To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Komary mutanty i rekiny ludojady czyli strasznie głupi film

BeeMeR - Pon 28 Paź, 2013 16:47

Nie wiem, może za bardzo przeskikałam :P
Tamara - Pon 28 Paź, 2013 19:19

Wiecie co , tak sie zastanawiam , co trzeba mieć w mózgu , żeby wymyślać takie rzeczy :-P :thud:
Ania Aga - Pon 28 Paź, 2013 19:37

Tamara napisał/a:
Wiecie co , tak sie zastanawiam , co trzeba mieć w mózgu , żeby wymyślać takie rzeczy :-P :thud:

Scenarzysta forsę wziął, potem zaczął pić :-D

Agn - Pon 28 Paź, 2013 23:05

Cytat:

Mam ci zaśpiewać hymn ligi mistrzów pod znamiennym tytułem "Kaszanka"? :lol:

Anaru, dzięki za przegląd. Cudny!

Anaru - Śro 30 Paź, 2013 19:53

Nie wiem co mi umknęło na Pulsie przez te kilka dni, ale dzisiaj tez niezgorszy film, sądząc z opisu. Chyba kojarzę taką grę komputerową :mysle: (z tytułu, bo nie grałam ;) )

W królestwie smoków (Dungeons & Dragons)

Nad baśniowym imperium Izmaru zawisło niebezpieczeństwo. Podstępny tyran Profion chce zawładnąć tronem tej krainy i zabija jej prawowitego króla. Władzę obejmuje jego córka, księżniczka Savina, która za cenę własnego życia nie pozwoli, by Profion zasiadł na tronie. Młodziutka Savina musi stawić czoło zastępom przerażających wojowników oraz potężnym i złym czarodziejom. Samotna i osaczona dziewczyna wysyła grupkę zaufanych przyjaciół, by zdobyli czarodziejską różdżkę dającą władzę nad armią smoków.
http://www.telemagazyn.pl...mokow,id,t.html

To musi być mocne :mrgreen:
A w obsadzie Jeremy Irons, Bruce Payne, Thora Birch...

Agn - Śro 30 Paź, 2013 22:54

Tak, była taka gra. Ale to chyba tylko RPG było. Choć może i komputerowa, zabij, nie pomnę dokładnie.
Tamara - Czw 31 Paź, 2013 15:23

Ociec , lepiej nie śpiewaj :wink:
Agn - Czw 31 Paź, 2013 23:53

Mądre dziecię, wie, co czyni. :lol:
Anaru - Pon 04 Lis, 2013 20:01

Na moim ulubionym kanale dzis dwa wspaniałe filmy:

Atak jurajski (Rise of the Dinosaurs)

czyli dinozaury gonia po dżungli rozbitków-komandosów
http://www.telemagazyn.pl...ajski,id,t.html

oraz Katakumby (Catacombs)

czyli impreza w katakumbach. Pewnie ktos się pogubi, albo wpadnie w pułapkę psychopatycznego mordercy-samotnika, nie mam czasu teraz sprawdzać ;)
http://www.telemagazyn.pl...kumby,id,t.html

Anaru - Wto 05 Lis, 2013 20:03

Dzisiaj na Pulsie wielki potop i nowa arka :mrgreen:

Przetrwać 40 dni (40 Days and Nights)

Silne ruchy płyt tektonicznych na dnie oceanu wywołują potężne tsunami. Podnosi się poziom wód. W obliczu nadciągającego kataklizmu zostają podjęte próby zbudowania arki. Chcąc ocalić jak największą liczbę gatunków, mikrobiolog rozpoczyna zbieranie materiału genetycznego zwierząt.
http://www.telemagazyn.pl...0_dni,id,t.html

Agn - Wto 05 Lis, 2013 22:48

Wielki potop? To chyba już dzisiejszy dzień z Placu Dominikańskiego ekranizują. :P
Anaru - Wto 05 Lis, 2013 22:53

U nas stopień niżej - jeszcze nie trza było budować arki :P
arlekin - Śro 06 Lis, 2013 13:05

U mnie w domu to czekają na "Sharknado", które ma być na pulsie 7.11 o 20.00. Porwane przez tornado rekiny atakują L.A. o ile dobrze pamiętam. zapowiada się niezła sieczka.
Choć może mnie zaskoczą.

BeeMeR - Śro 06 Lis, 2013 14:05

Och, Sharknado jest słynne :lol: - udanego seansu :mrgreen:
Anaru - Śro 06 Lis, 2013 15:29

arlekin napisał/a:
Choć może mnie zaskoczą.

Na pewno Cię zaskoczą :mrgreen:
Potem koniecznie podziel się wrażeniami :rotfl:

BeeMeR - Pon 11 Lis, 2013 14:09

Arktyczny podmuch (Arctic Blast) (2010)

Tworzy się ogromna dziura ozonowa, przez którą wlatuje arktyczne, lodowate powietrze (-60 stopni), które pod postacią białego dymu lata nad Ziemią i wymraża wszystko co żyje. O, tu dziewczyna zamarza w trybie natychmiastowym:

Zostają podjęte próby zamknięcia kominów magnezem (i narysowanymi balonami :mrgreen: ) oraz zlikwidowane już nie pamiętam czym za pomocą również narysowanych rakiet :mrgreen: Ja to nieuważnie oglądam takie filmy albo mi się momentalnie zapomina :P

Agn - Pon 11 Lis, 2013 15:35

Zaraz umrę z niepokoju - ale ludzkość przetrwała, prawda? Powiedz, że tak, nim bez reszty obgryzę paznokcie i zahamuję dopiero przy łokciach... :lol:
BeeMeR - Pon 11 Lis, 2013 16:10

Skoro nad przetrwaniem gatunku pracował aż jeden naukowiec, skaczący w międzyczasie skomplikowanych obliczeń i symulacji do zamarzniętej apteki po insulinę dla koleżanki zapadającej w śpiączkę - ludzkość nie mogła nie przetrwać :P
Agn - Pon 11 Lis, 2013 16:26

Uff, kamień z serca! Przy tak wszechogarniających zabezpieczeniach, organizacji i geniuszu mogę spać spokojnie - Ameryka nie zginie. :lol:
Tamara - Pią 15 Lis, 2013 21:08

:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Marija - Nie 17 Lis, 2013 22:15

Jestem niepocieszona z powodu przegapienia "Sharknado", ale obejrzałam trajler i parę fragmentów - nie do wiary, ale spełniły się moje najgorsze (czyli najlepsze) obawy co do filmu :rotfl: . Może powtórzą? :excited:
Anaru - Nie 17 Lis, 2013 22:50

Na pewno powtórzą, musisz trzymać rękę na Pulsie. :mrgreen:
To jest taki wspaniały film :rotfl:

Anaru - Pon 18 Lis, 2013 20:00

Puls trzyma poziom :mrgreen: , dziś kolejne niewątpliwe arcydzieło:

7 bestii (The 7 Adventures of Sinbad)

Adrian Sindbad, właściciel firmy naftowej, udaje się nad Ocean Indyjski, by sprawdzić, co się stało z jego platformą wiertniczą, rzekomo zatopioną przez somalijskich piratów. Podczas lotu helikopterem, mimo szalejącej burzy i ostrzeżeń pilota, Sindbad nie zamierza zawrócić. Wkrótce maszyna rozbija się, a Sindbad wraz z częścią ocalałej załogi trafia na wyspę. Tam spotykają przywódcę somalijskich piratów, Mehraka. Okazuje się, że wyspę zamieszkują gady, które zabijają ludzi.
http://www.telemagazyn.pl...estii,id,t.html

Plakat obiecujący :rotfl:
http://www.filmweb.pl/fil...ada-2010-559470

I Fanklub czuwa :mrgreen: , aaaa, nie, Fanklub ma już obejrzane i skomentowane :mrgreen:
http://www.filmweb.pl/fil...rumu...,2214612

praedzio - Pon 18 Lis, 2013 20:10

Zajrzałam z ciekawości na filmweb. O, rety... Dawno się tak nie uśmiałam! :rotfl: Komentarze są bezbłędne! :rotfl:
Anaru - Pon 18 Lis, 2013 20:33

Zerknęłam prawie na początek i obejrzałam do pierwszych reklam - jedna namalowana bestia wychynęła z głębin, przesmyknęła sie po falach nie naruszając powierzchni i namalowanymi mackami wciągnęła pod wodę jednostkę pływającą (okręt? Platformę? okręt i platformę?). Potem helikopter z jakichś powodów spadł spadł do wody i facet (główny bohater?), wyrzucony na plażę musiał walczyć z olbrzymim namalowanym krabem o walizkę, jak się okazało pełna pieniędzy (jojczył na temat tych pieniędzy, stąd wiem :mrgreen: ). Krab wygrał i odszedł z łupem, ale czemu wolał metalową walizę zamiast schrupania ciepłego faceta, tego nie pojmuję. Pewnie dlatego, żeby pozostałe 5 bestii mogło sie jeszcze wykazać. :mrgreen: