Seriale - Śmiech i łzy - czyli dramowa różnorodność
Aragonte - Nie 31 Paź, 2021 14:20
Uuu, szkoda Ale może da się dokończyć z przewijaniem?
Mnie akurat rozśmieszył nasz policjant, który próbując przekonać matkę do związku z Dongbaek, tj. z matką z dzieckiem, rzucił coś takiego: spójrz na to jak na rodzaj promocji w stylu "kup jedno, dostaniesz drugie gratis. Za jednym zamachem zyskasz synową i wnuka"
Zapomniałam wcześniej napisać - napisy są niezłe, nic mnie nie irytuje.
BeeMeR - Nie 31 Paź, 2021 16:38
Da się, da, ale zrobili na koniec myk, jakiego nie lubię i nie pasował do tego, co jeszcze trzeba w dramie rozpracować, to się zniechęciłam. I nie chodzi mi o główny wątek miłosny i rozstanie które być musiało bo wiadomo było, że będzie musiało
Ale już jadę dalej z koksem. Nudno jest, przewijam trochę, ale muszę zobaczyć co moja ulubiona para (prawniczka i nieudacznik) nawywija jeszcze
A ja miałam niedawno scenę, w której dwaj panowie rozmawiali - i basebolista bardzo się starał też charczeć wymownie i znacząco
Admete - Nie 31 Paź, 2021 17:47
Druga połowo Touch your heart poszła na silnym przewijanie, więc już skończyłam. Pod koniec było nudo, ale Loano może być zadowolona. Trzykrotka pisała wcześniej, jak główna para w Dali się obejmuje. Rzeczywiście tak jest - nie zawsze dobrze to wychodzi w dramach, a tutaj jest absolutnie naturalne i hmmm...seksowne
Trzykrotka - Nie 31 Paź, 2021 21:25
| Admete napisał/a: | nie zawsze dobrze to wychodzi w dramach, a tutaj jest absolutnie naturalne i hmmm...seksowne |
Oj tak Bardzo seksowne i bardzo naturalne - mam wrażenie, że ta para aktorów czuje się ze sobą tak bezpiecznie i dobrze, że naturalny dystans między nimi się zmniejsza. W Azji mają z tym większy problem niż w innych częściach świata. A tu - ślicznie.
Słuchajcie, nie wiem co to się porobiło, ale jest drama w Siwonem, a ja nie dość, że nie wiedziałam, to nie poznałam Siwona na plakacie Nazywa się Work Later Drink Now i nie mam pojęcia czy to coś dobrego. Ale muszę przecież choć spróbować
BeeMeR - Nie 31 Paź, 2021 21:43
| Trzykrotka napisał/a: | | Work Later Drink Now | Och, ja się ostatnio zastanawiałam czy on nad czymś pracuje - zwiastun nie powala, tj. nie w ten dobry sposób
Ale zwiastuny czasem mylą, prawda?
Trzykrotka - Nie 31 Paź, 2021 22:13
Zwiastun nie powala, streszczenie nie powala, a pierwszy odcinek jest po prostu okropny. Siwon pojawia się w 2, a wygląda tak
Odcinki są półgodzinne, więc może zmogę te 4, które nabyłam, ale póki co to jest dla mnie drama pokazująca, że chlanie w dobrym towarzystwie jest czymś fajnym i kozackim... No nie jest i ma co g**** owijać w złotko. Nasze trzy psiapsiółki w takim tempie szybko zostaną pacjentkami Ik Juna,
BeeMeR - Nie 31 Paź, 2021 22:22
-To ja chyba odpuszczę...
Mam co oglądać jak na razie.
Admete - Pon 01 Lis, 2021 07:44
Przytyło mu się.
BeeMeR - Pon 01 Lis, 2021 08:11
Może niekoniecznie,bo oni wagi pilnują bardzo, ale da się ukryć, że wygląda trochę jak menel.
Dla mnie picie i upicie to nie jest ulubiony temat, kilkanaście odcinków to raczej za dużo.
Admete - Pon 01 Lis, 2021 08:56
Dla mnie upijanie się w ramach rozrywki w ogóle nie wchodzi w grę. Czytałam jakiś czas temu o tym serialu i od razu wiedziałam, że nie dla mnie. Za to obejrzałam pół odcinka Chimery i będę oglądać dalej.
Aragonte - Pon 01 Lis, 2021 13:49
Siwon wygląda lumpowato Szkoda.
Oglądam ósmy odcinek Kamelii. Stwierdzam, że szkoda mi omc burmistrza, za to szantażująca go panienka z baru mnie denerwuje
Trzykrotka - Pon 01 Lis, 2021 14:54
Siwon gra niechluja i zrzędę, stąd ten wygląd. Ja nie znoszę scen z rakim piciem dla picia, jakie często uprawiane jest w dramach. Poza tym nikt nie może na dłuższą metę praktykować czegoś takiego bez szkody dla zdrowia i wyglądu, więc twórcy zakłamują rzeczywistość.
BeeMeR - Pon 01 Lis, 2021 15:40
| Trzykrotka napisał/a: | | Ja nie znoszę scen z rakim piciem dla picia, jakie często uprawiane jest w dramach. | Ja też, do tego scen kibelkowych, wymiotnych itp. Całej dramy tego typu nie zniosę. Pierwsze co mi się pomyślało w trakcie zwiastuna, to że wątrobę mają pewnie już do wymiany
Kamelia:
| Aragonte napisał/a: | | szantażująca go panienka z baru mnie denerwuje |
W pewnym momencie odnosiłam wrażenie, że twórcy Kamelii nie mogą zdecydować, czy ona ma budzić sympatię czy irytować Odnośnie Gongowej też nie mam pewności tj mnie okropnie denerwowała pierwsze dwa odcinki i ostatnie dwa w większości też. Zupełnie mnie finalny problem nie ruszał, przemęczyłam przedostatni odcinek (ergo: drama ma trochę za dużo odcinków), z ostatnim nie miałam natomiast problemu.
Bardzo mi się podobało zakończenie wątku pani prawnik z mężem
Gongowej z policjantem też może być, brakowało mi tam jednej sceny ale i tak nie jest źle. Najbardziej mi się podobała poranna scena w szpitalu
Admete - Pon 01 Lis, 2021 18:03
Zaczęłam Inspector Koo i zachwycam się rolami pań - tam oprócz aktorki z Klejnotu jest również Ik Sun czyli żołnierka z Hospital Playlist.
Trzykrotka - Pon 01 Lis, 2021 18:10
Aragonte, 4 listopada Wiola będzie w Warszawie! Spotkanie autorskie w Muzeum Azji i Pacyfiku. Kraków później.
Kurcze, czy ja mam gdzie wcisnąć Inspektor Koo? Chciałabym...
Aragonte - Pon 01 Lis, 2021 18:28
| Trzykrotka napisał/a: | | Aragonte, 4 listopada Wiola będzie w Warszawie! Spotkanie autorskie w Muzeum Azji i Pacyfiku. Kraków później. |
O, jak fajnie, to nawet nie tak daleko od mojej pracy
https://stayhappening.com/e/pierogi-z-kimchi-korea%C5%84skie-smaki-dla-ka%C5%BCdego-%E2%80%93-promocja-ksi%C4%85%C5%BCki-wioli-b%C5%82azuckiej-E2ISU1GQUC6
Mam o coś zapytać w imieniu forum?
Aragonte - Pon 01 Lis, 2021 18:31
| BeeMeR napisał/a: | Aragonte napisał/a:
szantażująca go panienka z baru mnie denerwuje
W pewnym momencie odnosiłam wrażenie, że twórcy Kamelii nie mogą zdecydować, czy ona ma budzić sympatię czy irytować |
Też mam takie wrażenie, mnie obecnie prawie wyłącznie irytuje
Akcję "zbieram na wyjazd do Kopenhagi" to ja akceptuję tylko w Kimie, bohater miał dużo więcej wdzięku
Trzykrotka - Pon 01 Lis, 2021 18:39
Tylko na spotkanie idź odpowiednio wcześnie, zobacz co się działo w Gliwicach
Kraków też na szczęście ma być
Ach, Kim na szczęście zabierał paskudnym ludziom, gangsterom i czebolom.
Aragonte - Pon 01 Lis, 2021 18:53
| Trzykrotka napisał/a: | | Tylko na spotkanie idź odpowiednio wcześnie, zobacz co się działo w Gliwicach |
Na ile wcześniej mam tam być?
Admete - Pon 01 Lis, 2021 19:02
| Trzykrotka napisał/a: | | Tylko na spotkanie idź odpowiednio wcześnie, zobacz co się działo w Gliwicach |
W Gliwicach były zapisy, sprawdź czy czasem nie ma czegoś takiego w Warszawie. Oglądam właśnie nowy filmik Wioli. Jaaaa...Wiola się przyznała, że nagrała odcinek świąteczny z Karolem Okrasą. Okrasa ma sympatyczne programy, to pewnie z Wiolą się dogadali.
Była też w Dzień Dobry TVN:
https://dziendobry.tvn.pl/przepisy-kulinarne/kuchnia-koreanska-w-domowym-zaciszu-poznaj-wyjatkowe-przepisy-wioli-blazuckiej-5472713
Aragonte - Pon 01 Lis, 2021 20:10
| Admete napisał/a: | | W Gliwicach były zapisy, sprawdź czy czasem nie ma czegoś takiego w Warszawie. |
Zapisy w miejscu, gdzie miało być spotkanie? Zadzwonię jutro do muzeum i spytam.
Trzykrotka - Pon 01 Lis, 2021 20:15
Myślę, że wydawnictwo już wie, jaki tajfun ma na pokładzie i organizuje duże sale, ale ta w Gliwicach była podobno na 100 osób, więc też niemała. A kolejka stała jak po pączki w Tłusty Czwartek w tej słynnej cukierni w Warszawie
Okrasę lubię Oby nie przegapić odcinka
A teraz na Jirisan.
BeeMeR - Pon 01 Lis, 2021 20:54
Ile tego Kima jest przetłumaczone? Bo może bym się za niego wzięła wreszcie
Aragonte - Pon 01 Lis, 2021 21:01
| BeeMeR napisał/a: | Ile tego Kima jest przetłumaczone? Bo może bym się za niego wzięła wreszcie |
Zawisłam na 10. odcinku z 20.
Sprawdziłam, ile go mam - połowę, to może bym wreszcie dokończyła ten odcinek po długiej przerwie
Najwyżej drugie pół będziesz miała po angielsku.
Trzykrotka - Pon 01 Lis, 2021 21:30
Aragonte Nie chcę cię dręczyć przypominaniem, ale cudownie tłumaczysz tego Kima. Proszę cię, wróć do niego
W Jirisan dziś ciekawy temat - o górskich duchach.
|
|
|