Literatura - Proza i poezja - Najgłupsze książki, jakie wpadły wam w ręce
BeeMeR - Wto 15 Mar, 2016 08:46
| Anaru napisał/a: | Steel była dla mnie kompletnie niezjadliwa | Dla mnie też - i Georgette Heyer czy jak jej tam było
A romansów w latach młodości przeczytałam setki
To czytadła, przewidywalne ale najczęściej czytalne - prócz tych krótkich i ezoterycznych.
Agn - Wto 15 Mar, 2016 10:34
Roberts próbowałam jak byłam nastolatką i już wtedy nie zdzierżyłam. No ale potrzebowałam teraz odmóżdżenia - sprawdziło się.
Steel też kiedyś próbowałam, ale do niej nie podejdę drugi raz. Jakoś tak... nie.
Harry_the_Cat - Czw 17 Mar, 2016 00:47
| Eeva napisał/a: | Nigdy w życiu nie czytalam Nory Roberts
Ale po takich zachętach Agn to chyba sie skuszę. |
Cala Eeva
Anaru - Czw 17 Mar, 2016 00:54
W takim razie weź się za serię http://lubimyczytac.pl/cykl/4928/rodzina-o-dwyer lub http://lubimyczytac.pl/cykl/770/trylogia-kregu
Oprócz seksu, znaczy wielkich miłości , walka z
1 - wrednym czarownikiem sprzed kilkuset lat
2 - z wampirzycą Lilith i jej armią wampirów
Oczywiście wszędzie przystojni mężczyźni tudzież wampiry i piękne kobiety, a wszyscy dzielnie walczą ze złem
Agn - Czw 17 Mar, 2016 07:44
Anaru, prowokuj dalej Eevę! Ona to zrobi! Zobaczysz!!!
*idzie po popcorn i cierpliwie czeka na wrażenia*
Eeva - Czw 17 Mar, 2016 08:27
| Harry_the_Cat napisał/a: | | Cala Eeva |
Czuję że to trochę pojazd, ale potraktuję jako komplement!
| Anaru napisał/a: | Oprócz seksu, znaczy wielkich miłości , walka z
1 - wrednym czarownikiem sprzed kilkuset lat
2 - z wampirzycą Lilith i jej armią wampirów
Oczywiście wszędzie przystojni mężczyźni tudzież wampiry i piękne kobiety, a wszyscy dzielnie walczą ze złem |
Say no more! W przyszłym tygodniu idę do biblioteki!
Anaru - Czw 17 Mar, 2016 09:13
Z góry uprzedzam, że to nie jest dobra literatura, ani ociupinę
Acha, przenosiny w czasie i przestrzeni też tam sa i smok
Eeva - Czw 17 Mar, 2016 09:16
Juz przestań bo przebieram nogami, a nie mam kiedy iśc w tym tyg do biblio!!!!!!!!!!!!!!
Anaru - Czw 17 Mar, 2016 09:50
No dobra, to biorę swój popcorn i siadam koło Agn w oczekiwaniu na wrażenia
BeeMeR - Czw 17 Mar, 2016 09:52
Przysiada się cichcem, nawet bez popcornu ale za to z czekoladą miętową
Agn - Czw 17 Mar, 2016 22:35
| BeeMeR napisał/a: | | bez popcornu ale za to z czekoladą miętową |
*capnęła czekoladę BeeMeRkowi* Podziel się!
*mości się nieco wygodniej w fotelu* Wam też wygodnie?
Aragonte - Pią 18 Mar, 2016 00:27
| Anaru napisał/a: | Z góry uprzedzam, że to nie jest dobra literatura, ani ociupinę
Acha, przenosiny w czasie i przestrzeni też tam sa i smok |
Kusisz tym smokiem
Anaru - Pią 18 Mar, 2016 00:38
Ee, smok tylko przez chwilę, bo zmiennokształtnego tam mają w gromadce , więc nie ma czym kusić
Agn - Nie 20 Mar, 2016 10:02
Przeczytałam Janet Evanovich Po drugie dla kasy (seria o Stephenie Plum).
Słabizna. I o tyle kiepsko, że nawet nie jest śmieszna, choć wszyscy fani twierdzą, że tak (jeśli kogoś bawi wysyłka zabalsamowanego penisa, to proszę bardzo - enjoy). A już najbardziej zabawna miała być babcia Mazurowa, jak mi powiedziano - babcia Mazurowa ma mentalność 12-latki, słaby dowcip powiedziany raz nie jest śmieszny, a powiedziany po raz czwarty tym bardziej - jak czytałam, że ona znowu zaczerpnęła mądrości z tv, to wywracałam oczami. Sama Steph też jest kiepska - najgorszy łowca nagród na świecie, prawie odstrzela sobie nogę od samego myślenia o broni, piekielnie się broni boi... ale jest łowcą nagród. Co więcej została wynajęta do ochrony. Facepalm za facepalmem, facepalmem pogania.
Najśmieszniejsze, że egzemplarz, który czytałam, miał wadę techniczną i to już w kluczowym momencie, że tak powiem - brak tych 30 stron w ogóle nie zaszkodził fabule.
Język też nie bardzo - autorka głównie stara się być zabawna, ale to nie mój humor. Momentami natomiast włącza jej się tryb niepotrzebnej wulgarności, jakby przez to opowiedzenie dowcipu o włożeniu męskiego przyrodzenia w kosiarkę stanie się zabawniejsze. Zwłaszcza, jeśli męskie przyrodzenie zostanie nazwane na f.
Książka lekka, łatwa i w założeniu przyjemna, a ja brnęłam przez nią bite 10 dni. Omijać szerokim łukiem!
arlekin - Nie 20 Mar, 2016 17:52
Eeva to jak już w temacie Nory R. jesteś to przeczytaj cykl ogrodniczy - http://3.bp.blogspot.com/...+z+podpisem.jpg
mi się podobał
choć moze nie tu powinnam o tym pisać
Agn - Nie 20 Mar, 2016 17:55
Cykl ogrodniczy? Jak rany, jest coś takiego?
(Widzę, że wywiązujesz się z obietnicy, Mushu! )
Anaru - Nie 20 Mar, 2016 22:52
| Agn napisał/a: | | Przeczytałam Janet Evanovich Po drugie dla kasy (seria o Stephenie Plum). |
Czytałam całą serię chyba ze dwadzieścia lat temu i wtedy mi się bardzo podobało, choć nie jest to książka najwyższych lotów . Nie wiem jak odebrałabym ją teraz.
Czytałam kiedyś tam przy okazji czytania Nory Roberts hurtem i dobrze mi się czytało, ale już nie pamiętam o czym to było .
Najwyraźniej mój gust pozostawia co nieco do życzenia, ale mi nie wstyd
Eeva - Pon 21 Mar, 2016 08:29
Widzę, ze ona ma duzo cykli, ale chyba wybiore te magiczne książki
Agn - Pon 21 Mar, 2016 11:45
One najwięcej wrażeń chyba obiecują.
Eeva - Pon 21 Mar, 2016 11:48
Będę szła dzis na poczte, to zobacze czy są w bibliotece, bo to w tym samym budynku
Agn - Pon 21 Mar, 2016 12:12
Będziemy cię dopingować w dziele czytelniczym!
Eeva - Pon 21 Mar, 2016 12:15
Ale jak nie będzie w biblio to nawet nie liczcie że wybiore się na poszukiwanie po innych placówkach!
Agn - Pon 21 Mar, 2016 16:08
*zamiera z popcornem w połowie drogi do buzi*
Też coś! A gdzie duch poświęcenia?
Eeva - Pon 21 Mar, 2016 19:14
Nie zdążyłam do biblio jestem niepocieszona
Eeva - Pon 21 Mar, 2016 20:04
update: Los jednak chce żebym czytała i Was zabawiała (jakie rymy produkuję!).
Okazało się, ze w poniedziałki biblioteka do 20 wiec udało mi sie wypożyczyć..... werble..... fanfary..... Magię i Miłość!!!!
Miałam nadzieję na książkę o złowrogim czarnoksieżniku, no ale miała pierdyliard stron, wiec padło na złą wampirzycę Lilith!
|
|
|