To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Herosi

praedzio - Pon 24 Wrz, 2007 10:20

Dorfi, obawiam się, że trzeba zagramaniczny program obejrzeć... ;) Dziś premiera w Stanach.
praedzio - Wto 25 Wrz, 2007 21:51

No, dobra. Pierwszy odcinek sezonu drugiego za mną. Hmmmm... jakby się tu podzielić z wami wrażeniami, nie spoilerując za bardzo? :mysle:

Powiem tak: odcinek jest pierwsza klasa. Spodobał mi się bardzo. Ze spoilerów, które zaserwowałam wcześniej, sprawdziły się dwa. Nie powiem które... :P

Rozśmieszyła mnie scena, w której rodzinka Bennettów (ups, znaczy się Buttlerów ;) ) siedziała sobie przy stole i próbowała siebie nawzajem przekonać, jak to zwyczajnie i nudno minął im dzień. :lol: A tak w ogóle, to oglądajcie i dzielcie się wrażeniami! :D

Admete - Wto 25 Wrz, 2007 22:33

Ja obejrzę jutro, bo muszę iść spać :cry2: Ale na pewno podzielę się wrażeniami. Oczywiście musiałam chociaz zerknać ;-)
praedzio - Śro 26 Wrz, 2007 09:01

Ja tylko jeszcze dodam, że zaciekawiła mnie postać Kensei - legendarnego bohatera japońskiego, którego wielkim fanem jest Hiro. Bohatera tego gra David Anders, znany szerzej jako Sark z Aliasa. Normalnie wytrzeszczyłam oczy, kiedy Kensei zdjął maskę z twarzy i ukazał się światu jako... jasnowłosy Europejczyk! I jak płynnie mówił po japońsku! A później odezwał się czystym brytyjskim angielskim - jak dla mnie dwa szoki - bo Anders jako Sark przyzwyczaił mnie do angielskiego z rosyjskim akcentem. To oznacza tylko, że Anders naprawdę jest dobrym aktorem.
Admete - Śro 26 Wrz, 2007 13:00

O tym aktorze w roli Japonczyka juz słyszałam ;)
praedzio - Śro 26 Wrz, 2007 13:06

Ja niby też :D . Ale co innego słyszeć, a co innego zobaczyć na własne oczy! :shock:
Caitriona - Śro 26 Wrz, 2007 13:42

To już pierwszy odcinek macie za sobą??? To już?? Ja też kcem... :cry2:
Deanariell - Śro 26 Wrz, 2007 13:44

A ja najpierw muszę skończyć I serię ;) Właśnie wczoraj obejrzałam odcinek, w którym Claire spotkała się pierwszy raz ze swoja biologiczną matką :D
praedzio - Pią 28 Wrz, 2007 19:25

Admete napisał/a:
Nowy przyjaciel Claire ma tę sama zdolność, co jej prawdziwy tatuś. Ciekawe czy jest po którejś stronie...Pan Bennet - Butler w pracy rozbawił mnie do łez ;_0

Ha! Mnie również! I tak długo wytrzymał bez słowa sprzeciwu na takie traktowanie...
"Papierowy interes to ciężka sprawa." :confused3: Ja wsadziłabym jeden toner do gardła temu nadętemu... Dobra, nieważne... ;)
Oczywiście zaciekawiły mnie konszachty pana Nakamuro i pani Petrelli i ich związki z Lindermanem. No i kim był ten gość, co zabił ojca Hiro? Jeśli wierzyć spoilerom, to nie był Sylar, a on by tu najlepiej pasował - więc kto? Nakamuro najwyrażniej go znał.
Co do Wexa (tak chyba się nazywa nowy kolega Claire), jest on chyba za młody, żeby wypowiadać się po czyjejkolwiek stronie poza swoja własną... To tak jakby drugie pokolenie Herosów... :mysle: Ale może się mylę.
Kurczę, ja chcę juz drugi odcinek!! :excited:

praedzio - Pią 28 Wrz, 2007 21:44

A tak w ogóle, to zrobiłam tapetę. :P Na razie nie pochwalę się w wątku z tapetami, bo mię pogonią za kopiowanie pomysłów... :mrgreen: Caitri zwłaszcza. :ops1:

Admete - Pią 28 Wrz, 2007 21:45

Ładna, ale ja wolałabym normalna tapetę, nie kalendarz :-) Może zrób jakieś fajne :-) Z Mohinderem, Mattem :-) , Claire...Hiro :-D
Jak Ci się podoba pomysła wysłania Petera do Irlandii?

praedzio - Pią 28 Wrz, 2007 21:57

Hyh, zobaczę, co się da zrobić w sprawie tapet. :ops1:

Natomiast, jeśli chodzi o Petera, może być całkiem ciekawie. Znaleziono go w kontenerze - sponiewieranego, półnagiego... Co się z nim działo w ciągu tych czterech miesięcy? :mysle: Tak myślę o tym wisiorze na jego szyi... i przychodzi mi na myśl Haitańczyk. W końcu on jest specem od czyszczenia pamięci... Jak myślisz - mógł mieć coś z tym wspólnego?

P.S. Znalazłam zdjęcie chyba już z kolejnego odcinka:

Admete - Pią 28 Wrz, 2007 22:44

No, no ładne zdjęcie ;-) Na razie nie mam pomysłu na to, kto stoi za obecna sytuacją Petera. Pewnie kolejna dziwna organizacja. Chcę, żeby mnie zaskoczyli ;-)
Caitriona - Pią 28 Wrz, 2007 23:04

praedzio napisał/a:
Na razie nie pochwalę się w wątku z tapetami, bo mię pogonią za kopiowanie pomysłów... :mrgreen: Caitri zwłaszcza.

Praedzio, powinnaś pójść się pochwalić w odpowiednim wąteczku, bo tapetka bardzo fajna. I spokojnie - te kalendarze to nie jest mój prywatny pomysł przecież; internet jest pełen takich kalendarzy i każdy może przecież je robić ;)

praedzio - Śro 03 Paź, 2007 20:09

No i za mną kolejny odcinek Herosów. Ło matko, ale się porobiło! Uwielbiam ten serial! Uwielbiam to uczucie bezsilnej złości, kiedy widzę napis "To be continued..." Po prostu serial się rozkręca na maksa, i to już w drugim odcinku!
Mohinder spiskujący razem z Bennettem (Buttlerem) i Haitańczykiem przeciwko tajemniczej Firmie (i unoszący się nad nimi duch Isaaca pod postacią tajemniczych obrazów ;) ); Matt badający tajemnicze zabójstwo pana Nakamuro i zamach na mamuśkę Petrelli; niesamowite bliźnięta; Claire kontra West, no i przygody Petera na Zielonej Wyspie ;) Aaa... no i Hiro w roli mentora Takezo Kensei :P !
Brakuje mi jeszcze tylko Nikki Sanders i jej rodzinki. Może jeszcze się pojawią. :)
A do następnego odcinka jeszcze niecały tydzień... :slina:
EDIT: Właśnie dorwałam zwiastuny trzeciego odcinka... AAAAA!!!! :excited:
http://www.youtube.com/watch?v=Oge7m55SVss
http://fr.youtube.com/watch?v=i5paYvm2bBk

Admete - Śro 03 Paź, 2007 20:15

Ja za chwile obejrze. Mam okropny tydzień. Siedzę ciagle w pracy, mam pisac protokół ( znów! ) i poprawiam sterty zadań...
Admete - Śro 03 Paź, 2007 20:16

Ja za chwile obejrze. Mam okropny tydzień. Siedzę ciagle w pracy, mam pisac protokół ( znów! ) i poprawiam sterty zadań...
praedzio - Śro 03 Paź, 2007 21:02

:pociesz:
Dla mnie też Herosi są promykiem słońca w szkolnej rzeczywistości. :)

Admete - Śro 03 Paź, 2007 22:59

Zdecydowanie Bones i Herosi ( pewnie póxniej także Spn ) pomagają jakoś przetrwać od poniedziałku do piątku. Po wczorakszej radzie jak zwykle miałam doła...Czasami się zastanawiam, dlaczego ludzie muszą byc dla siebie tak niemili...tacy wredni, szkoda gadać.
Domyślałam się, że cos takiego wyjdzie w sprawie Hiro i Kensei :-) Wyjątkowo mi się ten wątek podoba. I teraz już wiemy, jaki talent posiada pani Petrelli. Historia Petera jest naprawdę świetna - zrobił się taki ...hmmm...no wiecie :rumieniec: Druga seria nic nie obnizyła poziomu, wręcz przeciwnie - podniesiono poprzeczkę :-)

praedzio - Czw 04 Paź, 2007 10:01

Admete napisał/a:
Druga seria nic nie obnizyła poziomu, wręcz przeciwnie - podniesiono poprzeczkę :-)

Co ci powiem, to ci powiem, ale ci powiem :mrgreen: : Święta prawda!!

P.S. Ja jeśli chodzi o kadrę, na razie nie narzekam. Dzieciaki potrafią dać w kość, ale na szczęście ilość inteligentnych, spokojnych i naprawdę wspaniałych uczniów jakoś równoważy ilość tych "wybitnych inaczej" (chodzi mi o zachowanie i sposób bycia). Tylko ciągle jeszcze się czuję takim żółtodziobem, jeśli chodzi o pracę w szkole. Cały czas ktoś poucza, popycha w odpowiednim kierunku, czasem strofuje, a czasem... ignoruje.

Admete - Czw 04 Paź, 2007 18:45

Nie przejmuj się, nauczyciele są okropni, ja ich nie znoszę ;-)
Claire na koncu odcinka mnie rozwaliła ;)

praedzio - Czw 04 Paź, 2007 18:50

No, fakt. To było niezłe! Ale West to musiał przeżyć szok... :mrgreen: Rozśmieszył mnie również piesek Bennettów (Buttlerów) oglądający telewizję, a później szczekający i podskakujący do góry (miałam wrażenie, że zaraz uniesie się do góry na wzór Westa i do naszych bohaterów dołączy psi Heros ;) ).
Admete - Czw 04 Paź, 2007 19:03

O tak piesek oglądał wybory psich misek i misterów ;) Haitańczyk wrócił :-D
praedzio - Czw 04 Paź, 2007 19:13

Wrócił, a jakże! A zwiastun trzeciego odcinka widziała, hę? Jeszcze parę innych osób wróci... :excited:
P.S. Czy twoim zdaniem mamuśka Petrelli ma dar, czy po prostu domyśliła się, że Matt grzebie jej w myślach i obcesowo zwróciła mu uwagę (w myślach, rzecz jasna)...?

Admete - Czw 04 Paź, 2007 19:19

Ona mu zwróciła uwagę w myślach, więc chyba MUSI mieć dar? Ja to tak odebrałam. Widziałam zwiastun :-) Chcę, żeby Peter odzyskał pamięć.