Ekranizacje - Zapowiedzi nowych ekranizacji
Admete - Pon 27 Lut, 2017 21:26
Szkoda, bo lubię tę powieść.
milenaj - Pon 27 Lut, 2017 21:34
Dla mnie obok "Perswazji" jest najbardziej refleksyjna. Zresztą do tej jednej tłumaczka zdecydowała się na przedmowę.
Pewnie ogólnie nie ma co czekać na nowe adaptacje Austen....
Anonymous - Pon 27 Lut, 2017 21:35
E nie sądzę. Nowej ekranizacji Tołstoja się doczekaliśmy i to takiej niezłej...
milenaj - Pon 27 Lut, 2017 21:41
lady_kasiek, masz rację, ale ostatnio to raczej kryminalnie i dramatycznie jest.
Anonymous - Pon 27 Lut, 2017 21:43
ejjjj Wojna i pokój była niezła, chociaż dla równowagi Anna Karenina to dno den...
milenaj - Pon 27 Lut, 2017 21:49
No jest jeszcze "Wiktoria"....
Aczkolwiek tam główną atrakcją jest Lord M.
Anonymous - Pon 27 Lut, 2017 21:50
Bo Rufus jest hot. Chociaż jak Albert pytał Wiktorię ostatnio czy pisze się na abstynencję to mi motylki poleciały. Mam książkę, wykąpię się i poczytam
milenaj - Pon 27 Lut, 2017 21:55
Dla mnie Alfred w żadnym momencie nie był hot.
Anonymous - Pon 27 Lut, 2017 22:24
Ale jest rozczulający
behemotka - Wto 08 Sie, 2017 09:57
http://www.radiotimes.com...ejudice-for-itv
szykuje się nowa DiU
Admete - Wto 08 Sie, 2017 10:51
Nie wiem czy się cieszyć czy bać
milenaj - Wto 08 Sie, 2017 14:23
Ostatniej serii "Poldarka" nawet nie zahaczyłam....
Tamara - Wto 08 Sie, 2017 16:23
| Admete napisał/a: | Nie wiem czy się cieszyć czy bać |
ja tam boję się cieszyć te ciemne strony Austen jakoś do mnie nie chcą przemówić, od razu widzę DiU i zombie
Admete - Wto 08 Sie, 2017 19:00
Cos w tym jest. Ja tam znowu tych ciemnych stron aż tak nie widzę. I nie za bardzo wiem, co można poprawić względem kanonicznej wersji.
Agn - Wto 08 Sie, 2017 23:43
No zobaczymy. Bo że obejrzymy, to założę się, że tak - gremialnie.
2 sezon Poldarka już mam. Skończę Muszkieterów, to się zabiorę za niego.
Tamara - Śro 09 Sie, 2017 10:18
Noooo, ciemne strony zdecydowanie można rozwinąć do porządnych rozmiarów - przede wszystkim konflikty i zawiść między wszystkimi siostrami a zwłaszcza Lidią i Kitty oraz między Mary a pozostałymi, następnie udramatyzować i pogorszyć sytuację finansową i związane z tym zagrożenia, żeby pan Bennet nie mógł się tak cieszyć, następnie pani Bennet przez swoją głupotę powinna narobić jakichś idiotyzmów chlapiąc jęzorem na prawo i lewo, nie mówię już o możliwościach jakie można wyciągnąć z Wickhama i potem Lidii - na przykład przestawić szczegółowo jego wyczyny w sferach mieszczańskich czyli grę na pieniądze, uwiedzenia itp, mozna jeszcze rozwinąć wątek Whickhama i Georgiany aż do jej zhańbienia, poza tym rozbudować podłostki pana Collinsa, a ileż pola do popisu daje lady Katarzyna i jej możliwości działania odrobina pracy i mamy dramat aż miło
Admete - Śro 09 Sie, 2017 11:33
Tamaro - to ja już nie chcę tego oglądać
Barbarella - Śro 09 Sie, 2017 11:40
| Admete napisał/a: | Tamaro - to ja już nie chcę tego oglądać |
Ja wręcz przeciwnie - czekam, kiedy Tamara skończy scenariusz.
Agn - Śro 09 Sie, 2017 12:10
Wbijam się do drużyny Barbarelli. Tamaro, czekamy!
milenaj - Śro 09 Sie, 2017 12:53
Toż z tego można by kilka sezonów stworzyć.
Trzykrotka - Śro 09 Sie, 2017 15:25
Tamaro marnujesz się w tym gabinecie lekarskim
Te ciemne strony DiU to dosłowna ekranizacja Dworku w Longbourn - i już wystarczy. Opis włosów pod pachami Elizabeth, zapoconych balowych sukienek, utytłanych w łoju rąk służącej, błocka na podwórku, obleśnego Wickhama klepiącego ukradkiem po tyłku pokojówkę, kiedy wpada z wizytą do sióstr Bennet, czy detalicznie pokazane batożenie szeregowca wspomniane mimochodem jako ciekawostka tygodnia. I już mamy nową ekranizację.
BeeMeR - Śro 09 Sie, 2017 16:30
| Trzykrotka napisał/a: | | Te ciemne strony DiU to dosłowna ekranizacja Dworku w Longbourn - i już wystarczy. Opis włosów pod pachami Elizabeth, zapoconych balowych sukienek, utytłanych w łoju rąk służącej, błocka na podwórku, obleśnego Wickhama klepiącego ukradkiem po tyłku pokojówkę, kiedy wpada z wizytą do sióstr Bennet, czy detalicznie pokazane batożenie szeregowca wspomniane mimochodem jako ciekawostka tygodnia. I już mamy nową ekranizację. | I jeszcze nieślubne dzieci pana Bennetta oraz innych panów rozsiane po okolicy
Agn - Śro 09 Sie, 2017 17:33
Dorzucmy im Lannisterow, bedzie wiecej materialu na serial. Miliard sezonow...
BeeMeR - Śro 09 Sie, 2017 17:39
Myślisz, że smoki też dadzą rade dorzucić?
Barbarella - Śro 09 Sie, 2017 21:40
| Trzykrotka napisał/a: | Tamaro marnujesz się w tym gabinecie lekarskim |
No nie?
|
|
|