To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - W słońcu i w deszczu. Lato w dramach

BeeMeR - Śro 22 Sty, 2020 23:32

Ja też mam przerwę, jestem w połowie naszego Wiedźmina - tak źle napisanego serialu dawno już nie widziałam :-P
Trzykrotka - Śro 22 Sty, 2020 23:41

Ja się całkiem skłaniam do teorii spiskowej, że ekipa Ogniem i mieczem tak się dobrze bawiła na planie tegoż, że nie mogła się rozstać i wymyśliła sobie, że rach ciach Wiedźmina zrobią w tym samym składzie. O ile pamiętam, to pod reżyserią podpisywał się drugi reżyser OiM, producent był ten sam, o obsadzie nawet nie muszę mówić. Nawet dobrze niektóre role obsadzono, ale nie mnie o tym sądzić, bo mnie naprawdę odrzucało, ile razy zaczynałam oglądać jakiś odcinek, który pokazywano w tv.
Przepraszam za offtop :kwiatek:

BeeMeR - Śro 22 Sty, 2020 23:52

Trzykrotka napisał/a:
Ja się całkiem skłaniam do teorii spiskowej, że ekipa Ogniem i mieczem tak się dobrze bawiła na planie tegoż, że nie mogła się rozstać i wymyśliła sobie, że rach ciach Wiedźmina zrobią w tym samym składzie.
Jest to całkiem prawdopodobne :lol: Oj, nie wszystkie role dobrze obsadzono a scenariusz jest do bani :zalamka:
Wypacza i zmienia wszystko co tylko może.

Trzykrotka - Czw 23 Sty, 2020 14:02

z dramowo-wojskowego podwórka, to razem z Koszmitem do cywila przeszedł także nasz Gwi, Lee Soo Hyuk, z czego się bardzo ucieszyłam. Bo prawda wiadomo że trudno jest u nas obejrzeć film koreański, ale jego pierwszym projektem po wojsku będzie właśnie film i to z Seo In Gukiem. Całkiem jak w King of The High School :lol: Nie wiem, czy ma to być kryminał, czy komedia kryminalna, ale pewnie kończą już kręcenie
Pipeline:
http://asianwiki.com/Pipeline_(Korean_Movie)
... bo pojawiły się też wieści o nowej dramie w męskiej obsadzie, na którą wstępnie bardzo się cieszę :banan: Pojawiłoby się w niej dwóch panów, których chętnie razem obejrzałabym: LSH oraz młodziak, o którym ostatnio z Admete rozmawiałyśmy, Jang Ki Yong
https://www.soompi.com/ar...y-romance-drama

Admete - Czw 23 Sty, 2020 14:57

Ciekawie to wygląda, oby scenariusz był dobry.
Trzykrotka - Czw 23 Sty, 2020 19:11

Ciekawie. I to zestawienie aktorów jest ciekawe. Dokładnie - oby scenariusz był dobry.
Aragonte - Czw 23 Sty, 2020 22:28

Włączyłam sobie Package. Jeszcze nie wiem, czy będę oglądać, ale ładne widoki z Francji bym chętnie sobie popodziwiała :wink:

Edit: ale na razie śmieję się z Yonghwy, którego przyłapano ze sporą ilością babskiej bielizny w walizce i biedak się musi z tego tłumaczyć :lol:

Trzykrotka - Czw 23 Sty, 2020 23:26

Aragonte napisał/a:
którego przyłapano ze sporą ilością babskiej bielizny w walizce i biedak się musi z tego tłumaczyć :lol:

... że ma to w walizce, bo lubi zakładać damską bieliznę :mrgreen: "We Francji rozumieją takie rzeczy!" :mrgreen: To jeszcze będzie scena w sex shopie :lol:
W pierwszym odcinku jest dużo nerwów i wszyscy na wszystkich krzywo patrzą. Warto przeczekać ten etap, bo potem ostre krawędzie się wygładzają. Będzie piękny Paryż, a potem już tylko piękniej i piękniej :serce2:

Aragonte - Czw 23 Sty, 2020 23:55

Na razie jest zwiedzanie Paryża przez okna autobusu, a wycieczka jest nadęta i nastroszona :-P Pocieszni są. Nie wiem czemu, "Rejs" mi się przypomniał :wink:

