Seriale - Dramy koreańskie, filmy skośne i przypadkowi aktorzy - cz.5
zooshe - Sob 07 Mar, 2015 16:11
KMHM - Skończyłam 18tkę.
Zanim odniosę do postów napisze tylko: Se Gi, Yo Na, Perry Park, Yo Sub.
Strasznie za wami tęskniłam.
Agn - Sob 07 Mar, 2015 16:37
Tesknilas za wcieleniami? Myslalam, ze sa non stop obecne w dramie, z waszych opisow wnioskujac.
BeeMeR - Sob 07 Mar, 2015 17:38
| Cytat: | I pędzę do Healera
Rzadko trafia mi się wątek miłosny, w którym bym się tak roztapiała w środku jak masełko na patelni, a tutaj jest dokładnie taki, jak należy | Absolutnie jak należy
I nawet jak Healer zostanie spławiony (na rzecz Healera, rzecz jasna ) to w najlepszym stylu - też ogromnie mi się wątek miłosny w Healerze podoba
| Cytat: | To chyba była reklama telefonu AnyCall. Przypadkiem nie polegało na tym, że jak faceci zrobili ekstra show, to widownia się nie ruszyła, a jakaś panienka ruszała tylko biodrami, to nagle był nie wiadomo skąd entuzjazm? | O to właśnie mi chodziło
| zooshe napisał/a: | napisze tylko: Se Gi, Yo Na, Perry Park, Yo Sub.
Strasznie za wami tęskniłam. | Czemu mnie to nie dziwi
Agn, one nie są tak bez przerwy - wyskakują co jakiś czas
A ile głupiutkich memów z lecącą (na łóżko) Yo Ną widziałam na Soompi
Aragonte - Sob 07 Mar, 2015 18:09
| BeeMeR napisał/a: | | Cytat: | I pędzę do Healera
Rzadko trafia mi się wątek miłosny, w którym bym się tak roztapiała w środku jak masełko na patelni, a tutaj jest dokładnie taki, jak należy | Absolutnie jak należy
I nawet jak Healer zostanie spławiony (na rzecz Healera, rzecz jasna ) to w najlepszym stylu - też ogromnie mi się wątek miłosny w Healerze podoba |
Właśnie zostaje spławiony (bo serce panny jest zajęte Wiadomo Kim ), ale wszystko to jest takie... nieprzesadnie dramowate, tylko normalne, i zwyczajnie łapie mnie za serducho Czuję się, jakbym miała 25 lat mniej I te uśmieszki bohatera, który beztrosko godzi się z odrzuceniem
Bardzo, bardzo lubię bohaterów Healera, mówiłam juz?
Ta drama skutecznie wyłącza mi cyniczne podejście do tego rodzaju wątków, cieszę się wątkiem miłosnym, zamiast analizować 3/4 umysłu, jak on właściwie jest skonstruowany Na nieco mniejszą skalę miałam to w przypadku Hero, chociaż tam tego wątku było mi momentami trochę mało (tematyka mediów BTW też występowała).
Agn - Sob 07 Mar, 2015 18:17
| BeeMeR napisał/a: | | I nawet jak Healer zostanie spławiony (na rzecz Healera, rzecz jasna ) to w najlepszym stylu - też ogromnie mi się wątek miłosny w Healerze podoba |
To była naprawdę dobrze zrobiona scena. Ogląda się ją bez przykrości, bo też skomponowana bez dramatoz, płaczu i w ogóle. Było tak... cudownie normalnie. I Bong Soo nawet z przymrużeniem oka to skomentował, a cała scena była tak fajnie sympatyczna... Serio, ten wątek romantyczny jest, rzekłabym, wzorcowy.
| BeeMeR napisał/a: | | Agn, one nie są tak bez przerwy - wyskakują co jakiś czas |
To ja mam zafałszowany obraz tej dramy, bo wydawało mi się, że on przeskakuje z jednej na drugą i nigdy nie widać oryginalnego gościa i w każdym odcinku widać przynajmniej ze 3 wcielenia.
Aragonte - Sob 07 Mar, 2015 18:32
| Agn napisał/a: | | BeeMeR napisał/a: | | I nawet jak Healer zostanie spławiony (na rzecz Healera, rzecz jasna ) to w najlepszym stylu - też ogromnie mi się wątek miłosny w Healerze podoba |
To była naprawdę dobrze zrobiona scena. Ogląda się ją bez przykrości, bo też skomponowana bez dramatoz, płaczu i w ogóle. Było tak... cudownie normalnie. I Bong Soo nawet z przymrużeniem oka to skomentował, a cała scena była tak fajnie sympatyczna... |
Tak, a bohaterka pytała go, od kiedy tak ją lubi, czy od pierwszego wejrzenia I że on zachowuje się dziwnie, na co Bong Soo odrzekł, że nie ma co się dziwić, bo w końcu po raz pierwszy w życiu wyznawał coś takiego i został odrzucony w ciągu trzech sekund Coś tam potem jeszcze mówili (żartobliwie, mam wrażenie), ale nie było napisów, buuu.
Agn - Sob 07 Mar, 2015 18:42
| Aragonte napisał/a: | | bohaterka pytała go, od kiedy tak ją lubi, czy od pierwszego wejrzenia I że on zachowuje się dziwnie, na co Bong Soo odrzekł, że nie ma co się dziwić, bo w końcu po raz pierwszy w życiu wyznawał coś takiego i został odrzucony w ciągu trzech sekund |
Tak, właśnie o ten komentarz mi chodziło.
Trzykrotka - Sob 07 Mar, 2015 18:52
Miłosny watek w Healerze jest przepięknie napisany. I dokładnie tak, jak Aragonte napisała... I na dodatek ma potencjał wielkiego romansu, wiecie, takiego, że człowiek nie tylko to ogląda, ale mrówki mu biegają po kręgosłupie.
Co do wcieleń w KMHM, to właściwie najważniejsze są dwa. Reszta służy celom komediowym (prócz Yo Suba, on miał nadać dramie tytuł). I nie zmieniają się tak często na obecnym etapie. A nawet podejrzewałyśmy, że mhhhhoczny Se Gi już całkiem wtopił się w łagodnego Do Hyuna. A tu siurpryza!
Zrobiłam piąteczkę! Zapraszam zainteresowanych do pobierania
Agn - Sob 07 Mar, 2015 18:54
| Trzykrotka napisał/a: | | I na dodatek ma potencjał wielkiego romansu, wiecie, takiego, że człowiek nie tylko to ogląda, ale mrówki mu biegają po kręgosłupie. |
Mrówków nie czułam, ale ogarniała mnie błogość na widok tej parki.
Do najnowszych odcinków Spy nie ma napisów. Obijają się!
BeeMeR - Sob 07 Mar, 2015 19:05
| Agn napisał/a: | To ja mam zafałszowany obraz tej dramy, bo wydawało mi się, że on przeskakuje z jednej na drugą i nigdy nie widać oryginalnego gościa i w każdym odcinku widać przynajmniej ze 3 wcielenia. | Masz - ale przecież nie masz czasu na tą dramę
Jeśli kiedyś znajdziesz czas i ochotę to sobie odfałszujesz
| Aragonte napisał/a: | Właśnie zostaje spławiony (bo serce panny jest zajęte Wiadomo Kim ), | To jedna z moich absolutnie ulubionych scen, tam na dachu
Mrówek też nie miałam ale morze sympatii niezmącone żadnym "noble idiocy" itp.
| Trzykrotka napisał/a: | Zrobiłam piąteczkę! Zapraszam zainteresowanych do pobierania |
Admete - Sob 07 Mar, 2015 19:05
A ja mam przestój z Maids, bo strona nie działa. Mam nadzieję, ze wróci. Inaczej mnie gooddrama czeka.
zooshe - Sob 07 Mar, 2015 19:14
KMHM
Trochę rozumiem narzekania na 17 odcinek. Człowiek nie po to czeka obgryzając paznokcie na kolejny odcinek, aby oglądać retrospekcje z dzieciństwa. Z drugiej strony wcześniej czy później musieli wyjaśnić tajemnice pożaru no i dla głównych aktorów to zawsze chwila wytchnienia od ciągłej harówy na planie.
