To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Prawnik potrzebny od zaraz! - czyli dramaland po raz 15-ty

Admete - Wto 25 Wrz, 2018 20:12

Feng Shui - nowy film Cho Seung Woo dobrze sobie radzi w kinach. Mam nadzieję, że uda się go kiedyś obejrzeć.

https://www.soompi.com/ar...lion-moviegoers

Aragonte - Wto 25 Wrz, 2018 22:19

Jestem pewna, że się nam uda :)

Na dowód, że Dong Mae można shipowac z każdym (z Hee Sungiem też go shippują, a co :twisted: ) wideo z Hotaru:
https://www.youtube.com/watch?v=zKSqxc8zbVA

I z Hiną:
https://www.youtube.com/watch?v=Di0Uc2XAeSc

Świadomie pomijam Aes Shin :-P

BeeMeR - Wto 25 Wrz, 2018 22:38

Aragonte napisał/a:
Świadomie pomijam Aes Shin
Ją to nawet zwiastun 23. odcinka pominął :P

Alem się spłakała właśnie okrutnie przy filmie - może mi się uda zreanimować Księciuniem :mysle:

Aragonte - Wto 25 Wrz, 2018 22:56

BeeMeR napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Świadomie pomijam Aes Shin
Ją to nawet zwiastun 23. odcinka pominął

Może to oznaczac, że ją ubiją i nie chcieli spoilerowac :-P

Przy jakim filmie się spłakałaś?

Trzykrotka - Wto 25 Wrz, 2018 23:40

BeeMeR napisał/a:

Alem się spłakała właśnie okrutnie przy filmie - może mi się uda zreanimować Księciuniem :mysle:

Którym filmie? :kwiatek:
W księciuniu to normalnie - co dwa kroki d przodu, to trzy w tył - i nasza para tak tańcuje i panna z bratem i pałacowe spiski jakoś się ślimaczą. I tak odcinki z tego tygodnia są o wiele lepsze niż z ubiegłego. Książę powoli żonę zaczyna doceniać i nawet jakiś skinship nieśmiały inicjuje. A nade wszystko sam widzi, że musi jakoś na siebie zarobić - i sposób się nareszcie znajduje. To mi się podoba, podoba mi się też motyw "zbrukanego" brata, jak w filmie bolly w którym Hrithik po rozruchach w Bombaju nie wracał do domu, mimo, że siostra i matka szukały go przez wiele lat, bo po tym, co robił, nie mógł pokazać się im już na oczy.
Brat ("młody, przystojny, bardzo wysoki") grał jednego z policjantów w I Remember You, a ten pan też był policjantem, chyba w RevLove :mysle:

Nam Ji Hyun jest bardzo dobra, dla niej samej warto trwać. Dołeczek - miodowy, scenka z lampionem była perełką. Gdybyż oni grali parę, skradliby cały show, jak Dołeczek z Rudzielcem w Dostawcach. Bo niestety pan EXO jak był drewniany, tak nic nie odtajał. Jak on tę poezję recytował :mysle: Bez znaków przestankowych, bez śladu zrozumienia. Nawet jednym mięśniem twarzy nie poruszy. Sparaliżowało chłopaka - przecież wiem, że umie. Ech :?

Aragonte, fantastycznie przełożyłaś ten monolog Dong Mae, przepięknie :serce2: Wiem, jak brzmiał po angielsku, bo scenę oglądałam wiele razy, a ty dodałaś mu głębi, czyli tego wszystkiego, co w Samuraju kłębiło się w chwili, gdy - poruszony - uklęknął przez tabliczkami w świątyni. Dziękuję, piękną chwilę przeżyłam na dobranoc :serce2:

Aragonte - Wto 25 Wrz, 2018 23:51

Trzykrotka napisał/a:
Aragonte, fantastycznie przełożyłaś ten monolog Dong Mae, przepięknie Wiem, jak brzmiał po angielsku, bo scenę oglądałam wiele razy, a ty dodałaś mu głębi, czyli tego wszystkiego, co w Samuraju kłębiło się w chwili, gdy - poruszony - uklęknął przez tabliczkami w świątyni. Dziękuję, piękną chwilę przeżyłam na dobranoc

To ja dziękuję :cmok:
Nie pojechałam za mocno? W Netflixowej wersji złagodzili ten monolog, mam wrażenie :mysle: Jednak jest "drobna" różnica między nazwaniem kogoś "fool" a "bitch". Inna sprawa, że chyba teraz reakcja Ae Shin, jej uraza jest bardziej zrozumiała :mysle:

Ech, aż mi się zachciało potłumaczyc coś jeszcze - np. kuszące obietnice i groźby Dong Mae, że kogoś przepołowi wdłuż albo wszerz :twisted: albo też zajrzec do Kima nr 6, który stanął w miejscu na tej 11. minutce :zawstydzona2:
Mea culpa - zaczęłam coś pisac w ostatni weekend i co prawda robię to tylko sobie a muzom, tj. nawet nie wiem, czy to komukolwiek pokażę... tzn. częśc to zdecydowanie do pokazywania się nie kwalifikuje, bo niecenzuralna nieco :twisted: ale przy tej okazji znalazł mnie pewien pomysł, którego kompletnie się nie spodziewałam, no i spisuję teraz różne urywki, podsłuchane w głowie dialogi, pomysły, koncepcje i antykoncepcje :wink: Nawet jeśli tego nie dokończę, to przynajmniej odkurzę trochę mózg, bo na takich obrotach to dawno mi prawa półkula nie pracowała :wink: Trochę mnie to wessało, sori :rumieniec:
Ale do Kima z przyjemnością zaraz wrócę :mrgreen: bo dalej mnie dręczy ta nieszczęsna gra słów w połowie odcinka, chcę wiedziec, jak to by mogło zabrzmiec po polsku, więc nie mogę tego przecież tak zostawic :mrgreen:

Trzykrotka - Śro 26 Wrz, 2018 00:28

Pisz przede wszystkim to, co ci w duszy gra. Takie natchnienia są bezcenne i nie można ich marnować :kwiatek: Poczekamy i na Kima i na ewentualne teksty Dong Mae.
Fakt, na dźwięk tej 'suki' ja przeżyłam wstrząs prawie jak Ae Sin. Zwykła 'głupia' czy 'idiotka' nie bylaby tak okrutna w tej sytuacji. Dong Mae starannie dobrał słowa, żeby dopłacić światu tą samą monetą, którą sam otrzymał. Ugryzło go to w tyłek, oj, ugryzło.

Dziewczynka, która była małą Ae Sin gra teraz w 100 Days, My Prince. Bardzo dobrze się zapowiada to dziecko.

Aragonte - Śro 26 Wrz, 2018 01:20

Trzykrotka napisał/a:
Fakt, na dźwięk tej 'suki' ja przeżyłam wstrząs prawie jak Ae Sin. Zwykła 'głupia' czy 'idiotka' nie bylaby tak okrutna w tej sytuacji. Dong Mae starannie dobrał słowa, żeby dopłacić światu tą samą monetą, którą sam otrzymał. Ugryzło go to w tyłek, oj, ugryzło.

Ugryzło zdecydowanie. Ale Dong Mae nie jest aniołkiem, o nie :roll: Jednak - jak zgodziłyśmy się dziś z koleżanką z pracy, którą chyba kojarzysz :wink: - na tym właśnie polega jego urok :serce2:
Miałam problem z doborem słów, tzn. wahałam się, co będzie odpowiednie, czy to nie wypadnie zbyt brutalnie, ale przeanalizowałam sobie kontekst, reakcję Ae Shin, to, że sam DM określił w tym monologu jako wyjątkowo okrutne, spróbowałam wejśc w jego skórę, czyli pogardzanego syna rzeźników, którzy żyją poza nawiasem społeczeństwa, bo szlachtują zwierzęta, no i uznałam, że łagodniejszych słów użyc nie mogę, bo zabrzmi to fałszywie i nieprzekonująco :roll: A mocniejsze słowa nie pasowały mi za bardzo, bo przecież chodziło o dwójkę dzieci.
To szukanie słów przypomina czasem układanie puzzli (czego w sumie nie robię). Człowiek się biedzi i porównuje różne podobne do siebie kawałki, ale dopiero ten jeden właściwy wskakuje z kliknięciem na miejsce.

Obejrzałam sobie dzisiaj powtórkowo tę scenę w świątyni i nic mi nie zgrzytnęło, więc chyba jest ok :mysle: Mam ochotę przetłumaczyc jeszcze hobbystycznie rozmowę trzech panów o przecinaniu w locie płatka kwiatu :mrgreen: no i parę zgryźliwych tekstów Dong Mae z nauri w tle :mrgreen: ale tutaj jest tylko jeden wariant angielskiej wersji, więc nie mam innego punktu odniesienia :roll:
A teraz chyba jeszcze zerknę na Kima, żeby miec go też w głowie, tj. żeby jakieś gnomy pracowały po cichu nad jakimiś zawiłościami tłumaczenia :wink:

Edit: no i przetłumaczyłam jeszcze parę minutek :wink:

BeeMeR - Śro 26 Wrz, 2018 07:15

Wspominanym filmem jest Pure Love/Unforgettable, dramat obyczajowy być może z dodatkiem melo (ale nie przewagą, więcej jest obyczaju i dramatu moim zdaniem).

Kilka dorosłych osób słucha audycji muzycznej, prowadzący dostaje do przeczytania pocztówkę jakby z przeszłości (tekst i piosenkę)

wszyscy z bólem serca przelatanym rozrzewnieniem wracają wspomnieniem do lata 1991 kiedy wszyscy byli młodzi i szczęśliwi. Małolaty na skraju dorosłości przeżywają wakacje/codzienność na wyspie, na której wszyscy posługują się ksywkami a nie imionami (skąd my to znamy ;) ), dokazują, wpadają w kłopoty, włóczą się po wyspie, są jak 5 muszkieterów, przy czym jedna dziewczyna (Kim So Hyun) jest chroma i właściwie jest w stanie chodzić, ale powłóczy nogą, więc szybciej się ją niesie - a do tego pierwszy jest po uszy zakochany w niej młodzik (Idol z EXO - aktorem doskonałym to on nie będzie pewnie nigdy, ale o niebo lepiej wypada nieskrępowany kostiumem książęcym jako zwykły, przeciętny chłopak), gotowy zrobić naprawdę dużo, żeby nie nosił jej żaden inny chłopak z bandy, wystający wieczorami pod jej oknem itp. Dziewczyna zdaje się tego nie zauważać i kierować swoje uczucia do miejscowego lekarza z Seulu, który zapewniał ją o możliwości operacji nogi.

Obserwujemy młodych przy radościach, błazenadach, pierwszych miłościach i pierwszej ogromnej stracie bliskiej osoby, prowadzącej do rozpadu gangu i spotkania dopiero po wielu, wielu latach. Film jest pięknie kręcony i jak wspomniałam wczoraj, trafił do mnie bardzo - ale ja lubię takie filmy :serce:

zwiastun:
https://www.youtube.com/watch?v=uWO7qWAWpGY

BeeMeR - Śro 26 Wrz, 2018 09:36

Książę mi nieco podratował wczoraj nastrój, bo to ładnie kręcona drama, wprawdzie nie budzi większych porywów serca, ale jako gp wielce przyjemnie się ogląda - mam wrażenie że nie aspiruje do poważniejszych spraw, no bo np. susza i głód wyglądają jak bujna, tętniąca życiem wiosna ;)

a małżonkowie niby nie mają co do garnka włożyć, ale przebierają się co i rusz w nowe, nieskazitelnie czyste wieśniacze ciuchy, a nawet drama znalazła pretekst by księcia ubrać w szatki szlacheckie i na konia wrzucić :lol: Pani oczywiście też co jakiś czas zakłada piękny hanbok

Pozostaje cieszyć się kolorową bzdurką, przystojnymi panami (albo znanymi twarzami ;) ) i księciem, który coraz bardziej zakochuje się w żonie tylko jeszcze mnie umie tego nazwać inaczej niż "czuję się niezręcznie" ale już się bardzo stara być dobrym mężem no i użytecznym. I nawet wiecheć żonie dał :lol: i komplementy zaczął prawić ;) Będą z niego ludzie - acz... no dobra, nie powtórzę po raz kolejny, że gdyby obsadzono dramę inaczej to byłaby lepsza. :P

z dodatkowych głupotek:
dramalandowe epickie spadanie ryżu:
https://78.media.tumblr.com/b35041088aeeabb8ec19b1ba8d0b52b2/tumblr_pfmt6wGRwB1qcns37o1_250.gif
https://78.media.tumblr.com/d9e0c42020810f636408d8612110e49f/tumblr_pfmt6wGRwB1qcns37o4_250.gif
https://78.media.tumblr.com/9ca4e6d3f130314632899cacbca44dd9/tumblr_pfmt6wGRwB1qcns37o6_250.gif

kontra bts :lol:
https://78.media.tumblr.com/2c0face9f46c30a03ed11f936b11222a/tumblr_pfn4baHW8O1udice3o1_r1_250.gif
https://78.media.tumblr.com/ae99524f20835e5b96e43a4b92c40001/tumblr_pfn4baHW8O1udice3o2_r1_250.gif

Trzykrotka - Śro 26 Wrz, 2018 12:56

Tez się wczoraj zastanawiałam, skąd uboga wieśniaczka bierze ten piękny hanbok, w którym raz w miesiącu staje na moście :lol: I co najlepsze, nie wahała się go narazić na zniszczenie, czyli wleźć w nim do wody. A nawet panicz Dołeczek się wahał i zdejmował skarpetki. I jak na suszę, to łaki u nich dziwnie bujne. Ale kto by się tam czepiał, grunt, że zdjęcia są tak kojąco piękne dzięki tej zieleni, że aż miło. U nas w tym roku mało było takiej prawdziwej zieloności.
No i przystojnych panów nie brakuje, a to tez w niczym nie szkodzi dramie :rumieniec:

BeeMer :kwiatek: ten film wygląda na jakieś AM - piękne zdjęcia. Wyślesz go tam, gdzie zwykle? :kwiatek:

Czy wy też czekacie na jesienne dramy? Ma być parada aktorów, których lubię: i nasz LSG (Suzy wytrzymam) i śliczna Aji 3 z panem z Signal i In Time With You, ma być Nefryt, Robotinek z Esom, ma być In Guk (melo, bue :obrzydzenie: ), no i prawdziwe gwiazdorskie lewiatany - Hyun Bin z PSH i Boguś z Dokórką. I Wachlarz ma być :banan: w seguku. Jak tu zyć, co wybrać :dramasmiley:

Aragonte - Śro 26 Wrz, 2018 13:08

Trzykrotka napisał/a:
Czy wy też czekacie na jesienne dramy? Ma być parada aktorów, których lubię: i nasz LSG (Suzy wytrzymam) i śliczna Aji 3 z panem z Signal i In Time With You, ma być Nefryt, Robotinek z Esom, ma być In Guk (melo, bue :obrzydzenie: ), no i prawdziwe gwiazdorskie lewiatany - Hyun Bin z PSH i Boguś z Dokórką. I Wachlarz ma być :banan: w seguku. Jak tu zyć, co wybrać :dramasmiley:

Czekam na Małpę w Vagabond, owszem :mrgreen:
Dodam jeszcze do tej listy pana z Blacka i Shin Ha Kyuna, którego drama startuje jakoś w końcu listopada.
Jestem też ciekawa, w jakiej dramie (pewnie już w nowym roku) zagra YYS :wink: Samuraja raczej jego nowa rola nie pobije, ale będę teraz śledzić jego karierę.

Trzykrotka - Śro 26 Wrz, 2018 13:30

O tak, YYS ma teraz szansę na ładny rozwój kariery. Oby dobrze wybierał :trzyma_kciuki: Choć on raczej dramowo dobrze mi się kojarzy. WaC to mały wypadek przy pracy.
BeeMeR - Śro 26 Wrz, 2018 13:54

Szczerze powiedziawszy nie czekam na żadną nową dramę tylko zobaczę co mnie zainteresuje jak już się zacznie - tak mi lepiej niż nastawiać się a potem rozczarowywać. A już najbardziej oduczyłam się czekać na kolejną bramę jakiegoś ulubieńca po wielkim hicie :-P
Film wrzucę - myślałam że zerknę sobie na idola winnym wydaniu a tu o niespodzianko film zrobiony idealnie dla mnie. Może kogoś innego tak nie rozjedzie jak mnie :wink:

Admete - Śro 26 Wrz, 2018 14:00

Ja nie czekam. Spróbuję kolejnych i może coś zostanie. Na razie oddaje laptop do przeglądu, więc do piątku bez nowych odcinków.
Trzykrotka - Śro 26 Wrz, 2018 14:24

Ja czekam, nastawiając się od razu na to, że mogę się rozczarować. Nie wiem chociażby, czy do In Guka w ogóle usiądę. Melo w ogóle nie lubię i póki co Słonko mi wystarcza. Ale jeśli Tumblr wybuchnie zachwytami, to czemu nie.
Bardzo jestem ciekawa, co wyjdzie z połączenia Hyun Bina z PSH. Oni wydają mi się z tak totalnie różnych bajek, że nie widzę tej dramy w ogóle. Ale chcę się przekonać, jak to wyjdzie, tym bardziej, że kręcą w Hiszpanii.

BeeMeR - Śro 26 Wrz, 2018 14:37

Co do Księcia - uśmiałam się jak Dołeczek opowiadał o swojej przypadłości która przypadkiem zupełnym pasuje do spotkania księcia w przebraniu :lol: jak już się wykaraska z obecnych kłopotów :wink: wszystkie te chwyty - bo i powyższe - są w segukach młodzieżowych dozwolone :wink: nawet to, że nagle nie wiedzieć skąd pojawiła się panną z kawalerem a przecież wszystkie wolne jednostki miały się hajtnàć miesiąc temu :wink:
Aragonte - Śro 26 Wrz, 2018 15:46

Trzykrotka napisał/a:
Ja czekam, nastawiając się od razu na to, że mogę się rozczarować. Nie wiem chociażby, czy do In Guka w ogóle usiądę. Melo w ogóle nie lubię i póki co Słonko mi wystarcza. Ale jeśli Tumblr wybuchnie zachwytami, to czemu nie.
Bardzo jestem ciekawa, co wyjdzie z połączenia Hyun Bina z PSH. Oni wydają mi się z tak totalnie różnych bajek, że nie widzę tej dramy w ogóle. Ale chcę się przekonać, jak to wyjdzie, tym bardziej, że kręcą w Hiszpanii.

Ja dam szansę, ale nie jestem jakoś strasznie nakręcona. Jak mnie znudzi, to przecież nie będę oglądać - chociaż w przypadku Vagabond musiałabym się naprawdę mocno nudzić :wink:
Zerknę też na Teriusa, z uwagi na lokalizację - patriotyzm lokalny zobowiązuje :wink:

Admete - Śro 26 Wrz, 2018 16:07

Dziś się dwie nowe zaczynają - Terius i drama medyczna. Obie spróbuję przez weekend. Terius pewnie mi się nie spodoba, bo to raczej komedia romantyczna będzie niż co innego. O medycznej nic nie wiem. Potem są jeszcze jakieś dwie w weekend. Player i jakiś obyczajowy JTBC.
Aragonte - Śro 26 Wrz, 2018 16:32

Ja się nastawiam na to, że W-wa w Teriusie będzie tylko w pierwszych odcinkach, więc podejrzę początek, a potem najwyżej odpuszczę. Chcę sprawdzić, gdzie kręcili i jak to wypadło.
Admete - Śro 26 Wrz, 2018 17:00

Ja tak samo.
Aragonte - Śro 26 Wrz, 2018 18:23

Czarny humor z Tumblra z Samurajem w roli głównej :wink:

Jednak o aż tak mordercze skłonności nie posądzam Dong Mae, mimo wszystko :wink:

Alicja - Śro 26 Wrz, 2018 21:13

Admete napisał/a:
BeeMeR napisał/a:
Jaki ten Sean Bean cudny :serce2:

Ja to oglądałam na bieżąco - polska tv dawała i byłam w Sharpie normalnie zakochana ;)

ach któż nie był zachwycony Seanem Bean. Sharpem też :serce:

Oglądam 1 odc. Mr Sunshine. Toczy się powoli, ale jakie tam piękne ujęcia. Jak malowane. Rozumiem,że ten mały uciekający 9 latek to właśnie Eugene :mysle: Serial wydaje się trochę inny od dotychczas oglądanych. Pierwszy raz oglądam takie dziwne nakrycia głowy :shock: Nic nie wiem o historii Korei. Tam byli niewolnicy?

Aragonte - Śro 26 Wrz, 2018 23:24

Alicja napisał/a:
Oglądam 1 odc. Mr Sunshine. Toczy się powoli, ale jakie tam piękne ujęcia. Jak malowane. Rozumiem,że ten mały uciekający 9 latek to właśnie Eugene Serial wydaje się trochę inny od dotychczas oglądanych. Pierwszy raz oglądam takie dziwne nakrycia głowy Nic nie wiem o historii Korei. Tam byli niewolnicy?

Rozumiem, że nie oglądałaś jeszcze żadnej dramy historycznej, czyli seguka :mrgreen: Tak, zwłaszcza w Joseonie (w Korei od XV do XX wieku, do okupacji japońskiej) panowie mieli takie charakterystyczne fryzury z koczkiem i kapelutki. I bardzo charakterystyczne szatki - hanboki (były hanboki damskie i męskie).
Niewolnicy byli, a jakże - podstawa gospodarki :roll: Ogółem społeczeństwo było mocno kastowe. Na samym szczycie król i jego rodzina, niżej możnowładcy, klasa ichniej szlachty - yangbanów, niżej rzemieślnicy i im podobni, niżej rolnicy, a niżej jeszcze niewolnicy (a niewolnikiem można było zostac wskutec niefortunnych okoliczności typu: oskarżenie o zdradę, faceci z rodziny wyżynani w pień, a kobiety zamieniane w niewolnice albo wojennych. No i najniżej była kasta osób typu rzeźnicy, baekjong czy jak oni tam się nazywali - to akurat o tyle istotne, że jeden z bohaterów (którego mam w avku :wink: ) jest właśnie synem rzeźników i to zaważyło na jego losach tak samo jak to, że Eugene urodził się jako syn niewolników.
Joseon nie był demokratyczny nijak. Wcześniej (tak do końca XV wieku) kraj był rządzony przez dynastię Goryeo i wtedy też nie było różowo, ale kobiety miały ciut więcej praw, a w Joseonie zapanowała ciężka konfucjańska hierarchia i sztywne przestrzeganie zasad tego, kto był od kogo ważniejszy, mniej więcej w takim porządku: król > poddany, ojciec > syn, mąż > żona itd.

Trzykrotka - Śro 26 Wrz, 2018 23:29

A właśnie, jeszcze Terius :banan: Ja również chcę zobaczyć glównie warszawski poczatek - chyba, że drama okaże się porywająca, a Ji Sub nie do odparcia, to pójdę dalej.

Aragonte napisał/a:
Czarny humor z Tumblra z Samurajem w roli głównej :wink:

:rotfl: Tak, to bardzo w stylu Dong Mae, taka odzywka. Choć on więcej mówił o zabijaniu, niż rzeczywiście zabijał - prócz tych, którzy naprawdę źli byli.

Ach, musiał, no musiał trafić się oczywiście w serii AM jakiś odcinek kibelkowy :roll: Padło na dzisiejszy. Motyw stołu zastawionego obficie potrawami z rożnych stron Korei i różnych prowincji był bardzo udany. I osmiornice, panie, i kraby marynowane, i małże i jajka i jakieś smakowite rybki... I podstępny kompocik do popijania tego wszystkiego :lol: Nie powiem, bawiły mnie biegi przez boisko dwóch nieszczęsnych zawodników, oraz wyścigi domowe do kibelka, w których brała udział i ajumma. Oraz wstyd jak sto pięćdziesiąt, kiedy telewizja udokumentowała taki sam wąski chód tatusia :mrgreen: Tak swoją drogą, to zawsze mi się wydawało, że biegunka kończy się, kiedy już chory wyrzuci z siebie całą felerną zawartość jelit. Ale u nich jest inaczej - bez końca.
Romantycznej naturze dramy trzeba oddać, że żadnego z amantów nie pokazano w sytuacji łazienkowej. Na Jung odsiedziała za obu :lol: Miała też swoją chwilę szczęścia, kiedy Trash wyróżnił ją tak jawnie podczas meczu medycyna vs elektronika, którego był gwiazdą.
Widać już, gdzie rysuje się wątek gejowski - te szczęśliwe, zakochane oczy mlodego Śmieszka nie pozostawiały wątpliwości :serce:
Podobał mi się watek pacjentki chorej na raka i Trasha stojącego przed pierwszym zawodowym wyzwaniem: jak powiedzieć dzieciom, że mama umiera.
Przy okazji pokazało się nawiązanie do poprzedniej serii. Ta koleżanka Trasha to przyszła żona Drugiego, szwagierka In Guka z AM 1997. Tam tak samo zdejmowała rajstopy.