Seriale - Wspólne oglądanie koreańskiej twórczości, czyli gorzej mi!
zooshe - Pon 25 Sie, 2014 22:19
Potwierdzam film jest z gatunku tych bardziej ambitnych. CSW nie gra głównej roli ale za to niezwykle istotną bo badassa.
Agn - Pon 25 Sie, 2014 22:33
Właśnie zaciekawił mnie aspekt nałogu - czy gdybym wyszła z pożaru - ogień wokół, pełno dymu, nawdychałabym się tego w choinkę i trochę - czy po wyjściu chciałoby mi się akurat PALIĆ. Bo raczej łykałabym haustami świeże powietrze, ale nie znam siły nałogu, może gościowi dymu w płucach za mało.
Agn - Pon 25 Sie, 2014 22:36
Proszę, niech ktoś walnie tego doktorka w pysk, bo mnie zaraz krew zaleje.
Agn - Pon 25 Sie, 2014 22:37
Jest i nasz piroman! Przyszedł dokończyć dzieła?
(Od początku jest jedwabiście - film mi się bardzo podoba. )
Agn - Pon 25 Sie, 2014 22:46
AAAAWWWW!!! CSW buja się na huśtawce z dziećmi.
BeeMeR - Pon 25 Sie, 2014 22:52
Ja obejrzałam pierwsze 30 min, zanim nastąpiła przerwa techniczna - reszta jutro, bo oczy mi się zamykają a szkoda mi tego filmu na oglądanie z zamkniętymi oczami.
Agn - Pon 25 Sie, 2014 22:57
Ja lecę dalej. Ale zrobiłam pauzę, bo znajoma twarz mi mignęła i chcę się przekonać, czy to faktycznie ten sam pan (z City huntera go znam). Inaczej będzie mnie to męczyło.
Tak, to on!
http://asianwiki.com/Jung_Joon
Agn - Pon 25 Sie, 2014 23:19
No dobra, piroman zajmuje się jakimiś dziećmi (eee... te dzieci są creepy... znaczy ten chłopaczek ze śrubokrętem na pewno był creepy). Jakieś po traumach? On się nimi zajmuje w ramach pracy społecznej czy jak?
I chyba przestanę komentować, bo w pojedynkę nie ma tego funu. A poza tym film mnie wciąga.
(A CSW jest w tym filmie taki śliczny... )
zooshe - Pon 25 Sie, 2014 23:42
Ja niestety nie pamiętam co kiedy się wydarzyło, a filmu już nie mam na kompie.
Agn - Pon 25 Sie, 2014 23:49
Jestem po połowie (zostało mi jakieś 40 minut). Świetny jest ten film. Ma interesującą historię. Powoli rozwiązuje się, o co chodzi panu psychopacie. Uwielbiam głos CSW w tym filmie - zwłaszcza kiedy mówi do dzieci.
A abstrahując od mojej nieustającej adoracji - uważam, że to dobre kino. Nie zaraz jakoś dziko ambitne, ale na pewno warte obejrzenia. W każdym razie nie czuję, jak bym marnowała czas. I choć oczy mi się kleją (coś jest w powietrzu, bo czuję, jak powieki mi powoli same opadają), to walczę z tym, bo chcę wiedzieć, co się stało dalej. I czy rozwiążą zagadkę, złapią psychopatę i strażacy znajdą spokój. Ten główny jest szczególnie udręczony.
Anaru - Pon 25 Sie, 2014 23:54
Ja też oglądam, tylko z przerwami technicznymi niestety
Film jak na razie świetny, pożar pierwsza klasa, prawie czułam żar.
CSW wygląda po prostu miodzio, spogląda pięknie. Ale to chyba faktycznie był jakiś przypadkowy tyłek
I tak, chyba pracuje z dzieciakami po traumach.
Zastanawiam się czy ten pożar na dzień dobry po wyjściu z więzienia to była jego sprawka? Zegarek z myszką Miki może świadczyć o problemach emocjonalnych , chyba, że to prezent od jakiegoś dzieciaka.
Oni w tych szpitalach to maja gorzej niż my , u nas strażacy chyba są ubezpieczeni.
Anaru - Wto 26 Sie, 2014 00:03
| Agn napisał/a: | | Uwielbiam głos CSW w tym filmie - zwłaszcza kiedy mówi do dzieci. |
Ja w ogóle lubię jego głos, świetny jest i nawet jak go z twarzy nie rozpoznawałam w innych filmach, to po głosie zawsze.
Anaru - Wto 26 Sie, 2014 00:29
Teraz ja zostałam sama na placu boju?
Czy mnie się wydaje czy na tej stacji to przyjechali do pożaru, którego JESZCZE nie było? I czemu ten młody strażak znowu lata bez kasku? I panna tez się tam plącze bez ciuchów ochronnych.
Pan podpalacz jest. Ładna grdyka , nie aż tak ładna jak u LMH, ale zacna.
Agn - Wto 26 Sie, 2014 11:15
| Anaru napisał/a: | Zegarek z myszką Miki może świadczyć o problemach emocjonalnych , chyba, że to prezent od jakiegoś dzieciaka. |
Niekoniecznie. W Uśpionych szef mafii irlandzkiej też miał zegarek z myszką - nie był rozchwiany emocjonalnie.
Kurczę, sama zaczynam myśleć nad sprawieniem sobie zegarka na rękę.
| Anaru napisał/a: | Czy mnie się wydaje czy na tej stacji to przyjechali do pożaru, którego JESZCZE nie było? |
Jeszcze nie było, ale coś się działo niebezpiecznego i groziło wybuchem, to wezwali straż.
Anaru - Wto 26 Sie, 2014 15:25
| Agn napisał/a: | | Niekoniecznie. W Uśpionych szef mafii irlandzkiej też miał zegarek z myszką - nie był rozchwiany emocjonalnie. |
Nie pamiętam kompletnie
Przypomniał mi się Don z SRK, w którym mega niebezpieczny mafiozo oglądał kreskówki.
Wróciłam na chwilkę do oglądania (w założeniu, że pooglądam godzinę to może zdążę dokończyć, no cóż, nie udało się ).
To dziecko ze śrubokrętem jest straszne, brrrr
A jak CSW fajnie głos mięknie jak z dzieciakami rozmawia, idealnie mogę go sobie wyobrazić z córeczką. A wcześniej z synkiem, tylko to już dorosły koń.
Swoją szosą ostatnio wpadło mi gdzieś w oczy, że syn Jackie Chana został aresztowany chyba za narkotyki czy coś. To takie małe skojarzenie z synem CSW.
Tak, za narkotyki.
http://film.onet.pl/wiado...arkotykow/0cdzc
NO nic to, reszta pewnie wieczorem
Agn - Wto 26 Sie, 2014 15:50
| Anaru napisał/a: | Nie pamiętam kompletnie |
Na pewno w książce nosił, nie wiem, czy w filmie to uwzględniono.
| Anaru napisał/a: | A jak CSW fajnie głos mięknie jak z dzieciakami rozmawia, idealnie mogę go sobie wyobrazić z córeczką. A wcześniej z synkiem, tylko to już dorosły koń. |
Mówiłam, że uwielbiam jego głos, szczególnie gdy przemawia do dzieci!
| Anaru napisał/a: | Swoją szosą ostatnio wpadło mi gdzieś w oczy, że syn Jackie Chana został aresztowany chyba za narkotyki czy coś. To takie małe skojarzenie z synem CSW.
Tak, za narkotyki.
http://film.onet.pl/wiado...arkotykow/0cdzc |
I to nawet za te same - Cha No Ah też za palenie trawki.
BeeMeR - Wto 26 Sie, 2014 22:26
wracam do filmu:
chłopiec na zdjęciu wygląda jak syn CSW - nie jest to niemożliwe
o, chrzest bojowy nowego strażaka
i zaraz na poważnie - wybuchy i pożar stacji benzynowej - spektakularny
I ma piękny, wielce pasujący motyw muzyczny
A Podpalacz podejrzanie szybko się dał namierzyć - ale ładnie chłonął zniszczenie.
Podoba mi się motyw papierosa w ziemi.
Aaa, jak ładnie teraz pociesza dzieciaki. Trochę to jednak dziwne.
No i jestem w połowie filmu.
Anaru - Wto 26 Sie, 2014 22:54
No to ja wracam do oglądania również.
No owszem, była trauma jak widać - pobity jako dzieciak mści się na innych dzieciakach.
Lekarka się go najwyraźniej boi.
CSW jest pięknie filmowany - mrocznie, smutnie, melancholijnie...
Zresztą w tym filmie wygląda pięknie.
A młody strażak ma załamanie nerwowe.
BeeMeR - Wto 26 Sie, 2014 23:03
| Anaru napisał/a: | | No owszem, była trauma jak widać - pobity jako dzieciak mści się na innych dzieciakach. | chyba na dorosłych, a dzieci pociesza
Anaru - Wto 26 Sie, 2014 23:21
| BeeMeR napisał/a: | chyba na dorosłych, a dzieci pociesza |
Teraz tak, ale pani doktor przypomina sprawę z dzieciakami sprzed 15 lat, które latały czepiając się krat w płonącym pomieszczeniu i podpalacz jej tłumaczy "po prostu mnie pobili".
Teraz pociesza nawet takie, które mu wbijają śrubokręt w nogę.
Ofiary to może jeszcze jacyś prześladowcy sprzed lat
Zastanawiam się kogo to pociachano nożem i czy to znów przeszłość czy jakaś teraźniejszość. Chyba przeszłość. Żony poparzonego strażaka?
BeeMeR - Wto 26 Sie, 2014 23:29
| Anaru napisał/a: | | Teraz tak, ale pani doktor przypomina sprawę z dzieciakami sprzed 15 lat, które latały czepiając się krat w płonącym pomieszczeniu i podpalacz jej tłumaczy "po prostu mnie pobili". | Aaa, no tak.
| Anaru napisał/a: | | Teraz pociesza nawet takie, które mu wbijają śrubokręt w nogę. | Ale kto wie, czy ich nie spali
| Anaru napisał/a: | Zastanawiam się kogo to pociachano nożem i czy to znów przeszłość czy jakaś teraźniejszość. Chyba przeszłość. Żony poparzonego strażaka? | Tak to rozumiem.
CSW jest świetny
i piękny tu (Agn, czytasz? ) i głos ma cudnie chropawy ) i cały film jest bardzo dobry.
zostało mi pół godziny.
Anaru - Wto 26 Sie, 2014 23:32
O biedny Hyun Tae, pozamykał się na wszystkie możliwe zamki i teraz ma problem z szybka ewakuacją. O rany jakie to było paskudne
Szanowny pan psychol widzę, że nie ma żadnych przeszkód w wejściu gdzie chce, do kogo chce i zdetonowaniu ładunku gdzie chce i kiedy chce.
BeeMeR - Wto 26 Sie, 2014 23:36
Acha, te oklaski dla biegnących strażaków i współbiegnące dzieci to tak trochę, hmmm, nadto, ale ok.
Niech no ja zgadnę jak się potoczy los strażaka co to nie był dziś na służbie...
Aaa, świetne sceny z panią doktor zwłaszcza podsumowanie "zawsze dawałem to co najlepsze" - no niby tak, ale...
Anaru - Wto 26 Sie, 2014 23:41
Mnie zostało jeszcze 48 minut. Oprócz CSW bardzo mi się tu podoba główny pan Strażak.
Nie ma jak rzucać nazwiskami świadków przy obcych, znaczy przy panu psychopacie. Nawet jak się nie wie, że to on. A jak CSW cudownie mrocznie patrzy spod czoła.
| BeeMeR napisał/a: | CSW jest świetny
i piękny tu (Agn, czytasz? ) i głos ma cudnie chropawy ) i cały film jest bardzo dobry. |
Agn chyba już śpi
Ale jutro pewnie z lubością przeczyta zachwyty
BeeMeR - Wto 26 Sie, 2014 23:43
| Anaru napisał/a: | Agn chyba już śpi | Wiem, to było do jutrzejszej Agn
Psiakrew, wiedziałam
Zarąbisty jest i ten pożar.
|
|
|