To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Ekranizacje - Zapowiedzi nowych ekranizacji

Admete - Pon 27 Lut, 2017 21:26

Szkoda, bo lubię tę powieść.
milenaj - Pon 27 Lut, 2017 21:34

Dla mnie obok "Perswazji" jest najbardziej refleksyjna. Zresztą do tej jednej tłumaczka zdecydowała się na przedmowę.

Pewnie ogólnie nie ma co czekać na nowe adaptacje Austen....

Anonymous - Pon 27 Lut, 2017 21:35

E nie sądzę. Nowej ekranizacji Tołstoja się doczekaliśmy i to takiej niezłej...
milenaj - Pon 27 Lut, 2017 21:41

lady_kasiek, masz rację, ale ostatnio to raczej kryminalnie i dramatycznie jest. :)
Anonymous - Pon 27 Lut, 2017 21:43

ejjjj Wojna i pokój była niezła, chociaż dla równowagi Anna Karenina to dno den...
milenaj - Pon 27 Lut, 2017 21:49

No jest jeszcze "Wiktoria"....
Aczkolwiek tam główną atrakcją jest Lord M. :mrgreen:

Anonymous - Pon 27 Lut, 2017 21:50

Bo Rufus jest hot. Chociaż jak Albert pytał Wiktorię ostatnio czy pisze się na abstynencję to mi motylki poleciały. Mam książkę, wykąpię się i poczytam
milenaj - Pon 27 Lut, 2017 21:55

Dla mnie Alfred w żadnym momencie nie był hot. :)
Anonymous - Pon 27 Lut, 2017 22:24

Ale jest rozczulający
behemotka - Wto 08 Sie, 2017 09:57

http://www.radiotimes.com...ejudice-for-itv

szykuje się nowa DiU

Admete - Wto 08 Sie, 2017 10:51

Nie wiem czy się cieszyć czy bać ;)
milenaj - Wto 08 Sie, 2017 14:23

Ostatniej serii "Poldarka" nawet nie zahaczyłam....
Tamara - Wto 08 Sie, 2017 16:23

Admete napisał/a:
Nie wiem czy się cieszyć czy bać ;)

ja tam boję się cieszyć :wink: te ciemne strony Austen jakoś do mnie nie chcą przemówić, od razu widzę DiU i zombie :-P

Admete - Wto 08 Sie, 2017 19:00

Cos w tym jest. Ja tam znowu tych ciemnych stron aż tak nie widzę. I nie za bardzo wiem, co można poprawić względem kanonicznej wersji.
Agn - Wto 08 Sie, 2017 23:43

No zobaczymy. Bo że obejrzymy, to założę się, że tak - gremialnie. :)

2 sezon Poldarka już mam. Skończę Muszkieterów, to się zabiorę za niego. :mrgreen:

Tamara - Śro 09 Sie, 2017 10:18

Noooo, ciemne strony zdecydowanie można rozwinąć do porządnych rozmiarów - przede wszystkim konflikty i zawiść między wszystkimi siostrami a zwłaszcza Lidią i Kitty oraz między Mary a pozostałymi, następnie udramatyzować i pogorszyć sytuację finansową i związane z tym zagrożenia, żeby pan Bennet nie mógł się tak cieszyć, następnie pani Bennet przez swoją głupotę powinna narobić jakichś idiotyzmów chlapiąc jęzorem na prawo i lewo, nie mówię już o możliwościach jakie można wyciągnąć z Wickhama i potem Lidii - na przykład przestawić szczegółowo jego wyczyny w sferach mieszczańskich czyli grę na pieniądze, uwiedzenia itp, mozna jeszcze rozwinąć wątek Whickhama i Georgiany aż do jej zhańbienia, poza tym rozbudować podłostki pana Collinsa, a ileż pola do popisu daje lady Katarzyna i jej możliwości działania :serce: odrobina pracy i mamy dramat aż miło :angeldevil:
Admete - Śro 09 Sie, 2017 11:33

Tamaro - to ja już nie chcę tego oglądać ;)
Barbarella - Śro 09 Sie, 2017 11:40

Admete napisał/a:
Tamaro - to ja już nie chcę tego oglądać ;)

Ja wręcz przeciwnie - czekam, kiedy Tamara skończy scenariusz. :excited: :-P :mrgreen:

Agn - Śro 09 Sie, 2017 12:10

Wbijam się do drużyny Barbarelli. :rotfl: Tamaro, czekamy! :mrgreen:
milenaj - Śro 09 Sie, 2017 12:53

Toż z tego można by kilka sezonów stworzyć. ;)
Trzykrotka - Śro 09 Sie, 2017 15:25

Tamaro :oklaski: marnujesz się w tym gabinecie lekarskim :kwiatek:
Te ciemne strony DiU to dosłowna ekranizacja Dworku w Longbourn - i już wystarczy. Opis włosów pod pachami Elizabeth, zapoconych balowych sukienek, utytłanych w łoju rąk służącej, błocka na podwórku, obleśnego Wickhama klepiącego ukradkiem po tyłku pokojówkę, kiedy wpada z wizytą do sióstr Bennet, czy detalicznie pokazane batożenie szeregowca wspomniane mimochodem jako ciekawostka tygodnia. I już mamy nową ekranizację.

BeeMeR - Śro 09 Sie, 2017 16:30

Trzykrotka napisał/a:
Te ciemne strony DiU to dosłowna ekranizacja Dworku w Longbourn - i już wystarczy. Opis włosów pod pachami Elizabeth, zapoconych balowych sukienek, utytłanych w łoju rąk służącej, błocka na podwórku, obleśnego Wickhama klepiącego ukradkiem po tyłku pokojówkę, kiedy wpada z wizytą do sióstr Bennet, czy detalicznie pokazane batożenie szeregowca wspomniane mimochodem jako ciekawostka tygodnia. I już mamy nową ekranizację.
I jeszcze nieślubne dzieci pana Bennetta oraz innych panów rozsiane po okolicy :mrgreen:
Agn - Śro 09 Sie, 2017 17:33

Dorzucmy im Lannisterow, bedzie wiecej materialu na serial. :rotfl: Miliard sezonow... :lol:
BeeMeR - Śro 09 Sie, 2017 17:39

Myślisz, że smoki też dadzą rade dorzucić? :mysle:
Barbarella - Śro 09 Sie, 2017 21:40

Trzykrotka napisał/a:
Tamaro :oklaski: marnujesz się w tym gabinecie lekarskim :kwiatek:

No nie? :mrgreen: