Seriale - Dramy, czyli urok Azji część 3 wątku
Aragonte - Pon 13 Paź, 2014 21:05
Jestem tego dziwnie pewna
BeeMeR - Pon 13 Paź, 2014 21:23
| Aragonte napisał/a: | Jestem tego dziwnie pewna | Jako i ja nie mam wątpliwości
| Cytat: | Yoon Kang właśnie...
Zamykam się, bo spoileruję, aż trzeszczy. | Mnie tam spoilery Gunmana nie wadzą a zachwyty są mile widziane - nie żałuj sobie - i nam
Agn - Pon 13 Paź, 2014 21:25
Ale nie chcę zepsuć Aragonte zabawy. Już i tak jej zepsułam paskudnie to i owo.
BeeMeR - Pon 13 Paź, 2014 21:28
Zachwytami? Chyba żartujesz
Słucham sobie albumu LMH i jakoś powalona nie jestem
http://www.dramafever.com...-now-available/
A tu przyznam, że pomysł wydaje mi się szczęśliwszy niż wcześniej widziana propozycja sparowania z PSH, ale na czym stanie obaczymy
http://www.dramabeans.com...on-era-romance/
Agn - Pon 13 Paź, 2014 21:30
O, już jest do posłuchania? To posłucham sobie. Poprzedni też nie był powalający, ale
a) jak nie mam dramy czy filmu, to choć słodkich treli posłucham
b) poprzedniego mimo wszystko miło się od czasu do czasu słuchało
c) w końcu to LMH, prawda?
Aragonte - Pon 13 Paź, 2014 21:37
| Agn napisał/a: | | Ale nie chcę zepsuć Aragonte zabawy. Już i tak jej zepsułam paskudnie to i owo. |
Co takiego mi zepsułaś?
Agn, weź pod uwagę, że ja nawet imion bohaterów Gunmana nie rozpoznaję No, może poza głównym bohaterem więc spoileruj i zachwycaj się do woli.
Zanim zacznę oglądać, zapomnę wszystko poza tym, jak Junki cudnie się uśmiecha i jak pięknie wywija strzelbą
BeeMeR - Pon 13 Paź, 2014 21:54
| Cytat: | Agn, weź pod uwagę, że ja nawet imion bohaterów Gunmana nie rozpoznaję No, może poza głównym bohaterem więc spoileruj i zachwycaj się do woli.
Zanim zacznę oglądać, zapomnę wszystko poza tym, jak Junki cudnie się uśmiecha i jak pięknie wywija strzelbą | Ja też tak miałam - i jak się Admete zachwycała czytałam do woli a potem i tak nic nie pamiętałam - a przynajmniej żadnych szczegółów
A zaiste pięknie i płynnie owija strzelbę wokół palca
Agn - Pon 13 Paź, 2014 21:59
| Aragonte napisał/a: | Co takiego mi zepsułaś? |
Toć darłam się w niebogłosy, że mi Yoon Kanga dziurawią.
A teraz Hye Won bezpardonowo zabiera się za Yoon Kanga, odsuwając jak może Soo In. Nawet Yoon Kang ją odsuwa, że cośtam niebezpieczne i takie tam stożki - no bredzi chłop jako żywo. Aż się prosi, by w końcu zdeklarować kto kim jest, tak by on wiedział, że ona jest i zacząć współpracować na pełnych obrotach.
Agn - Pon 13 Paź, 2014 22:01
| BeeMeR napisał/a: | A zaiste pięknie i płynnie owija strzelbę wokół palca |
Oj tak... mamusiu, ratuj, jak on to cudnie robi.
Aragonte - Pon 13 Paź, 2014 22:10
Że go podziurawią, to wiedziałam już z jednego z podlinkowanych wcześniej filmików, więc no problem
| Agn napisał/a: | | BeeMeR napisał/a: | A zaiste pięknie i płynnie owija strzelbę wokół palca |
Oj tak... mamusiu, ratuj, jak on to cudnie robi. |
Absolutnie cudownie mu to wychodzi
A u mnie dalej powtórkowe Hero z przypadkowym aktorem Jin Do Hyuk przeżywa kryzys - dowiedział się właśnie, że jego rodzice nie zginęli w zwykłym wypadku samochodowym (którego był świadkiem jako dzieciak, koszmar), tylko zostało to zaplanowane, a co gorsza jest pewien, że zabójcą jest ten, kogo uznał za kogoś w rodzaju przybranego ojca W związku z czym upił się, żeby o wszystkim zapomnieć, w towarzystwie Jae In, został przez nią odtransportowany do domu, a teraz właśnie szlocha w pijackim zamroczeniu, pocieszany przez siostrę, która kompletnie nie wie, na czym polega jego dramat, bo Do Hyuk nie chciał jej tym obciążać. Smutna ta scena. A Jun Ki nie wygląda tam dobrze, oj nie... ale jego bohatera, Jin Do Hyuka, jest mi straszliwie żal
Admete - Pon 13 Paź, 2014 22:34
Mam zamiar jeszcze zerknąć na ten odcinek specjalny Wojownika Baek Dong Soo, bo nie muszę jutro wcześnie wstawać.