Edit: skończyłam oglądać pierwszy odcinek Package. Ej, jakie to jest fajne! :-D

Trzykrotka - Pią 24 Sty, 2020 00:32

No mówiłam :-D bardzo fajne! :banan:
Aragonte - Pią 24 Sty, 2020 00:35

Na tyle fajne, że od razu włączyłam drugi odcinek, chociaż nie wiem, czy dam radę go skończyć.
Ale i tak mam mruczącego kota na kolanach, więc... :-P

Edit: ja nie mogę, fantazje Yonghwy i bacik z sex shopu :rotfl: Domyślam się, co też on zamierzał tam kupić "dla przyjaciela" :twisted:

Trzykrotka - Pią 24 Sty, 2020 08:17

Jego zakupy były w pikselach, nie to co bacik i gorset a la święta Mikołajowa :mrgreen: Yonghwa będzie mial jeszcze trochę wesołych przygód wakacyjnych.
BeeMeR - Pią 24 Sty, 2020 08:49

Ja to sobie chyba wezmę na odtrutkę po Wiedźminie :mysle:
Aragonte - Pią 24 Sty, 2020 09:26

Trzykrotka napisał/a:
Yonghwa będzie mial jeszcze trochę wesołych przygód wakacyjnych.

Na razie miał mniej wesoły telefon z Korei, od szefa: ale jak to, naprawdę śmiałeś wziąć sobie urlop? I co z tego, że go klepnąłem? Masz zrobić teraz to i to! :?

Trzykrotka - Pią 24 Sty, 2020 16:58

O 2 w nocy. We mnie się zagotowało kiedy tę scenę zobaczyłam. Firma Yonghwy pobiła rekordy wstrętności w dramalandzie. Chyba nawet w Pretty Noona nie było takiej mendy jak jego szef.
Admete - Pią 24 Sty, 2020 19:58

Zaczęłam ten tajwański serial na NF - Ghost Bride, wydaje mi się całkiem przyjemny, lubię bohaterkę. Taka sympatyczna i rozsądna.
Trzykrotka - Pią 24 Sty, 2020 21:35

Czy to będzie fantastyka? Bo tytuł na to wskazuje :kwiatek:
Aragonte - Pią 24 Sty, 2020 21:40

Trzykrotka napisał/a:
O 2 w nocy. We mnie się zagotowało kiedy tę scenę zobaczyłam. Firma Yonghwy pobiła rekordy wstrętności w dramalandzie. Chyba nawet w Pretty Noona nie było takiej mendy jak jego szef.

Szuja, nie? :uzi:
Zaraz sobie chyba wlacze Package. Przyda mi sie cos pozytywnego :-|

Admete - Pią 24 Sty, 2020 22:14

Tak to fantastyka. Wklejam wcześniej zwiastun. Koniec XIX wieku, dziewczyna ma zostać narzeczona ducha. Duch ją nawiedza i twierdzi, że został otruty. Dziewczyna musi znaleźć jego zabójców, żeby dusza jej ojca wróciła z zaświatów. Bardzo się to przyjemnie ogląda. Black dog nadrobiłam..Dzieciaki pisały matury, próbowały dostać się na studia. Ha Neul nie dostała się na razie na stałe do szkoły. O jak dobrze pamiętam ten strach, że się nie dostanie etatu. I zakulisowe rozmowy, kto ma zostać zatrudniony plus zatrudnianie wszystkich krewnych i znajomych królika.
Aragonte - Pią 24 Sty, 2020 22:50

Wlaczylam Package, ale dzis jakos wszystko mnie przygnebia :-|
Trzykrotka - Sob 25 Sty, 2020 20:08

Ja jakoś nie umiem skupić na niczym uwagi. Czekałam na odcinek Crash, ale jest tylko jakiś special :( Przerwa na lunarny nowy rok?
Admete - Sob 25 Sty, 2020 20:19

Nie wiedziałaś? Nie ma żadnych nowych odcinków z powodu święta.
Trzykrotka - Sob 25 Sty, 2020 21:50

Nie wiedziałam. Selection jest. Nie żebym Crash musiała obejrzeć już i natychmiast, ale się z lekka zirytowałam :roll: Trzeba mi pośmiania się, a w Go Back Couple na minutę przed końcem jest już dość poważnie.
Aragonte - Sob 25 Sty, 2020 22:01

Leee... Nie bedzie Crash w tym tygodniu?
To wlaczam Package 3 cd.

Edid. Koniec odcinka - a ja placze :cry2:

Trzykrotka - Sob 25 Sty, 2020 22:25

Aragonte napisał/a:

Edid. Koniec odcinka - a ja placze :cry2:

Starsi panstwo? :przytul: