Fantastyka - Diuna (2020)
Agn - Śro 09 Wrz, 2020 17:39
Not hype?!
Nie da sie!
Szafran - Śro 09 Wrz, 2020 18:29
Zwiastun całkiem, całkiem:). Jest na co czekać.
Admete - Śro 09 Wrz, 2020 18:59
Też mi się podoba, ale nie mogę patrzeć na czerwie Robaki - brrrr
RaczejRozwazna - Śro 09 Wrz, 2020 19:04
Trailer świetny sam w sobie, ale coś mi nie gra klimat z klimatem książki. Może przez tę muzykę? Nie wiem.
Szafran - Śro 09 Wrz, 2020 19:22
A Agn chyba padła, skoro nic nie pisze.
Wszyscy znajomi fandomici się jarają tym zwiastunem.
Agn - Śro 09 Wrz, 2020 21:21
Agn wlasnie skonczyla prace i pierwsze co rzucila sie w internety za tym trailerem.
Dla porzadku - tu sznureczek: https://youtu.be/6r-WSSbKUC8
Jestem przezachwycona.
Boszszsz widac czerwia!!! Aaaaaaaaaa!!!!!!!!
Szafran - Śro 09 Wrz, 2020 21:41
Dla porządku, muza w zwiastunie to nie Zimmer. To pinkfloydowe "Eclipse" z płyty "Dark Side of The Moon".
Tamara - Czw 10 Wrz, 2020 21:14
Łaaaadnie się zapowiada
Agn - Pią 11 Wrz, 2020 00:14
| Szafran napisał/a: | Dla porządku, muza w zwiastunie to nie Zimmer. To pinkfloydowe "Eclipse" z płyty "Dark Side of The Moon". |
Chyba pierwszy raz w zyciu podoba mi sie PF. Pasuje w tym trailerze.
Agn - Pią 11 Wrz, 2020 12:06
O, tu oryginał: https://youtu.be/9wjZrswriz0
Wolę wersję z trailera. Jest taka... fatalistyczna w brzmieniu.
Szafran - Pią 11 Wrz, 2020 19:50
Ja kocham PF .
Agn - Pią 11 Wrz, 2020 20:21
Ja wlasnie nie. Ale w trailerze podoba mi sie szalenie.
Agn - Nie 13 Wrz, 2020 19:09
Wyjscie na "Tenet" po raz kolejny zaowocowalo obejrzeniem wiadomego trailera na wielkim ekranie.
Rany rany rany...
Agn - Czw 17 Wrz, 2020 21:33
Nowiutkie!
Znaczy sie one nie sa takie funkiel nowki, bo sa z tego wywiadu z obsada i rezyserem: https://youtu.be/SjLijCWt76o
Ale milo moc pogapic sie na nie, kiedy ci sprzed oczu nie znikaja.
Swoja droga info z wywiadu (zostal puszczony w chwili premiery trailera), ktore mnie raduje - Gurney Halleck BEDZIE spiewal.
A Badylek powiedzial, ze mial moze ze 2 sceny na greenscreenie, a reszta byla budowana.
Mniam. Kocham Denisa Villeneuve.
PS Also - Zimmerowska wersja "Eclipse" w trailerze sprawila, ze sprzedaz oryginalnego utworu PF wzroslo o 1750%. Niezle.
annmichelle - Sob 26 Wrz, 2020 20:13
Agn, znalazłam w wywiadzie ze Stellanem Skarsgardem i pomyślałam, że Cię zainteresuje.
Redaktorka:
W grudniu do kin ma trafić "Diuna". Wiem, że kontrakt nie pozwala panu za wiele na jej temat powiedzieć, ale… czy może choć rąbek tajemnicy? Chyba czeka nas niesamowita wizualna uczta. Denis Villeneuve słynie z tego typu kina.
Stellan :
Moja rola [barona Vladimira Harkonnena] jest niewielka i na planie spędziłem tylko dwa i pół tygodnia, ale owszem, zobaczyłem w tym czasie, że wizualnie będzie to wspaniały film. W czasie pracy dało się odczuć, jak wielką wagę do tej strony narracji przykłada Denis Villeneuve. To jeden z najbardziej wizualnie uwrażliwionych reżyserów na świecie. A zarazem wspaniały człowiek. To był plan pozbawiony hierarchii. Wszyscy byli na nim bardzo w stosunku do siebie życzliwi i przyjaźni. Bez paniki i stresu. Naprawdę miłe doświadczenie i mam nadzieję, że wyjdzie wspaniale.
Zródło: onet.pl
Agn - Nie 27 Wrz, 2020 01:56
Milo to przeczytac, dziekuje.
Raju, jak ja czekam na ten film...
Na zdjeciach Kynes, a potem capsy z planu ze sceny z gom dzabbarem.
Bardzo podoba mi sie Kynes - widac w tej twarzy sile, a to do tej postaci pasuje jak ulal.
Agn - Pon 05 Paź, 2020 21:13
"Diuna" przesunięta na październik 2021.
Serce mi krwawi, ale to słuszna decyzja.
Szafran - Pon 05 Paź, 2020 21:27
Tylko czy będzie co zbierać...
Kina w sensie.
Już jest pokłosie przesunięć - AMC w USA i Cineworld w UK zamknęły się do odwołania. To sieci kinowe. Cineworld do tej samej grupy biznesowej co Cinema City, więc khem, może być różnie.
Agn - Pon 05 Paź, 2020 21:41
Zobaczymy. Jakies kino bedzie pewnie dzialac.
annmichelle - Śro 07 Paź, 2020 16:31
| Agn napisał/a: | "Diuna" przesunięta na październik 2021.
Serce mi krwawi, ale to słuszna decyzja. |
Jak przeczytałam to w poniedziałek to od razu pomyślałam o Tobie.
Super, że tak do tego podeszłaś
Agn - Śro 07 Paź, 2020 22:11
Niedawno zdalam sobie sprawe z tego, ze "Diune" po raz pierwszy przeczytalam 20 lat temu. I m/w tyle czekam na jej dobra ekranizacje. Moge poczekac jeszcze ten jeden rok, bo czymze to jest wobec wiecznosci?
Jak bardzo chcialabym juz obejrzec ten film, tak bardzo, bardzo chce, by odniosl on ogromny sukces, w tym oczywiscie finansowy. W warunkach pandemicznych o to ciezko.
Jak juz bedzie normalnie i pieknie, kina beda dzialaly, ludzie beda mogli bez strachu chodzic na seanse, to wtedy niech ta "Diuna" swiat zadziwi i kase zarobi.
Moze to stad moj filozoficzny spokoj.
annmichelle - Śro 07 Paź, 2020 22:22
Miałam kilka takich premier kinowych w życiu, na które baaardzo czekałam i pamiętam tamto odliczanie (oczywiście, czym bliżej tym bardziej się dłużyło ), dlatego rozumiem Twoje wcześniejsze podekscytowanie.
Naprawdę super, że tak filozoficznie podeszłaś do tej zmiany czasu premiery.
P.S. Swoją drogą, ciekawe co z premierami "Czarnej wdowy", kolejnych strażników galaktyki i Dr Strange 2...
Szafran - Śro 07 Paź, 2020 23:29
"Czarna wdowa" jeszcze przed "Diuną" była przesunięta, 7 maja 2021.
Wszystkie kalendarze premier są w rozsypkach, bo i produkcje stanęły. "Guardiansi" kolejni to w ogóle i przed wirusem byli mocno w przyszłości, bo o ile nie mieszam, tam była afera z reżyserem, którego odsunięto za jakieś głupie komcie na Twitterze sprzed lat, ale potem jednak go przyjęto z powrotem, ale miał już zaklepane terminy na inne projekty.
Strange'owi w kwietniu wybrano reżysera, więc przed 2022 nie należy go oczekiwać.
Agn - Czw 08 Paź, 2020 09:15
Och, moje podekscytowanie nie opadlo ani na chwile. Dalej polawiam wszelkie informacje o filmie z radoscia dziecka odpakowujacego kolejne prezenty na urodziny.
Oraz chce figurki. Najchetniej wszystkie, ale nie stac mnie. Wiec pewnie zainwestuje w Paula. Jakby byl z czerwiem... Mhmmm... Ale watpie.
No wlasnie, wszystkie wielkie filmy sa poprzesuwane. W tym roku wiec nie bedzie blockbusterow.
Nawiasem ciekawe co z ostatnimi "Gwiezdnymi wojnami", bo nie interesowalam sie tematem premiery, a mial byc film o Boba Fett'cie. Zrovili go w ogole?
Szafran - Czw 08 Paź, 2020 09:21
Figurkę Paula? Woskowy wizerunek 1:1;)? Brałabym;).
U ekscytacja ma przebieg odwrotny. Przestaję wyszukiwać zdjęcia, dalsze trailery itd., bo chcę mieć jak największą niespodziewankę:D
W przyszłym roku znów będę musiała książkę przeczytać, bo od zimowego odświeżenia znów zdążę zapomnieć
Film o Bobie F. daaaaawno wyleciał z kalendarza i planów, nie przez koronkę. Wyszło im, że wypuszczają za dużo SW filmów i efekty finansowe nie są zadowalające.
|
|
|