Komunikaty - Pytania techniczne II
BeeMeR - Pon 28 Wrz, 2020 14:39
Chyba czas poszukać innego banku....
ŁukaszG - Śro 30 Wrz, 2020 14:33
| Anaru napisał/a: | Mam problem z kontem w mBanku , nie mogę się dostać do mojej listy odbiorców, ani ulubionych, ani w ogóle. Pojawia mi się komunikat "Nastąpił bład podczas pobierania zasobów mBanku. Mogły one zostać zablokowane przez firewall, proxy albo konfigurację przeglądarki. [...] |
Czy problem aktualny? Powiem szczerze, że obecnie mam konto prywatne i firmowe w mBanku i nigdy nie miałem takich problemów. Dość często loguję się przez www, ale ostatnio także coraz częściej przez aplikację mobilną i złego słowa powiedzieć nie mogę...
Może na początek wyłącz tymczasowo Avasta, sprawdź logowanie na innej przeglądarce.
Łukasz
Anaru - Czw 01 Paź, 2020 19:46
| ŁukaszG napisał/a: | | Czy problem aktualny? Powiem szczerze, że obecnie mam konto prywatne i firmowe w mBanku i nigdy nie miałem takich problemów. |
Tak, nadal aktualny, ale też jeszcze nie wyczyściłam ciasteczek. Tym razem sprawdzałam na avastowej przeglądarce i komunikat dokładnie ten sam.
Tez mam konto prywatne i firmowe i pierwszy raz się spotkałam z takim problemem. Na razie popłaciłam wszystko przechodząc przez historie i robiąc "ponów", ale to trochę upierdliwe. Nie wiem co tam nagmyrali, ale pewnie jakiś innowator się dorwał i coś skopał.
Agn - Nie 18 Paź, 2020 23:24
Adblock w operze mam włączony, a i tak mi się właśnie zaczęły włączać reklamy na youtubie.
Jak to się przebiło?!!!
Ma ktoś pomysł, czy coś jeszcze powinnam sobie zainstalować, żeby przy każdym trailerze czy innym filmiku nie podziwiać jakiejś baby od doodli czy reklamy zupek chińskich???
Akaterine - Pon 19 Paź, 2020 07:03
Tu są jakieś porady:
https://appuals.com/fix-adblock-no-longer-working-on-youtube/
Albo spróbuj uBlocka, jest podobno lepszy od Adblocka,
Szafran - Pon 19 Paź, 2020 10:34
YouTube ostatnio próbuje użytkowników wykończyć tymi reklamami, żeby wykupywali płatne konta. Nie wiem, czy da się na to coś zaradzić. Ja dużo korzystam z yt i dużo materiałów muszę przeglądać i szlag mnie trafia.
Admete - Pon 19 Paź, 2020 13:32
Mnie się każe logować, ale reklam nie mam.
Akaterine - Pon 19 Paź, 2020 18:23
Połączenie uBlocka i Firefoxa działa, póki co, na youtubowe reklamy.
Szafran - Pon 19 Paź, 2020 18:47
| Akaterine napisał/a: | | Połączenie uBlocka i Firefoxa działa, póki co, na youtubowe reklamy. |
Wypróbuje, dzięki.
ŁukaszG - Śro 21 Paź, 2020 08:46
| Akaterine napisał/a: | | Połączenie uBlocka i Firefoxa działa, póki co, na youtubowe reklamy. |
Dokładnie, u mnie tak samo.
Szafran - Czw 22 Paź, 2020 08:41
Ufff, UBlock działa. Moja jakość życia znacznie wzrosła:)
BeeMeR - Czw 22 Paź, 2020 09:54
A ja nie umiem zainstalować ublocka na tablecie (Huawei), grr, a też mnie reklamy na yt itd. wkurzają
Nie wiem co robię nie tak
Agn - Czw 22 Paź, 2020 10:34
Na komorce tez nic takiego nie mam. Obejrzenie 1 filmiku to 4-5 przerw reklamowych po 2 reklamy na raz.
BeeMeR - Czw 22 Paź, 2020 10:53
Tak, na komórce też tak mam
Tamara - Pon 26 Paź, 2020 22:10
Czy forum zmieniło kolor ? Bo u mnie co drugi post niebieski i całe forum niebieskawe jakieś takie cieniowane, od niebieskiego do beżowego
BeeMeR - Pon 26 Paź, 2020 22:16
U mnie wszystko po staremu, na jasno beżowo
Tamara - Pon 26 Paź, 2020 22:19
To może mój monitor wysiada
Admete - Wto 27 Paź, 2020 08:00
Raczej monitor.
Agn - Wto 27 Paź, 2020 08:14
Tez tak sadze...
Chyba ze zmienilas ustawienia? Chyba mozna nasze forum zrobic na niebiesko. Zajrzyj do profilu czy jakas wajcha sie tam nie przesunela...
Edycja: A, nie, nie mozna. Cos mi sie pomerdalo.
Tamara - Wto 27 Paź, 2020 09:25
Monitor, bo gdzie indziej też nazbyt niebiesko .
ŁukaszG - Czw 29 Paź, 2020 14:13
| Tamara napisał/a: | | Monitor, bo gdzie indziej też nazbyt niebiesko . |
Jeśli jest to starszy monitor i połączony jest jeszcze z komputerem przewodem VGA D-SUB (sygnał analogowy), to spróbuj poruszyć trochę kablem w okolicy gniazd w komputerze i monitorze, zobacz czy są dobrze dociśnięte/dokręcone. Przywołaj opcje fabryczne/domyślne w monitorze. Jeśli nadal będzie ten problem to czas rozglądać się za nowym monitorem.
Tamara - Nie 08 Lis, 2020 16:22
ŁukaszG - Pon 09 Lis, 2020 10:52
Coś pomogłem? Dziękuję
Tak z ciekawości - z przewodem/połączeniami był problem?
Pozdrawiam
Tamara - Czw 12 Lis, 2020 13:47
Kable wszystkie w porządku, ustawienia fabryczne . Na bank monitor bo staruszek już . Ale odrobina niebieskiego mi nie przeszkadza , więc na razie zostawiam sprawę , tym bardziej , że na innych stronach tego praktycznie nie widać .
Aragonte - Czw 12 Lis, 2020 22:30
Ja po prośbie, może ktoś pomoże
Mam Messengera założonego parę lat temu bez konta na Fejsie. Działał dobrze. Dzisiaj coś się zbiesiło, wylogowało mnie i nie mam możliwości zalogowania, bo odsyła mnie na lapku do logowania na Facebooku, a na smartfonie po prostu Messenger nie raczy działać Szkoda mi tego konta, bo miałam tam i wymiany wiadomości, i zdjęcia. Plus grupy znajomych z pracy. Z przyjaciółmi mogę przejść na WhatsAppa (dopóki dostępny ), ale przecież nie zmuszę na znajomych z pracy, żeby zmienili kanały komunikacji, więc w ostateczności założę jakieś możliwe bezpłciowe i półżywe konto na Fejsie ale czy dałoby się chociaż podpiąć je czy połączyć z tym obecnym Messengerem? Ktoś coś wie?
Ktoś miał może podobnie albo wie, czy nastąpiły właśnie jakieś zmiany? Aha, koleżanka z pracy bez konta na F-B nie ma takich problemów.
|
|
|