 23:30
Alicja napisał/a:
Świetnego mają tam tłumacza, zabawany ludek
Tłumacza lubię, służących też
A co do Eugene'a, to będziemy się najwyżej pięknie różnic Trzykrotka - Nie 30 Wrz, 2018 00:07 O tak, zdecydowanie będziemy się różnić Nie poradzę, to nie moj typ aktorstwa. Ale przyznaję, że świetnie trzyma postawę w mundurze.
Ja już zaczynam żegnać się z bohaterami, ale łatwo nie będzie. Juz przecież w 22 odcinku zginął ktoś, kogo lubilam. Niech to się już skończy. Poznajmy tę historię do końca i wracajmy tylko do tego, co nas kręciło i cieszyło.Admete - Nie 30 Wrz, 2018 07:12 Obejrzę ostatni odcinek - dla mnie to w sam raz - cztery na początku, jeden na koniec, parę scen w środku
Za tydzień zaczyna się Best Divorce z Bae Doo Ną i Lee El Pierwszy zwiastun:
https://www.youtube.com/watch?v=xmMbyXrcgEoTrzykrotka - Nie 30 Wrz, 2018 08:31 Dojrzałe kobiety, które lubię - będę to zbierać na pewno. Tylko ten pan... Sympatyczny i bardzo przeciętny aktorsko. Takim babkom mogli dać lepszego.Admete - Nie 30 Wrz, 2018 08:38 Mnie się wydawało, że tam miał grac ktoś inny. W tym tygodniu klęska urodzaju - w poniedziałek rusza Bad Papa z Jang Hyukiem i Where stars land z Lee Je Hoonem - oba chciałabym oglądać, mam nadzieję, że będą dobre:
Lee Je Hoon i aktorka z Robiocika, powinni dobrze razem wypaść:
Gra też ten aktor od szefa Kima, Life, Signal i Black, ostatnio gra wszędzie Ale ja go lubię. Scenariusz napisała pani od Romantic Doctor, więc liczę na dobrą rozrywkę.
Bad Papa:
https://www.youtube.com/watch?v=Z3MHFQRIphkTrzykrotka - Nie 30 Wrz, 2018 11:30 Z nie-Robocika, nasza Aji 3. To jedna z dram, na które czekam tej jesieni. Oby tylko przeżyć finał Słoneczka Aragonte - Nie 30 Wrz, 2018 11:50
Trzykrotka napisał/a:
Z nie-Robocika, nasza Aji 3. To jedna z dram, na które czekam tej jesieni. Oby tylko przeżyć finał Słoneczka
Uhum
Robocik to dla mnie (tak to ochrzciłam w wątku i jakoś się przyjęło ) drama z Nefrytem i Ajji 3, a Robotinek to ta dziejąca się częściowo w Czechach, z Drugim z Serka
Idę zerknąc na Tumblr pod pierwszą kawę, zobaczę, co tam słoneczkowego wyprodukowano od wczoraj. Kilka scen już podejrzałam Na osłodę mam scenę, kiedy Dong Mae się bije.
Admete, jeśli chciałabyś obejrzec finał Słoneczka, to może raczej dwa ostatnie odcinki - wydaje mi się, że one dadzą ci jakąś klamrę. No i będzie pokazany Hee Sung, nasz Jasiek, jak dokumentuje bestialstwa japońskich żołnierzy, tj. robi zdjęcia. A z kolei gdybyś chciała obejrzec sobie walczącego Dong Mae, to zajrzyj do 22. odcinka.Admete - Nie 30 Wrz, 2018 13:22 To może obejrzę dwa ostatnie. Na razie czekam na seans w kinie. Obejrzałam też pierwszy odcinek Chirurgów i jest dość sensacyjnie.Aragonte - Nie 30 Wrz, 2018 14:04
Admete napisał/a:
Gra też ten aktor od szefa Kima, Life, Signal i Black, ostatnio gra wszędzie Ale ja go lubię.
Mam wrażenie, że jego występ w Kimie zapewnił mu dodatkowe propozycje ról Bardzo dobry tam był.
A Słoneczkowy Tumblr cały we łzach - wcale się nie dziwię
Spoilerów żadnych nie wrzucam, żeby Alicji nie psuc oglądania.Aragonte - Nie 30 Wrz, 2018 17:53 Podglądam spoilery do Słoneczka.
Spoiler:
Masakra piłą mechaniczną
Admete - Nie 30 Wrz, 2018 17:56 To chyba mi się nie chce oglądać. Po co robić 24 długie odcinki i nie dać widzom pozytywnego finału.Aragonte - Nie 30 Wrz, 2018 17:58
Admete napisał/a:
To chyba mi się nie chce oglądać. Po co robić 24 długie odcinki i nie dać widzom pozytywnego finału.
Ale ty serio spodziewałaś się pozytywnego finału, skoro to wstęp do okupacji japońskiej?
Spoiler:
Ja byłam pewna, że będzie smutno i krwawo - zastanawiałam się tylko, czy ktoś ma szansę przeżyc I chyba wolę taki finał niż takie cuda jak w Blacku. Albo jak w Hwayugi Przeżyła jedna osoba z pięciu głównych bohaterów, o ile mi wiadomo
Jedna z tych, które w ogóle brałam pod uwagę, że mają szansę przeżyc
A na Tumblrze jest np. taki komentarz:
I wonder if Writer Kim Eun Sook is like the George RR Martin of Korea?
Admete - Nie 30 Wrz, 2018 18:27 To ma być rozrywka - tak czy inaczej scenarzysta decyduje, co robi z bohaterami.Aragonte - Nie 30 Wrz, 2018 18:30 Wiesz, że rozrywka w Korei znaczy czasem coś innego niż u nas
Admete - Nie 30 Wrz, 2018 18:31 Ale nie widzę na soompi poruszenia. Żadnego wielkiego przyrostu postów.Alicja - Nie 30 Wrz, 2018 18:31
Admete napisał/a:
w poniedziałek rusza Bad Papa z Jang Hyukiem i Where stars land z Lee Je Hoonem - oba chciałabym oglądać,
Oba ciekawe również dla mnie. W Bad Papa jeden z ulubionych aktorów.
Aragonte napisał/a:
Ale ty serio spodziewałaś się pozytywnego finału, skoro to wstęp do okupacji japońskiej?
Ślubu cholercia nie będzie?
Włąśnie to mnie denerwuje siedzi człowiek długie godziny przed ekranem żeby obejrzeć jak wszyscy w ostatnim odcinku umierają. Teraz za późno, jestem wciągnięta.Aragonte - Nie 30 Wrz, 2018 18:33
Admete napisał/a:
Ale nie widzę na soompi poruszenia. Żadnego wielkiego przyrostu postów.
Bo niewiele osób na razie oglądało. A ci, co widzieli, starają się nie spoilerowac. Ja większośc niusów mam z Tumblra i z recapu na Dramamilk.
Alicja napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Slubu cholercia nie będzie?
Ale serio chcesz poznac spoilery? Hamuję się w tym wątku, jak mogę
W każdym razie pamiętaj, że to nie rom-com (romantic-comedy), tylko melo o początkach okupacji japońskiej, do której - mam wrażenie - Koreańczycy mają taki stosunek, jak u nas bywa do Katynia czy wydarzeń na Wołyniu plus lata okupacji niemieckiej. Czyli generalnie to temat drażliwy i martyrologiczny nieco.Alicja - Nie 30 Wrz, 2018 18:34 Oszczędźcie mi pisania kto umarł. Ja liczyłam na jakiś l'amour na końcu