Seriale - Śmiech i łzy - czyli dramowa różnorodność
Trzykrotka - Czw 29 Kwi, 2021 15:17
Ja właśnie od nowa kocham nasze biblioteki. Odwiedziłam dwie filie, w których zamówiłam książki przed izolacją. Czekały na mnie, miałam pretekst do pocovidowego wyjścia z domu, a teraz czytam i się cieszę.
Na NF zapowiadają już premierę Vincenza - na 9 maja
Ja powoli kończę Hello, Me! Średniak to jest, ale z pozytywnym przesłaniem, w sam raz dla mnie teraz. Mimo wszystko za dużo jest głupot, żeby wam dramę polecać.
Admete - Czw 29 Kwi, 2021 17:19
Pojawiły się napisy do Undercover - zapowiada się ciekawie, sporo akcji i podwójne życie głównego bohatera. Bardzo sprawnie zrobione, dobrzy aktorzy - obejrzę z przyjemnością.
BeeMeR - Czw 29 Kwi, 2021 20:53
Niech żyją pocovidowe wyjścia - i biblioteki
Skończyłam I hear your voice - podobało mi się
Brzydactwo miało z panią fajną chemię koleżeńską, klasyka noona-dongseng, ale za grosz nie było w tym seksu, że tak to ujmę Nawet całusy i noszenie, mieszkanie wspólne takie ostrożne, delikatne, żeby nikt nawet nie pomyślał że może ich łączyć coś więcej
Nie narzekam, zresztą 10 lat to dużo nawet jak dla mnie, choć para ma swoje przesłanki do bycia razem. Ponadto kojarzę, że aktorka tuż po zakończeniu dramy wyszła za mąż
Admete - Czw 29 Kwi, 2021 21:32
A ja polecam Sell your haunted house. Oglądam właśnie 5 odcinek i dobrze się bawię. Jang Nara ma niezłą chemię z panem, to dawny D'Artagnan z koreańskiej wersji. Historie duchów ciekawe, nieźle jest też od strony efektów specjalnych. Wygląd duchów im wyszedł. Główny wątek też się rozkręca.
Trzykrotka - Czw 29 Kwi, 2021 22:57
Aaaa! Zapomniałam że tam gra Yong Hwa! Kończę już HM, ostatnie dwa odcinki mi zostały - i sięgnę po nawiedzone domy. Pomysł jak z Hwayugi
Admete poślesz dramę na Wschód?
Admete - Pią 30 Kwi, 2021 06:31
Można już za chwilę odwiedzać Nawiedzony dom.
Trzykrotka - Pią 30 Kwi, 2021 09:26
| BeeMeR napisał/a: |
Skończyłam I hear your voice - podobało mi się |
To naprawdę przyjemna drama i cieszę się, że Brzydactwo na tyle już okrzepl, że nie odstrasza od oglądania jak kiedyś. Tam faktycznie widać było taką ostrożność w obchodzeniu się pana z panią, prawie jak u Bogusia z Wachlarzową w Encounter. On strasznie smarkato tam jeszcze wyglądał, a ona - prawie mężatka... ZUY popisowy
Admete
BeeMeR - Pią 30 Kwi, 2021 09:36
Robię sobie mini maraton Brzydactwa tj. właśnie wczoraj zaczęłam Pinokia
Jacy oni oboje młodzi, on i PSH! No i jaki mop na głowie Brzydactwa
Trzeba przyznać, że on całkiem fajne dramy wybiera, jakikolwiek by nie był
Niezwykle mi się podoba absurdalny pomysł jakoby główni mieli być (przyszywanym) wujkiem i bratanicą W kraju o wysoce sformalizowanych zachowaniach to niewątpliwie komplikuje relację ale na razie młodzi są w szkole to mogą sobie komplikować co chcą
Admete - Pią 30 Kwi, 2021 10:55
| BeeMeR napisał/a: | | Niezwykle mi się podoba absurdalny pomysł jakoby główni mieli być (przyszywanym) wujkiem i bratanicą |
To było całkiem zabawne. Poza tym zdarza się - miałam kiedyś wujka w wieku siostrzenicy czy bratanicy w jednej klasie.
Aragonte - Pią 30 Kwi, 2021 12:12
| BeeMeR napisał/a: | Robię sobie mini maraton Brzydactwa tj. właśnie wczoraj zaczęłam Pinokia |
A nie oglądałaś tego kiedyś?
Całkiem to było sympatyczne.
Ja wczoraj w nocy oglądałam ósmy odcinek Nokdu Flower - bracia już "przestają być rodziną", przykre...
Admete - Pią 30 Kwi, 2021 18:06
Bardzo przykre. Ich drogi coraz bardziej się rozchodzą. A u mnie 6 odcinek Haunted House - naprawdę robi się to coraz fajniejsze. Pierwsze dwa odcinki jeszcze mnie nie zachwyciły, ale dałam dramie szanse, bo miała potencjał. Yong Hwa moim zdaniem świetny, a Nara jakoś ostatnio mi się podoba. W ogóle po niej nie widać wieku, Yong Hwa młodszy od niej prawie o dekadę, a zupełnie się tego nie odczuwa. Ma tez niezłą stylówę - czarno ubrana i z mocnym makijażem. Scenariusz na razie trzyma formę, a i reżyseria bardzo sprawna. Duchy zrobione naprawdę ciekawie.
Proszę inni też nie odczuwają różnicy wieku między aktorami:
| Cytat: | | Hard to believe there's actually an 8 year age gap between Yong Hwa & Na Ra. Maybe it's 'cause Na Ra looks youthful, while Yong Hwa look matured. |
To z soompi.
Aragonte - Pią 30 Kwi, 2021 18:29
| Admete napisał/a: | | W ogóle po niej nie widać wieku |
Bo jest potworem, jak to już odkryto w Hwayugi
Chętnie to obejrzę - Yong Hwa bardzo dobrze mi się kojarzy po Package.
Zastanawiam się, czy brać coś na beznecie u rodziców - Netflixa na komórkowym necie chyba nie pociągne, więc coś pewnie sobie wezmę do oglądania. Tylko nie wiem jeszcze co
Admete - Pią 30 Kwi, 2021 18:38
Na pewno coś znajdziesz
Trzykrotka - Pią 30 Kwi, 2021 21:53
Bardzo fajnie zapowiada się ta drama o "dusznej" agencji nieruchomości Pierwszy odcinek ma niezłą akcję. Na dodatek strona realizacyjna jest świetna. Tak to powinno wyglądać w Hwayugi. Duchy wyglądają jak upgrade'owane tamte, nędzne nad podziw. sam proces ich wypędzania nie jest może póki co tak ucieszny jak czasami bywał u sióstr Hong (duch - podglądacz w hotelu na godziny ), za to świetnie sfilmowany, zmontowany i z dobrą muzyką.
Jang Na Ra rewelacyjnie wygląda
Ta czarna stylówka, dżinsy i glany świetne jej pasują.
I bardzo dobrze gra - konwencję doskonale uchwyciła, patrzy się na nią z przyjemnością.
Yong Hwa wydoroślał i wyprzystojniał
Interakcja między bohaterami zapowiada się ogniście, całe otoczenie jest doskonale zrobione (upiorne biuro, mama-rezydentka). No i jest dreszczyk zgrozy. Podoba mi się
Jeszcze jeden odcinek dziś obejrzę, choć podobno jest halny i czuję to każdą komórką mózgu.
Admete - Pią 30 Kwi, 2021 22:02
| Trzykrotka napisał/a: | | Duchy wyglądają jak upgrade'owane tamte, nędzne nad podziw. sam proces ich wypędzania nie jest może póki co tak ucieszny jak czasami bywał u sióstr Hong (duch - podglądacz w hotelu na godziny ), za to świetnie sfilmowany, zmontowany i z dobrą muzyką. |
Bo te duchy są nieco poważniejsze. Strona realizacyjna jest na bardzo dobrym poziomie.
| Trzykrotka napisał/a: | | Podoba mi się |
Yay! To się cieszę. Zupełnie się nie spodziewałam niczego po tej dramie i miło mnie zaskoczyła.
BeeMeR - Pią 30 Kwi, 2021 22:03
| Aragonte napisał/a: | | A nie oglądałaś tego kiedyś? | Nie, pamiętam tylko dywagacje, że PSH się Brzydactwa nie boi bo bodaj po raz pierwszy nie zrobiła przy kissu śniętej ryby
Obejrzałam drugi odcinek - fajne cameo złego z I can hear you
Zepsuty rower - he he - mnie wczoraj Adaś (niechcący) przewrócił mój, w efekcie łańcuch spadł i zablokował pedały
| Aragonte napisał/a: | | Nokdu Flower - bracia już "przestają być rodziną", przykre... | Pe4wnie, że przykre
Nawet jeśli po części nigdy nie przestaną być braćmi - family is family...
| Trzykrotka napisał/a: | | podobno jest halny i czuję to każdą komórką mózgu. | No proszę, ja nie czuję, ale przysnęłam dziś w kościele w trakcie próby przed komunią tj. święcenia medalików i to może być przyczyna
Aragonte - Sob 01 Maj, 2021 00:13
Ósmy odcinek Nokdu Flower, scena przed bitwą, ostrzał i zainicjowane przez naszego ex-Bezimiennego skandowanie modlitwy czy reguł Donghak.
Wzruszyłam się nieco.
I bitwa
Admete - Sob 01 Maj, 2021 07:30
Nokdu nakręcone jest z rozmachem i właściwie nie ma słabej roli.
EDIT: Oglądam na bieżąco Law school, nie wytrzymałam jednak. Podoba mi się. Mam teraz co oglądać - Taxi Driver, Haunted House, Law School, Undercover Poza tym Vincenzo kończy się w ten weekend i będę mogła obejrzeć całość. Za tydzień rzeczywiście pojawia się na Netflixie. Navillera wcześniej.
BeeMeR - Sob 01 Maj, 2021 23:03
| Aragonte napisał/a: | Nokdu Flower, scena przed bitwą, ostrzał i zainicjowane przez naszego ex-Bezimiennego skandowanie modlitwy czy reguł Donghak.
Wzruszyłam się nieco. | Nic dziwnego, tam będzie trochę wzruszeń - w tym dobrym znaczeniu. Ale rollercoaster trochę też
U mnie w Pinokiu przyszywany syn dziadka przeszedł makeover - żegnaj strzecho
Objawił się też Drugi - wyższy od Brzydactwa, no no - i od razu robi maślane oczy do panny
Trzykrotka - Nie 02 Maj, 2021 00:05
| BeeMeR napisał/a: |
U mnie w Pinokiu przyszywany syn dziadka przeszedł makeover - żegnaj strzecho |
Prawda, jak od razu wyładniało Brzydactwo?
| BeeMeR napisał/a: | Objawił się też Drugi - wyższy od Brzydactwa, no no - i od razu robi maślane oczy do panny |
Plaga! Właśnie skończyłam oglądać Hello, Me! gdzie grał bardzo miłą postać. Drągal jest z niego nieprzeciętny. Pani musiała strasznie się wyciągnąć, a uzyskała i tak tylko przelotne cmoknięcie, kiedy chciała go pocałować w ostatniej scenie ("mam dla ciebie prezent, ale zamknij oczy" )
Nawiedzony dom po 3 odcinkach nadal bardzo fajny. Gdybym nie narzuciła sobie reżimu spania w normalnych porach, to oglądałabym i czwarty.
Będzie kolejna drama o gumiho, My Roommate is Gumiho, z Hyeri i z przystojnym panem z Search WWW. Tym razem to chyba on będzie lisem, widać Hyeri za mało piękna jest do tej roli
https://asianwiki.com/My_Roommate_Is_A_Gumiho
Jest też już trailer dramy z In Gukiem i naszą Myszką, Doom At Your Service
https://asianwiki.com/Doom_at_Your_Service
Jako drugi - Lee Soo Hyuk - jak w King Of High School. Ależ był z nich (z In Gukiem) duet
Admete - Nie 02 Maj, 2021 08:03
Na nową dramę In Guka czekam - oby była na dobrym poziomie. Co do drugiej dramy, to pana lubię, ale nie wiem, czy będzie mi pasować.
Trzykrotka - Nie 02 Maj, 2021 08:13
No właśnie, nie wiadomo czy to będzie oglądalne, tym bardziej, że jest na podstawie webtonu. Jakoś nie mam przekonania do tych webtonowych scenariuszy. Ale obsada zacna. Jako Druga pokaże się ta ładna aktorka, która grała panią architekt w Just Between Lovers i podłą księżniczkę w Scarlett Heart.
BeeMeR - Nie 02 Maj, 2021 08:39
Brzydactwo z definicji jest niezbyt urodny ale z podniesioną fryzurą od razu lepiej.
Ja tu mam pełno znajomych twarzy, bo i hyung i reporterzy w stacji i Lee Yubi ładnie wygląda.
Admete - Nie 02 Maj, 2021 12:12
U mnie w Taxi Driver takie pościgi samochodowe:
https://www.youtube.com/watch?v=vybQ32xID2A
Intensywne - musieli niezłego kierowcę do tego wynająć. W jednym z odcinków było takie niesamowite parkowanie pod kątem 90 stopni.
Mają też fajny motyw muzyczny stylizowany na lata 80:
https://www.youtube.com/watch?v=fute9fYaeKA
BeeMeR - Nie 02 Maj, 2021 21:17
Nie lubię pościgów, zwłaszcza długich, bo mnie nużą. Ale ukrycie taksówki jak batmobilu bardzo mi się podoba Muzyka jak Jean Michelle Jarre itp
U mnie dalej Pinokio - młody narybek reporterski koczuje na komisariatach
|
|
|