Filmy - Fajny film wczoraj widziałam... II
Anonymous - Sob 24 Lut, 2007 13:34
a który? Gorące Wargi - Szczurza Twarz?
Czy Blake, Sokole Oko, Traper, BJ i cała żeńska częsc personelu?
QaHa - Sob 24 Lut, 2007 13:42
m.a.s.h uwielbiam!
alan alda jest genialny ta mimika , radar przesłodki z tym swoim rozkojarzeniem , gorące wargi hehehe rewelacyjnie sie wkurza.
Kaziuta - Sob 24 Lut, 2007 13:50
Kocham ten serial.
Aine skąd go masz ? Można gdzieś kupić?
Alison - Sob 24 Lut, 2007 14:32
| AineNiRigani napisał/a: | a który? Gorące Wargi - Szczurza Twarz?
Czy Blake, Sokole Oko, Traper, BJ i cała żeńska częsc personelu? |
No jasne, że Gorące Wargi!
On był obleśniak, za to ona jak to mówią teraz - "Ociekajaca seksem" i tak sie cudnie kryli z ta tajemnicą poliszynela
BeeMeR - Sob 24 Lut, 2007 15:30
Zgadzam się całkowicie, że W&D jest ładnie, a nawet bardzo ładnie zrobione, z dużą dbałością o szczegóły - tak jak i pozostałe seriale (no pewnie, że chcę więcej! No pewnie, że się skontaktuję!), po prostu mnie aż tak za serce nie chwyciło, żebym sobie np. przed snem puszczała fragmenty. A ci synowie to mi się z początku trochę mylili, a potem już jakby mniej, ale jakoś... nie bardzo... no ja po prostu wolę innych i kropka!
Ale kto wie, może z czasem i W&D czy PB też pokocham na tyle, że sobie kedyś jeszcze raz obejrzę - ja tak czasem mam, że muszę się z tematem przespać, przemyśleć i z perspektywy czasu to mi się zaczyna znacznie bardziej podobać i wracam, i wracam coraz częściej.
A co do dyskusji to ja zawsze chętnie, tyle że czasu nie tyle, ile by się chciało i już nawet w Oriencie nie jestem w stanie się ostatnio z postami odkopać...
Admete - Sob 24 Lut, 2007 15:48
BeeMeer Trzykrotka ma jeszcz jane Eyre wiem, co móiwę...Mnie W&D najbardziej ujeły właśnie tymi szczegółami i panoramą typów ludzkich.
Anonymous - Sob 24 Lut, 2007 18:26
| Kaziuta napisał/a: | Kocham ten serial.
Aine skąd go masz ? Można gdzieś kupić? |
Serialem mogę się podzielić całkiem legalnie (ponieważ posiadanie nagrajki z telewizji nie jest bezprawiem )
Posiadam go od lat blisko 15-tu, od momentu gdy leciała powtórka w TVP. Przez lata wałkowałam na video, potem video sie zepsuło, a kasety pozostały (częśc uległa degradacji - niestety )
Teraz drogie panie należy złożyć wielki ukłon Vasco, ponieważ to on zgrał mi całość z kaset na płytki.
Niestety nie mam możliwości sprzetowych na skopiowanie mojej wersji, dlatego jeśli któraś się zobowiąże w ramach czynu społecznego przegrać dla koleżanek (7 płyt po 5 odcinków każda) - wyślę jej swój egzemplarz
Ale jak same widzicie - to jednak jest sporo
Anonymous - Sob 24 Lut, 2007 18:28
z drugiej strony można zrobić łańcuszek
Aragonte - Sob 24 Lut, 2007 20:05
Pisze się na łańcuszek MASH-owy
Uwielbiam ten serial!
kikita - Sob 24 Lut, 2007 20:38
Ja z Wami !!! Kocham ich wszystkich.Mam ten serial na kasetach video tyle,że w j.czeskim.I tym bardziej jest komiczny.
Gunia - Sob 24 Lut, 2007 20:52
Ja tesz kcem! *szeroki uśmiech* Pomęczę kogoś z nagrywarką DVD, to może uda mi się złatwić p........e, ale jeszcze zobaczę.
Anonymous - Sob 24 Lut, 2007 20:56
| Aragonte napisał/a: | Pisze się na łańcuszek MASH-owy
Uwielbiam ten serial! |
Koffana, co jak co, ale ty jesteś pierwsza w kolejce przecież !!!
To ja proponuję abyś ty czuwała nad ew. listą kolejkową w W-wie i przesłać dalej, ok?
Anonymous - Sob 24 Lut, 2007 21:05
Gumiśku ufny jesteś niezmiernie I dobrze, bo sie nie zawiedziesz
W końcu ja byłam w Twoim wieku (ha !!! jak to brzmi) jak to szło, a Ty chyba dopiero w wieku prenatalnym
Może oglądałaś razem z mamą?
Gunia - Sob 24 Lut, 2007 21:07
Hehe. Rzadko kiedy pozwalam sobie na daleko idącą ufność, ale tym razem intuicja mi mówi, że się nie zawiodę.
Zdaje się, że potem były powtórki wieczorami na Dwójce.
miłosz - Sob 24 Lut, 2007 22:37
a ja męczę "Skrzynie umarlaka" o jesus, widzisz i nie grzmisz Reżyser tego arcydzieła wystąp Normalnie jedyne co trzyma to w jakiej takiej kupe to Johnny ale to trochę za mało...........
Aragonte - Sob 24 Lut, 2007 22:39
| AineNiRigani napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | Pisze się na łańcuszek MASH-owy
Uwielbiam ten serial! |
Koffana, co jak co, ale ty jesteś pierwsza w kolejce przecież !!!
To ja proponuję abyś ty czuwała nad ew. listą kolejkową w W-wie i przesłać dalej, ok? |
Topsze :grin: To czekam na Sokole Oko i Spółkę
Gunia - Sob 24 Lut, 2007 22:45
| miłosz napisał/a: | | jedyne co trzyma to w jakiej takiej kupe to Johnny ale to trochę za mało........ |
Ja Ci dam za mało, Miłosz!
Anonymous - Sob 24 Lut, 2007 23:23
ja też dam
Gunia - Sob 24 Lut, 2007 23:24
Ale obawiam się, że damy co innego.
Anonymous - Nie 25 Lut, 2007 10:00
ale w tej samej ilości
c.d. dialogów z M.AS.H a
- ... no i Frank się poślizgnął na tym mydle, uderzył się o umywalkę i bęć
- mam napisać "bęc" panie pułkowniku?
- niee, to brzmi nie po wojskowemu. Napisz "łubudu". Albo nie, to z kolei zbyt pretensjonalnie, lepien niech pozostanie "bum". Dobra, czyli Frank się poślizgnął, upadł i wyrżnął w umywalkę?
- dokładnie
- okidoki. Nie. Wykreś "okidoki" i napisz "bardzo dobrze"
Alison - Nie 25 Lut, 2007 10:02
Ja się niestety solidaryzuję z Miłoszem, ja się omal nie pospałem na tym filmie. Tam tylko pojedynek na kole młyńskim mnie dobudził, a reszta.... [ziewa..]
Jeszcze minki Johnnyego mi sie podobały, ale tak ogólnie to nuuudy.
Gunia - Nie 25 Lut, 2007 14:46
Ale sam Johnny jest boski?
BeeMeR - Nie 25 Lut, 2007 18:44
| miłosz napisał/a: | a ja męczę "Skrzynie umarlaka" o jesus, widzisz i nie grzmisz Reżyser tego arcydzieła wystąp Normalnie jedyne co trzyma to w jakiej takiej kupe to Johnny ale to trochę za mało........... |
A ja naiwna na to do kina poszłam! Myślałam, że mnie trafi, jak już 173 raz zmianiałam pozycję na fotelu - ale jakby z tego wyrzucić przynajmniej godzinę niepotrzebnych scen i efektów specjalnych, to może jeszcze by coś z tego było...
Admete - Nie 25 Lut, 2007 21:05
Nie wiem od czego zależy czy film się podoba czy nie. Poszłam na Skrzynię...w największe upały i bawiłam się rewelacyjnie. Chyba nawet lepiej niż na cześci I. Przede wszystkim komandor Norrington nie był już komandorem i wyglądał rewelacyjnie To już był plus. Poza tym te wszytskie walnięte rzeczy bardzo mnie śmieszyły
Caitriona - Pon 26 Lut, 2007 13:23
Ja tam "Piratów..." bardzo lubię, nie tylko ze względu na Deppa. Lepej bawiłam się na I części, ale II też jest świetna. Nieźle się ubawiłam, więcej jest w niej Davenporta, pojawia się pan Collins'05. Teraz czekam na III
|
|
|