To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Prawnik potrzebny od zaraz! - czyli dramaland po raz 15-ty

Aragonte - Pią 28 Wrz, 2018 15:14

Super, czyli jest całość? :-D

Z BTS-ów wynika, że YYS zna nazwę nadaną przez shipperów parze DM/Hina :mrgreen:
https://a-girl-lost-in-universe.tumblr.com/post/178536898055/dongmae-yanghwa-maehwa
Ładnie to ktoś skomentował:
Yoo Yeon Seok fucking knows the name of their ship. He explained to her why are they called ‘MaeHwa couple’. Him doing this, feels like he is the Captain of their ship 🤧😆��

Kapitan YYS :lol:

Jasssne :twisted:

Admete - Pią 28 Wrz, 2018 15:18

Tak, teraz jest już całość.
Aragonte - Pią 28 Wrz, 2018 18:14

To świetnie, to postaram się niedługo za to zabrać :-D

Ja nie mogę, jaki zestaw scenek Kima i Seo Yula :rotfl:
https://www.youtube.com/watch?v=fRYAuYOAgzo
Chyba muszę coco jumbo ten filmik :wink:

Admete - Pią 28 Wrz, 2018 18:56

Scenarzystka Achiary wraca z nową dramą:

http://www.dramabeans.com...-moon-blue-sun/

Bardzo mi się The Guest podoba -powtarzam się, ale świetnie zrobiony. Nie gorszy od zachodnich produkcji tego typu, a może nawet lepszy. Mam nadzieję, że reszta odcinków też będzie dobra. Trójka głównych bohaterów właśnie sobie uświadomiła, że spotkali się wcześniej jako dzieci. Muzyka jest doskonale dobrana.

Aragonte - Pią 28 Wrz, 2018 21:18

A Ghost Detective jak wypada w zestawieniu z Guest?
Admete - Sob 29 Wrz, 2018 05:47

To inny rodzaj serialu, ale też mi się podoba. Produkcja OCN jest bardzo filmowa - ma się wrażenie oglądania filmu. Wszytko jest dopracowane. Szalenie podobają mi się aktorzy. W Ghost Detective też mi się podoba praca zespołowa aktorów i to jak prowadzi ich reżyser. Nie jest to tak mroczne jak produkcja OCN.
Trzykrotka - Sob 29 Wrz, 2018 10:41

Admete, tam gra taka młoda ekipa? :shock:

Zasnęłam wczoraj w połowie AM1994 - ze zmęczenia, nie z nudów. Odcinek był akurat ciekawy, bo pokazano młodych z pensjonatu po raz pierwszy w dłuższych interakcjach: na kampusie i w domu. Problemem jest menopauza mamy, otwarcie się na świat Emo panny - od razu w konflikcie ze Zgredkiem, oraz rozmowy damsko-męskie na temat "czego te dziewczyny naprawdę chcą." Quiz NaJung mi się podobał: co powinien powiedzieć chłopak, kiedy dziewczyna skarży się, że jeśli zamknie się w swoim pokoju, to dusi ją smród świeżej farby, a jeśli otworzy drzwi, to spaliny :mrgreen: Byłam pewna na stówę, że tylko Chilbong zaliczy test. Wśród całej reszty ten "miastowy" ma - mam wrażenie - "najcieńszą skórę" i najszybciej wyłapuje nastroje innych ludzi. Trash oblał haniebnie, choć widać było, że się starał. Ale też nie jest to rzecz, która zaszkodziłaby mu w oczach Na Jung, nie na tym etapie. Będzie pewnie przez całe życie na niego jojczyć, ale będzie wolała to, niż żeby inny czytał jej w myślach.
Zdarzyły się pierwsze pocałunki - NaJung z Chilbongiem - anestezjologiczny, bo ona potem nic nie pamiętała, oraz Trasha z Młodym - równie dla Trasha anestezjologiczny, mam wrażenie.

Moje marudzenie, to klimat tej dramy, letni, ciepły, ale mało angażujący. Menopauza w AM1988 - toż to była istna kampania wojenna! Pierwszy kissu - bez echa. Drugi już ewidentnie zauroczony - totalnie od czapy, bez powodu i bez śladu wskazania nam, widzom, że to się dzieje. To już na ojca zwracał większą uwagę, niż na pannę, a raptem cieszy się jak głupi do sera, że ją pocałował. Nie narzekałabym, gdybym nie widziała dwóch pozostałych.
Poza tym - GoAra. Ja lubię ten aktorkę. Jest jaka jest, ale w komedii wypada dobrze i do tej pory nigdy mnie nie irytowała. Ale tutaj za często sprawia wrażenie przygłupiastej albo zamulonej, jakby na wiecznym kacu. Coś jest nie tak.
Może lepiej ocenię odcinek, kiedy obejrzę bez zasypiania.

