Filmy - Powiew Orientu II
Trzykrotka - Sob 13 Lut, 2021 23:29
Mówisz i masz - na pw leci
RaczejRozwazna - Sob 13 Lut, 2021 23:35
Dzięęęki!
Tak sobie myślę, że w zachodnim filmie niemożliwe byłoby zgromadzenie tylu gwiazd w tak zdystansowanych do siebie rolach. Rewelacja.
Trzykrotka - Sob 13 Lut, 2021 23:43
Dokładnie! Do małych rólek, do pokazania się na parę sekund, a wreszcie do zatańczenia na imprezie - nie wiem sama, czyja magia bardziej zadziałała, Shahrukha czy Farah Khan, czy też chęć znalezienia się po prostu w tym filmie, wokół którego było tyle szumu.
Druga strona medalu to to, że Farah zagoniła też swoją ekipę przed kamerę. Sama zagrała, grali jej asystenci, grał operator ("reżysera" filmu z tygrysem ), grał kompozytor, już nawet nie pamiętam kto tam jeszcze. Trochę jak we Władcy Pierścieni było.
BeeMeR - Sob 13 Lut, 2021 23:50
RR - cieszę się, że się podobało
tu rzut oka na Dhoom Tana od innej strony
https://www.fallinginlove...-shanti-om.html
RaczejRozwazna - Nie 14 Lut, 2021 00:01
Oczywiście nie łapałam tych wszystkich nawiązań - w pierwszej części nie łapałam większości - ale domyślałam się, że są, a to już nieźle
Aragonte - Nie 14 Lut, 2021 00:24
Ja też nie łapałam większości, ale widać było, że to jest mruganie do widza, nawet jeśli widz (ja) jest ślepy i głuchy, bo za mało obejrzał. No, ale kwiatki typu sztuczne tygrysy i ogólne przerysowanie to każdy wyłapie
| RaczejRozwazna napisał/a: | | Szczerze - nie sądziłam, że coś takiego w tym kinie można znaleźć. |
Ha, a mnie tego rodzaju produkcje najbardziej w bolly urzekały nawet jeśli czasem wydaje się, że potrzeba do ich łyknięcia nieco procentów
Ten dystans - aktorów i twórców filmu - jest super. Mam dla nich za to dużo sympatii.
Abhishek
| RaczejRozwazna napisał/a: | PS. Trzykrotko, też bym chętnie poczytała Making of OSO |
Ja też bym poprosiła - Trzykrotko, tłumaczyłaś to, czy muszę polegać na swoim kiepskim angielskim?
Trzykrotka - Nie 14 Lut, 2021 00:28
Tłumaczyłam dawno temu na potrzeby shahrukhkhan.pl. Na szczęście mam te pliki, więc Już leci mailem
Mam tę książkę zresztą, z Indii ją sobie sprowadziłam. I mam dwa wydania DVD z OSO - oryginalne indyjskie i polskie. Polskie jest lepszej jakości, oba dziś wypróbowałam
RaczejRozwazna - Nie 14 Lut, 2021 00:30
Abhishek i Dhoom 5 rewelacja (może doczekamy? ) I jego tatuś "Om..., who?" I ojciec Hrithika z pełną powagą mówiący, że wygra jego syn I kolejne dziewczyny "we are best friends"
A tak między nami zdradźcie, co bierze Akshay Kumar?
Jeszcze raz puściłam sobie tę scenę z rozdania nagród.
Natomiast tego typu kino można oglądać dopiero wtedy, gdy ma się o nim jakie takie pojęcie. Co to INF, o którym wspomina Shahruk w którejś ze scen?
Aragonte - Nie 14 Lut, 2021 00:31
Ja mam tylko polskie. Muszę zerknąć, co też ciekawego jest w dodatkach, bo już nie pamiętam.
Z problemów pierwszego świata - nie mam pomysłu na to, co podsunąć następnego po "Jestem przy tobie"
RaczejRozwazna - Nie 14 Lut, 2021 00:35
Z podobnym mruganiem do widza spotkałam się w Luck by Chance no i właściwie tyle, nie licząc pojedynczych typowych nawiązań/"małpowań"/cytatów, których pełno w wielu filmach.
EDIT: czy to nie znaczące, że tak dobre, zdystansowane filmy nakręciły kobiety?
BeeMeR - Nie 14 Lut, 2021 00:41
chyba chodzi o NRI? Non Resident Indians czyli mieszkający poza Indiami.
RaczejRozwazna - Nie 14 Lut, 2021 00:45
| BeeMeR napisał/a: | | chyba chodzi o NRI? |
Dzięki!
Admete - Nie 14 Lut, 2021 09:45
| Aragonte napisał/a: | | Z problemów pierwszego świata - nie mam pomysłu na to, co podsunąć następnego po "Jestem przy tobie" |
Może coś poważniejszego? Life in a metro? Konkona tam gra, Irffan...
Poproszę też Making of OSO.
Trzykrotka - Nie 14 Lut, 2021 10:34
| BeeMeR napisał/a: | | chyba chodzi o NRI? Non Resident Indians czyli mieszkający poza Indiami. |
Tak, a dowcip polegał na nawiązaniu do tytułu filmu Shahrukha "W sercu jestem Indusem." Dowcipem był też sweterek zarzucony na drugi sweterek - tak nosił się bohater "Mohabbatein," drugiego filmu Adityi Chopry. No i gest rozkładania rąk w każdym filmie - ironiczny "znak firmowy." I dokładnie taki sam fragment dwóch filmów - bo SRK ciągle gra to samo... Wszyscy trzej panowie nominowani do nagród pieknie wykpili samych siebie. Akshay zagrał w całej serii filmów spod znaku Khiladi, Abhishka - jak mówiono - przyćmiewali złoczyńcy w kolejnych Dhoomach, więc w 5 już go w ogóle nie było Nawet Hrithik sobie mrugnął oczkiem - "nagrodę zdobędę ja" choć nawet nie jestem nominowany.
W Bollywood mówiono, że jak ktoś nie chciał przyznać się do romansu, to mówił "jesteśmy tylko dobrymi przyjaciółmi," stąd wianuszek pięknych pań i ten tekst. A także Sanjay Kapoor, jedyny pan w tym gronie
To wszystko trzeba kilka razy czasem zobaczyć żeby się nacieszyć smaczkami.
BeeMer wyślę wieczorem. To była książka napisana przez Mushtaqa Shieka, współscenarzysty filmu. I biografa SRK.
BeeMeR - Nie 14 Lut, 2021 11:20
Mnie też od razu wyślij- acz na pewno mam gdzieś schomikowane.
Ze smaczków - w Dhoom Tana któreś ujęcie kończy się dwoma kwiatkami, które się trykają - tak w czasach cenzury sygnalizowano pocałunki albo nawet wyższy stopień znajomości
RaczejRozwazna - Nie 14 Lut, 2021 12:54
Dzięki Trzykrotko Akurat tutaj większość smaczków chyba załapałam, ale nawet bez całkowitego rozumienia kontekstu to śmieszy, bo towarzystwo już znane. Do pełni szczęścia zabrakło mi jeszcze gdzies Aish, Madhuri i Shahida i szkoda że Hrithrik nie zatańczył
Wspaniale się z Wami ogląda, to zupełnie inna jakość. Wyobrażam sobie te wasze imprezy bolly, o matulu Jestem zatem otwarta na dalsze, nawet najbardziej absurdalne, propozycje
Admete - Nie 14 Lut, 2021 15:53
Rozważna, a widziałaś już Asokę? Tam też jest genialna muzyka.
BeeMeR - Nie 14 Lut, 2021 16:45
Asokę bym mogła powtórzyć
RaczejRozwazna - Nie 14 Lut, 2021 17:22
Nie. Chętnie, zwłaszcza w towarzystwie
Ale najpierw Jestem przy Tobie? Kujmy to absurdalne żelazo póki gorące
Trzykrotka - Nie 14 Lut, 2021 20:52
Kareeny też nie było, pewnie kręcila. Aish szykowała się do ślubu i była pokłócona z Shahrukiem. Zaproszenie do piosenki Deevangi miała Sridevi, miał Aamir. Sridevi bardzo żałuję.
Wśród starszego pokolenia była Shabhana Azmi, bardzo piękna. To o ile pamiętam macocha Zoyi i Farhana Akhtarów? Z Preity przyszedł Bobby Deol, a jego ojciec, Dharmendra, tańczył z Khanami i Sanjayem. BTW, czy nie wydawało wam się, że ci panowie mieli bardzo dobre humorki? W książce napisane jest, że gwiazdy dostawały wspaniałe kosze z przysmakami za udział w teledysku i potem nie wszystkim spieszyło się do domu... Czyzby jakieś procenty też się tam znajdowały?
Słuchajcie, Major Ram, koniecznie
Asoka, jestem za, super pomysł!
A może też - co powiecie? Zapoznałybyśmy RaczejRozważną z jakimś smacznym oldskulem? Jakimś Duplicate na ten przykład? Niech dziewczyna pozna tez Juhi!
BeeMeR - Nie 14 Lut, 2021 21:03
Była też Rekha - cała złota. O ile pamiętam Malaika przyszła nieproszona - wkręciła się, w końcu im więcej tym lepiej
Och, Duplicate tak, ciekawe jak Manu i Bablu spodobają się RR
Admete - Nie 14 Lut, 2021 21:09
Odpadam z takich staroci. Nie dałabym rady. Ale Jestem przy Tobie i Aśoka jak najbardziej.
BeeMeR - Nie 14 Lut, 2021 21:10
ja tam mogę obejrzeć też Mohabbatein - muzykę bardzo lubię
RaczejRozwazna - Nie 14 Lut, 2021 21:31
Mohabbatein też nie widziałam
Trzykrotka - Nie 14 Lut, 2021 21:59
Duplicate nie jest starociem jak chodzi o stronę wizualną i sposób kręcenia. To film Roshana seniora. Rzecz w wariackim poczuciu humoru, naprawdę wariackim. SRK grajacy 2 bohaterów, każdego w 2 odmianach, piekne Juhi i Sonali Bender - to nie jest jakiś lamus pokroju Deewana, czy Trimurti.
|
|
|