Seriale - Śmiech i łzy - czyli dramowa różnorodność
Admete - Pon 01 Lis, 2021 21:53
Inspector Koo będzie na Netflixie jakby co. Jasiek ( Byun Yo Han ) wraca w końcu z nowa drama:
https://mydramalist.com/article/byun-yo-han-to-lead-the-new-drama-snow-white-must-die
Aragonte - Pon 01 Lis, 2021 22:24
Trzykrotko, jak przypominasz mi o Kimie, mam ochotę zakopać się ze wstydu
A przecież ja chciałabym tego Kima dokończyć, tylko nie mam sprężu albo czasu
Oglądam dziewiąty odcinek Kamelii - zdecydowanie nie lubię panny z baru Wykopałabym ją od razu po odkryciu, że napuszcza media na swoją szefową/przyjaciółkę, żeby wyciągnąć kasę czy zaszantażować jej słynnego ex
Chociaż tak naprawdę to być może źle napisana postać, taka ni to, ni sio
Trzykrotka - Pon 01 Lis, 2021 22:35
Albo naiwność szefowej. Ja nie lubiłam tej dziewczyny i wydaje mi się, że tak została napisana - szara postać z naciskiem na nie. I że za swoje czyny musiała ponieść karę.
E tam, nie wstydaj się. Ja sama AM1988 meczę i męczę i chyba kilka miesięcy zajęła mi korekta 14 odcinka Tylko ten Kim... Tak chciałabym żeby dziewczyny go poznały, bo to arcydzieło Namgoongowe bylo.
BeeMeR - Pon 01 Lis, 2021 23:11
Ja też nie znajdowałam dla panny usprawiedliwienia - szantaż, kradzież, manipulacja - to obrzydliwe działania, niezależnie od pobudek i trudnego dzieciństwa.
Aragonte - Pon 01 Lis, 2021 23:12
| Admete napisał/a: | | Jasiek ( Byun Yo Han ) wraca w końcu z nowa drama: |
Nareszcie!
Trzykrotka - Pon 01 Lis, 2021 23:50
Ech, ale będzie grał mordercę Jakimś trafem aktorzy których lubię wybierają tematy których nie lubię
Po 4 odcinkach Jirisan jestem już na tak. Owszem, trochę się podśmiewam z niektórych rzeczy. Ale na szczęście ta szalona i bezsensowna galopada z 1 odcinka zniknęła. Efekty nadal są różne i nie ta trudno jest dostrzec, które górskie sceny kręcono w studiu, ale i tak klimat jest jak dla mnie w sam raz. Jirisan to góra, czy raczej całe pasmo, nie tylko wymagająca dla turystów, ale też niezwykła. Walczyli na niej partyzanci, sa miejsca masowych wojennych egzekucji. Na zboczach góry operują miejscowi, którzy z dziada pradziada z niej zyli - zbieracze ziól, łowcy zwierząt, szamani. Krążą legendy o duchach i bóstwach, bo góra była czczona od wieków jako miejsce święte. Są tam przemytnicy, kłusownicy - i ktoś zabija. A oprócz szukania górskiego mordercy mamy też zwykłą robotę strażników - szukanie zaginionych, ściąganie ze zboczy nieprzygotowanych. Trochę się bałam, czy aktorzy kojarzący mi się z luksusowymi kostiumami i takimiż rolami, podołają jako odziani na sportowo goprowcy, ale dają radę i są nawet piękniejsi niż w różnych Syrenkach i Hienach Myślałam, że tylko zerknę, ale niespodziewanie dobrze mi się dramę ogląda.
Admete - Wto 02 Lis, 2021 07:42
Nie mogę się przemóc, bo motyw z duchem też mi nie pasuje. Szkoda mi postaci.
Trzykrotka - Wto 02 Lis, 2021 09:23
Rozumiem, że może nie pasować Zresztą ten motyw i mnie nie do końca leży.
Merytorycznie - akurat do gór ten motyw pasuje. Krąży mnóstwo opowieści o nadnaturalnych wypadkach, które przytrafiają się ludziom nawet w naszych Tatrach. Jest dość znana opowieść związana ze śmiercią Wandy Rutkiewicz i pewnym telefonem, który zadzwonił już po jej śmierci. Są historie o himalajskich duchach. Nie mam pretensji o ten motyw, jakoś wydaje mi się naturalnie związany z miejscem, w którym przez wieki ludzie ginęli, któremu składali cześć itd. Wierzę, że takie miejsca są w pewien sposób "nawiedzone." Tylko realizacja mi się nie podoba, duch wywołuje we mnie chichot, nie grozę.
Loana - Wto 02 Lis, 2021 12:13
| Admete napisał/a: | | Przewijam sceny z główną parą teraz, jeśli dotyczą randkowania. Loanie się spodobają. Zostawiam resztę. |
Zabiorę się, zabiorę Tylko chwilowo mam chyba przesłodzenie, za dużo cukierków zjadłam w Halloween
A na serio to dokończyłam w sobotę "That Fool" - miła, spokojna drama, polubiłam bohaterów i co prawda nie nazwałabym tego arcydziełem grania, ale dawali radę ogólnie. Ex-narzeczony to była jedna z najgorszych postaci, też w powodu zerowej chemii między nim a narzeczoną. Serio ich sceny to był jakiś śmiech na sali, nie mam pojęcia, jak ta laska dała się przekonać, że ją kocha, w ogóle tego nie było czuć i widać Siostra była wkurzająca, a brat też nie powalał aktorstwem, jeszcze jak dla mnie byli zbyt agresywni, ale powiedzmy, że taka ciężka młodzież. Ogólnie będę tą dramę wspominała dobrze, trochę mało w niej było scen, do których lubiłabym wracać, ale wrażenie zostawiła pozytywne
Miałam rozpocząć oglądanie nowej dramy i wczoraj sobie włączyłam pierwszy odcinek "The King 2 Hearts", bo mnie naszło na Lee Seung Gi - ale nie dokończyłam tego odcinka. Chyba mi się ta postać męska nie podoba, znowu zamiast "Małpiego Króla" mam jakiegoś wymoczka >_< Plus główna żenska postać - nielogiczna, infantylna, chyba morderczyni (albo coś nie zrozumiałam po angielsku) - nie spodobała mi się ta aktorka w "Secret Garden" i tu nadal nie jestem jej fanką. Nic, zobaczę, czy będę to dalej oglądała, na razie nie mam ochoty.
Zwłaszcza, że zapomniałam, że wczoraj był poniedziałek i obejrzałam sobie do późnej nocy powtórkę "What's Wrong With Secretary Kim" - to była dopiero spokojna i bez akcji drama, ale jaka słodka! I wizualnie bardzo ładna, te nowsze dramy mają takie ładne soczyste kolory i wyraźny obraz - doceniam
A zapomniałam, że poniedziałek i że wrzucili 7 odcinek "King's Affection" - zorientowałam się w pracy, że już jest i teraz CIERPIĘ!!!
Aragonte - Wto 02 Lis, 2021 12:52
Loano, ale to takie miłe cierpienie
A ja zadzwoniłam właśnie do Muzeum Azji i Pacyfiku, żeby zapytać o ewentualne zapisy na spotkanie z Wiolą - zapisów nie ma, trzeba przyjść wcześniej, ale "bez przerwy ktoś dzwoni" w tej sprawie, więc zakładam, że będą tłumy. Hmmm, tłumów to ja nie lubię
Loana - Wto 02 Lis, 2021 12:57
| Aragonte napisał/a: | | Loano, ale to takie miłe cierpienie |
Jakie miłe? masakra, już przeczytałam trochę spojlerów do odcinka, teraz się zastanawiam, czy sobie na telefonie nie puścić jak będę obiad jadła. Na razie pracuję, bo kiedyś muszę
Aragonte - Wto 02 Lis, 2021 13:17
No miłe, bo w zasadzie niegroźne Żebyśmy tylko takie problemy miały, że nas fabuła dramy zestresuje
Zrobiłam sobie dziś wolne i oglądam sobie dalej Kamelię.
W końcówce tego 13. odcinka przewróciłam oczami Nudnawy był, a już ten finał ze spotkaniem prenatalnym... Historia z nerką dla mamusi też nie teges
Tylko panowie jakoś zachęcali mnie do oglądania, zwłaszcza nasz policjant, który zapraszał Dongbaek do siebie, sugerując, że "nie może już wytrzymać", po czym okazało się, że jego planem na wieczór jest umycie głowy z udziałem jego pani, bo samodzielnie tego nie może zrobić z poparzoną ręką A ona już sobie nie wiadomo jakie sceny wyobrażała
Trzykrotka - Wto 02 Lis, 2021 13:24
Co do King 2 Hearts, to wątpię, żebyś sobie dała radę z całą dramą, bo jest i dziwaczna i momentami przykra. Ale akurat Małpa jest w niej bardzo-bardzo. Protomałpa po prostu. Koncepcja postaci, dobrze zresztą zrealizowana, jest taka, że wymoczkowaty, beztroski i imprezowy następca tronu (starszy brat jest królem) musi dorosnąć do odpowiedzialności, dojrzałości itd. Pomaga mu w tym kobieta, którą wybrał mu rząd i jest to nie żadna morderczyni, tylko wzorcowa żołnierka z Korei Północnej, córka jakiegoś ważnego dygnitarza.
Wątek główny jest całkiem fajny, Lee Seung Gi pięknie dojrzewa do królowania, a towarzyszy mu wiernie przyboczny JJS Aktorka - noc cóż, aktorstwem to ona nigdy nie powalała, ale jest bardzo wysportowana, stąd biorą ją do takich dram, w których trzeba tę sprawność pokazać.
Aragonte na pewno będą tłumy, ale mam nadzieję, że będzie warto. Wiola przywiozła ze sobą ileś fartuszków, założę się że pani teściowa będzie pękać z dumy kiedy zobaczy synową w tv odzianą w jej dzieła!
Admete - Wto 02 Lis, 2021 13:28
| Trzykrotka napisał/a: | | Tylko realizacja mi się nie podoba, duch wywołuje we mnie chichot, nie grozę. |
Mnie nie pasuje fakt, że muszę kibicować duchom zamiast żywym ludziom.
Trzykrotka - Wto 02 Lis, 2021 13:52
Na pociechę mogę napisać jedynie, że duch jest jak najbardziej żywy Ciało leży pod aparaturą wspomagającą życie, duch wędruje po górach i pomaga rangerom i zagubionym wędrowcom.
Admete - Wto 02 Lis, 2021 13:53
Tak, wiem o tym i to właśnie mi przeszkadza
Aragonte - Wto 02 Lis, 2021 17:32
Nastawiłam się na to, że dzisiaj dokończę Kamelię, po czym odkryłam, że ma o kilka odcinków więcej, niż zakładałam. No to nie dokończę
Loana - Wto 02 Lis, 2021 17:51
Ja właśnie usiadłam do 7 odcinka "King's Affection", bo zrobiłam sobie przerwę na obiad. A tu proszę - już wrzucili 8 odcinek, tylko na razie wersję RAW. Ale chyba nie obejrzę do końca w pracy, bo mi tu net siada trochę, dojadę do domu i się rzucę
BeeMeR - Wto 02 Lis, 2021 22:20
| Admete napisał/a: | | Ogólnie będę tą dramę wspominała dobrze, trochę mało w niej było scen, do których lubiłabym wracać, ale wrażenie zostawiła pozytywne | cieszę się, że też ci się podobła -jasne, że to nie szczyt aktorstwa i finezji ale ciepła, familijna drama romansowa.
| Cytat: | | Tylko panowie jakoś zachęcali mnie do oglądania, zwłaszcza nasz policjant, który zapraszał Dongbaek do siebie, sugerując, że "nie może już wytrzymać", po czym okazało się, że jego planem na wieczór jest umycie głowy z udziałem jego pani, bo samodzielnie tego nie może zrobić z poparzoną ręką A ona już sobie nie wiadomo jakie sceny wyobrażała | i chyba była nieco rozczarowana
Tak, nerka mnie też nie rusza, a spotkanie prenatalne na siłę.
Potrzebuję czegoś na odprężenie, może powinnam pobiegać po górach?
Aragonte - Wto 02 Lis, 2021 22:40
| BeeMeR napisał/a: | i chyba była nieco rozczarowana |
Niom, ja też bym trochę była
Mówiłam już, że KHN jest cudny w tej roli wiejskiego policjanta?
BeeMeR - Wto 02 Lis, 2021 22:47
| Aragonte napisał/a: | | Mówiłam już, że KHN jest cudny w tej roli wiejskiego policjanta? | nic nie wspominałaś
Ale drugi pan też uroczy
| Cytat: | | Niom, ja też bym trochę była | no ba
Miny lekarza i pielęgniarki cudne
Aragonte - Wto 02 Lis, 2021 22:52
| BeeMeR napisał/a: | Ale drugi pan też uroczy |
OMC burmistrz? Oczywiście
A jaką piękną scenę ratowania go miała pani adwokat
Policjant jako pierwszy stwierdził, że to ona powinna kandydować
BeeMeR - Wto 02 Lis, 2021 23:00
| Aragonte napisał/a: | | Policjant jako pierwszy stwierdził, że to ona powinna kandydować | ale ona chyba lepiej się czuje w swoim zawodzie
Och, Oh Jung Se też biega po Jirisan
Edit:pół godziny mi starczy na dziś, narysowana kamienna lawina i ulewa z burzą i piorunami to nadto wrażeń
Aragonte - Śro 03 Lis, 2021 00:11
| BeeMeR napisał/a: | ale ona chyba lepiej się czuje w swoim zawodzie |
Niewątpliwie, zwłaszcza że teraz sama może korzystać z osobistego doświadczenia rozwodowego
Skończyłam 18. odcinek Kamelii - ta końcówka jest... dziwna Tj. ta podpucha na sam koniec z niby dorosłym Pil Gu Ta drama jest mieszaniną sympatycznych pomysłów i takich, których za bardzo nie trawię.
Aha, jeden tekst mamusi bohaterki się udał "Najbardziej nie znoszę, kiedy w dramie ktoś mówi, że rozstaje się, bo tak kocha" Ileż to razy narzekałyśmy na różne noble idiocy itpede
Loana - Śro 03 Lis, 2021 00:57
| Aragonte napisał/a: | Aha, jeden tekst mamusi bohaterki się udał "Najbardziej nie znoszę, kiedy w dramie ktoś mówi, że rozstaje się, bo tak kocha" Ileż to razy narzekałyśmy na różne noble idiocy itpede |
A ktoś się tak rozstał czy tym razem sobie odpuścili ten kulawy pomysł?
Skończyłam 7 i 8 odcinek "Porcelanowego Króla". Siódmy mocno przewijałam, za ciężki dla mnie, dużo polityki i bicia. Dla mnie był mocno stresujący przez nowego bohatera, dobrze, że nie będzie długo. Za to 8 mi wszystko wynagrodził, bo co prawda historia jest coraz częściej naciągnięta i kliszowa, ale nie szkodzi - i tak mi się podoba Nie widzę tylko tego pozytywnego zakończenia w ogóle ech ech, i jeszcze SLS się mocny szykuje.
Zakończyli 8 odcinek w takim momencie, że serio mam zonka i chcę wiedzieć, jak zareagował książę A tu trzeba czekać. Dobrze, że podgląd do następnego odcinka jest.
Jestem coraz bardziej zafascynowana następcą tronu, ta aktorka jest wspaniała, mam momenty, że widzę księcia, a nie kobietę!
|
|
|