Seriale - W słońcu i w deszczu. Lato w dramach
BeeMeR - Pon 09 Gru, 2019 08:13
A u mnie pan pod postacią wdówki ewoluował na "matkę" dziewczyny. Btw. Aktorka mi się kojarzy nieco z wczesną Go Arą - może to przede wszystkim kwestia fryzury
Package jest na wschodzie?
Trzykrotka - Pon 09 Gru, 2019 09:04
Jest, posłałam
Trzykrotka - Pon 09 Gru, 2019 23:09
Brakuje jakimś cudem 6 odcinka, ale to się da zrobić.
W odcinku 4 rządził pas cnoty i jeden glupol, który go sobie założył z empirycznej ciekawości, a potem wszyscy czekali 5 godzin na kowala przedmiotów zabytkowych, który go uwolnił. W tym czasie wycieczki ryczaly ze smiechu i robiły sobie z nim zdjęcia
W dream High szóstka młodych jest juz razem i razem szykuje się do debiutu, dla niektorych numer 2. Podoba mi się, że poprowadzili ich ku zgodzie i współpracy, a nie rywalizacji. Nawet Zębaty z Koszmitem teraz są kumplami. Został mi ostatni odcinek.
Aragonte - Pon 09 Gru, 2019 23:16
| Trzykrotka napisał/a: | | W odcinku 4 rządził pas cnoty i jeden glupol, który go sobie założył z empirycznej ciekawości, a potem wszyscy czekali 5 godzin na kowala przedmiotów zabytkowych, który go uwolnił. W tym czasie wycieczki ryczaly ze smiechu i robiły sobie z nim zdjęcia |
To było w Package?
Trzykrotka - Wto 10 Gru, 2019 06:38
W Package Nie dopisałam z wrażenia. Byliśmy nadal na Mount Saint Michele. Przydało się trochę śmiechu po trochę smutnym odcinku 3. Nie wiem, jak twórcy kręcili tę dramę, że unikneli tłumów, które przewijają się i przez ten obiekt i przez najbardziej turystyczne paryskie plenery. Jest trochę zdjęć nocnych, bardzo klimatycznych, a i kamera pracuje tak, żeby unikać pokazywania, że na przykład oni tutaj siedzą na ławce, a na wprost stoi grupa gapiów i kręci ich komórkami, jak było widać przez ułamek sekundy w jednym z ujęć.
Jeszcze co do Nok Du, to sceny w wiosce wdow chyba najbardziej mi się podobały. Potem już nie było tak fajnie. Ale bonus był taki, że bohater chodził w spodniach, nie w spódniczce
Edit: o-ho, kręcą 2 sezon Romantic Doctor. W obsadzie wiele tych samych twarzy, a w rolach głównych gołąbeczków romantycznych pan z Abyss i pani z About Time. Hmm... nie lubię sezonów, ale dla tej ekipy może warto będzie się zainteresować?
http://www.dramabeans.com...g-ahn-hyo-seop/
Pokazują się już różne podsumowania roku na dramabeans; przy tej okazji widać, dlaczego poziom tak tam spadł: javabeans i girl friday praktycznie już się nie udzielają.
Dla czystej ciekawości: co oglądali i jak to oceniają dramabeansowicze:
http://www.dramabeans.com...the-bean-count/
Camelia ilościowo wysoko stoi, Be Melodramatic i Romance Is a Bonus Book. Search WWW też nieźle, za to My Fellow Citizens - prawie wcale. Nok Du Flower podobnie.
BeeMeR - Wto 10 Gru, 2019 09:36
| Trzykrotka napisał/a: | | co do Nok Du, to sceny w wiosce wdow chyba najbardziej mi się podobały. Potem już nie było tak fajnie. Ale bonus był taki, że bohater chodził w spodniach, nie w spódniczce | On i tak we wdowich szatkach lepiej wygląda niż ona z tą pucułowatą buzią w męskich
Drama jest sympatyczna i w dużej mierze pocieszna, acz mało w niej jakiejś treści. Chyba będę potem potrzebowała czegoś konkretniejszego.
Mała jest fajna - urocze są jej sceny z nowym oppą i jedzeniem
Trzykrotka - Wto 10 Gru, 2019 09:43
Mała jest przeurocza, a jej zachwyt nad jedzeniem naprawdę szczery Bardzo chętnie będę ją oglądała w innych dramach. Wydaje mi się, że pokazała się w Doctor John, ale głowy nie dam, czy to była ona.
A Nok Du to taka przyjemna bańka mydlana. Dobrze się ogląda, ale i szybko zapomina.
BeeMeR - Wto 10 Gru, 2019 09:51
| Trzykrotka napisał/a: | | Nok Du to taka przyjemna bańka mydlana. Dobrze się ogląda, ale i szybko zapomina. | Dokładnie tak - zaloty trwają (pan myje za panią naczynia itp.) i to jest ok, ale nawet nie chce mi się śledzić wątku kryminalnego, jakiejś kolejnej zdrady, intrygi królewskiej i tragedii z przeszłości.
Trzykrotka - Wto 10 Gru, 2019 10:54
Ktoś nawet nawet napisał, że intryga królewska jest wyjątkowo niemądra. Tam tylko wątek osobisty jest fajny, a wioska wdów ucieszna. Kiedy się z niej wyniosą, osłabnie w dużej mierze element komediowy. Ale przecież zawsze można trochę poprzewijać
BeeMeR - Wto 10 Gru, 2019 11:14
Wątek królewski już przewijam, zostawiając przede wszystkim główny
Trzykrotka - Wto 10 Gru, 2019 23:15
Dream High obejrzane, drama do końca trzymala bardzo dobry poziom. Już wiem wreszcie, o co chodziło z drugim makeoverem IU! I domyśliłam się, kim jest K (wejście na scenę miał niemal jak Billy Eliot w ostatniej scenie filmu! Cieszę się, że losy bohaterów potoczyły się w miarę logicznie, choć stawiałam, że IU inaczej wybierze. Bardzo podobała mi się scena flashmobu na ulicy Gdybym miała zgłaszać zastrzeżenia, to byłoby jedno - piosenki i taniec były okropnie na jedno kopyto. Ale co zrobić, taki to już styk k-popowy.
Polecam szczerze, choćby ze względu na to, że kilku nieopierzonych tam aktorów jest teraz wielkimi gwiazdami i miło się patrzy na nich, kiedy byli jeszcze kurczaczkami.
Aragonte - Śro 11 Gru, 2019 00:21
Widziałam się dziś z Zooshe, chyba zaczniemy się umawiać na wspólny seans Answer Me 88
A tak poza tym to pytała mnie o nowe dramy i zastanawiam się, co jej polecić Na razie mówiłam chyba głównie o Historykach. Pytała o Vagabond, ale ją zniechęcałam.
Admete - Śro 11 Gru, 2019 06:52
Vagabond jest do niczego. Ja bym polecała The Lies Within, Trzykrotka pewnie Camelię.
Trzykrotka - Czw 12 Gru, 2019 06:55
Catch The Ghost, Search WWW - to na pewno procz Camelii mogłabym polecić.
Catch pieknie się skończyło
Admete - Czw 12 Gru, 2019 08:34
Podejrzałam zakończenie, ale całość obejrzę jutro. Na razie wessało mnie Dark na NF
Trzykrotka - Czw 12 Gru, 2019 12:01
Ładnie to zamknęli. Odcinek 15 służy końcowym rozliczeniom i jest dość smutny, bo też i historia obu sióstr i mordercy oraz jego matki jest smutna. Ale juz w 16 wszystko jest jak należy, Dołeczek i Moonówna pieczetują kissem swój związek i w ogóle... Po czym następuje przekomiczna scena zamykająca, w stylu pierwszych odcinków. Jestem zadowolona i gotowa na Hyun Bina, którym - jak rok temu - zamierzam zakończyć stary rok i rozpocząć nowy
BeeMeR - Czw 12 Gru, 2019 16:36
Ja jestem gotowa cokolwiek dziś obejrzeć, bo ostatnie dni padałam na pysk i... nie mogłam zasnąć, ech.
BeeMeR - Pią 13 Gru, 2019 07:15
Zaczęłam wczoraj dla odmiany tajwański Behind your smile - na oko jest to klasycznie odmóżdżająco-odprężający rom-kom-melo - może tego mi trzeba , coś więcej napiszę po drugim odcinku.
Admete - Pią 13 Gru, 2019 08:29
Znalazłam na NF coś tajwańskiego i może w święta zerknę
BeeMeR - Pią 13 Gru, 2019 08:57
A co? Próbowałaś Białego i Czarnego?
Trzykrotka - Pią 13 Gru, 2019 09:21
Jutro zaczyna się jakiś nowy seguk, o selekcji żony dla króla. Główna bohaterka chce zostać królową choćby po trupach rywalek, ale wcale nie dlatego, że zakochała się w królu. Na tumblrze juz się nie mogą doczekać. Dziewczyna to taka ładna aktorka z Flower in Prison. Króla gra motocyklowy "kochanek" Bok Nam z This Life is Our First. Nie mogę się tylko doczytać, czy to ma być komediowe, czy tragiczne. Dwa tytuły napotkałam: Selection. The War of Women i Queen. Love and War.
Aragonte - Pią 13 Gru, 2019 09:53
| BeeMeR napisał/a: | | A co? Próbowałaś Białego i Czarnego? |
Właśnie, mówiłaś, że to ma szansę się Admete spodobać
Jeśli w ten weekend wrócę do wyszywania, to włączę sobie pewnie znowu Klejnot w pałacu. I Historycy ciągle nie są dokończeni, ech.
BeeMeR - Pią 13 Gru, 2019 10:26
| Aragonte napisał/a: | | mówiłaś, że to ma szansę się Admete spodobać | Nie tylko Admete, bo to bardzo fajna, dobrze zagrana (pomijając jedną panią ) i świetnie zrealizowana drama - trudno ją traktować serio ale ja doskonale się bawiłam seansem
Oczywiście nigdy nie wiadomo co się komu nie spodoba i go nie zachwyci, więc nic na siłę
Admete - Pią 13 Gru, 2019 11:02
Nie próbowałam. Chyba za bardzo vintage
BeeMeR - Pią 13 Gru, 2019 18:50
| Admete napisał/a: | | Chyba za bardzo vintage | Och, to może się odnosić do całego tajwanodramalandu
Behind your Smile to bzdura na resorach, chyba nie dam rady całości, ale na razie jest spoko. Młodziutka córka bogaczki ląduje na bruku, matka bowiem oskarżona jest o defraudację pieniędzy, dłużnicy żyć nie dają - panną zaczyna "opiekować się" pewien przystojniak, niektóre rzeczy jej ułatwia, inne utrudnia, ewidentnie ma jakieś ukryte motywy i powiązania z jej matką (może stracił przez nią pieniądze) i chce pannę nauczyć życia, np. twardości, tj. np. ułatwia jej podjęcie pracy u swojej wrednej (i niechcianej ale narzuconej ze względów finansowych) narzeczonej, która jest jednocześnie byłą koleżanką z klasy panny i się nie lubią - itd. itp. ćmoje-boje, mało ambitne ale odprężające.
|
|
|