To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Zemsta najlepiej smakuje na zimno i z dobrą dramą x 22

Aragonte - Śro 13 Sie, 2025 00:39

Jestem przemęczona i sfrustrowana przed urlopem, z oglądaniem dalszego ciągu PoB na razie zawisłam, ale sceny na YT nadal cieszą :wink: Podrzucam fragment z panem Wei mierzącym z zazdrością pokaźne muskuły chińskiego poety :lol: Będzie też scenka w siłowni :rotfl:
https://www.youtube.com/watch?v=6LpT-mNdfZA

BeeMeR - Śro 13 Sie, 2025 06:09

Ale do 33 odcinka to jednak sobie obejrzyj, warto :kwiatek:
Aragonte - Śro 13 Sie, 2025 15:53

Obejrzę wszystko (sporo już podejrzałam :-P ), tylko trochę zwolniłam tempo :-) Wczoraj próbowałam sobie puścić coś innego i nic nie było w stanie skupić mojej uwagi, ani nowe, ani stare :(
Trzykrotka - Śro 13 Sie, 2025 20:42

Ja po nowe sięgnęłam, The Legend of Female General. Na razie dwa odcinki, dobrze się ogląda. Nie wiem nawet, czy drama nie jest jeszcze w toku, niezakończona.
BeeMeR - Śro 13 Sie, 2025 22:26

Tsk, to chyba nowe, i choć dziewczyna za nic nie wygląda na generała ani chłopaka drama zapowiada się sympatycznie - reklamowała mi się :wink:
Aragonte - Czw 14 Sie, 2025 00:15

Tak, mnie też ją podpowiadało :-)

YT podrzucił mi scenkę z niekumatym panem Wei, którego żona próbowała oczarować najpierw perfumami/kadzidłem z osmantusa, a potem podczas wspólnego oglądania gwiazd - ależ to była piękna romansowa porażka :rotfl:
https://www.youtube.com/watch?v=OeLRA_WIAtY
Co jeszcze jest fajne w tych scenach, to nie ma tu przegięcia i śmiechu z puszki, nie ma nic ha-ha-śmiesznego, a ja kwiczałam przed monitorem :mrgreen:

Trzykrotka - Czw 14 Sie, 2025 07:16

I tan romantyczny dar pięciuset czy iluś tam bojowych rumaków!
BeeMeR - Czw 14 Sie, 2025 07:42

Ta niekumatość ani chybi po mamusi ;)
ale stara się, niech żyją bojowe rumaki! :lol:

Ja wczoraj na wieczór po dniu w Tatrach chciałam coś lekkiego - reklamowała mi się Unique lady, że takie lekkie i romansowe - nie mam nic przeciwko landrynce, byłaby na zmianę z KMLM - ale nie, zbyt infantylne, głupiutkie i nastolatkowe. Panna przenosi się do gry - jej misją jest "true love" :czekam2:
No to cieszy się na kostiumy a'la historyczne, przystojnych panów (takie przerośnięte cherubinki), piszczy i świergoli, głównie do siebie. Odpadam.

https://www.youtube.com/w...3R7SohH&index=9

Trzykrotka - Czw 14 Sie, 2025 09:45

BeeMeR napisał/a:
Tsk, to chyba nowe, i choć dziewczyna za nic nie wygląda na generała ani chłopaka drama zapowiada się sympatycznie - reklamowała mi się :wink:

Mnie się też tak reklamowała, że w końcu wzięłam. Nie jest to coś, o od razu chwytałoby za serce, więc nie wiem, ile wytrwam. Pani jest piękna i bardzo delikatna, ma smukłe dłonie, więc naprawdę trudno ją wziąć za faceta, choć dla niepoznaki dali jej do towarzystwa sporo takich ślicznych, niewysokich młodziaków. Trudno uwierzyć, że godzinami biega po placu manewrowym z obciążeniem i że włada po mistrzowsku ciężką włócznią. Ale jedną rzecz zrobili dobrze, czyli nie polukrowali jej. Bo ona w tej chwili służy jako szeregowy rekrut. Ma szarawy mundurek, skromny koczek, nic ozdobnego. Mam trochę zastrzeżeń do pana. Widziałam go jako drugiego w Follow Your Heart i jako pierwszego w (dwóch czy trzech odcinkach) Familiar Stranger i bardzo mi sie podobał. A tu nie bardzo, niestety. Wychudł, ewidentnie trenował do roli, bo ma klatą świecić i to mu nie posłużyło, poza tym dość jednostajnie gra.
No, obaczy się.

Aragonte - Czw 14 Sie, 2025 13:27

Trzykrotka napisał/a:
I tan romantyczny dar pięciuset czy iluś tam bojowych rumaków!

Pięciuset! Co tam się będzie Wei Shao rozdrabniał na jakieś fikuśne szpile do włosów albo inne kobiece błyskotki :mrgreen: Rumaki to najlepszy przyjaciel kobiety, żadne tam diamenty. Jeszcze ewentualnie katapulty mogą być :rotfl:

Ja nie mogę, że też aktor dał radę to zagrać z taką powagą :lol:

Patent z wejściem do świata gry jest też w Love Game in Eastern Fantasy, ale tam chyba nie jest to aż tak durne :mysle: Ale ja tu obejrzałam tylko z 2 odcinki i na razie porzuciłam, więc do końca nie wiem.

BeeMeR - Czw 14 Sie, 2025 13:52

Konie rulez, przecież nikt nie jest na tyle płytki by się cieszyć ozdobami do włosów :-P

LGiEF zupełnie mi nie podeszło. Przy czym mnie jest obojętne czy ktoś trafia do książki, scenariusza, dramy czy gry - ważne jak jest to zagrane i zrealizowane i jak to się ogląda.

Trzykrotka - Czw 14 Sie, 2025 15:04

Co się śmiejecie z rumaków, płytkie kobiety :mrgreen: Patrzcie jak lady Peonia wyciągała zza pazuchy swoją armię - nawet beznosa za mąż się machnęła dzięki niej.
BeeMeR - Czw 14 Sie, 2025 19:10

No dobrze, zerknęłam na 2 odcinki z kawałkiem tej pani generał (generałki? :mysle: )

Drama bardzo wyraźnie inspirowała się Hua Mulan - tj. jeśli chodzi o nową tożsamość i życie w koszarach oraz oczywiście spotkanie w gorących źródłach (tylko drama więcej nacudowała z lataniem, wiadomo ;) ) - to nie jest zarzut, w końcu to nic złego inspirować się bardzo dobrym filmem ;)
Szkoda tylko, że ten główny dramowy taki jakiś nieciekawy. Ani urody ani talentu, wzdech. :roll:
Pani mi się podoba

Hua Mulan - kąpiel w źródłach koło 1:25
https://www.youtube.com/watch?v=xGpJ4MENDZE

RaczejRozwazna - Czw 14 Sie, 2025 21:48

Jak ja lubię ten film :serce2:
BeeMeR - Czw 14 Sie, 2025 22:45

Jak i ja - to jeden z tych filmów które zostają w pamięci :serce2:
Aragonte - Pią 15 Sie, 2025 14:57

A ja ciągle go nie obejrzałam jakoś.

Taneczne wygłupy ekipy z Prisonera :mrgreen:
https://www.youtube.com/shorts/4yeMg8sVanY

BeeMeR - Pią 15 Sie, 2025 21:00

U mnie kolejne da odcinku Female General - pan już wie, że pani to kobieta, ale drewno aktorskie z niego nieprzeciętne :zalamka:
Drama jest jednak na tyle atrakcyjna, choć bzdura na resorach :lol: , że na razie zostanę, a potem się zobaczy ;)

Z Auusią jesteśmy już po wyjeździe "na narty" do Kanady (acz na nartach tośmy ich nie widzieli, tylko pupozjazdy ;) i śnieżyca ze śniegiem nawet nie po kostki tylko tak lekko posmarkanym tu i tam :mrgreen: )

Aragonte - Pią 15 Sie, 2025 22:00

Jaka była reakcja Anusi na ogrzewanie własnym ciałem podczas śnieżycy? :mrgreen: :mrgreen:
BeeMeR - Pią 15 Sie, 2025 22:30

Obśmiała "śnieżycę" bardzo, ale generalnie ogląda z taką miną :mrgreen:

Aragonte - Sob 16 Sie, 2025 00:53

Nie mów, że to Anusia :mrgreen:
Admete - Sob 16 Sie, 2025 11:45

Pannica się z niej zrobiła. Adam będzie w 8 klasie.
Trzykrotka - Nie 17 Sie, 2025 21:06

Pani generał - lecę z odcinkami, bo dobrze się ogląda, choć nie jest to najmądrzejsza drama świata. Pan zaczął się trochę uśmiechać i od razu lepiej to zrobiło postaci. Ale uparcie kąpie się nadal w spodniach :mrgreen:
Anusia już taka dorosła...

BeeMeR - Nie 17 Sie, 2025 21:25

Ja też lecę z odcinkami - u mnie udawali siostrzeńca i wujka teraz udają małżeństwo - drama jest odprężająca :lol:
Oni się wszyscy kąpią w spodniach, zwłaszcza jak im jakaś ładna pani asystuje :wink:

Anusia jest duża, ale do dorosłości daleko :wink:
Tu ma makijaż i paznokcie wakacyjne rzecz jasna :wink:

Trzykrotka - Pon 18 Sie, 2025 09:46

Drama dziwnie dobrze się ogląda, mimo jej wad. Moze dlatego, że akcja jest wartka, a retrospekcje krótkie, a głos panny z offu sporo uzupełnia nie każąc sobie łamać głowy nad zawiłościami polityki. Już wiadomo, że szanowany Chancelor to złol, jeszcze ciągle niepewny jest ten piękniś - jego wysłannik (pan Chu), ale już wiadomo, że też inteligentnie rozpoznał, że pani to pani i że pani wpadła mu w oko. Nasza główna za nic nie wygląda na chłopaka, ale wielbicielkę już ma :mrgreen: No i scena opatrywania ran w różnych fajnych miejscach wymagających zsunięcia co nieco koszuliny już była.
Podśmiewam się, ale naprawdę dobrze mi się przy tym spędza wieczory.

BeeMeR - Pon 18 Sie, 2025 12:28

Trzykrotka napisał/a:
Drama dziwnie dobrze się ogląda, mimo jej wad.
Otóż to - gdyby ktoś potrzebował czego lekkiego, sympatycznego, to niech obada to, naprawdę dobrze się ogląda, zawiesiwszy niewiarę na kołku ;) .

Trzykrotka napisał/a:
Nasza główna za nic nie wygląda na chłopaka, ale wielbicielkę już ma
No ba! Toż każda porządna heroina przebrana za mężczyznę powinna mieć co najmniej jedną fankę gotową iść za nią za mąż ;)

U mnie już pływali w zbrojach, a więc był i kissu typu "mrugnij a przeoczysz" ;)