Agn - Pon 13 Paź, 2014 22:40
No nieeee!!! Soo In przyłapała Yoon Kanga z siostrą, więc on już wie, że ona od dawna wie... i co? I spławia ją! Gada jej takie rzeczy, jakie każdy dramowy facet musi wyłuścić swej ukochanej, by utrzymać ją z dala od niebezpieczeństwa, a przy okazji zranić do głębi. Niech go ktoś strzeli w łeb, proszę...
Trzykrotka - Pon 13 Paź, 2014 22:45
| Aragonte napisał/a: | Agn, w wachlowaniu Jun Ki podczas tego wywijania strzelbą to musimy się wymieniać, nie ma to tamto
Oho, komuś avek się zmienił |
Avki oba wymienione po prostu wymiatają A do wachlowania to ja też się zgłaszam dobra jestem w odpowiednim wachlowaniu
| BeeMeR napisał/a: | Już nie mówiąc o tym, że wnikliwie obadała jego kompas (hm.. czemu to brzmi jakbym napisała znacznie więcej niż napisałam? |
Buahaha lepiej bym tego nie ujęła, nawet po północy
Obadała jego kompas - a i strzelbę zapewne sprawdziła
| Aragonte napisał/a: |
Ekwipunku Junkiemu nie brakuje
|
No właśnie, to chciałam rzec. Li i jedynie
O ja nie mogę - Ademete - jaka nowa sukienka z Dong Soo Od razu mi się przypomniało, jak go uwielbiałam w Empress - póki jeszcze miał co grać
PSH? Nie-nie-nie, niech ją paruja z Brzydactwem, od Cesarza ręce mi precz. Jak będę miała więcej czasu, to Wam coś napiszę a propos mojego wkurzu na PSH.
A z wiadomości - o ile się sprawdzi - cieszę się potrójnie
- i żeśmy ją dziś wywołały
- że byłby to znów Joseon
- że fabuła jest nadziejna
- że Go Ara, którą pokochałam po YAAS
- i że Nefrytowy Cesarz, jak podejrzewałam, już przebiera w propozycjach
Tablet się przeprosił i ide przez Wilczka Jun Ki (olaboga) co oni mu zrobili na samym początku? Zakładam, że to coś jak początek TW, jeśli nie, gniewam się na wieki.
No i - rzecz jasna - ledwo Jun Ki ..... no.... to wjechały na tapetę dzieci Kocham koreańskich aktorów dziecięcych, ale jak chcę dużego Jun Ki! Du-że-go!
Agn - Pon 13 Paź, 2014 22:45
No! Nareszcie! Pobiegł za nią i przytulił. Ufff...
Agn - Pon 13 Paź, 2014 22:49
| Trzykrotka napisał/a: | Avki oba wymienione po prostu wymiatają |
Przy takiej lufie ciężko, by było inaczej...
| Trzykrotka napisał/a: | A do wachlowania to ja też się zgłaszam dobra jestem w odpowiednim wachlowaniu |
Wiecie co? Siądźmy w rządku i weźmy taki wielki japoński wachlarz, bo mały może nie starczyć.
| Trzykrotka napisał/a: | Obadała jego kompas - a i strzelbę zapewne sprawdziła |
Nic mi nie wiadomo, by sprawdzała mu strzelbę - mam jakąś inną wersję!
| Trzykrotka napisał/a: | Kocham koreańskich aktorów dziecięcych, ale jak chcę dużego Jun Ki! Du-że-go! |
Nie wiem, czy doczekasz - nie wyrósł jakiś kolosalny.
Agn - Pon 13 Paź, 2014 22:53
Dobra, przytulili się należycie, to mogę spokojnie iść spać. Dobrej nocy!
Trzykrotka - Pon 13 Paź, 2014 22:54
| Agn napisał/a: |
Nie wiem, czy doczekasz - nie wyrósł jakiś kolosalny. |
Prawda! Ale dam radę! Ten mały z usteczkami w kokardkę jest słodki, ale kochany święty Mikołaju, niech on już troszkę urośnie
Mam teorię, że Soo In bardzo chciała zająć się wiadomą strzelba (jako kobieta żądna wiedzy o materiałach, substancjach i innych tam - eksplodujących ) ale trochę jednak nie śmiała... Przynajmniej nie tak od razu.
Przeleciałam przez odcinek 15 MSH (wstęp do jutrzejszego tłumaczenia) i widzę, że dziennikarska maupa naprawdę maczała paluchy w rozstaniu naszego Misia z żonką 7 lat temu
Aragonte - Pon 13 Paź, 2014 22:56
| Agn napisał/a: | | Trzykrotka napisał/a: | Kocham koreańskich aktorów dziecięcych, ale jak chcę dużego Jun Ki! Du-że-go! |
Nie wiem, czy doczekasz - nie wyrósł jakiś kolosalny. |
Jakby taki wyrósł, nie byłby tak zwinny I pewnie by mu strzelba w paluszkach tak nie fruwała, jak fruwa.
BeeMeR - Pon 13 Paź, 2014 22:59
| Agn napisał/a: | No nieeee!!! Soo In przyłapała Yoon Kanga z siostrą, więc on już wie, że ona od dawna wie... i co? I spławia ją! Gada jej takie rzeczy, jakie każdy dramowy facet musi wyłuścić swej ukochanej, by utrzymać ją z dala od niebezpieczeństwa, a przy okazji zranić do głębi. Niech go ktoś strzeli w łeb, proszę... | Też już wtedy nie mogłam - ale się opamiętał wreszcie... uff
| Trzykrotka napisał/a: | | Jak będę miała więcej czasu, to Wam coś napiszę a propos mojego wkurzu na PSH. | O, ciekawam - i ciekawam wielce jej kissu z brzydactwem
| Trzykrotka napisał/a: | No i - rzecz jasna - ledwo Jun Ki ..... no.... to wjechały na tapetę dzieci Kocham koreańskich aktorów dziecięcych, ale jak chcę dużego Jun Ki! Du-że-go! | To tylko odcinek z dzieciakami - dasz radę
Widzę, że moja reklama jest skuteczna
Ja zaś oglądam Two Weeks 13
Wredna jest ta drama - dla Tae Sana - który w domu bandziora zastał właściciela
Wspaniała jest też
Agn - Pon 13 Paź, 2014 23:04
| Trzykrotka napisał/a: | Przeleciałam przez odcinek 15 MSH (wstęp do jutrzejszego tłumaczenia) i widzę, że dziennikarska maupa naprawdę maczała paluchy w rozstaniu naszego Misia z żonką 7 lat temu |
HA! A JEDNAK! Może ją rozsmarują po ścianie.
Swoją szosą - co ten biedak, jego zabawny podwładny-kumpel, w niej widzi, to ja nie wiem. To histeryczka i psychopatka.
| Trzykrotka napisał/a: | Prawda! Ale dam radę! Ten mały z usteczkami w kokardkę jest słodki, ale kochany święty Mikołaju, niech on już troszkę urośnie |
A nawet więcej niż trochę.
| Cytat: | Mam teorię, że Soo In bardzo chciała zająć się wiadomą strzelba (jako kobieta żądna wiedzy o materiałach, substancjach i innych tam - eksplodujących ) ale trochę jednak nie śmiała... Przynajmniej nie tak od razu. |
Coś czuję, że kiedyś się w końcu zaznajomi, w spokojniejszych czasach, ahem.
| Aragonte napisał/a: | Jakby taki wyrósł, nie byłby tak zwinny |
Zarzucasz dwie lewe rączki i nóżki bardziej podrośniętym? Pogadamy po twoim seansie CH!
| Cytat: | Jakby taki wyrósł, nie byłby tak zwinny I pewnie by mu strzelba w paluszkach tak nie fruwała, jak fruwa. |
Nie wiem, co ma wzrost do fruwającej w palcach strzelby... dobra, nie kończę tej myśli.
| Cytat: | Też już wtedy nie mogłam - ale się opamiętał wreszcie... uff |
Twórcy się zlitowali. Jak miło z ich strony.
| BeeMeR napisał/a: | Widzę, że moja reklama jest skuteczna |
A miałaś wątpliwości???
| BeeMeR napisał/a: | Wredna jest ta drama - dla Tae Sana - który w domu bandziora zastał właściciela
Wspaniała jest też |
Wiem. I za to wszystko tę dramę pokochałam.
BeeMeR - Pon 13 Paź, 2014 23:05
| Trzykrotka napisał/a: | Mam teorię, że Soo In bardzo chciała zająć się wiadomą strzelba (jako kobieta żądna wiedzy o materiałach, substancjach i innych tam - eksplodujących ) ale trochę jednak nie śmiała... Przynajmniej nie tak od razu. |
ale w ciemny las to za nim poszła bez wahania
i ja jej się nie dziwię
Agn - Pon 13 Paź, 2014 23:14
| Cytat: | ale w ciemny las to za nim poszła bez wahania |
Też mi zdziwienie.
Dobra, naprawdę kładę się spać, bo jutro nie wstanę.
Na dobranoc, by się wszystkim lepiej spało, Junki wyciągnie spluwę...
Ja nie wiem, o czym wyście pomyślały, przecież napisałam, że spluwę.
BeeMeR - Pon 13 Paź, 2014 23:18
| Agn napisał/a: | | Twórcy się zlitowali. Jak miło z ich strony. | A nawet mnie miło zaskoczyli początkiem kolejnego odcinka
Chodzi mi o to że
| Agn napisał/a: | Nie wiem, co ma wzrost do fruwającej w palcach strzelby... dobra, nie kończę tej myśli. | Kiedy ona ciekawie się rozwijała
Admete - Pon 13 Paź, 2014 23:23
| Trzykrotka napisał/a: | O ja nie mogę - Ademete - jaka nowa sukienka z Dong Soo Od razu mi się przypomniało, jak go uwielbiałam w Empress - póki jeszcze miał co grać |
Bo on zdecydowanie potrafi grać i polubiłam go jako Dong Soo. Wyjątkowo też trafili z dzieciakiem, który grał bohatera w młodszej wersji. Wyglądali jak spokrewnieni. Ji Chang-Wook też nieźle robi wykopy, macha mieczem i zwinności mu nie brak. Poza tym ma piękny uśmiech i wymowne oczy Ma grać w dramie Healer - mam to w planach. Avatarek wybrany przypadkowo Tak pomyślałam, że cię zachęcę.
Obejrzałam ostatni odcinek Plus Nine Boys - po raz trzeci. Za każdym razem rozczula mnie scena spotkania rodzinnego.
Przypadkowo wybrane zdjęcia
Trzykrotka - Pon 13 Paź, 2014 23:48
| Admete napisał/a: |
Bo on zdecydowanie potrafi grać |
Howgh! Wiedziałam to od początku - wybijał się wyraźnie na tle żołnierskiego tłumu .
| Admete napisał/a: | Poza tym ma piękny uśmiech i wymowne oczy Ma grać w dramie Healer - mam to w planach. |
O tak, Healer, z Park Min Young! Już mam to naniesone w kalendarzyk dramowy
Admete już dawno mnie żadne twoje slowa nie ucieszyły tak bardzo, jak te .
| Admete napisał/a: | | Wyjątkowo też trafili z dzieciakiem, który grał bohatera w młodszej wersji. Wyglądali jak spokrewnieni. |
Ten mały to kolejna wschodząca gwiazda - już gra samodzielne role, ale jako dziecko "robił" za chyba wszystkich co ważniejszych gwiazdorów. Był młodym Miśkiem w I Miss You - zagrał genialnie - i młodym Koszmitem w The Moon That Embraces The Suni jakąś nieskończoną ilością innych - wrzucałam go tutaj kiedyś z dorobkiem jego.
Obejrzałam jakąś 1/3 odcinka 2 Wilczka - jaki cudny Jun Ki - jaki młodzieńki, okrągły na twarzy i uroczy Scena lotniskowego pościgu za "podejrzanym" i od razu wielkie łubudu! Jun Ki mógł na dzień dobry wykazać się sprawnością fizyczną i umiejętnością walki wręcz.
Ale garnitury dziś z lekka przerażają - te szerokie spodnie i bezkształtne marynarki. Chłopaki - Jun K z "bratem" zestawieni są bardzo trafnie i jest między nimi autentyczna braterska aura. A Soo In bez joseońskich warkoczyków od razu pokazuje, że ma dołeczki i jest urocza
|
|
|