Filmy - Powiew Orientu II
Aragonte - Nie 07 Lut, 2021 15:11
| RaczejRozwazna napisał/a: | | A właściwie miałam nadzieję, że bohaterce Konkony się odwidzi i może nie od razu małżeński happy end, ale przynajmniej fajna, oparta na wzajemnym poszanowaniu przyjaźń z tym niedoszłym się urodzi. |
Z nim? Never, to nie ten typ
Też nie całkiem wierzę, że para była razem na wieki wieków, ale mi to lotto w sumie, bo film kończy się w optymistycznym momencie Mnie też bardziej interesowały małżeńskie pary, zwłaszcza ta, która zakupiła dom od rodziców Dii.
RaczejRozwazna - Nie 07 Lut, 2021 15:13
Tak, ta para była dla mnie najlepsza - taka zwyczajna-niezwyczajna.
A jaki to typ Aragonte według Ciebie?
Aragonte - Nie 07 Lut, 2021 15:19
| RaczejRozwazna napisał/a: | Bo jest, no i dlatego trochę jestem zła, że w tę stronę poprowadzony.
|
Ja go akceptuję takim, jaki jest - gdybym upatrywała w nim kandydata dla siebie, to wtedy bym się czepiała Przyjmuję do wiadomości, że mężczyźni bywają i tacy - i dla mnie to okej. Gdyby ta postać byłaby bardziej charakterna, ten wątek wymagałby rozwinięcia i pogłębienia, mam wrażenie, a przecież tam nijak nie chodziło o to, kogo ma wybrać Dia na partnera. Ona jest katalizatorem dla Śiamli, dla całego miasta - i chcę wierzyć, że pod jej wpływem zmieniło się na lepsze. I że zmieniła na lepsze losy tych pojedynczych ludzi, choć na jakiś czas. A przy okazji oczywiście sama naprawiła swoje, chociaż trochę.
Tak sobie myślę, że wszystko to dałoby się ująć w takim 4-odcinkowym serialu - ja bym chciała więcej prób spektaklu
RaczejRozwazna - Nie 07 Lut, 2021 15:25
Serial byłby wspaniały!
Nawet gdyby bohatera ukształtowano pod moje chęci, to wcale nie chciałabym łączyć go z Dią. Chciałabym tylko, żeby to wszystko nie wyglądało tak żałośnie. Widziałam przemiany, gdy ciapy stawały się nie-ciapami
Aragonte - Nie 07 Lut, 2021 15:41
| RaczejRozwazna napisał/a: | A jaki to typ Aragonte według Ciebie? |
Takiego trochę niedojrzałego faceta, który burczy, że baby są głupie Serce ma na właściwym miejscu, ale czym on właściwie się zajmuje? Zawodową demolką?
Myślę, że dopiero w małżeństwie, jeśli trafi na odpowiednią kobietę, nieco się ucywilizuje.
Jako przyjaciela go nie widzę, ale jako starszy brat byłby chyba spoko
Aragonte - Nie 07 Lut, 2021 15:41
| RaczejRozwazna napisał/a: | Nawet gdyby bohatera ukształtowano pod moje chęci, to wcale nie chciałabym łączyć go z Dią. Chciałabym tylko, żeby to wszystko nie wyglądało tak żałośnie. Widziałam przemiany, gdy ciapy stawały się nie-ciapami |
Eee, ale to temat na osobny film
RaczejRozwazna - Nie 07 Lut, 2021 15:46
Oj, dałabym takiemu bratu do wiwatu, żeby się ogarnął!
Admete - Nie 07 Lut, 2021 15:55
Ja się az tak nie wgłębiałam nigdy w ten film. Dla mnie to świetny film muzyczny i poprawiacz humoru.
Aragonte - Nie 07 Lut, 2021 15:56
| Admete napisał/a: | | Ja się az tak nie wgłębiałam nigdy w ten film. Dla mnie to świetny film muzyczny i poprawiacz humoru. |
Ja też nie, ale wspólne oglądanie inspiruje
I zgadzam się, że to bardzo dobry poprawiacz nastroju.
RaczejRozwazna - Nie 07 Lut, 2021 15:58
Powiedzmy, że jestem uczulona na życiowe ciapy, co z tego, że "serce mają po właściwej stronie" Więc uderzyło w czułą strunę.
To co oglądamy następnego razem?
Aragonte - Nie 07 Lut, 2021 16:03
A Ty widziałaś OSO?
RaczejRozwazna - Nie 07 Lut, 2021 16:08
Z OSO właśnie nieśmiało czekam na towarzystwo.
BeeMeR - Nie 07 Lut, 2021 16:09
Z towarzystwem będzie dobrze
Aragonte - Nie 07 Lut, 2021 16:31
To ja jestem za
Rozważna pewnie zasłoni sobie oczy albo pójdzie robić herbatę przy "Okrutnym disco" bo to poziom absurdu, którego może nie znieść
Byłoby super, gdyby Trzykrotka się też dołączyła
Trzykrotka - Nie 07 Lut, 2021 18:18
Ja też planowałam powtórkę OSO, jestem za! Podajcie tylko termin.
Konkona to jeszcze film z Rani, polski tytuł "Podróż kobiety." Grały siostr. I Abhishek tam byl.
Admete - Nie 07 Lut, 2021 18:31
Bardzo chętnie obejrzę z wami
Aragonte - Nie 07 Lut, 2021 18:43
To super seans się szykuje
Może jakoś w przyszły weekend, jeśli wszyscy dadzą radę? Znowu sobota? To tylko propozycja, oczywiście
RaczejRozwazna - Nie 07 Lut, 2021 18:45
O jak fajnie W towarzystwie zniosę każdy poziom absurdu (no może prawie każdy do niektórych musiałabym jeszcze wina )
Cały najbliższy tydzień mam dość luźny więc dostosuję się z terminem.
Aragonte - Nie 07 Lut, 2021 19:27
| RaczejRozwazna napisał/a: | W towarzystwie zniosę każdy poziom absurdu (no może prawie każdy do niektórych musiałabym jeszcze wina ) |
To kup wino i obejrzymy w towarzystwie majora Rama, tj. "Jestem przy tobie"
RaczejRozwazna - Nie 07 Lut, 2021 19:50
Oj, to muszę poszukać dobrego i zacząć po południu
A może od razu koniaczek
(ale miałam próbować raz jeszcze za jakiś czas, serio )
RaczejRozwazna - Czw 11 Lut, 2021 18:15
Sobota za pasem, oglądamy?
W międzyczasie zobaczyłam Luck by Chance. Dobry, dający do myślenia film o świecie pełnym hipokryzji, a jednocześnie można się uśmiechnąć tu i ówdzie - choć trochę ciężko mi było w niego wejść. Film bolly o bolly.
Jednak jest ten film także, być może niezamierzenie, mocno przewrotny. Bo jednak reżyserka jest członkinią rodziny siedzącej w Bollywoodzie, zatem sama jest przedstawicielką tej nienaruszalnej konstrukcji. I pewnie dlatego w swoim debiucie zgromadziła całą śmietankę Bollywoodu. Podobnie jej brat, grający główną rolę - bawiły mnie reklamy Dona pojawiające się gdzieś w tle. Przypomina mi się nasza niedawna dyskusja o postmodernizmie - no właśnie miałam takie wrażenie, że wszystko łącznie z przesłaniem, jest po prostu grą.
Trzykrotka - Czw 11 Lut, 2021 23:59
Coś w tym jest... Ale najważniejsze zostało osiągnięte: debiut reżyserski okazał się sukcesem i artystycznym i kasowym, a Farhan pokazał się jako dobry aktor, nie tylko muzyk, reżyser i producent. O ile pamiętam, przesławny ojciec, Javed Akhtar napisał teksty piosenek. A to jest prawdziwy, niekłamany poeta.
RaczejRozwazna - Pią 12 Lut, 2021 16:17
No właśnie, najważniejsze... sukces usprawiedliwia wszystko, taki chyba jest ostateczny morał tego wszystkiego.
No a z przyjemniejszych wrażeń - podobała mi się Konkona, mimo (a może dlatego?) że nie jest typową pięknością. W ogóle lubię to jak Zoya prowadzi swoje bohaterki żeńskie, to chyba ewenement w tym kinie, przynajmniej w filmach, które widziałam. Na chwilę pojawił się ten fajny "bad boy" z Aaja Nachle - no naprawdę od razu poczułam sympatię do gościa W ogóle te wejścia gwiazd bardzo sympatyczne. Rewelacyjny Rishi i świetna Juhi - ona wydaje mi się taką normalną, zwykłą, fajną kobietą, ciekawe czy w życiu też taka jest. Muszę wreszcie obejrzeć coś z nią w roli głównej. I Hrithik w tych filmach Zoyi naprawdę pokazuje się z dobrej, innej niż zazwyczaj strony, szkoda że tego swojego potencjału nie wykorzystał w innych produkcjach. A młody Akhtar bardzo przystojny.
BeeMeR - Pią 12 Lut, 2021 16:44
To na co masz jutro ochotę, Main HoonNa czy Om Shanti Om?
RaczejRozwazna - Pią 12 Lut, 2021 17:51
Wolalabym chyba OSO ale ogólnie wszystko jedno, dostosuje się do większości (jeśli takowa się pojawi
|
|
|