Admete - Sob 29 Wrz, 2018 11:19

Trzykrotka napisał/a:
Admete, tam gra taka młoda ekipa? :shock:

W The Guest? Nie tacy oni młodzi - pan z lewej to rocznik 1983 - bardzo naturalny, świetny jest. Kim Dong-Wook - gra dużo w filmach. Pan Kości Policzkowe to ten sam rocznik, pani to rok 1986. Postacie się w mniej więcej takim samym wieku. Aktorkę znam z Return - mam nadzieję, że będzie teraz sporo grywać. Tutaj jest zrobiona na taką lekko zaniedbaną, zwykłą - robi bardzo dobre wrażenie. Nazywa się Jung Eun Chae. Moim zdaniem utalentowana. Siłą tego serialu to fakt, że ma wszystko na właściwym miejscu. Oby takich produkcji było więcej - z miejsca mogliby dać to na Netflix, a ludzie by obejrzeli.
Starsi aktorzy tez grają w serialu:

http://asianwiki.com/The_Guest_(Korean_Drama)

Trzykrotka - Sob 29 Wrz, 2018 11:56

A tak, rzeczywiście obsada nie jest nastoletnia. Tylko na zdjęciu tak wyglądali, ale to mylące.
Uch, jak mnie dziś ludzie irytują. Za długi tydzień pracy :roll:

Ta scena z Mae Dongiem, który "nie ma niczego, co lubią panie" za każdym razem mnie tak samo bawi :lol: Kiedy patrzę na Chilbonga, ani przez myśl mi nie przechodzi, że to ten sam aktor :serce2:

Admete - Sob 29 Wrz, 2018 12:01

Trzykrotka napisał/a:
Tylko na zdjęciu tak wyglądali, ale to mylące.

Może dlatego, ze nie są za bardzo zrobieni, zwykłe ubrania, włosy rozczochrane z lekka ;)

Aragonte - Sob 29 Wrz, 2018 12:22

Trzykrotka napisał/a:
Ta scena z Mae Dongiem, który "nie ma niczego, co lubią panie" za każdym razem mnie tak samo bawi Kiedy patrzę na Chilbonga, ani przez myśl mi nie przechodzi, że to ten sam aktor

Prawda? :serce2: Oto, co robi charakteryzacja, strój, no i gra - przecież YYS wyraźnie obniżył sobie głos do roli Dong Mae. Mhrrrrr :serduszkate: Mnie najbardziej zaskakiwał kontrast między sposobem mówienia Pasikonika w WaC i naszego Samuraja - a przecież to w obu przypadkach jest YYS :shock:
Zdecydowanie będę chciała wracac do scen z Dong Mae :serduszkate:

Admete, chyba będę sobie na razie zbierac The Guest i Ghost Detective (Life już zebrałam) na zaś, bo obejrzec to chcę, ale teraz mam potężny problem, żeby zabrac się za coś nowego, utknęłam w zupełnie innym świecie :excited: :rumieniec: Postaram się jednak Kima dalej tłumaczyc - to jednak innego rodzaju aktywnośc i to powinno mi wyjśc :mysle:

A właśnie, wrzucę wreszcie na Wschód ten sosik do Słoneczka nr 2 z przełożonymi dwiema scenkami Samuraja, bo zapomniałam wczoraj.

Edit: nasza trójka "frenemies" ze Słoneczka jeszcze się spotka przy kielichu :mrgreen:
https://entertain.naver.com/read?oid=109&aid=0003872544&lfrom=twitter

Edit: hyhy, wiecie, że częśc zachowań panów w barze sami sobie wymyślili, a nie KES, to były 'ad-libs"? :lol: Czytam właśnie wywiad z YYS na Soompi, tu fragment:

Q: The scenes in which Dong Mae, Eugene and Hui Seong met in the Japanese bar were like touch-and-go, comical and yet impressive. Would that be ad-libs? The dialogues of the trio were important scenes, were those scenes elaborately arranged in advance?

YYS: In one of the Japanese bar scenes, Eugene bought Dongmae snibbles for drinks, Dongmae just took it as a chance and ordered a large serve of sashimi but Eugene immediately changed the order to a small serve. Also in another scene that because Hui Seong left the bar without paying, both Eugene and Dong Mae were trying to read each other’s mind to see who was going to pay, at the end Dong Mae stood up from his seat first and left. These are the scenes not originally written in the script. Also, these ad-libs were not discussed among three of us before filming, we just naturally made them up and played ad-libs while we were filming. We had so much fun filming that. We are also satisfied as audiences did enjoy those ad-lib scenes.

I link do wywiadu:
https://forums.soompi.com/en/topic/403647-current-drama-2018-mr-sunshine-%EB%AF%B8%EC%8A%A4%ED%84%B0-%EC%85%98%EC%83%A4%EC%9D%B8-sat-sun-2100-kst/?do=findComment&comment=21263258

Trzykrotka - Sob 29 Wrz, 2018 12:48

Aragonte napisał/a:

A właśnie, wrzucę wreszcie na Wschód ten sosik do Słoneczka nr 2 z przełożonymi dwiema scenkami Samuraja, bo zapomniałam wczoraj.

Wrzuć koniecznie :excited: I o Kimie nie zapominaj :trzyma_kciuki: Bardzo na niego czekam.

Aragonte napisał/a:
nasza trójka "frenemies" ze Słoneczka jeszcze się spotka przy kielichu :mrgreen:
https://entertain.naver.com/read?oid=109&aid=0003872544&lfrom=twitter

Mam złe przeczucia, mam złe przeczucia.... :pomocy: To już dzisiaj będzie nowy odcinek :chowa sie:

Aragonte - Sob 29 Wrz, 2018 12:50

Dorzuciłam coś jeszcze do poprzedniego postu, przeczytaj koniecznie :wink:

Słoneczko nr 2 wrzucone :kwiatek: A nad Kimem dziś trochę popracuję, mimo że Wen gdzieś tam mi polatuje nad głową i właśnie spisuję pomysły na pewną bijatykę :wink:

Trzykrotka - Sob 29 Wrz, 2018 14:00

Wen najważniejszy :trzyma_kciuki:
Jeśli chcesz i wolisz skupić się na najważniejszym, to przejmę Dong Mae :kwiatek:

Mówisz, że sami wymyślali te scenki przy piciu? :rotfl: One były skarbem samym w sobie, te ich słowne utarczki i odzywki typu docinanie Jaśkowi, że zawsze pije z nimi na krzywy ryj...
Ile ta KES wymyśliła cudowności - albo dała do nich inspirację :oklaski:

Admete - Sob 29 Wrz, 2018 14:05

W Teriusie na razie Warszawa tylko mignęła, może potem będzie więcej. Wyglądała jednak bardzo stylowo. Powiem tak - nie mam pojęcia jak się sprawdzi połączenie komedii ze scenami poważnymi, ale oglądanie nie boli. Główna aktorka mi się podoba, sympatycznie wypada. Znam też z Mrs Cop aktora, który gra głównego złego. Bardzo przystojny pan :) Ji Sub jak to on ;) Pooglądam dalej, najwyżej trochę poprzewijam a na koniec porzucę ;)
Trzykrotka - Sob 29 Wrz, 2018 15:42

Admete napisał/a:
Znam też z Mrs Cop aktora, który gra głównego złego.

Ten?
http://asianwiki.com/Son_Ho-Jun
Oglądam go teraz jako studenciaka w AM1994. Podobno był świertny w Go Back Couple. On ma takie oczy, że nadaje sie do grania ZUych :wink:

Alicja - Sob 29 Wrz, 2018 16:45

Powiem wam, że Mr Sunshine to bardzo dobra drama. Obejrzę pół odcinka wieczorem i jestem senna :mrgreen: Admete, to coś dla ciebie, nie będziesz miała kłopotów ze snem. A jeśli wybudzisz się o 4 rano - włącz Mr Sunshine.

Nie jest nudna, to tylko ja cierpię na brak odpoczynku, jesień i tarczycę :roll:

Admete, dziękuję za napisy, Life jest przecudowne, najlepszy z dotychczas oglądanych ( taka mocno subiektywna lista serialowa :-P )

Chcecie mnie wykończyć tymi tytułami kolejnych typów do oglądania? Mój mąż podejrzliwie patrzy na te seriale.Takie skośnookoie typy :rotfl:

Admete - Sob 29 Wrz, 2018 17:29

Mr Sunshine nie dla mnie :wink: Ja się na nim nudzę. Nudzę się i irytuję jednocześnie. Tylko Samuraj i Jasiek mi się podobali. Zgadzam się co do Life. Jedna z najlepszych dram. Zrobię powtórkę w ferie. Trzykrotko tak to ten pan. Podoba mi się.
BeeMeR - Sob 29 Wrz, 2018 18:06

Trzykrotka napisał/a:
rozmowy damsko-męskie na temat "czego te dziewczyny naprawdę chcą." Quiz NaJung mi się podobał: co powinien powiedzieć chłopak, kiedy dziewczyna skarży się, że jeśli zamknie się w swoim pokoju, to dusi ją smród świeżej farby, a jeśli otworzy drzwi, to spaliny Byłam pewna na stówę, że tylko Chilbong zaliczy test. Wśród całej reszty ten "miastowy" ma - mam wrażenie - "najcieńszą skórę" i najszybciej wyłapuje nastroje innych ludzi. Trash oblał haniebnie, choć widać było, że się starał. Ale też nie jest to rzecz, która zaszkodziłaby mu w oczach Na Jung, nie na tym etapie. Będzie pewnie przez całe życie na niego jojczyć, ale będzie wolała to, niż żeby inny czytał jej w myślach.
Jemu nic nie zaszkodzi w jej oczach na żadnym etapie :P Moim zdaniem on jest w odniesieniu do Na Jung bardzo empatyczny, od razu wyczuwa jej nastroje, jako jedyny nie pozwala chować się pod daszkiem czapki nawet jeśli ta ryczy, najczęściej wie czego jej trzeba, ale ideałem nie jest i test oblał (ale kolejny jeszcze bardziej :zalamka: ten pt. "świat się kończy zostaliśmy tylko my")
No ale jest tam mały detal: wszyscy panowie w tym oppa dostali pytanie ogólne: "co ma wybrać kobieta gdy..." a Chillbong konkretne: "co ma zrobić NaJung gdy..." więc to nie tylko kwestia wrodzonej empatii tylko miał też wyraźne fory na wstępie ;) Podejrzewam, że gdyby oppa dostał pytanie konkretne zaproponowałby NaJung zamianę pokoi - jak to kiedyś tam zrobił pytając czy chce spać u niego a on pójdzie do niej.

Trzykrotka napisał/a:
Pierwszy kissu - bez echa.
Ten gryziony? To strasznie głupie było, ani zabawne ani mądre... :roll:
Z rozwojem emocji u dwóch głównych panów w dramie też miałam mały problem.

Słonko się kończy jutro?

Aragonte - Sob 29 Wrz, 2018 19:16

Tak, jutro.
Admete napisał/a:
Trzykrotko tak to ten pan. Podoba mi się.

To Haitai z Answer Me 1994, fajny był tam :wink:

Admete - Sob 29 Wrz, 2018 19:29

Ja go znam z pierwszej serii Mrs Cop - a tam tak całował:

https://www.youtube.com/watch?v=N7csiPkirs

Alicja - Sob 29 Wrz, 2018 20:17

Admete napisał/a:
Mr Sunshine nie dla mnie :wink: Ja się na nim nudzę. Nudzę się i irytuję jednocześnie

To nie po drodze nam w jakiejś rzeczy :mrgreen: Będę chyba jedyną cichą wielbicielką Eugena ? :mysle: :rotfl: Nie będę miała konkurencji.Samuraj dla was.

Aragonte - Sob 29 Wrz, 2018 20:21

Alicja napisał/a:
Będę chyba jedyną cichą wielbicielką Eugena ?

Nie musisz byc nawet cichą wielbicielką, tylko głośno dawac temu wyraz :mrgreen:
To nie tak, że go nie lubię - postac jest okej, nie leży mi tylko w wątku romantycznym. No i aktor niestety ma IMHO strasznie drewnianą mimikę :roll:

Admete - Sob 29 Wrz, 2018 20:32

Alicja napisał/a:
To nie po drodze nam w jakiejś rzeczy

Jestem też uprzedzona do tej scenarzystki, dla mnie jej seriale są bombastyczno-kiczowate ;) Ale też nic nie miałam do Eugena, mnie ten aktor nie przeszkadzał, dobrze wygląda w mundurze. A ty nie oglądasz też horrorów, a mnie się zdarza ;) The Guest jest rewelacyjne. Dziś się zaczyna The Player:

Cytat:
A police redemption team consisting of a swindler, a fighter, an elite hacker and a talented driver is asked to take back property hidden away by criminals.

https://www.youtube.com/watch?v=3WIa6FIh_K8

Alicja - Sob 29 Wrz, 2018 20:39

Czytam właśnie, że oglądasz, chyba nawet dwa horrory. Ja nie mogę po nich spać. W ogóle wystrzegam się horrorów od czasu, gdy czytałam jako nastolatka :zalamka: ( gdzie byli moi rodzice i skąd wzięłam tą książkę :roll: ) Miasteczko Salem. Bałam się potem spać tyłem do okna :zalamka: A potem jeszcze miałam fazę na książkę o dusach czyścowych i to mnie załatwiło do końca i na amen. Co za dziwne hobby. Byłam dziwna nastolatką? :mysle: A teraz te koreańskie seriale ...

Co to był za fragment? Tam był pan dr z emergency w Life...