To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - SUPERNATURAL: Winchesterowie kontra reszta świata i zaświata

Aragonte - Nie 25 Kwi, 2010 13:37

Nie oglądałam całego sezonu, jeśli chodzi o ścisłość :wink: Sama nie wiem, czemu w ogóle czytam te spoilery... Chyba po to, żeby wiedzieć, co tracę :wink:
Admete - Nie 25 Kwi, 2010 13:40

Widzę Aragonte, że masz zaległości ;)
Deanariell - Nie 25 Kwi, 2010 14:39

Aragonte napisał/a:
Sama nie wiem, czemu w ogóle czytam te spoilery... Chyba po to, żeby wiedzieć, co tracę

Przyjdzie pora i na oglądanie, jak będziesz miała czas i ochotę, to kiedyś nadrobisz zaległości. ;) Szkoda może tylko, że Cię nasza Caitriusia niechcący "postrzeliła" tą informacją tak prosto w czaszkę... :lol: To nawet ja się tu silę na aluzyjne niedomówienia, a tu BUM! Informacja dopadła Aragonte niczym Piekielne Ogary. :rotfl:

W każdym razie osobiście spodobał mi się ten pomysł zakonspirowania Gabrysia w postaci Trickstera - to również wyjaśniło nieco fakt, dlaczego chłopcy mieli z nim tyle problemów, a on z taką łatwością wpuszczał ich w maliny przy każdym spotkaniu.

Caitriona - Nie 25 Kwi, 2010 16:32

Deanariell napisał/a:
Szkoda może tylko, że Cię nasza Caitriusia niechcący "postrzeliła" tą informacją tak prosto w czaszkę...

Bo Caitriusia nie spodziewała się, że komuś będzie spoiler przeszkadzał ;) W końcu to tylko ja zawsze krzyczę, że nienawidzę spoilerów ;)

Aragonte, mimo wszystko serdecznie Cię przepraszam :kwiatek: Nie wiedziałam, że jesteś aż tak do tyłu.

Harry_the_Cat - Nie 25 Kwi, 2010 19:55

Caitriona napisał/a:
Nie wiedziałam, że jesteś aż tak do tyłu.

Teraz Aragonte na pewno czuje sie lepiej ;)

Deanariell - Nie 25 Kwi, 2010 20:25

Harry_the_Cat napisał/a:
Caitriona napisał/a:
Nie wiedziałam, że jesteś aż tak do tyłu.
Teraz Aragonte na pewno czuje sie lepiej ;)

Normalnie nieziemskie jesteście. :lol: W sensie pozytywnym - rozbawiła mnie ta wymiana zdań w stylu iście angielskim i salonowym. :mrgreen:
Myślę, że nasza Aragonte aż tak bardzo spoilerami się nie przejmuje, ani tym, że jest do tyłu z SPN-em. ;) W końcu człowiek ma w realnym świecie znacznie większe problemy, no nie?
Caitriona napisał/a:
Caitriusia nie spodziewała się, że komuś będzie spoiler przeszkadzał ;) W końcu to tylko ja zawsze krzyczę, że nienawidzę spoilerów

Dlatego mnie to rozweseliło, że choć raz to nie ja "strzelam" spoilerami. :P

Aragonte - Nie 25 Kwi, 2010 21:21

Admete napisał/a:
Widzę Aragonte, że masz zaległości ;)

Przepotworne :wink: Ale mogę z tym żyć :-P

Deanariell napisał/a:
W każdym razie osobiście spodobał mi się ten pomysł zakonspirowania Gabrysia w postaci Trickstera - to również wyjaśniło nieco fakt, dlaczego chłopcy mieli z nim tyle problemów, a on z taką łatwością wpuszczał ich w maliny przy każdym spotkaniu.

Ano, ano... Też uważam, że pomysł jest ciekawy :)

Caitriona napisał/a:
Aragonte, mimo wszystko serdecznie Cię przepraszam :kwiatek: Nie wiedziałam, że jesteś aż tak do tyłu.

No problem :mrgreen: Wyhoduję sobie sklerozę i zapomnę o tym, zanim dotrę do tego odcinka :mrgreen:
I żebym to ja miała tylko takie problemy jak włażące w oczy spoilery :wink:

Admete - Nie 25 Kwi, 2010 22:22

Cos w rodzaju reklamy finału Spn - niezła muzyka w tle:

http://www.youtube.com/watch?v=93_a3HLAG4s

Cytat:
My name is dath and the end is here.

