Muzyka - Cead Mile Failte, czyli kto spiewa w gaelicu i nie tylko...
praedzio - Śro 28 Sie, 2013 20:05
Trochę historii.
Alan Stivel kiedyś: Suite Irlandaise
... i dziś: Ian Morrisson Reel
Anonymous - Śro 28 Sie, 2013 20:13
to napisz to Mathsowi, na fb
praedzio - Śro 28 Sie, 2013 20:26
Nie mam go niestety w swoich znajomych. Zresztą cóż mi po głuchym takowym?
Wrzuciłabyś kawałek z bazuką?
praedzio - Śro 28 Sie, 2013 20:51
.... A tymczasem.... Zarzucę jeszcze fragmentem sobotniego koncertu Beltaine po to, żebyście choć troszkę poczuli Zamkową atmosferę. To mój piąty raz na FMC - zdawałoby się, że powinnam już przywyknąć, może zobojętnieć, a jednak za każdym razem chłonę tę atmosferę niczym gąbka, żeby mnie nakręcała przez cały następny rok.
Beltaine - Bring to the Boil
Muzycy zespołu sami przyznali z niejakim wzruszeniem, że kochają grać w Będzinie, bo atmosfera udziela się również nim samym. A tegoroczny festiwal naprawdę był wyjątkowy.
Anonymous - Śro 28 Sie, 2013 22:31
ze wzruszeniem? Na ramieniu mi lkali (niemal )
praedzio - Pią 30 Sie, 2013 14:25
No, i chodzi mi po głowie ten kasabar'h.... Dorwałam właśnie kolejny festiwalowy filmik z koncertu Gwerenn: Kasabar'h
Dla niewtajemniczonych: kasabar'h to bretoński taniec. Tańczy się go w parach ale w obrębie koła. Wygląda malowniczo, a jak kręci w głowie! Zresztą, co tu będę gadać, sami popatrzcie: Kasabar'h
Były też warsztaty tańców bretońskich, i tu możecie zobaczyć, jak nam szło: tańce połamańce
Admete - Pią 30 Sie, 2013 16:49
Bardzo przyjemne.
Barbarella - Pią 30 Sie, 2013 18:15
| praedzio napisał/a: | To mój piąty raz na FMC - zdawałoby się, że powinnam już przywyknąć, może zobojętnieć, a jednak za każdym razem chłonę tę atmosferę niczym gąbka, żeby mnie nakręcała przez cały następny rok. |
Herezyji byś nie opowiadała, znaczy nie pisała. Ja, dyletant muzyki celtyckiej za każdym razem znajdę coś ciekawego na Festiwalu. A w tym roku było poetycznie...
praedzio - Pią 30 Sie, 2013 18:53
Ok, ok...
Ha! Tym razem filmik z sobotniej sesji, na której widać plecy moje i Anaru, za to Aine i Barbarellę en face. Sesja z tańcami szkockimi
Anaru - Pon 02 Wrz, 2013 16:44
O rany, boje się oglądać...
Odzyskałam dzisiaj komputer ( ), więc się wezmę wieczorem za zdjęcia i będę mogła Wam poprzesyłać. Mam nadzieję, że wszystko na dysku tkwi tam, gdzie zostawiłam
ps - za dużo tych pleców na szczęście nie widać
praedzio - Pon 02 Wrz, 2013 18:45
Juuuuhuuuu!! <------------ to był mój komentarz odnośnie możliwości dostania dzisiaj wieczorem zdjęć.
Barbarella - Pon 02 Wrz, 2013 18:48
| Anaru napisał/a: | | więc się wezmę wieczorem za zdjęcia i będę mogła Wam poprzesyłać. |
Nie uwierzę jak nie zobaczę...
Anaru - Wto 03 Wrz, 2013 01:13
"Wezmę się", znaczy zacznę selekcję i obróbkę, bo na razie była bardzo wstępna
Postaram się dokończyć jutro, bo to jednak chwilkę trwa, a musiałam jeszcze dzisiaj komputer zmontować.
Anonymous - Śro 04 Wrz, 2013 18:40
Na szczescie tylko troche
A do mnie napisala Gosia z Danaru, ze bardzo jej sie podobaja moje zdjecia i chcialaby je umiescic na oficjalnej stronie. Jak mam sie podpisac? Imieniem i nazwiskiem, czy nickiem?
praedzio - Śro 04 Wrz, 2013 18:49
Ja bym dała imię i nazwisko, albo chociaż samo imię, ale rób, jak Tobie wygodniej.
Anonymous - Śro 04 Wrz, 2013 18:51
Myslalam o imieniu i nazwisku z Aine pomiedzy. Tylko pelne imie, czy zdrobnienie? Pelne jest takie uzbrojone..
praedzio - Śro 04 Wrz, 2013 20:02
Możesz zdrobnić, przecież to idzie na stronę, nie do akt.
praedzio - Sob 07 Wrz, 2013 21:39
Jestem w trakcie przesłuchiwania płyty "Fisherman's Blues" zespołu The Waterboys. Na jednym kawałku się zawiesiłam.... i odtwarzam go wciąż i wciąż.
The Waterboys - When Will We Be Married
Info o zespole: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Waterboys
Admete - Nie 08 Wrz, 2013 07:01
Też mi się podoba.
Anaru - Śro 11 Wrz, 2013 18:49
Wysłałam zdjęcia, macie w mailach link i dane potrzebne do ściągnięcia i rozpakowania
Poszło do Praedzia, Barbarelli i Loany. Komuś jeszcze nie wysłałam z tych, którzy byli?
Aine dostała w Będzinie, tylko jeszcze jej podeślę (najpewniej dzisiaj) spotkanko sprzed Będzina.
Acha - zdjęć jest fuuuuura, ogromna fura, przynajmniej z koncertu, same sobie przesiekacie
(acha, jakby ktoś chciał gdzieś umieszczać na jakiejś stronce itd to bardzo proszę o podpisanie )
praedzio - Śro 11 Wrz, 2013 19:40
Ja bym podesłała Harmeen i Milczącemu.
Anaru - Śro 11 Wrz, 2013 19:44
To są ci od dziecka?
(dobra, tylko jak dziewczyny ściągną głupawkę przy stole czyli trzeci katalog i jak go skasuję, dobrze? )
praedzio - Śro 11 Wrz, 2013 19:55
Harmeen (Anka) to ta blondynka, co nam załatwiała noclegi i z którą spałam na jednym materacu (hmmm... takie wyznanie w publicznym miejscu... ). Milczący (Andrzej) to zaś ten, który m.in. dbał o nasze bezpieczeństwo, jak wracałyśmy o dzikich porach na nocleg do szkoły. Oboje znam jeszcze z Beltaine'owego forum. A, właśnie przypomniałaś mi, że dobrze byłoby wysłać zdjęcia Piotrkowi (to ten od dziecka ). Ale jemu to bym wysłała tylko te z dzieckiem, of course. Mogę?
Anaru - Śro 11 Wrz, 2013 19:59
| praedzio napisał/a: | | Ale jemu to bym wysłała tylko te z dzieckiem, of course. Mogę? |
Możesz
A tamte serio - skasuję tamten katalog i podawaj, ok?
praedzio - Śro 11 Wrz, 2013 20:04
Na razie nic nikomu nie będę wysyłać, póki wyraźnie mi nie powiesz, że JUŻ mogę. Tak sobie przeglądam zdjęcia z koncertu Belmiśków... Piękne.... Mogłabyś kilka (naście) podesłać też samemu zespołowi. Na pewno by się ucieszyli.
Grzesiu z bazuką...
|
|
|