To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Literatura - Proza i poezja - NOWOŚCI W KSIĘGARNIACH

akne - Czw 24 Wrz, 2015 17:13

Dzięki :-D
Jotka - Pią 25 Wrz, 2015 08:24

Akne gratulacje !!!

A ja dziś zamiast książki dostałam informację, że opóźniają dostawę o 7 dni !!!!! :frustracja:

Trzykrotka - Pią 25 Wrz, 2015 12:16

Wielkie, wielkie gratulacje :oklaski: :cheerleader2: :kwiatki_wyciaga: To musi być wspaniałe uczucie.
Barbarella - Pią 25 Wrz, 2015 19:27

Dzisiaj nabyłam i już trochę podczytywałam w autobusie. :mrgreen: :kwiatki_wyciaga:
akne - Pią 25 Wrz, 2015 20:16

Jotka napisał/a:
Akne gratulacje !!!

A ja dziś zamiast książki dostałam informację, że opóźniają dostawę o 7 dni !!!!! :frustracja:

A nie możesz anulować takiej transakcji? To jest ważny powdó do rezygnacji. I kupić gdzieś od ręki.

Dzięki za gratulacje :-D Właśnie wróciłam ze spotkania w Matrasie. Lało dziś jak z cebra, ale parę osób przyszło i przegadaliśmy prawie trzy godziny :mrgreen:

Agn - Pią 25 Wrz, 2015 22:31

Rozumiem, że spotkanie się udało? :) :) :)
akne - Sob 26 Wrz, 2015 19:58

W pewnym sensie :mrgreen: tak. Atmosfera była bardzo miło i bardzo wyczerpująca :mrgreen: Jedna pani przyszła tylko po to, żeby sobie ze mną zrobić zdjęcie w swoim pięknym kapeluszu :lol: Ale to zawsze kolejne doświadczenie. Szkoda tylko, że ja się tak okropnie wszytskim stresuję.
Agn - Pon 28 Wrz, 2015 19:42

Ja na razie zatonęłam po uszy w Turnieju cieni Elżbiety Cherezińkiej. :serce2: :serce2: :serce2:
Może już kiedyś wspominałam, że ubóstwiam tę autorkę. :mrgreen:
Rewelacyjnie napisane, wciąga jak bagno, intryga nie jest prosta, a jaki klimat... Mrrrrauuuu!!! :serduszkate:
Jeśli ktoś lubi jej twórczość, to nie muszę zachęcać. A jeśli ktoś się zraził, że w książkach u Cherezińskiej za dużo (ładnie opisanego, ale jednak) seksu, to uprzedzam - 200 stron przejechałam, seksu prawie nie ma. Znaczy się był akapit, ale tak opisany bezdetalistycznie i oględnie, że jak by go nie było.

W planach zaraz po mam Wilka Marka Hłaski. :excited: W liceum, pamiętam, przerabiało się kilka jego opowiadań i tak mi się spodobało jego pióro, że jak poparzona ganiałam do biblioteki za resztą jego twórczości. No to taki Wilk to dla mnie manna z nieba. :mrgreen:

Admete - Pon 28 Wrz, 2015 19:58

Agn ostrzegam, że Wilk to taka trochę nie do końca opracowana powieść, którą znaleziono w papierach po Hłasce niedawno. Nie spodziewaj się arcydzieła.
Agn - Pon 28 Wrz, 2015 20:05

Wiem, ale i tak chcę przeczytać. Bo to Hłasko. I napaliłam się już jak szczerbaty na suchary.
Jotka - Śro 07 Paź, 2015 16:56

Akne, Ty zła kobieto :wink: . Jesteś winna mojego niewyspania w tym tygodniu. A i zamiast zakładki powinni dodawać do Twojej książki paczkę chusteczek, poryczałam się jak bóbr :cry2: . Dziękuję to była przyjemność :kwiatek:
akne - Śro 07 Paź, 2015 17:05

Jotka napisał/a:
Akne, Ty zła kobieto :wink: . Jesteś winna mojego niewyspania w tym tygodniu. A i zamiast zakładki powinni dodawać do Twojej książki paczkę chusteczek, poryczałam się jak bóbr :cry2: . Dziękuję to była przyjemność :kwiatek:

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :hello: :hello: :hello: :love_shower: :love_shower: :love_shower:

Zła kobieta przeprasza :mrgreen:
A na paczkę chusteczek nie wpadłam :mrgreen:
Wielki uścisk :thanx:

Admete - Śro 07 Paź, 2015 18:08

Zawsze może ci kupić jedną paczkę w ramach rekompensaty ;)
Jotka - Śro 07 Paź, 2015 18:19

Już za późno ale dziękuję, dawno tak nie płakałam nad książką i miałam wrażenie, że parę historii mojej rodziny jest w niej zawarte :-D
Harry_the_Cat - Śro 07 Paź, 2015 20:55

Chyba prezent dla mamy na swieta mam rozwiazany :mrgreen:

Talk muse teraz pomyslwc, jak dostarczyc. :mysle:

Agn - Czw 08 Paź, 2015 13:44

Jotka napisał/a:
Już za późno ale dziękuję

Lepiej przyjmij te chusteczki na zaś - Akne na pewno jeszcze coś napisze i co wtedy? :)

Jotka - Czw 08 Paź, 2015 16:59

Mówisz uprzedzony = zabezpieczony :mysle:
Szafran - Czw 08 Paź, 2015 17:28

Tak, tak, kupujcie, czytajcie koniecznie:). Powinna być jakaś emotka z chirliderką wymachującą stronami:).
Agn - Czw 08 Paź, 2015 19:27

Stronami? Sugerujesz niszczenie książki? :bejsbol:
Szafran - Czw 08 Paź, 2015 20:06

Stronami z gazety, o:).
Agn - Czw 08 Paź, 2015 23:13

No, wybroniłaś się. Ale jesteś na cenzurowanym. :P
praedzio - Pią 16 Paź, 2015 19:38

Wiem, co chcę przeczytać: http://booklips.pl/premie...w-ksiegarniach/
Agn - Pią 16 Paź, 2015 22:10

U nas sobie stoi na stole. :)
Agn - Wto 03 Lis, 2015 00:54

*złośliwy komentarz Agn*

U mnie w pracy zawalenie Małgorzatą Rozenek. Można z nią perfekcyjnie sprzątać, perfekcyjnie urządzić ogród, a teraz dbać o siebie - oczywiście PERFEKCYJNIE. Podśmiewam się, że czekam, aż wyda perfekcyjną kamasutrę. Doczekać się wprost nie mogę. :P

Jotka - Wto 03 Lis, 2015 09:55

Ja nawet reklamę z nią przełączam, jest tak prawdziwa jak trzyzłotówka :roll: