Seriale - Pod Duchem, Małpą i Samurajem czyli dramaland po raz 16
BeeMeR - Czw 21 Mar, 2019 09:00
| Trzykrotka napisał/a: | | Na ślub Shancai i Si jeszcze zbieram siły A w międzyczasie zerknęłam na The Last Empress. | Ja z kolei nie mam ochoty na cesarzową (tj. na Narę i Jang Huyka - acz przemiana fascynująca ). Jeśli Mateorów masz powyżej uszu mogę pospoilerować co nastąpiło , acz ostatecznie uznałam, że ten kuriozalny ślub jest weselną imprezą od czapy dla krewnych i znajomych... wróć, tylko znajomych bo rodziców nie zaproszono a nie ślubem de facto (bo ani cywilny ani tym bardziej kościelny ), a formalności niechybnie załatwili później Ślub i miesiąc miodowy im się w każdym razie należał jak psu buda po tych wszystkich przejściach i rozstaniach, strajkach głodowych tym bardziej (btw. to mi się podobnie jak ochroniarze też kojarzyło pałacowo, takie siedzenie/stanie na dziedzińcu milcząco bądź z wołaniem "czooonaaaa, odwołaj swój rozkaz!" ).
Najgorszy w tym wszystkim imho montaż, wściubiający co chwilę retrospekcję dotyczącą każdej żegnanej postaci po kolej (co skrupulatnie przewijałam ). Strach się bać o ile retrospekcji więcej ma ta 50-odcinkowa wersja, pewnie cały bonusowy odcinek
BeeMeR - Czw 21 Mar, 2019 09:12
Obejrzałam wczoraj na dobranoc Kingdom - jest to pięknie, filmowo kręcone, dobrze grane ale treściowo nie moja bajka - te zombie zwłaszcza... - sama nie wiem czy mam ochotę na drugi odcinek
Admete - Czw 21 Mar, 2019 09:40
No właśnie te Zombiaki - ło rany
BeeMeR - Czw 21 Mar, 2019 10:53
Właściwie to tych zombiaków nie było tak dużo w 1 odcinku - król zainfekowany zakulisowo, a klasyczna "kupa" dopiero na koniec - obawiam się jednakowoż że dopiero teraz się znacznie
Może się skuszę na drugi odcinek i obaczym
Admete - Czw 21 Mar, 2019 20:12
Skuś się Jeszcze o tym ostatnim skandalu w showbiznesie:
http://www.koreatimes.co....251_265829.html
A Brzydactwo poszło w kamasze:
http://www.koreatimes.co....688_265051.html
BeeMeR - Czw 21 Mar, 2019 20:17
A ty się skusiłaś na królestwo zombie?
Admete - Czw 21 Mar, 2019 20:22
Jeszcze nie, bo chcę dokończyć Romance is a bonus book. No i wypróbować w weekend Doctor Prisoner. Kingdom zaczęłam kiedyś - mam obejrzaną połowę pierwszego odcinka. Zrobiony jest dobrze.
Aragonte - Czw 21 Mar, 2019 20:30
Skandal jest na wielką skalę, koleżanka z pracy regularnie mi donosi, co tam nowego w temacie, wkręciła się Twierdzi, że to się śledzi jak thriller
A! Jest to chyba jakoś powiązanie z samobójstwem tej dziewczyny grającej mała rólkę w BBF, miano odtajnić jej list pożegnalny (zawierający serię nazwisk facetów wysoko w branży, których oskarżała), ale ponoć się znowu wstrzymano.
Admete - Czw 21 Mar, 2019 20:49
To nieciekawie. Może scenarzystka Secret Forest napiszę o tym kolejny scenariusz?
Aragonte - Czw 21 Mar, 2019 21:11
Już mówiłam, że to mi wygląda na gotowy scenariusz dramy
BeeMeR - Czw 21 Mar, 2019 23:32
Kingdom odc.2
Ostrożnie jestem na tak, zombiaczki większość czasu grzecznie śpią albo pływają, rozrabiają tylko po zmroku większość czasu antenowego zostaje dla ludzi.
A fabuła ma wytłumaczenie (powiedzmy ).
Admete - Pią 22 Mar, 2019 06:07
Za dużo pomordowanych w jeziorze?
BeeMeR - Pią 22 Mar, 2019 06:55
Pytasz o przyczynę powstania zombie? Nie, po prostu król zmarł bardzo nie w porę, tj. Miesiąc przed terminem porodu młodziutkiej królowej z prominentnego rodu, która oczekuje syna. Chcą go obwołać następcą tronu, usuwając obecnego księcia i dopiero "pozwolić" królowi umrzeć - wezwano więc lekarza z prowincjonalnej lecznicy by ożywił króla zielem wskrzeszenia - podziałało, acz nie całkiem tak jak oczekiwano - powstał pierwszy zombie. Młody pomocnik lekarza został przypadkiem rozszarpany - lekarz odwiózł zwłoki do lecznicy celem pochówku- no ale panuje głód, jeden z pacjentów ugotował na nim potrawkę, twierdząc że upolował jelenia i tak zainfekowała się większa grupka. Nadgorliwy początkujący zarządca nie słuchał rad tylko powyciągał śpiące zombie z palisady na którą ów pacjent zmienił lecznicę i kolejnej nocy impreza się zaczęła rozkręcać. Bae Donna jest lekarką, pewnie będzie szukać antidotum, choć mnie się wydaje, że dekapitacja tudzież spalenie działa całkiem dobrze - nie mam danych odnośnie utopionych, to była tylko migawka - może jeszcze wylezą
We wszystkim tym cieszy mnie, ze ataki zombie to najwyżej 10% filmu a nie trzon, bo ten należy do działań ludzkich.
Admete - Pią 22 Mar, 2019 10:33
A to dość ciekawe. Koledze się podobało, ale się wkurzył, że to nie całość od razu. Mógł mnie zapytać
BeeMeR - Pią 22 Mar, 2019 10:58
Widziałam, że kręcą drugi sezon - mało mnie to zachwyca
Wiesz może ile ma być tych sezonów? Ja chyba i tak skończę na pierwszym
Zwłaszcza, że ten pierwszy następca tronu mało mnie zachwyca - nie odstaje może aktorsko (chyba, że w kwestii wyjątkowo kiepskiego noszenia hanboka - wisi nad nim jak kostiumy IU w ML na niej ), ale nie przepadam za aktorem.
gwoli przypomnienia, o tego mi chodzi:
Aragonte - Pią 22 Mar, 2019 12:00
| Admete napisał/a: | A to dość ciekawe. Koledze się podobało, ale się wkurzył, że to nie całość od razu. Mógł mnie zapytać |
Kolega sam z siebie sięgnął po dramę?
Admete - Pią 22 Mar, 2019 12:52
| BeeMeR napisał/a: | | Wiesz może ile ma być tych sezonów? |
Tego akurat nie wiem.
| Aragonte napisał/a: | | Kolega sam z siebie sięgnął po dramę? |
A tak, na Netfixie znalazł i obejrzał.
Admete - Pią 22 Mar, 2019 15:33
Co do Confession to nie wiem, jak będzie z napisami. Może serial pojawi się na Netflixie z pewnym opóźnieniem. Na razie tylko K-Plus Asia będzie serial emitować i może ktoś stamtąd wrzuci napisy. A tak się nastawiłam na ten serial.
W Romansie z książkami trochę perturbacji, ale nie sercowych - bardziej związanych z pracą. Ostatnie dwa odcinki Haechi znów mi się podobały. Oglądam też Big Issue - myślałam, że będzie gorsze.
Trzykrotka - Pią 22 Mar, 2019 23:37
Romance na szczęście ładnie się kończy. Niestety, od takich wydawców jak nowy pracodawca Dani, aż się roi w branży. Na pohybel.
Confession to drama z Junho? Jeśli tak, to kiepsko, bo na nią czekam.
A Cesarzowej nie będę oglądać. Wolę solidny seguk, nie takie dziwne coś. Acz muszę oddać sprawiedliwość - wartko się to ogląda. SSRok jak zwykle doskonały jako Odrażający Brudny Zły.
Admete - Sob 23 Mar, 2019 06:00
| Trzykrotka napisał/a: | | Confession to drama z Junho? Jeśli tak, to kiepsko, bo na nią czekam. |
No właśnie, dużo osób czeka, a tu puchy. Obstawiam jednak tego Netflixa tyle, że z opóźnieniem. Przy Life też tak było.
| Trzykrotka napisał/a: | | A Cesarzowej nie będę oglądać. |
Zrezygnowałam od razu
EDIT:
Namgoong Min wygląda w Doctor Prisoner jak milion dolarów Scenariusz dość sensacyjny, może pooglądam.
Alicja - Sob 23 Mar, 2019 17:32
The last empress gdzieś tam na mnie czeka, obejrzałam początek, ale przemiany jeszcze nie. To też odrzucony kolega z przeszłości?
My beautiful bride mnie zmęczył, panna ciągle płakała albo siedział ze smętną miną, jakby sama sobie tego losu nie zgotowała. A zakochany niedoszły pan młody taki naiwny Po 10 odc mam dosyć, więcej nie oglądam.
Obejrzałam w ostatnim tygodniu Evergreen, szybciutko, bo na przewijaniu, słodkie to jak ulepek. Dwóch panów rywalizowało o względy panny,do tego magiczny proszek miłości.Chciałam trochę romansu, dostałam za dużo.
Teraz rozpoczęłam Cruel City, po odc. 1 mam wrażenie, że ja i drama możemy się polubić. Poza tym dla samego Jung Kyung-Ho mogę trochę pooglądać
BeeMeR - Sob 23 Mar, 2019 18:49
A ja sobie - subtelnie przewijając tu i ówdzie - skończyłam pierwszy sezon Hana Yori Dango.
Może i ta para jest najbardziej wierna mandze ale też najmnie j interesująca. Gu JunPyo był cudny , Si też obaj dobrze obsadzeni, pięknie ewoluowali i świetnie się ich oglądało, choć obaj są młodziutcy. Japoński nie miał tego szczęścia - być może przez małą ilość odcinków - całe 9 - w czasie których rozwój postaci pana od znęcającego się nad słabszymi dupka do trochę mniej dupka oraz panny od nienawiści do miłości jest dość umowny.
Przy niektórych rzeczach pojechali po bandzie - np. panna wisiała z windy na jednej ręce a pan sikał z drugiej zamiast jej pomóc no ale ciekawość zaspokoiłam w znacznym stopniu co do japońskiego F4
Admete - Sob 23 Mar, 2019 19:39
| Alicja napisał/a: | | Poza tym dla samego Jung Kyung-Ho mogę trochę pooglądać |
Oglądaj koniecznie
Romance zakończył się ślicznie i serial pozostawił miłe wrażenie.
Trzykrotka - Nie 24 Mar, 2019 00:22
| Alicja napisał/a: | The last empress gdzieś tam na mnie czeka, obejrzałam początek, ale przemiany jeszcze nie. To też odrzucony kolega z przeszłości? |
To ten sam kolega... Rozumiesz, pan tak się zawziął, że musi się zemścić na cesarzu, ze schudł, zrzucił ze 100 kg, nabrał cudownie kondycji i urody i pyk! Jest oto królewskim gwardzistą. No dajcie żyć.
Nie wiem teraz, ci oglądać. Mam za duży wybór.
Edit:
| Admete napisał/a: |
Romance zakończył się ślicznie i serial pozostawił miłe wrażenie. |
Prawda?
Ten skandal obyczajowy rzeczywiście zatacza kręgi. Prokuratura ponownie śledzi sprawę aktorki z BBF, a w mediach społecznościowych teraz spekulują, które to idolki zostały sfilmowane in flagranti przez oskarżonych oblechów. Mam subskrybcję na plotkarski kanał na YT i dostaję więcej informacji, niż bym sobie życzyła
Wzięłam sobie dziś dwa odcinki Fiery Priest, ale cóż - Chief Kim to to nie jest, Namgoong jednak jest aktorem z talentem i rutyną, która pozwala mu idealnie balansować na cienkiej granicy między śmiesznością, a farsą. Obecny bohater jest przystojny oczywiście, ale nie ma takiej charyzmy, A Honey Lee jest po prostu okropna. Gdzie jej tam do Jun Ho. Porównuję ich, bo ma tutaj identyczną rolę: skorumpowanej prokurator z bardzo giętkim sumieniem, która - zapewne - ulegnie odmianie w trakcie dramy. Lubię ją, ale tutaj wyjątkowo kiepsko jej idzie. Nie wiem jeszcze, czy będę kontynuować, bo trochę wymęczyłam te dwa odcinki. Z drugiej strony - skoro zbrodnia (czyli przykra część) już się dokonała, może dalej będzie lepiej.
Admete, będziesz oglądała Namgoonga w więzieniu?
Ja miałam chyba jedno zastrzeżenie: że jakoś w trakcie twórcy zapomnieli, że Dani jest matką i kompletnie jej córka nie była wspominana. Ale to - jak dla mnie - pomniejsze omsknięcie.
Admete - Nie 24 Mar, 2019 05:47
| Trzykrotka napisał/a: | | Prawda? |
Prawda, prawda Każdy wątek zakończony. | Trzykrotka napisał/a: | | Admete, będziesz oglądała Namgoonga w więzieniu? |
Nie mam wyjścia - jako mroczny mściciel to wiesz - Przynajmniej na razie będę oglądać. Bohater jest wrażliwym i zdolnym lekarzem w znanym szpitalu prowadzonym przez korporację. Zostaje wrobiony w błąd lekarski, traci na jakiś czas licencję, trafia na chwilę do więzienia i potem postanawia się zemścić. Mam wrażenie, że tam też będzie chodzić o jego matkę, może umarła, gdy spotkało go to wszytko, ale tego jeszcze nie wiem. Oprócz Namgoonga kilka innych dobrych aktorów, w tym trzy osoby ze Sky Castle
https://www.youtube.com/watch?v=vpw7VhxjpvY
https://www.youtube.com/watch?v=mMqfg4GQEQQ
Już w drugim odcinku mieli oglądalność 14%.
| Trzykrotka napisał/a: | | Ja miałam chyba jedno zastrzeżenie: że jakoś w trakcie twórcy zapomnieli, że Dani jest matką i kompletnie jej córka nie była wspominana. |
Mnie to zgrzytało cały czas, ale uznałam, że scenarzystka nie chciała dodawać sobie kłopotu
Napisy do Kill it są, do Confession nie ma Trzeba się uzbroić w cierpliwość, może Netflix negocjuje kupno.
|
|
|