To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Aktorzy austenowscy - Matthew Macfadyen

Gunia - Śro 12 Lip, 2006 20:18

No... Tylko go wepchnąć do tego pudła i nam do Polski wysłać. :mrgreen:
monika29.09 - Śro 12 Lip, 2006 20:20

Gunia napisał/a:

Ale jaką ma minę, widziałaś? Może zastanawia się, jaki kierunek obrać? ;)

m.

Harry_the_Cat - Śro 12 Lip, 2006 20:27

monika29.09 napisał/a:
Ale jaką ma minę, widziałaś? Może zastanawia się, jaki kierunek obrać?

No jak to jaki? Go east.... :wink:

Gunia - Śro 12 Lip, 2006 22:06

monika29.09 napisał/a:
Gunia napisał/a:

Ale jaką ma minę, widziałaś? Może zastanawia się, jaki kierunek obrać? ;)

m.

Widziałam, widziałam. :mrgreen: Jak tylko dopłynie do tej swojej Słowenii, to do nas już rzut beretem. :mrgreen:

monika29.09 - Czw 13 Lip, 2006 13:39

kolejna porcja z In My Father`s Den.
Uważam, że na tych zdjęciach jest słodko "bezbronny".

m.

monika29.09 - Czw 13 Lip, 2006 13:44

cd - część II

scena ze strzelbą - podobna do ostatniego odcinka drugiej serii Spooks.

Zdjęcia 1 i 4 pochodzą ze scen, które ostatecznie nie znalazły się z filmie (IMFD).

m.

monika29.09 - Wto 18 Lip, 2006 00:23

Clip ze Spooks.

Nie wiem, jaka muzyka, bo mąż siedzi w tym samym pokoju, więc nie mogę robić nic, co przyciągnie jego uwagę ku monitorowi ;) , ale sprawdzałam zakrywając ekran biustem - Mateusza widać :) :

http://www.sendspace.com/file/6cx1ys

miłego oglądania i dobrej nocy

m.

Harry_the_Cat - Wto 18 Lip, 2006 00:23

monika29.09 napisał/a:
Harry_the_Cat napisał/a:
A mozna gdzieś zobaczyć te niewykorzystane sceny?

Aniu,
niestety, tego nie wiem.

m.

Bo może by wyjasniły parę kwestii...

monika29.09 - Wto 18 Lip, 2006 00:27

Harry_the_Cat napisał/a:
monika29.09 napisał/a:
Harry_the_Cat napisał/a:
A mozna gdzieś zobaczyć te niewykorzystane sceny?

Aniu,
niestety, tego nie wiem.

m.

Bo może by wyjasniły parę kwestii...

Ja bym w ogóle b. chciała przeczytać tę książkę. W Pl tego, co wiem, nie do otrzymania (chyba że w oryginale).
Czytałam, że historia Paula i Celii jest w książce ukazana inaczej i scenariusz sporo od niej odbiega.

pozdr.
m.

monika29.09 - Czw 20 Lip, 2006 10:20

Ponad 130 zdjęć Mateusza z filmu "The Project"

ps. zdjęcia są na pięciu stronach; widać m.in. Mateusza z kolczykiem ;)

m.

Gitka - Czw 20 Lip, 2006 18:05

Dzięki Moniczko, pooglądałam wszystkie strony z Matthewem i jest też na co popatrzeć :wink:

Caitriona - Czw 20 Lip, 2006 22:48

monika29.09 napisał/a:
Clip ze Spooks

dzięki Monika, ściagnełam i obejrzałam sobie z dużą przyjemnością - trochę tęsknię za nocnymi seansami Spooksów...

monika29.09 - Pią 21 Lip, 2006 10:49

monika29.09 napisał/a:
Clip ze Spooks

już na Youtube:

http://www.youtube.com/wa...hew%20Macfadyen

m.

monika29.09 - Pią 21 Lip, 2006 22:17

Chyba nieznane zdjęcie:

ps. pierwsze "rozstanie" z mateuszowym wątkiem - na 2 tygodnie. Będę dzielna, wytrzymam :)

m.

Gitka - Śro 26 Lip, 2006 09:02

Bez Moniki posucha w tym temacie (ale pamiętamy) :grin:

Trzykrotka - Śro 26 Lip, 2006 09:08

DiU 2005, cokolwiek o niej sądzić, była kopalnią przepięknych zdjęć. Twoje jest świetne Gitko, te dwie twarze pana Darcy, bardzo symboliczne.
Ja strasznie tęsknię za Matthew i jakimś nowym Tomem Quinem, panem Darcy, czy choćby Felixem. To nieładnie tak pokazać się, narobić zawieruchy w sercach i - zniknąć, panie McFadyen.

Agnesse - Śro 26 Lip, 2006 12:13

Harry_the_Cat - Śro 26 Lip, 2006 14:08

Uwielbiam to ostatnie zdjęcie. Mateusz ma na nim takie rozmarzone spojrzenie... :thud:

A trzecie pochodzi chyba z The way we live now, czy cos takiego, widział to ktos?

Trzykrotka - Śro 26 Lip, 2006 14:40

Pokazywali ten serial w BBC PRIME, ale długo przed Dumą i ja głupia nie oglądałam. Podobnie zresztą było ze Spooks - zaczęłam oglądać dopiero z powtórek, a wtedy ich szanowna telewizja, wcale nie lepsza od naszej, nie pokazała ostatniej serii i zakończenia wątku Toma Quina.
BBC lubi wakacyjne powtórki - może byłaby szansa na zobaczenie Mateusza w roli wyrachowanego karierowicza.

Caitriona - Śro 26 Lip, 2006 15:55

Kurcze, najbardziej posoba mi się Mateuszek na tym zdjęciu w mundurze...(za mundurem panny sznurem ;) ).
Ja widziałam "Czasy w których przyszło nam żyć" i podobał mi się ten serial. Ma kilka znanych nazwisk: MacFadyen, Miranda Otto, Cillian Murphy i Shirley Henderson. Było to już jakiś czas temu, ale z tego co pamiętem nie przepadałam zbytnio za postacią Mateuszka...

Trzykrotka - Czw 27 Lip, 2006 10:10

Harry_the_Cat napisał/a:
Uwielbiam to ostatnie zdjęcie. Mateusz ma na nim takie rozmarzone spojrzenie... :thud:

Bo leży na kolanach Keiry :grin: . Można się rozmarzyć.
A to zdjęcie komandoskie to z Spooks. To był świetny serial, a Matthew w nim - ostry jak brzytwa, wspaniały.

Harry_the_Cat - Czw 27 Lip, 2006 10:13

Trzykrotka napisał/a:
Bo leży na kolanach Keiry .

Wiem, wiem... W ogóle całe zdjęcie też jest ładnie skomponowane. Mam taki wygaszacz w komórce...

Anonymous - Sob 29 Lip, 2006 10:58

Ma ciut przekrowione oczy.
co nie zmienia faktu że jest kochany. Kiedyś stwierdziłam że czas odchamiać mame i wzięłam ją żeby poglądała ze mną Dumę ale o zgrozo nie spodobał jej się Darcy ( i on ci się podoba????????????????)
i dziwiła się że mam spojrzenie jakie miałam do tej pory tylko jak widziałam Casillasa Raula i jak widziałam nową ksiązkę.

Trzykrotka - Sob 05 Sie, 2006 15:09

Kaśku, Spooks to absolutna jazda obowiązkowa dla wielbicielek Matthew! On z tego serialu, juz ze statusem"gwiazdy serialu Spooks" odszedł, żeby zagrać w Dumie.
Zajrzyj na forum janeausten.pl - tam by ł piekny wątek na ten temat : Spooks w BBC PRIME.

przecinek - Pon 07 Sie, 2006 20:14

Gunia napisał/a:
Harry_the_Cat napisał/a:
Dziś o 21.00 Spooks na BBC Prime!

A ja mam wreszcie dostęp do tego kanału! HURRA! Postaram się obejrzeć.

Czy udało ci się zmusić twoją kablówkę, żeby włączyli BBC Prime? Ja próbuję bezskutecznie od kilku miesięcy - „weźmiemy pod uwagę pani wniosek przy najbliższym kreowaniu oferty programowej”.

A oto co znalazłam w internecie
http://www.youtube.com/watch?v=l13CKOCCZm0
Nie znam co prawda tego serialu, ale jeżeli jest o wojskowych, to musi być z założenia ciekawy, przynajmniej dla mnie bo ja jestem bardzo "mundurowa"