Piosenka to O Death - Jen Titus:

http://swann.wrzuta.pl/au...titus_-_o_death

Oh, Death, оh Death, oh Death,
Won't you spare me over til another year

But what is this, that I cant see
with ice cold hands taking hold of me

When God is gone and the Devil takes hold,
who will have mercy on your soul

Oh, Death, оh Death, oh Death,
No wealth, no ruin, no silver, no gold
Nothing satisfies me but your soul

Oh, Death,
Well I am Death, none can excel,
I'll open the door to heaven or hell.

Oh, Death, оh Death,
my name is Death and the end is here...

Promo odcinka 20:

http://www.youtube.com/watch?v=CIrMsv4UqkM

Anonymous - Nie 25 Kwi, 2010 22:25

Pamietacie jak pisalam o tajemniczej nieuchronnosci? Dzieki spoilerom oslabiam to uczucie.
Aragonte - Nie 25 Kwi, 2010 22:42

AineNiRigani napisał/a:
Pamietacie jak pisalam o tajemniczej nieuchronnosci? Dzieki spoilerom oslabiam to uczucie.

Ja takoż...

praedzio - Pon 26 Kwi, 2010 04:58

To było do przewidzenia. Jensen w te wakacje zaciągnie przed ołtarz Danneel Harris. I to w swoim rodzinnym Texasie.

http://charlidos.dreamwidth.org/506245.html

Admete - Pon 26 Kwi, 2010 06:36

Cytat:
"Dean is always in a bad mood," he laughs. "So I don't need to be like that after work, I was already miserable all day."

Biedny Jensen ;)

Fajnie, że się żeni - oby mu się układało :)

Deanariell - Pon 26 Kwi, 2010 19:40

Admete napisał/a:
"When God is gone and the Devil takes hold,
who will have mercy on your soul"

:mysle: No właśnie? ;)

praedzio napisał/a:
To było do przewidzenia. Jensen w te wakacje zaciągnie przed ołtarz Danneel Harris. I to w swoim rodzinnym Texasie.

Gratulacje :oklaski: - mam nadzieję, że wytrwają razem póki śmierć ich nie rozdzieli... :kwiatek:

Caitriona - Pon 26 Kwi, 2010 20:22

Admete napisał/a:
Piosenka to O Death - Jen Titus:

Już kiedyś ją gdzieś słyszałam i bardzo mi się spodobała.

Spoilerów nie czytam, nie oglądam. Jensenowi już teraz gratuluję :kwiatek:

Admete - Sob 01 Maj, 2010 09:33

Odcinek dośc intesywny przy czym demon Crowley rządzi ;) Świetnie zagrana postać. Sporo na temat Sama. Świetna nieco niepokojąca scena pod koniec - kiedy Sam robi to, co musi, a Dean się tylko przygląda...
Wszystko zmierza ku końcowi.

Bobby na pewno sprzeda duszę:

http://ausiellofiles.ew.c...peek/#more-7780

trifle - Sob 01 Maj, 2010 12:19

Jaki fajny odcinek! Crowley rządzi, to fakt. Najbardziej podobało mi się: mój piesek jest większy :wink:
Ile to jeszcze odcinków do końca?

Admete - Sob 01 Maj, 2010 14:34

O tak - moment z pieskami był rewelacyjny ;) Tylko dwa.
Harry_the_Cat - Sob 01 Maj, 2010 15:01

Did you kiss him?

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

BeeMeR - Sob 01 Maj, 2010 16:32

5x20 - spoilery ;)

Dla mnie też odcinek świetny, tylko z fragment z pieskami uznałam za naciągany :roll:
Nie to, że się pojawiły, tylko jak (monetka-gps) i po co :roll:
I tak Brady uwierzył na słowo, że cośtam się pozmieniało? :roll:
Demonowi? :roll:

Pomijając to, odcinek dobry, lub bardzo dobry, a Crowley świetny :oklaski: . Aktor grający go kojarzy mi się z bardziej charakterną i lepiej grającą wersją Bobbiego Deola ;)

A z Brady'm to była walka Samiego - i Dean nie powinien się wtrącać, myślę, że wiedział, że Sam by tego nie chciał. A Sam pokazał mu, że potrafi się przykładowo opanować, i nie zabić w gniewie od razu, tylko później, i to bez użycia demonicznej mocy/krwi - ale tak w ogóle to myślę, że Crowley z nimi wszystkimi pogrywa :mysle:

soph - Sob 01 Maj, 2010 18:17

Harry_the_Cat napisał/a:
Did you kiss him?

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Ja się spłakałam po obejrzeniu tego spojlera :lol: .
http://devotedfansnetwork...ead.php?t=17748

soph - Nie 02 Maj, 2010 19:30

Sammy Winchester ma dziś urodziny :tort: :tort: :tort: :czekoladka: :) .
Agn - Nie 02 Maj, 2010 19:38

Choć raz nie mam zaległości.

Z poprzedniego odcinka - no dlaczego zabili Gabriela/trickstera, nooo? :cry2: Ale nawet pożegnanie miał odpowiednie i pasujące do postaci. Miny chłopaków przy oglądaniu video - bezcenne. I te teksty Gabriel - Kali.
- Baldur? Poważnie? :lol:
Fajny odcinek. Tylko Gabriela żal.
Powtarzam się.

Natomiast 5x20 mnie przeraził. Ja kurde coś czuję (i pewnie nie ja jedna), że ten Crowley coś wstrętnego knuje. Węszę coś w guście powtórki z Lilith. Polewcze teksty też były.
Crowley: Spalili mój dom!
Dean: (zero reakcji)
Crowley: ZJEDLI MOJEGO KRAWCA!!!
Dean: (wywraca oczyma)
:lol:
Ale na końcówce to powtarzałam jak mantrę: "Nie, nie rób tego. Nie możesz." a potem "Ani mi się (cenzura) waż!!!" I ja po takiej końcówce mam wytrzymać do 05x21??? No szlag by to...
Swoją szosą świetnie pokazali Zarazę. Obrzydliwa do entej.
Ciekawe, jak zrobią Śmierć. :mysle:

PS Jako wielbicielka WP doceniam pomysł z pierścieniami. :mrgreen:

praedzio - Nie 02 Maj, 2010 22:47

soph napisał/a:
Sammy Winchester ma dziś urodziny :tort: :tort: :tort: :czekoladka: :) .

:excited: :excited: :excited:

O, ja niewdzięczna! Zapomniałam!! Dzięki, Soph, za przypomnienie. :kwiatki_wyciaga:

Sammy, co prawda, mam już dwa odcinki w plecy, więc nie wiem, na jakim etapie swego życia jesteś ;) , ale i tak Ci życzę wszystkiego, co najlepsze. :serce:

:kwiatki_wyciaga: :cheerleader2: :cmok: :tort:

Aragonte - Pon 03 Maj, 2010 00:46

Sammy - wszystkiego najlepszego!!! :tort: :kwiatki_wyciaga:
Anaru - Pon 03 Maj, 2010 01:37

BeeMeR napisał/a:
Moja rodzina nie jest zła - i na ubitą ziemię za kaplicą wyzwę każdego, kto twierdzi inaczej ;) - ona po prostu ma swój charakter, i nie robi tego przed byle gośćmi, może źle się wyraziłam, jedynie kiedy gość jest "swój".

Ocho, zaległości nadrabiam (po nadrobieniu zaległości odcinkowych, żeby sobie nie spoilerować ;) ) i dopiero teraz trafiłam na dyskusję o rodzeństwie.
Racja, nasza Rodzina tak robi. :mrgreen:

BeeMeR napisał/a:
Obejrzałam 3/4 5x19 Młot bogów
Potem przeżyłam bulwers straszny gdy mi zabili jedną z ulubionych postaci :wsciekla:
Spoiler:
ale nie powiem którą :P
jednakże jak to pisałyśmy niedawno, mam nadzieję, że nie na stałe - dobrze było wiedzieć że gdzieś tam jest i knuje ;)

Mnie go było żal, tak samo jak wcześniej Zachariasza, którego jakoś go bardzo lubiłam, może dlatego, że kojarzy mi się z jednym z moich ulubionych aktorów - Bomanem Irani.
Jak Gabriel dostał nożem, to pomyślałam, że pewnie nie na stałe, ale jak rozwinął skrzydła... :cry2:
Boję się o Castiela, ale to się nie może dobrze skończyć...

Agn napisał/a:

Swoją szosą świetnie pokazali Zarazę. Obrzydliwa do entej.
Ciekawe, jak zrobią Śmierć. :mysle:

Śmierć zawsze kojarzy mi się Pratchettowo - to nie będzie bolało... :mrgreen:
I jest rodzaju męskiego :mrgreen:
Ano zobaczymy, też jestem ciekawa, zwłaszcza, że już niedużo czasu zostało. Mają zamiar zakończyć na tym sezonie? :mysle:

A Zaraza obleśny jak trza. :obrzydzenie: