To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Spotkanie w Warszawie - 12 maja 2007

Marija - Śro 18 Kwi, 2007 21:22

Harry_the_Cat napisał/a:
SŁUCHAM...? :shock: To gdzie Ty chcesz? Kupieckie Domy Towarowe, czy jak to tam sie zwie....
Jeee-juuu, ja tylko określam się w cyfrach na żądanie Komitetu Organizacyjnego. Jakie Kupieckie Domy?.... :paddotylu:
Miejsce zbiórki musi być znane ogólnopolsko aż do bólu :? ??: .

Anonymous - Śro 18 Kwi, 2007 22:44

Marijko, nie taki smok straszny...
Ja nie znając W-wki dotarłam wszędzie gdzie chciałam. Mapa i życzliwi ludzie. Nic więcej nie trza :D
Powiem Wam tak w tajemnicy, że bardzo pozytywnie zaskoczyli mnie Warszawiacy.

Harry_the_Cat - Śro 18 Kwi, 2007 22:46

Te miejsca, które zaproponowałam znajduja się na tej samej ulicy, co Wwa Centralna. I to są takie tradycyjne punkty zborne w Wwie.
Marija - Śro 18 Kwi, 2007 22:51

Harry_the_Cat napisał/a:
Te miejsca, które zaproponowałam znajduja się na tej samej ulicy, co Wwa Centralna. I to są takie tradycyjne punkty zborne w Wwie.
:razz: Fajnie, to idę sobie poczytać pod prysznicem. Lalalalala-allalalalala!!!!!
Alison - Śro 18 Kwi, 2007 22:52

Dziewczynki, czy Wy już macie jakąś zamknietą listę uczetników (czek)? Bo może mnie by sie jakoś sprężyć udało, choć trudno mi obiecać, bo mnie wyjazdy terenowe zaczną nękać, ale może jakoś się zorganizuję...
Marija - Śro 18 Kwi, 2007 22:53

AineNiRigani napisał/a:
Marijko, nie taki smok straszny..
Akurat :twisted: . Już pisałam tu gdzieś chyba, że o mały figiel koń by mnie przejechał na Długiej? W centrum stolicy!!!!! Jak tu się nie bać? :paddotylu:
Marija - Śro 18 Kwi, 2007 22:53

Alison napisał/a:
Dziewczynki, czy Wy już macie jakąś zamknietą listę uczetników (czek)? Bo może mnie by sie jakoś sprężyć udało, choć trudno mi obiecać, bo mnie wyjazdy terenowe zaczną nękać, ale może jakoś się zorganizuję...
O Matko :thud: !!! :mrgreen: :oops:
Harry_the_Cat - Śro 18 Kwi, 2007 22:56

Czek to my zawsze chętnie ;)
Alison - Śro 18 Kwi, 2007 22:56

Marija napisał/a:

Jak mam rozumieć ten natłok uczuć w związku z moim postem? :lol:

Marija - Śro 18 Kwi, 2007 22:58

Alison napisał/a:
Marija napisał/a:

Jak mam rozumieć ten natłok uczuć w związku z moim postem? :lol:
1) zaskoczenie, 2) radość, 3) nieśmiałość
A zresztą jak chcesz.... :rumieniec:

Aragonte - Śro 18 Kwi, 2007 23:25

Alison napisał/a:

Spręż się koniecznie, Mateczko! :mrgreen:

Anonymous - Śro 18 Kwi, 2007 23:33

Spreż sie Matulu, to może potoważyszymy sobie w drodze powrotnej? :D
Kaziuta - Czw 19 Kwi, 2007 12:51

Matulu jak ty się sprężysz to i ja sie postaram. :grin:
Harry_the_Cat - Czw 19 Kwi, 2007 12:56

CO to za warunkowe stawianie sprawy, Kaziuto..... :roll:
A bez Alison to my już niegodne....?

Kaziuta - Czw 19 Kwi, 2007 12:58

Alison będzie dla mnie duży bodźcem ambicjonalnym, bo jak Ona z tak daleka się pofatyguje to ja juz nie mam argumentów przeciw. :wink:
Harry_the_Cat - Czw 19 Kwi, 2007 13:03

Wierz mi, Alison nie będzie jechała najdłużej, jak się zdecyduje ;)
Aragonte - Czw 19 Kwi, 2007 13:49

Kaziuta napisał/a:
Alison będzie dla mnie duży bodźcem ambicjonalnym, bo jak Ona z tak daleka się pofatyguje to ja juz nie mam argumentów przeciw. :wink:

Kaziutko, ale Ciebie chyba ze Szczecinem to nikt nie przebije :grin:

Przyjeżdzajcie obie koniecznie! :mrgreen:

Alison - Czw 19 Kwi, 2007 13:50

Harry_the_Cat napisał/a:
Wierz mi, Alison nie będzie jechała najdłużej, jak się zdecyduje ;)

To prawda, bo InterCitkiem to śmigam w 2,5 godziny, ale Kaziu, jak Ty się zmobilizujesz, to ja też ziemię poruszę i przyjadę, i to nie chodzi o to, że kto godny kto niegodny, tylko o to, żebyśmy się w końcu syckie razem, a nie tak na raty spotkały. Ciebie Kaziku tak wywiało na te zachodnie rubieże, że jeśli mój przyjazd ma Cię zmobilizowac, to stanę na rzęsach a się przywlokę, żebyś choc raz siadła z nami przy jednej biesiadce.
Noooo, co Ty na to kochana?

Alison - Czw 19 Kwi, 2007 13:58

Co do cen pociągów, to jest pono coś takiego jak "weekendowe bilety"> na jeden bilet można po całej Polsce jeździc, jest sporo tanszy niz w dzien powszedni, nie na wszystkie pociagi obowiazuje, ale na niektore expressy na pewno, zerknijcie. Bo taki wyjazd InterCitkiem rolmalnie, to już jest niestety spora wyrwa w moim budżecie... :sad: więc sądzę, że i w Waszych także.

http://www.intercity.com.pl/185
http://www.intercity.com.pl/36

Marija - Czw 19 Kwi, 2007 14:18

Ale to się ZJAZD szykuje! :shock: Zamawiajcie Salę Kongresową!!! :paddotylu:
:banan: :banan: :banan:

QaHa - Czw 19 Kwi, 2007 15:55

Zjazd jak się patrzy :-)
migotka - Czw 19 Kwi, 2007 17:27

nieźle! bardzo sie cieszę!;)
Anonymous - Czw 19 Kwi, 2007 17:45

Kaziuta napisał/a:

Kaziutko, mieszkam o rzut beretem - he he.
Alison napisał/a:
Bo taki wyjazd InterCitkiem rolmalnie, to już jest niestety spora wyrwa w moim budżecie...

Hmm, ostatnio mi się pociągi pomyrdały i wsiadłam do intecitka. Musiałam dopłacić (na szczescie pan konduktor przemiły był i poobliczał nawet ulgi które mi przysługiwały lub nie :D )
Potem cały dzień o suchym pysku siedziałam, bo nie stać mnie było na nic do picia...

Gosia - Czw 19 Kwi, 2007 17:57

Ale by bylo super! I jeszcze Alison i Kaziutka! :banan: :banan:
Zmobilizujcie się dzieweczki!
Chyba trzeba bedzie pomyslec o wiekszej sali :mrgreen:

Marija - Czw 19 Kwi, 2007 22:12

Chcieliśmy zrobić rodzinną wycieczkę do stolycy, do Wrocławia samochodem, a dalej Intercity (a potem ja w jedną, a resztą w drugą stronę). Wiecie, ile wyszło (2 duże sztuki + 2 małe sztuki ze zniżką)? 720 zł :paddotylu:
Wycieczki nie będzie :? ??: