Seriale - Dramy, czyli urok Azji część 3 wątku
BeeMeR - Śro 08 Paź, 2014 22:46
| Aragonte napisał/a: | Ciągle jestem w pracy, więc zerknęłam na forum i uciekam
Chyba dzisiaj wieczorem obejrzę sobie jakiś odcineczek z Junkim na lepszy humor, zmęczona jestem. | Uciekaj z pracy i dołącz do nas w kontemplacji JunKiego - my tu sobie tak zgrabnie leżymy i pachniemy
Aragonte - Śro 08 Paź, 2014 22:49
Jeszcze nie mogę, mam robotę
Trzykrotka - Śro 08 Paź, 2014 22:52
Chciałam złożyć oświadczenie, że obecna faza Aragonte na Jun Ki mnie zachwyca Fazuj, dziewczyno, bo jest na kogo! A my cię od pleców wspierać będziemy
| Agn napisał/a: | Mogę pobredzić trochę o Joseon gunman?
Junki... jeśli jeszcze raz wywinie tą strzelbą, to padnę jak mucha. |
Szszszsz... gifa można by zrobić - cud-miód normalnie...
| Agn napisał/a: | | Konfrontacja z siostrą była wzruszająca / wstrząsająca / przerażająca (rany, jak ją Yoon Kang tak strzelił w twarz, to oddechu mi zabrakło na ładne kilka minut). |
Koszmarna scena - w sensie koszmaru tej sytuacji. Acz dała Jun Ki okazję do popisania się aktorstwem, bo pięknie zagrał wstrząs po tym czynie.
Gi Cheola (znaczy Choi Wona) po Gunmanie uwielbiam. Ta postać jest chyba bardziej z krwi i kości niż Pan z Perłą na Głowie, a aktor jest wrażliwy. Oczy! Jakie on miał wyraziste oczy. Powiem, że kiedy mocodawcy wycierali nim podlogę, żal mi go było...
| BeeMeR napisał/a: |
| Agn napisał/a: | | zamiast złapać siostrę za kołnierzy i wiać z nią gdzie pieprz rośnie, ci gapią się na siebie i tracą czas na westchnienia "oreboni / Yoon Ha" i uściski. Nie ma jak wyczucie czasu. | Jakbym swoje myśli wtedy słyszała...
|
I moje. "Ach spieszmy się, spieszmy" śpiewał chór w operze, przebierając nogami w miejscu...
Co do MSH to obawiam się, że zejdzie nam do końca na grach i zabawach ludu koreańskiego Choć w 14 coś tam zaczyna się przełamywać. Zobaczymy Manager Yeo, która wyskoczyła nad poziomy ostatnio, zaczyna mnie irytować
| Aragonte napisał/a: |
Pewnie przez te lata liczył plemniki i właśnie odkrył, że jednego brakuje
|
Ratunku, moja przepona
Ale OK, przejdźmy do milszych rzeczy - It's Ok, That's Love - nie mogę się wprost nacieszyć ta dramą i tym jej wariackim klimatem. I w bonusie na koniec numerku 5 taaaaaki piękny kissu, że hejże ho

Aragonte - Śro 08 Paź, 2014 22:56
Jeszcze mi coś przyszło do głowy, a że już po dwudziestej drugiej i coś mi się skojarzyło..
| BeeMeR napisał/a: | Uciekaj z pracy i dołącz do nas w kontemplacji JunKiego - my tu sobie tak zgrabnie leżymy i pachniemy |
A Jun Ki wywija strzelbą
*zwiewa*
Agn - Śro 08 Paź, 2014 23:02
| BeeMeR napisał/a: | Ja rozumiem, że sytuacja jest maksymalnie stresująca, ale niech on się lepiej ogarnie... |
Ma chwilowy odpoczynek ergo adrenalina chwilowo nie krąży w żyłach ergo puszczają nerwy.
Poza tym - poród jak poród i kwestia dziecka to oczywista sprawa, ale jest jeszcze druga strona medalu - może przez chwilę odpocząć, coś zjeść, przebrać się, umyć. Przed nim jeszcze sporo stresu, biegania i walki, ale chwilowo może się schować. I kobieta go nie ściga.
| BeeMeR napisał/a: | Uciekaj z pracy i dołącz do nas w kontemplacji JunKiego - my tu sobie tak zgrabnie leżymy i pachniemy |
Jak raz natarłam się balsamem do ciała o zapachu jagody goji i jagody takiej zwykłej.
| Trzykrotka napisał/a: | | Szszszsz... gifa można by zrobić - cud-miód normalnie... |
Przestaaaań... nie dość, że leżę, to się zaczynam zapadać...
| Trzykrotka napisał/a: | | Powiem, że kiedy mocodawcy wycierali nim podlogę, żal mi go było... |
E?
| Trzykrotka napisał/a: | Ratunku, moja przepona |
Dobre wieści są takie, że Pan Plemnik wycofał zarzuty: http://www.allkpop.com/ar...the-actors-wife
Palant niedochędożony.
| Aragonte napisał/a: | BeeMeR napisał/a:
Uciekaj z pracy i dołącz do nas w kontemplacji JunKiego - my tu sobie tak zgrabnie leżymy i pachniemy
A Jun Ki wywija strzelbą
*zwiewa* |
I kolejna gorąca herbata poszła ściekać z monitora.
Aragonte, a jak obejrzysz trailer, to dasz znać, jak bardzo ci się podobał, cooo?
Trzykrotka - Śro 08 Paź, 2014 23:06
| Agn napisał/a: |
| Trzykrotka napisał/a: | | Powiem, że kiedy mocodawcy wycierali nim podlogę, żal mi go było... |
E? |
To trochę później będzie
To ja się kładę spać i pozwólcie, że z wizją *khem* strzelby Jun Ki (i tekstem piosenki - co on mi nim zrobił )
BeeMeR - Śro 08 Paź, 2014 23:08
| Aragonte napisał/a: | A Jun Ki wywija strzelbą
*zwiewa* | No wiesz!
Co szumu narobił to jego
| Agn napisał/a: | Aragonte, a jak obejrzysz trailer, to dasz znać, jak bardzo ci się podobał, cooo? | Mogę ponownie podrzucić moje ulubione filmiki , acz już je wrzucałam.
Agn - Śro 08 Paź, 2014 23:15
| Trzykrotka napisał/a: | i tekstem piosenki - co on mi nim zrobił |
Chcesz rozwinąć tę myśl.
*wpatruje się intensywnie w Trzykrotkę*
Co to za piosenka?
| BeeMeR napisał/a: | Co szumu narobił to jego |
Spokojnie, bokiem mu wyjdzie.
| Cytat: | Mogę ponownie podrzucić moje ulubione filmiki , acz już je wrzucałam. |
Filmiki? Ale jak - do Gangnam 1970?
BeeMeR - Śro 08 Paź, 2014 23:26
| Cytat: | | Co to za piosenka? |
"Będziesz na mnie dziś tańczyć?"
Przeczytaj sobie co najmniej ostatni akapit pod spoilerem:
http://forum.northandsout...9355.htm#399355
Nie, nie myślałam o Gangham, ale wciąż o Gunmanie - ja monotematyczna jestem
Agn - Śro 08 Paź, 2014 23:29
Aaaaa... ja już tę piosenkę wywaliłam z pamięci.
| Cytat: | Nie, nie myślałam o Gangham, ale wciąż o Gunmanie - ja monotematyczna jestem |
Nie skojarzyłam nijak z trailerem. Chyba się zgubiłam.
BeeMeR - Śro 08 Paź, 2014 23:35
To ja nie zajarzyłam na czas jaki trailer masz na myśli (jakby ich tu było dziś wiele... )
Wracając do TW:
Podoba mi się detektyw - w sensie aktor, bo postać coraz bardziej mam ochotę kopnąć w d***
Na aktorkę-matkę i jej wiecznie otwartą japę patrzeć nie mogę
Agn - Śro 08 Paź, 2014 23:42
| BeeMeR napisał/a: | Podoba mi się detektyw - w sensie aktor, bo postać coraz bardziej mam ochotę kopnąć w d*** |
Ja go w sumie lubiłam.
| BeeMeR napisał/a: | To ja nie zajarzyłam na czas jaki trailer masz na myśli (jakby ich tu było dziś wiele... ) |
Esz ty... taki śliczny trailer, wyczekiwany, z takim zniewalającym LMH... A idź mi!
BeeMeR - Śro 08 Paź, 2014 23:53
A idę zaraz, idę - spać.
Aaaa! Nie godzi się tak kończyć odcinka!
I nie strzelać mi do dawcy!
Nawiasem - mam silne przeświadczenie, że ten sam klif co w Arang - piękny jest
Agn - Czw 09 Paź, 2014 00:08
| BeeMeR napisał/a: | Aaaa! Nie godzi się tak kończyć odcinka!
I nie strzelać mi do dawcy! |
Czyżby 6 odcinek i wielki skok?
Wiem, wiem, też to przeżywałam.
Aragonte - Czw 09 Paź, 2014 00:13
Obejrzałam trailer do Gangnam Blues.
Nie poznałam - prawie - Lee Min Ho Rany, jak on zmężniał! Niewiele w nim zostało z tej chłopięcości, to teraz przede wszystkim facet do sześcianu.
Fantastycznie wygląda
To kiedy jest szansa to obejrzeć?
Idę zerknąć na fanvid do Wilczka, żeby sprawdzić, czy był zjazd na kominek, a potem pod prysznic, skoro wróciłam w końcu do domu. A potem pewnie jakiś odcineczek Hero jako przypominajka albo chociaż parę fajnych scen do poduszki
Edit: zdaje mi się, że zjazd na kominek był Jaki młodziutki był Jun Ki w tej dramie, faktycznie to dopiero wilczek, a nie wilk
Agn - Czw 09 Paź, 2014 00:22
| Cytat: | To kiedy jest szansa to obejrzeć? |
Ha! Żebym to ja wiedziała! Premiera ma być w listopadzie. Potem pewnie trzeba będzie poczekać jakieś pół roku, aż dobiorą się do tego filmu maluczcy, którzy nie mieszkają w Korei i nie mogą sobie wejść do koreańskiego kina celem obejrzenia tego cuda.
Ech, jeszcze mnóstwo czekania. Ale myślałam, że już się trailera nie doczekam. Czas by już był, a tu cisza i świerszcze. No i dzisiaj... la bomba! *cieszy się*
Tak przy okazji - dopiero na tym gifie widać, że LMH ma w ręku siekierkę.
Oj, krew się będzie lała...
Can't wait!
Aragonte - Czw 09 Paź, 2014 00:55
Świetne ujęcia są w tym gifie
Jak wykończę dramy z Junkim, muszę wrócić do Faith albo innej dramy z LMH
Ach, no dobra, dobra, obejrzę City Huntera
A na razie włączam Hero do poduszki - trzeba fazę podkarmić
Agn - Czw 09 Paź, 2014 00:57
| Aragonte napisał/a: | Ach, no dobra, dobra, obejrzę City Huntera |
YES!!!! YESSSS!!! YEEEEEESSSS!!!
Okej, to teraz nieśmiało spytam... czy jeśli zachwycam się już teraz soundtrackiem do Gunmana, to jestem walnięta? Znaczy się - wiem, że jestem, ale czy to widać?
Szalenie podoba mi się ten utwór - Hero: https://www.youtube.com/watch?v=i8O9KGf3S78
To zmykam spać. Dobrej nocy!
A (nie)grzecznym dziewczynkom na zachętę, gwoli podsycenia chęci obejrzenia City huntera...
Mam nadzieję, że ta reklama cię odpowiednio zachęci.
Aragonte - Czw 09 Paź, 2014 01:40
Aaaaaaa! Znam to ujęcie
Zachęconam
I nie jesteś bardziej walnięta ode mnie, jeśli to Cię pocieszy Pojedyncze utwory z soundtracków niemal zawsze wpadają mi w ucho - tak było z Faith, z Arang, z Iljimae - nawet jeśli piosenek jako takich bym w większej ilości nie zniosła.
Podzielę się - młodziutki Junki prezentuje swoje możliwości to czasy sprzed Gunmana, więc nie liczcie na wymachiwanie strzelbą ale wykopy z półobrotu i bez obrotu wychodzą mu aż nadto dobrze
http://www.youtube.com/watch?v=2DsC7FgP-7c
Edit: i jeszcze filmik z Hero z pewnym reporterem i panią policjant
http://www.youtube.com/watch?v=4o0lrDtmyuI
Admete - Czw 09 Paź, 2014 06:46
| Trzykrotka napisał/a: | Ta postać jest chyba bardziej z krwi i kości niż Pan z Perłą na Głowie, a aktor jest wrażliwy. Oczy! Jakie on miał wyraziste oczy. Powiem, że kiedy mocodawcy wycierali nim podlogę, żal mi go było...
|
Też przepadam za tym aktorem i uważam, że jest na swój sposób przystojny.
Trzykrotka - Czw 09 Paź, 2014 08:38
| Admete napisał/a: |
Też przepadam za tym aktorem i uważam, że jest na swój sposób przystojny. |
Jest, jest przystojny, co stwierdziłam ze zdumieniem widząc go w starszym niż Faith seguku oglądanym przez Gosię, Kim Soo Ro.
W ogóle Gunman miał dobrą obsadę i dobre role. Naprawdę drama z klasą
Z dramowego podwórka ucieszyła mnie ta wieść
http://www.dramabeans.com...or-tvn-romance/
I nie o dramę chodzi, tylko o Lee Dong Guna. Po Mi Rae's Choice prorokowali ponuro, że drama miała niską oglądalność, więc teraz aktorzy dłużej zagrzeją ławkę. Jak widać, Yong Hwa już gra, a Lee Gong Gun ma grać - wiec się cieszę Trzeba tylko jeszcze poczekać na Eun Hye...
Ten Jun Ki
Uaaa, jakie tango on tam wywija z figurami
BeeMeR - Czw 09 Paź, 2014 09:08
| Agn napisał/a: | | czy jeśli zachwycam się już teraz soundtrackiem do Gunmana, to jestem walnięta? | Mnie się też podoba - zwłaszcza ten utwór. Ale pieosenki niektóre też - acz nie wiem czy bym odróżniła, ale słucha się przyjemnie
https://www.youtube.com/watch?v=Oh_tyA0UetQ
Bardziej mi się chyba jednak podoba to, co już kiedyś wrzucałam, z chroawym głosem:
https://www.youtube.com/watch?v=TQ9ZBy69xP0
Bardzo fajny ten filmik z kopem JunKi
Wykop ma ładny I do tego buzię aniołka
Filmik z Hero też sympatyczny - tylko te włosy...
To jeden z tych odcieni, które mi zupełnie nie leżą u Azjatów
Tango ciekawe (czy tylko dla mnie on tam się zrobił podobny do JSW?), rączki jednoznaczne - tym bardziej, że oni tam chyba mają później identyczne dresiki dla par - to też jest jednoznaczne
| Trzykrotka napisał/a: | | Po Mi Rae's Choice prorokowali ponuro, że drama miała niską oglądalność, więc teraz aktorzy dłużej zagrzeją ławkę | Tak jakby to była widna aktorów...
Oni akurat robili co mogli, ale po pierwsze strasznie (mnie na przykład) odstraszała fryzura głównej bohaterki i długo zwlekałam z tego względu, a pod koniec dramy zupełnie nie mieli co grać
Agn - Czw 09 Paź, 2014 10:53
| Aragonte napisał/a: | I nie jesteś bardziej walnięta ode mnie, jeśli to Cię pocieszy Pojedyncze utwory z soundtracków niemal zawsze wpadają mi w ucho - tak było z Faith, z Arang, z Iljimae - nawet jeśli piosenek jako takich bym w większej ilości nie zniosła. |
Ja mogę słuchać soundtracku do Faith całościowo - szalenie mi się podoba.
| Aragonte napisał/a: | Podzielę się - młodziutki Junki prezentuje swoje możliwości to czasy sprzed Gunmana, więc nie liczcie na wymachiwanie strzelbą ale wykopy z półobrotu i bez obrotu wychodzą mu aż nadto dobrze
http://www.youtube.com/watch?v=2DsC7FgP-7c |
Jaką on tam ma straszną tę fryzurę...
Ale tu ma straszniejszą (bo jeszcze dodatkowo ufarbowaną).
Niemniej wygląda na to, że pan reporter i pani policjant są razem uroczy. Jak go łyżką zaatakowała.
| Aragonte napisał/a: | Aaaaaaa! Znam to ujęcie
Zachęconam |
Hyhyhy i niech tak zostanie.
| Cytat: | | Też przepadam za tym aktorem i uważam, że jest na swój sposób przystojny. |
Pamiętam, że chyba tylko my się ośmieliłyśmy to stwierdzić.
Też lubię tego aktora.
Nie dla mnie - medyczny romans i aktorów nie znam. Chyba że zrobicie tu kampanię reklamową, której się nie oprę.
Aragonte - Czw 09 Paź, 2014 11:00
| Trzykrotka napisał/a: | Uaaa, jakie tango on tam wywija z figurami |
A co, nie pisałam o tym?
Junki w joseońskim kostiumie Junki w garniaku i ze strzelbą
Mmm, rozmarzyłam się
Musze chyba szybko zrobić to, co muszę zrobić, żeby możliwie szybko zabrać się za Joseon Gunman
Pocałunki nie wypadły tak źle acz para faktycznie ciągle we łzach.
Biedny Junki dużo musiał płakać w tej dramie? Ci scenarzyści ciągle go na to skazują
| BeeMeR napisał/a: | Filmik z Hero też sympatyczny - tylko te włosy...
To jeden z tych odcieni, które mi zupełnie nie leżą u Azjatów |
No niestety Styliści skrzywdzili go strasznie, dlaczego nie mogli mu zostawić czarnych włosów??
Ale - pomijając tę czuprynę - to niedbałe ciuchy Junkiego w stylizacji do tej dramy całkiem mi leżały, w garniakach to on tam raczej nie latał, ale do jego reportera to średnio by pasowało. Aha, zaliczył tam (i jego ekipa też) sporo różnych przebieranek podczas komediowo ukazanego stalkingu z ich udziałem
BeeMeR - Czw 09 Paź, 2014 11:24
| Agn napisał/a: | Cytat:
Też przepadam za tym aktorem i uważam, że jest na swój sposób przystojny.
Pamiętam, że chyba tylko my się ośmieliłyśmy to stwierdzić. | jeszcze ja tak uważam
Aragonte, naści jeszcze przyspieszacza decyzji:
http://www.youtube.com/watch?v=k4dZ46YHBwI
ja się napatrzeć nie mogę na ten filmik, ogromnie mi się podoba
|
|
|