W początkowych odcinkach retrospekcje wskazywały, że oboje siedzieli w tej piwnicy podczas pożaru. Gdyby BeeMer nie zwróciła na to uwagi pewnie sama bym nie zauważyła, tak bardzo pochłonięta byłam narodzinami Se Gi. Tą babcie to miałam ochotę utopić w sedesie. Nawet jeśli synek był jej oczkiem w głowie to widząc że znęca się nad dzieckiem powinna zareagować. Podobnie z Do Hyunem, widziała, że ciągnie kanister z benzyną i nie zdziwiło jej to.
Olśniło mnie za to w związku z aktorem grającym małego Do Hyuna, grał w Master’s Sun jednego z braci, którzy znaleźli tą upiorna lalkę.
Odcinek 18 natomiast to miód na moje serducho. Najpierw Se Gi, o którego bałam się, że już się nie pojawi. A potem cała ferajna. Kocham tą dramę miłością wielką i niezmierzoną.
Se Gi prosi Ri Jin aby z nim uciekła, a ona bierze jego wyciągniętą rękę i jadą razem w siną dal. Wiem, że to mało logiczne, ale nie chcę aby zniknął bezpowrotnie. Wolę, aby dzielił wspomnienia z Do Hyunem tylko nie był mu już potrzebny. Zresztą tu chyba nie ma jednego dobrego rozwiązania.
Potem to już stare dobre KMHM dramat i komedia wymieszane razem. Nawet, jeśli Do Hyun pożegnał się z Ri Jin to jego podświadomość wie lepiej, co mu potrzeba i jak to osiągnąć. Najpierw Perry Park w całej okazałości pijacy z ojcem. Założę się że ojciec Ri Jin już widzi w nim zięcia.
Potem Yo Sub ze swoim usposobieniem emo, który zawsze mówi o śmierci. Był taki słodki kiedy chciał pocałować Ri Jin na pożegnanie ale tak po siostrzanemu w policzek jednak niedobry Ri On mu przeszkodził.
No i wisienka na torcie wariatka Yo Na w króliczej piżamce.
(Jeśli Ji Sung nie dostanie w tym roku Daesanga. Jak pojadę do Korei, jak rąbnę kogoś w głupi czerep... )
Rodzeństwo kłócące się o to u kogo ma nocować Yo Na i zdziwienie Do Hyuna kiedy budzi się w nocy przywiązany do Ri Jin. A potem jak udawał przed Ri Onem, że nadal jest Yo Ną myślałam, że umrę ze śmiechu.
Drama musowo do powtórki.
Trzykrotka - Sob 07 Mar, 2015 19:19
Ile już odcinków Maids było?
Ciekawa jestem, czy będą Joseon Tailors, tak jak to kiedyś zapowiadali.
Trochę dram się kończy. Co po nich?
Po KMHM - Angry Mom z naszą Doktórką z Faith
Po Jekyll Hyde Me - Misiek z sunbae (tytuł wciąż niesprecyzowany)
Po Spy - wampirze - Orange Marmolade
Po Heart to Heart - Super Daddy Yeol - i na razie tylko to mam zamiar zasysać.
Choć czai się jeszcze jedno niebezpieczeństwo - 50 odcinkowy seguk z seksownym ajussim
W Healerze ja miałam mrówki - w scenach nocnych rozmów telefonicznych. Miały taką temperaturę, bez gadania o seksie, że autentycznie mogły wystarczyć za grę wstępną. To nawet nie kwestia tego, co było mówione, tylko jak. Młodzi świetnie się spisali.
Admete - Sob 07 Mar, 2015 19:22
W tym tygodniu był 13 i 14. Na soompi się eksajtują, że kissu był
BeeMeR - Sob 07 Mar, 2015 19:23
| zooshe napisał/a: | Tą babcie to miałam ochotę utopić w sedesie. Nawet jeśli synek był jej oczkiem w głowie to widząc że znęca się nad dzieckiem powinna zareagować. Podobnie z Do Hyunem, widziała, że ciągnie kanister z benzyną i nie zdziwiło jej to. | Ja już babci lekko odpuściłam "brak reakcji" bo w 18 odcinku wyszło, że syn jej to opowiedział zanim stracił przytomność na kolejne 21-22 lat, zależnie od tłumaczenia (w moim zdarzało się i 12 lat ), ale i tak jest franca nie lada
A z tym ojcem schodzącym do piwnicy to może było jakieś inne zdarzenie, które się bohaterowi pomyliło z pożarem, w końcu wspomnienia miał zatarte.
Agn - Sob 07 Mar, 2015 19:23
| BeeMeR napisał/a: | | Masz - ale przecież nie masz czasu na tą dramę |
Nie mam na razie też chęci, przyznam szczerze. Spoko, jak już wszyscy obejrzą, to ja się za pół roku wezmę i będę jojczeć, że oglądam sama.
| Admete napisał/a: | | A ja mam przestój z Maids, bo strona nie działa. Mam nadzieję, ze wróci. Inaczej mnie gooddrama czeka. |
No weź mnie nie strasz... ZNOWU?!
*sprawdza* Ufff u mnie działa...
| zooshe napisał/a: | | Drama musowo do powtórki. |
Trzykrotka tłumaczy. A wiesz, że ona dobrze tłumaczy. To następnym razem obejrzysz sobie na wypasie.
Admete - Sob 07 Mar, 2015 19:26
Agn to inna strona niż źródełko nr 1 Wiesz co ja bym się o to Cruel City uśmiechnęła do ciebie. Taką polską stronę o dramach znalazłam:
https://howgeepl.wordpress.com/
Trzykrotka - Sob 07 Mar, 2015 19:28
| zooshe napisał/a: | KMHM
Wolę, aby dzielił wspomnienia z Do Hyunem tylko nie był mu już potrzebny. Zresztą tu chyba nie ma jednego dobrego rozwiązania. |
| zooshe napisał/a: | A potem jak udawał przed Ri Onem, że nadal jest Yo Ną myślałam, że umrę ze śmiechu. |
Ja przy tym tak ryknęłam śmiechem, że aż mnie w brzuchu zabolało. Ji Sung za sam ten odcinek powinien dostać jakąś nagrodę. Wszystkie osobowości w jednym, tempo kręcenia niemałe, jak wiadomo, a on każdemu dał inny głos, sposób mówienia i mowę ciała. Widać było, jak Do Hyun usiłuje nastroić głos w wyższe rejony Yo Ny. I jak łagodnie i nieśmiało mówi Yo Sub (ten całus w policzek był słodki, a Orion go od ajussich zwyzywał ) Przeskok z niskich tonów Se Gi w Do Hyuna był niesamowity.
Admete - Sob 07 Mar, 2015 19:29
Autorka tego bloga jest chyba teraz w Korei i pisze o wrażeniach.
BeeMeR - Sob 07 Mar, 2015 19:45
| Trzykrotka napisał/a: | Ji Sung za sam ten odcinek powinien dostać jakąś nagrodę. Wszystkie osobowości w jednym, tempo kręcenia niemałe, jak wiadomo, a on każdemu dał inny głos, sposób mówienia i mowę ciała. Widać było, jak Do Hyun usiłuje nastroić głos w wyższe rejony Yo Ny. I jak łagodnie i nieśmiało mówi Yo Sub (ten całus w policzek był słodki, a Orion go od ajussich zwyzywał ) Przeskok z niskich tonów Se Gi w Do Hyuna był niesamowity. | Całkowicie popieram
zooshe - Sob 07 Mar, 2015 19:50
| Trzykrotka napisał/a: |
Zrobiłam piąteczkę! Zapraszam zainteresowanych do pobierania |
Kamsahamnida.
| BeeMeR napisał/a: | Ja już babci lekko odpuściłam "brak reakcji" bo w 18 odcinku wyszło, że syn jej to opowiedział zanim stracił przytomność na kolejne 21-22 lat, zależnie od tłumaczenia (w moim zdarzało się i 12 lat ), ale i tak jest franca nie lada |
Ale, że co niby powiedział? Nie wierzę, że nie wiedziała co działo się pod jej dachem. Przetrzymywanie dziecka w piwnicy i bicie za każde przewinienie. Jak mogła mnie wiedzieć?!
| Trzykrotka napisał/a: |
Ji Sung za sam ten odcinek powinien dostać jakąś nagrodę. Wszystkie osobowości w jednym, tempo kręcenia niemałe, jak wiadomo, a on każdemu dał inny głos, sposób mówienia i mowę ciała. |
Jest wprost niesamowity. Teraz obczajam z nim dramę New Heart. Gra tam takiego słodziachę, że nie sposób się w nim nie zakochać ale jak przywali w poważniejszą nutę to kolana miękną.
| Trzykrotka napisał/a: | Widać było, jak Do Hyun usiłuje nastroić głos w wyższe rejony Yo Ny. I jak łagodnie i nieśmiało mówi Yo Sub (ten całus w policzek był słodki, a Orion go od ajussich zwyzywał ) Przeskok z niskich tonów Se Gi w Do Hyuna był niesamowity. |
W jednej scenie w 17 odcinku, kiedy rozmawiał z sekretarzem chyba się zapomniał. Wyraźnie było słychać jak Do Hyun mówi głosem Se Gi.
A blog polecam. Czytuje go regularnie od jakiegoś roku i często kieruję się recenzjami przy wyborze kolejnego tytułu. Między innymi tak zaciekawiłam się Heartless City i innymi starszymi dramami.
Aragonte - Sob 07 Mar, 2015 19:54
| Trzykrotka napisał/a: | | W Healerze ja miałam mrówki - w scenach nocnych rozmów telefonicznych. Miały taką temperaturę, bez gadania o seksie, że autentycznie mogły wystarczyć za grę wstępną. To nawet nie kwestia tego, co było mówione, tylko jak. Młodzi świetnie się spisali. |
Mrówek może nie stwierdziłam (ale ja w ogóle robali nie lubię, więc takich porównań nie tworzę ), ale oglądałam te rozmowy z głupio szczęśliwym uśmiechem i cofałam się mentalnie do poziomu nastolatki wzdychającej w duchu, że ona też tak chce
Nawet mi się nie chce pędzić na bij zabij z tą dramą, żeby na dłużej mi jej starczyło.
A, jeszcze napiszę, że bardzo mi się podobają pełne serduszek posty Zooshe
Muszę kiedyś zerknąć na tego pana zmieniającego osobowości jak rękawiczki.
BeeMeR - Sob 07 Mar, 2015 19:59
| zooshe napisał/a: | Nie wierzę, że nie wiedziała co działo się pod jej dachem. Przetrzymywanie dziecka w piwnicy i bicie za każde przewinienie. Jak mogła mnie wiedzieć?! | A tego to jej nie odpuściłam, tylko myślenie, że widziała podpalenie i nie reagowała - o tym jej syn powiedział zanim kojtnął.
| zooshe napisał/a: | Wyraźnie było słychać jak Do Hyun mówi głosem Se Gi. | bo oni już teraz są kumplami prawie.
zooshe - Sob 07 Mar, 2015 20:06
| BeeMeR napisał/a: | | A tego to jej nie odpuściłam, tylko myślenie, że widziała podpalenie i nie reagowała - o tym jej syn powiedział zanim kojtnął. |
Liczę że Do Hyun też jej nie odpuści.
Kilka zakulisowych scenek z kręcenia odcinka z Yo Ną i Ri On.
https://www.youtube.com/watch?v=aK38MZmQTVk
Aragonte KMHM to jedna z najlepszych dram jakie widziałam, bawię się przy niej świetnie a i okazji do wzruszeń nie brakuje. Myślę, że by ci się spodobała.
Aragonte - Sob 07 Mar, 2015 20:11
| zooshe napisał/a: | | Aragonte KMHM to jedna z najlepszych dram jakie widziałam, bawię się przy niej świetnie a i okazji do wzruszeń nie brakuje. Myślę, że by ci się spodobała. |
Też tak myślę. To uśmiecham się o dostawę przy okazji jakiegoś spotkania
|
|
|