To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Dramy, czyli urok Azji - odsłona 4

Aragonte - Czw 23 Paź, 2014 17:29

BeeMeR napisał/a:
Nie, ależ skąd, wcale nie jestem ciekawa w jakim celu chciałyście Sędziego wsadzić na 48h za kraty :twisted:

Nie Sędziego, tylko reportera Jin Do Hyuka :-P I nie musiałyśmy go tam wsadzać, bo sam tam trafia w dramie, padły tylko zakamuflowane sugestie, eee... Lepiej się zamknę :wink:

BeeMeR - Czw 23 Paź, 2014 17:32

Aragonte napisał/a:
padły tylko zakamuflowane sugestie, eee...
:rotfl:
Jasne, jasne... :lol:

Nawiasem, reporterowi Jin Do Hyukowi tez się dobiorę do ty... tj. może nie do tyłka ale do dramy na pewno ;)

Agn - Czw 23 Paź, 2014 18:35

BeeMeR napisał/a:
Nie, ależ skąd, wcale nie jestem ciekawa w jakim celu chciałyście Sędziego wsadzić na 48h za kraty :twisted:

A jak ci się wydaje? :twisted:
Aragonte napisał/a:
Nie Sędziego, tylko reportera Jin Do Hyuka :-P

Albo po prostu Junkiego - też będzie dobrze. :serduszkate:
BeeMeR napisał/a:
Nawiasem, reporterowi Jin Do Hyukowi tez się dobiorę do ty... tj. może nie do tyłka ale do dramy na pewno ;)

Khhhhyyyhyhyyyy :twisted: Już my wiemy, co ci łaziło po głowie. :twisted:

Agn - Czw 23 Paź, 2014 19:34

Eee...?
Oglądam 19. odcinek Arang.

Poniżej spoilery!

Niech mi to ktoś objaśni jak pięciolatkowi - Kraken II chciała przeleźć do ciała Arang, ale proces został przerwany (Ponury Grabarz, Panicz Zwiędła Mina, Sędzia - wszyscy trzej przyłożyli do tego swoje łapki). Z Arang najwyraźniej jest wszystko okej... a Kraken zamieniła się na powrót w matkę Sędziego.
To gdzie jest Upiorzyca?! Siedzi w Arang tylko się kryje czy co???

Edycja: No dobra, Kraken twierdzi, że Upiorzyca kapkę osłabła, dlatego Kraken-mamusia chwilowo przejęła kontrolę nad ciałem. Teraz się wyzewnętrznia przed Zwiędłą Miną, że jej przykro i pamięta twarz swego syna. Nagle doszła do wniosku, że szczęśliwa by była, gdyby żyła jako niewolnica ze swoim synkiem. Oh, joy! Ile lat ci to, durna babo, zajęło??? :zalamka:

BeeMeR - Czw 23 Paź, 2014 20:04

Agn napisał/a:
Niech mi to ktoś objaśni jak pięciolatkowi
Nie wdawaj się w zbędne szczegółu - oglądaj :kwiatek:

a ja tylko nadmienię że Wilczek odzyskał pamięć - i to w absolutnie doskonały sposób, lepiej bym sobie nie mogła wymarzyć :oklaski: był wstęp i było wielkie bum. Grzeczna drama, grzeczna :love_shower: To zdecydowanie jest najlepsze zastosowanie amnezji jakie widziałam, wielowarstwowe, wielofunkcyjne, pięknie wyeksploatowane, od początku do końca - z tym że do końca to ja jeszcze mam daleko ;)
Ale Wilczek, ech - ukręcił na siebie bicz że mucha nie siada :cry2: :cry2: :cry2:
Po co się durny pchał do tej roboty na ochotnika? :zalamka:

Agn - Czw 23 Paź, 2014 20:20

BeeMeR napisał/a:
Nie wdawaj się w zbędne szczegółu - oglądaj :kwiatek:

Oglądam. Ino musiałam zrobić przerwę malusią, by zmyć naczynia powstałe na skutek zaawansowanej działalności kuchennej.

Kończę zatem 19. odcinek, zaraz będzie 20. i ja się chyba zapłaczę. Uwielbiam Sędziego, a tu przyjdzie mi się z nim rozstać. :(

A jaką śliczną wizję zesłał Sędziemu Stary Piernik Nefrytowy Cesarz! Wymarzona. Arang vel. małżonka przygotowuje jedzenie, karmi córeczkę (synek obok radzi sobie sam), mamusia żyje i jest urocza, Dol Soe robi za Sędziego... a Kim Eun Oh ma tylko kupić brzoskwinki. Cudne.
I podejrzewam, że właśnie dlatego nierealne. :( Dlaczego czuję, że nie będzie słodkiego happy endu? :mysle:
Nie odpowiadajcie na to pytanie!

PS I jeszcze jedno, bo wciąż zapominam - kilka odcinków temu szamanka wraz z Arang wywołały ducha babci szamanki (tej, która szamankę walnęła w czoło, dzięki czemu może widzieć i słyszeć duchy). To był kapitalny epizod. Szalenie, podkreślam - SZALENIE podobała mi się ta babka. Nie znam tej aktorki, ale zrobiła z tego momentu prawdziwą perełkę. :D

BeeMeR - Czw 23 Paź, 2014 20:38

Agn napisał/a:
Uwielbiam Sędziego, a tu przyjdzie mi się z nim rozstać. :(
Biedactwo.
Ufam, że znajdziesz szybko następny obiekt do oglądania i podziwiania :kwiatki_wyciaga:
Może już nawet wiesz, co/kto to będzie ;)

Też mi się babka -duch podobała :oklaski:

Agn - Czw 23 Paź, 2014 20:43

BeeMeR napisał/a:
Biedactwo.
Ufam, że znajdziesz szybko następny obiekt do oglądania i podziwiania :kwiatki_wyciaga:

Będzie ciężko, bo jak widać przywiązuję się do bohaterów Junkiego. Sędzia jest absolutnie wspaniałym facetem i nie sposób go nie kochać. :(
Jeszcze jeden odcinek. A na razie Sędzia zabił ciało matki, Upiorzyca wyleciała zeń i biegnie w stronę Arang. No nie życzę sobie takich twistów!
BeeMeR napisał/a:
Może już nawet wiesz, co/kto to będzie ;)

AOOOOUUUUUUUUU!!!

Aragonte - Czw 23 Paź, 2014 20:59

Brakuje jeszcze tylko zająca i "nu, pagadi" :-P
Sorry, skojarzenie pozadramowe mi się uruchomiło :lol:

BeeMeR - do niczego się reporterowi Jin Do Hyukowi nie dobieraj, on dość niewinny był, jak wyszło w praniu i pewnie byłby dość, hmm, zaszokowany :-P
Do stosownej dramy się dobierz, li i jedynie :D Chyba że będziesz wolała sięgnąć po Iljimae?

Trzykrotka - Czw 23 Paź, 2014 21:13

Niech ten Wilczkowy banan z nami zostanie ! Jaki cudny! :serduszkate:
Niech bedzie na pamiatkę tej pięknej dramy. Wlasnie skonczyłam i dla dobra Basi nic nie pisnę o treści. Powiem tylko, że odcinek finałowy trzyma na brzeżku krzesła. Powiem jeszcze, ze jestem zachwycona, zauroczona i nie mogę ochłonąć. Będę chyba musiala zrobić sobie przerwę i reset, żeby to wszystko się uleżało.
Piękna, piękna, wspaniale napisana drama. Zaprawdę, obejrzyjcie i komentujcie.
BeeMer :kwiatek: bedziesz oglądać Hero albo Iljimae? :kwiatek: Bo chętnie znów dołączyłabym do teamu.

BeeMeR - Czw 23 Paź, 2014 21:16

Agn napisał/a:
Sędzia jest absolutnie wspaniałym facetem i nie sposób go nie kochać. :(
Uhum :serce:
A wizja tez była ładna, acz faktycznie mało realna. Z drugiej strony - nigdy nie wiadomo - Nefrytowy Cesarz może przecież wszystko ;)

Aragonte napisał/a:
on dość niewinny był, jak wyszło w praniu i pewnie byłby dość, hmm, zaszokowany :-P
Każdy kiedyś był młody i niewinny :P (niektórzy są nadal ;) ), jakoś ten pierwszy krok trza czasem zrobić ;) on już ma z kim, odstępuję pola ;)

Aragonte napisał/a:
będziesz wolała sięgnąć po Iljimae?
Tak mi się wydaje, a jak będzie - obaczymy wkrótce :mrgreen:
BeeMeR - Czw 23 Paź, 2014 21:23

Trzykrotka napisał/a:
dla dobra Basi nic nie pisnę o treści.
Pisz co na sercu leży póki świeże tylko wrzuć w spoiler - przeczytam chętnie jak skończę.
Na razie się prawie poryczałam wraz z bohaterem.
Bo co z tego, że już wie kim jest, skoro tkwi w strasznym bagnie po samą szyję, albo i głębiej :cry2:
Fantastycznie zagrana scena, nie przesadzona, dramatyczna i piękna - myślę o rozmowie z Jeźdźcem przede wszystkim.

Agn - Czw 23 Paź, 2014 21:27

Trzykrotka napisał/a:
Niech ten Wilczkowy banan z nami zostanie ! Jaki cudny! :serduszkate:

A co się go naszukałam!
Cytat:
Piękna, piękna, wspaniale napisana drama. Zaprawdę, obejrzyjcie i komentujcie.

Dziś zacznę! :excited:
BeeMeR napisał/a:
A wizja tez była ładna, acz faktycznie mało realna. Z drugiej strony - nigdy nie wiadomo - Nefrytowy Cesarz może przecież wszystko ;)

Czy ty mi właśnie piórkiem nos łaskoczesz?

Dobra... prysznic i dwudziestka. Nie ma co i tak trzeba się pożegnać z Sędzią i Arang. :(

BeeMeR - Czw 23 Paź, 2014 21:30

Agn napisał/a:
Czy ty mi właśnie piórkiem nos łaskoczesz?
Tym od kapelusza Sędziego ;)

Młodzi Koreańczycy w zaroście kilkudniowym wyglądają zaiste okropnie - wszyscy :confused3:

Agn - Czw 23 Paź, 2014 21:31

Wiedziałam... *zazdrości*
Admete - Czw 23 Paź, 2014 22:00

Jakby co to ja mam napoczęte Iljimae, tyle że nadal nie mam czasu...Nie będę go mieć aż do przyszłego czwartku. A w ogóle to okropne, że nie mam ani jednego dnia wolnego do świąt. 1 listopada wypada w sobotę, a 11 muszę iść na obchody ku czci. Za to udało mi się nadrobić dwa ostatnie odcinki Muszkieterów i nadal uważam, że całkiem zgrabnie im wychodzi adaptowanie znanych motywów - Jeden za wszystkich, wszyscy za jednego :)
Agn - Czw 23 Paź, 2014 22:13

Lecę przez 20. odcinek Arang.

Spoilery! (Anaru, nie czytaj!)

Ostatni kisu był jak spod igły. Nawet Arang objęła ukochanego, a nie stała jak grzeczna panienka.
Zwiędła Mina to już myślałam, że nigdy nie skoczy. Na szczęście zrobił to, co oznacza, że ostatnie pół godziny będzie wolne od tej postaci (nie wróci jako duch, prawda???).
Całą dramę obejrzałam spokojnie, ale nie - w ostatnim odcinku tłumaczka komentowała. No jak bym ją walnęła w durny łeb, to by jej zleciał. Wszystko totalnie psuje swoimi kretyńskimi wpisami! :wsciekla: Nienawidzę tego! :evil:

Admete - Czw 23 Paź, 2014 22:15

Agn napisał/a:
nie wróci jako duch, prawda???

He, he, he ;)

BeeMeR - Czw 23 Paź, 2014 22:20

Admete napisał/a:
Agn napisał/a:
nie wróci jako duch, prawda???

He, he, he ;)
Dokładnie to samo pomyślałam :lol:

Dopiski faktycznie były kretyńskie - usunęłam z mojej wersji :P
(Ania, to chyba był ten powód, dla którego ostatnie napisy mają inny format :olsnienie: )

Trzykrotka - Czw 23 Paź, 2014 22:34

Komentarze tlumaczy mogą być tylko przy bardzo zlych filmach, a i to lepiej nie.
W ramach odpoczynku zapuścilam sobie My Girl :mrgreen:
Pierwsze wejście Jun Ki: poranek po ciężko odpracowanej ( jak się wydaje) nocce, pani dzielaca z nim łoże bardzo zadowolona. Seryjka kissów, 'bye, Maria' i ucieczka przed rozwscieczonym kochankiem Marii. A w Korei mamusia użala się grajac w golfa, ze synek do pracy brać się nie chce :lol:
Ledwie się zjawił, już sie całuje. Kocham siostry Hong :mrgreen:
Strasznie jestem ciekawa, jak Agn przyjmie zakończenie Arang :kwiatek:

Agn - Czw 23 Paź, 2014 22:37

Trzykrotka napisał/a:
Strasznie jestem ciekawa, jak Agn przyjmie zakończenie Arang :kwiatek:

Agn zaczęła kombinować nad rozwiązaniem pod koniec 19. odcinka, lecąc przez 20. utwierdzała się w przekonaniu, kto zabił Arang - i właśnie otrzymała potwierdzenie. Kurczę, ja do żadnego Lasu Zaświatów nie musiałam iść po tę odpowiedź.
Swoją szosą motyw z przejściem w zaświaty i las (pełen zombiaków) jest bardzo fajny - taki... nastrojowy.

Agn - Czw 23 Paź, 2014 22:38

Chwilunia... księga Kim Eun Oh?! Tego to się nie spodziewałam. :shock: Czy to oznacza, że...?!
Trzykrotka - Czw 23 Paź, 2014 22:50

Noo.... :lol:
Aragonte - Czw 23 Paź, 2014 22:51

Agn napisał/a:
Chwilunia... księga Kim Eun Oh?! Tego to się nie spodziewałam. :shock: Czy to oznacza, że...?!

Ano... Myślałam, że się tego domyśliłaś :wink:

Agn - Czw 23 Paź, 2014 22:57

Nie domyśliłam się, bo się skupiłam na Arang (względem rozwikłania zagadki jej śmierci), więc tak kapkę dostałam po łbie.
Skończyłam.
ZAJEBISTE ZAKOŃCZENIE.
Zachwyconam. :serce:
Jeno smutno mi, bo Sędzia mi się w związku z tym skończył. :(
Musi mnie jakiś Wilczek pocieszyć. Najlepiej teraz, zaraz. :twisted: