Aktorzy austenowscy - Rupert Penry-Jones
praedzio - Wto 20 Lis, 2007 08:02
Ja uczyniłam tak samo. Fakt, młody ten Rupercik, ale już jaśniał urodą. Jako Wentwortha wolimy go chyba wszystkie.
P.S. Ja co prawda, z niecierpliwością oczekuję jego wcielenia Carterowego, ale to jeszcze trochę potrwa.
Alison - Wto 20 Lis, 2007 08:02
| krzysztof napisał/a: | Obejrzałam w niedzielę "Pierścionek" specjalnie dla Rupercika ale znacznie bardziej wolę go 10 lat starszego jako Wentwortha |
A co, Rupert słaby czy cały film słaby? Chciałam obejrzeć i jakoś przegapiłam
praedzio - Wto 20 Lis, 2007 08:05
Film, jak film. Daniello-Steelowaty. I to chyba starczy za odpowiedź. A Rupert słodki jak pierniczki, o których mówimy w innym wątku.
Alison - Wto 20 Lis, 2007 08:29
| praedzio napisał/a: | A Rupert słodki jak pierniczki, o których mówimy w innym wątku. |
Buuu, to jednak żaluję, że nie widziałam
praedzio - Wto 20 Lis, 2007 09:02
Za tydzień druga część. Zdążysz zobaczyć.
Alison - Wto 20 Lis, 2007 09:08
| praedzio napisał/a: | Za tydzień druga część. Zdążysz zobaczyć. |
A Rupercik jeszcze będzie? Czy on tam gra jakąś romansową rolę?
krzysztof - Wto 20 Lis, 2007 12:18
Na kolana to ten film mnie nie powalił ale da się oglądać. Rupert jest uroczy i rzeczywiście słodki jak lukrowany pierniczek
praedzio - Wto 20 Lis, 2007 14:38
Tak, będzie za tydzień Rupert. Gra jedną z głównych ról w końcu.
Gunia - Wto 20 Lis, 2007 15:21
Jak dla mnie to Rupercik jest tam niczego sobie. Ale i tak największą radochę miałam z Ariany i jej zupy. Czy tylko mi się to skojarzyło z Eowyn? Nawet mina degustatora taka sama.
praedzio - Wto 20 Lis, 2007 17:50
Specjalnie dla Ali galeria z tego filmu: http://bella8194.fotopic.net/c656897.html
Alison - Wto 20 Lis, 2007 18:01
Dlaczego nikt mi nie przypomniał, że mam iść do telewizorka, bbo jest film s Rupertem?!
A fogóle to co on taki ciekawski i łypa tam, gdzie gentelman nie łypa tak oficjalnie
Praedziulku
Alison - Wto 20 Lis, 2007 18:03
Znowu łypa, a to ci Rupercik-Dekolcik Ciekawski
Alison - Wto 20 Lis, 2007 18:05
I znowu łypa, ale jakiż ma aksamit wsobie ten chłopak...
Edziuś, dzięki Cię prawie całki film obejrzłem sobie
praedzio - Wto 20 Lis, 2007 18:08
Ej, zaraz! To ostatnie zdjęcie jest spoilerem! Tego jeszcze nie pokazali w TV!
Ależ proszę, Matek! Tylko już mnie tak nie ściskaj i nie obcałowuj, bo się rozpłynę w samozadowoleniu...
Alison - Wto 20 Lis, 2007 18:12
| praedzio napisał/a: | Ej, zaraz! To ostatnie zdjęcie jest spoilerem! Tego jeszcze nie pokazali w TV!
|
To tak fjeeesz, jakbym znowu się zagapił . Mnie tam spoilery nie straszne...
praedzio - Wto 20 Lis, 2007 18:17
| Alison napisał/a: | Mnie tam spoilery nie straszne... |
Gdzieś tak jakbym to już słyszała...
Alison - Wto 20 Lis, 2007 18:23
| praedzio napisał/a: | | Alison napisał/a: | Mnie tam spoilery nie straszne... |
Gdzieś tak jakbym to już słyszała... |
Może ode mnie, ja to często powtarzam, bo jakoś nigdy nie mogę pojąć o co tyle hałasu
praedzio - Wto 20 Lis, 2007 18:28
A mnie jakiś czas temu porządnie zmyto głowę w jednym z wątków filmowych - to staram się pilnować. Ale akurat tutaj to żartowałam.
A tekst "Mnie spoilery niestraszne" cały czas słyszę od Admete, kiedy kombinuję, jak by tu zapodać jakiegoś newsa serialowego, żeby nie zdradzić zbytnio fabuły...
Widzę, że jaka Matka, taka Córka!
Alison - Wto 20 Lis, 2007 18:37
| praedzio napisał/a: | A tekst "Mnie spoilery niestraszne" cały czas słyszę od Admete, kiedy kombinuję, jak by tu zapodać jakiegoś newsa serialowego, żeby nie zdradzić zbytnio fabuły...
Widzę, że jaka Matka, taka Córka! |
naprawdę? No widać, też uważa, że są ważniejsze sprawy na ziemi niż tragedia z powodu oglądania filmu ze znajomością zakończenia. Ja to nawet wolę, bo generalnie nie lubię być zaskakiwana i dzięki temu za bardzo się nie angażuję, a o serce i zdrowie muszę dbać z racji wieku
Ale wracając do filmu, to że się tak zapytam.. te "momenty" już były?
praedzio - Wto 20 Lis, 2007 18:44
Jeden z nich na pewno!
Admete - Wto 20 Lis, 2007 18:52
To ja się tak offtopicznie wetnę w rozmowę, że owszem spoilery mi niestraszne, wszak noszę oficjalne miano Królowej Spoilerów
A Rupercik ja ta landryneczka Chyba wole go w Spooksach
Gunia - Wto 20 Lis, 2007 20:21
Niech mi ktoś jeszcze powie, że twórczość Danielle Steel jest bez sensu...
Gitka - Śro 21 Lis, 2007 13:55
Ruperta będzie można obejrzeć w "lepszej" produkcji
25 listopada 2007
20:00 TV Puls dramat biograficzny
Hilary i Jackie Hilary and Jackie (1998)
Obsada:
Emily Watson - Jacqueline du Pré
Rachel Griffiths - Hilary du Pré
James Frain - Daniel Barenboim
David Morrissey - Kiffer Finzi
Charles Dance - Derek du Pré
Celia Imrie - Iris du Pré
Rupert Penry-Jones - Piers du Pré
Autentyczna wzruszająca i tragiczan historia dwóch sióstr Jackie (Emily Watson) i Hilary (Rachel Griffiths) du Pré. W dzieciństwie zdolniejszą zdawała się być Hilary grająca na flecie, a w jej cieniu Jackie uczyła się gry na wiolonczeli. Jednak później ich role się owdróciły. Jckie została wirtuozerką międzynarodowej sławy, a jej soistra wyszła szczęśliwie za mąż za Kiffer`a (David Morrissey). Mimo wspaniałej światowej kariery oraz małżeństwa z utalentowanym pianistą Danny`m (James Frain) nie jest szczęśliwa.
http://www.telemagazyn.pl/program/3444617139.html
http://www.filmweb.pl/Hil...ie,Film,id=6160
Gra tu David Morrissey przyszły Brandon z RiR
http://www.imdb.com/name/nm0607375/
Ali nie bij wiem, że nie masz tego kanału
A tak w ogóle chciałabym Wam zwrócić uwagę na kanał PULS, pojawiają sie tam
całkiem dobre filmy.
Gunia - Śro 21 Lis, 2007 15:24
O! Mam ten kanał! Dzięki, Gitko.
Alison - Śro 21 Lis, 2007 15:53
| Gitka napisał/a: | Ali nie bij wiem, że nie masz tego kanału
|
Dobrze, że sobie zastrzegłaś prawo do nietykalności, bo już miałam Cię pyknąć
Czasem chodzę do Mamy na jakieś "kablowizny", ale raczej jak coś jest w jakichś okołopołudniowych lub wczesnopopołudniowych godzinach. Wieczorem juz jej nie zawracam głowy, bo ona zawsze chce jakieś gadające głowy oglądać...
|
|
|