Seriale - W słońcu i w deszczu. Lato w dramach
BeeMeR - Sob 07 Gru, 2019 09:28
Dzięki, acz chyba nie mam siły na bic mroczniejszego
BeeMeR - Sob 07 Gru, 2019 09:44
Postać grana przez Suzy w DH jest tak antypatyczna, że za nic nie umiałam jej polubić ani kibicować w jej problemach i sympatiach, bardziej lubiłam IU a nawet "wroginię"
Admete - Sob 07 Gru, 2019 15:04
Wzruszyłam się przy 3 odcinku Chocolate. Mam jednak nadzieję, że zakończą wszytko pozytywnie.
EDIT: Gdyby były od razu dostępne wszystkie odcinki Woman of 9.9 bilion, to chyba oglądałabym od jednego do drugiego
EDIT 2: I jak to ktoś na soompi podsumował (Na temat Chocolate ) - "...this show is so melo it hurts" To samo myślę, więc nie wiem, ile wytrzymam
Trzykrotka - Nie 08 Gru, 2019 00:15
| Admete napisał/a: |
...this show is so melo it hurts" To samo myślę, więc nie wiem, ile wytrzymam |
Oj! Dla mnie to lampka alarmowa, przynajmniej w obecnym stanie ciała i umysłu!
Dream High - 4 do końca, więc po trosze czas na przygotowania do finału. Źli się nawracają - czyli trochę zbyt pewna siebie pani profesor orientuje się, że wychowała potwora, Suzy nie chce upragnionego debiutu, jeśli miałby być kosztem koleżanki, oraz płacze u stóp Koszmita, a gangster zakłada legalny biznes. Pary zaczynają się dogadywać, a wszyscy razem szykują się do pokazu, który może zadecydować o przyszłości. Acha, tajemnica Koszmita się wydała i proszę - faktycznie zamierza on mimo głuchoty (wybiórczej) stanąć na scenie i zaśpiewać Rozsiadam się wygodniej, żeby się przekonać jak to się skończy.
W ramach świątecznych porządków wzięłam sobie coś lekkiego, co od dawna leży juz u mnie i nawet straciłam nadzieję na obejrzenie - Package. Scenariusz napisał pan od Chuno, a w rolach głównych mamy Królewnę z Hwajung oraz Jung Yong Hwę, naszego Aramisa z Muszkieterów. Drama podąża za małą grupką koreańskich turystów, którzy przyjechali na objazdówkę do Francji - 3 pary w różnym wieku i samotny mężczyzna z walizką pełną seksownej damskiej bielizny. Ich przewodniczką jest rezydentka So So, mieszkająca w Paryżu pasjonatka sztuki. Wycieczka jak to wycieczka - wszyscy nieufnie się obserwują, bo nie wiadomo, z kim spędzisz następnych 10 dni, jedni marudzą, inni sie kłócą, inni mało o sobie mówią. Każdy ma jakiegoś trupa w szafie, a przewodniczkę ściga jej eks, który właśnie wyszedł z więzienia.
Może nie jest wystrzałowo, ale lekko i przyjemnie. Miło ogląda się paryskie plenery, a sceny, jak spotkanie pani przewodnik i Yonh Hwy w seks szopie są miodowe 12 odcinków, mam nadzieję, że miłych.
BeeMer, a jak ci się w Nok Du podoba małą dziewczynka, która twardo chce naszego pana poślubić? To moja miłość z tej dramy, normalnie. Zwróć też uwagę na drugiego wielbiciela panny. On mi się podobał aktorsko. Dziewczyna natomiast do końca mnie nie przekonała do siebie. Tak się dobrze zapowiadała jako aktorka dziecięca, a teraz jakoś nie może znaleźć właściwego tonu.
Aragonte - Nie 08 Gru, 2019 00:25
Prostuję, Yong Hwa był koreańskim d'Artaganem
Trzykrotko, jak ci pisałam w smsku - włączyłam sobie JI dla relaksu, bo wymęczona jestem, to się nadal świetnie ogląda Napisy pierwsza klasa
Admete - Nie 08 Gru, 2019 00:51
Dla mnie to nie lampka, tylko poczucie, że to nie na serio Ale podoba mi się wykonanie, więc nadal oglądam. Jak mam ochote, to się poddaję nastrojowi. A ja włączyłam na NF Secret Love Affair. Poza tym powtórkowo kusi Signal.
Trzykrotka - Nie 08 Gru, 2019 09:03
Miałam na myśli d'Artagnana, tylko ręka za myślą nie nadążyła Miło mi na niego popatrzeć, bo o panach z CNBlue jakoś ucichlo. Byli uwiklani w jakąś aferę z preferencyjnym kupowaniem akcji, dwóch płaciło nawet srogie kary, a potem skandal seksualny z tym, którego ostatnio oglądałam w Girl's Generation 1979 - i nie wiadomo, czy są mile widziani w dramalandzie.
Secret Love Affair to też była bardzo dobra drama. No i pewnie, najważniejsze żeby dobrze się oglądało
BeeMeR - Nie 08 Gru, 2019 09:18
Package brzmi interesująco
Mam ochotę też sprawdzić Jang Hyuka i jego wachlarz
https://youtu.be/5emLoj5tJio
Mała z Nokdu jest bardzo fajna, Drugi też. Główna jest jaka jest, najmniej interesująca. Scena nauki tańca na skałach ładnie to pokazywała, kto tu jest zgrabniejszy i sprawniejszy.
Admete - Nie 08 Gru, 2019 09:36
Package leży mi gdzieś na dysku i czeka. Może powinnam obejrzeć w końcu? A Chocolate mi się nadal ogląda dobrze, mimo 100% melo w melo Ale akcja jest dość szybka, aktorzy fajni, piękne zdjęcia, muzyka i od następnego odcinka powinno być tez trochę pozytywnych elementów - stopniowo, bo ostatecznie ma to być drama o leczeniu ciała i duszy.
W Woman of 9.9 bilion tez mają rewelacyjny ost i dobre zdjęcia. Nie mówiąc już o napięciu - widać tu rękę scenarzysty Wilczka. Na razie bohaterkę trudno polubić, choć niby rozumie się jej motywacje. Obsada aktorska bardzo dobra.
BeeMer super ten montaż z My Country - panowie w tym serialu są ucztą dla oczu i grają świetnie. Jang Hyuk błyszczy ostatnio w swoich rolach. Nadal polecam Money Flower. My Country jest dobre do połowy, potem napięcie spada,a le warto dla aktorów obejrzeć.
Za tydzień w sobotę zaczyna się drama z Hyun Binem, a ja czekam na poniedziałkowe premiery 16 grudnia - War of prosecutors i Black Dog.
Zapowiedź nowej dramy Jang Hyuka Tell Me What You Saw, premiera w lutym. Czekam oczywiście
https://www.youtube.com/w...ature=emb_title
Jestem w 2 odcinku Love Affair, właśnie trwa przesłuchanie Młodego. Wszytko dobrze, ale te rozgrywki wewnątrz szkoły muzycznej są wstrętne. Mogę znieść serialowe morderstwa,a le takie rzeczy źle przyjmuję. Mogę jednak trochę je przewijać jakby co.
Trzykrotka - Nie 08 Gru, 2019 12:06
Muszę obejrzeć ostatni odcinek My Country. Prawda, dla samych trzech panów warto tę dramę obejrzeć.
Package póki co bardzo przyjemnie się ogląda, no i Paryż piękny.
A w Secret Live Affaire te właśnie brudne sprawki szkoły odstraszyły mnie od dramy, która była wspaniała w warstwie ludzkiej. Relacja głównej pary i świetna gra aktorska, to rzadko się spotyka.
Admete - Nie 08 Gru, 2019 12:32
Gra głównych aktorów jest rewelacyjna. Ale nic dziwnego - to doskonali aktorzy. Reżyseria też dobra, to ta sama osoba, która nakręciła One Spring Night. To się bardzo źle kończy dla Młodego? Bo bohaterka jest mocna, poradzi sobie. Natomiast Młody to niemal dziecko. To taki odwrócony Pigmalion.
Trzykrotka - Nie 08 Gru, 2019 16:24
Nie, nie. To raczej ona odpokutuje za lata służby tym wstrętnym ludziom.
Admete - Nie 08 Gru, 2019 17:01
To dobrze, że nie Młody, bo wiesz, że ja mam instynkta pedagogiczne i na pewno bym nie chciała jego krzywdy. Nie będę też za dużo myśleć o moralnych konsekwencjach i nikłych szansach takiego związku. Myślę, że potem byłby to związek oparty na muzyce, wspólnocie myśli.
Aragonte - Nie 08 Gru, 2019 17:18
Świetny ten montaż muszę go sobie zdobyć coco jumbo
I muszę wreszcie dokończyć My Country
BeeMeR - Nie 08 Gru, 2019 17:44
| Admete napisał/a: | | super ten montaż z My Country | Też mi się podoba - plus Jang Hyuk wie jak używać wachlarza
Aragonte - Nie 08 Gru, 2019 18:12
| BeeMeR napisał/a: | | Admete napisał/a: | | super ten montaż z My Country | Też mi się podoba - plus Jang Hyuk wie jak używać wachlarza |
Oj, wie, wie
Ogółem on, im starszy, tym bardziej mi się podoba
Admete - Nie 08 Gru, 2019 19:47
Też miałam napisać, ze Jang Hyuk jak wino, im starszy, tym lepszy.
Trzykrotka - Nie 08 Gru, 2019 20:30
| Admete napisał/a: | | Myślę, że potem byłby to związek oparty na muzyce, wspólnocie myśli. |
To prawda, oni doskonale porozumiewali się przez muzykę i chyba nawet - tak myślę - ten niemożliwy romans mógł zaistnieć tylko poprzez muzykę. A potem zrobiła się z tego prawdziwa miłość. Chętnie obejrzałabym tę dramę z wyciętym tylko wątkiem tych dwojga, bez jej pracodawców, jego okropnej dziewczyny, jej męża.
Aragonte fighting z końcówką My Country, ja nie dałam rady. Wydawało i się, że sami twórcy nie mieli pomysłu na doprowadzenie tej opowieści do finału. Mam nadzieję, że finał, choćby bolesny, był sensowny.
W Dream High niespodzianki - po "wrogini" Baek Hee teraz Zębaty sięga dna, czyli wypada z łask publiczności. W historii pobicia prezesa agencji tkwi jakaś tajemnica, która zaraz się wyjaśni. Odcinek 13 to egzaminy wokalne i absolutnie piękny duet IU i Koszmita. Brzmieli razem przepięknie.
Pokazali się Heechul i Leetuk z Super Juniors.
Jak dla mnie, to końcówka należy do Koszmita. Uwielbiam tego aktora.
Ja też zachęcam do obejrzenia Money Flower. Znakomita jest ta drama, zupełnie jak polityczny seguk, w którym wszyscy walczą o tron. Jang Hyuk jest tam bezbłędny, ale inni aktorzy też są świetni.
Admete - Nie 08 Gru, 2019 20:49
| Trzykrotka napisał/a: | | Chętnie obejrzałabym tę dramę z wyciętym tylko wątkiem tych dwojga, bez jej pracodawców, jego okropnej dziewczyny, jej męża. |
Można przewinąć Trochę będę tak robić, bo na pewno nie zniosę tych wszystkich knowań.
BeeMeR - Nie 08 Gru, 2019 20:59
| Trzykrotka napisał/a: | | Jak dla mnie, to końcówka należy do Koszmita | Całokształt dramy należy do Koszmita imho
Trzykrotka - Nie 08 Gru, 2019 21:26
Koszmit jest naprawdę bardzo zdolnym aktorem. Nie dziwię się jego wysokiej pozycji w branży. Nikt inny z obsady - i w ogóle rzadko kto - potrafiłby grać tak znakomicie tylko i wyłącznie twarzą - a on to robił, nie przesadzając, a wzruszając. Bardzo chciałabym, żeby szybko coś wybrał, bo jestem pewna, że już w wojsku zasypali go ofertami. I żeby nie uciekł do filmu, niech dramami nie gardzi
Aragonte - Nie 08 Gru, 2019 21:56
| Admete napisał/a: | | Też miałam napisać, ze Jang Hyuk jak wino, im starszy, tym lepszy. |
Absolutnie tak
Muszę w końcu Money Flower obejrzeć. Ba, nawet zerknęłam już na jakieś fragmenty Shine or Go Crazy (tzn. mam obejrzane z półtora odcinka).
Trzykrotka - Pon 09 Gru, 2019 06:47
Po kolejnym odcinku Package dotarło do mnie, że to będzie więcej, niż tylko drama pod prasowanie. Scenariusz jest bardzo misterny i przemyślany i pięknie prowadzi przez opowieści o bohaterach i z każdym odcinkiem jest lepiej i lepiej. W 3/4 jestesmy na nocnym Mount Saint Michelle i u jego stóp, czysta magia. Zaczyna rysować się kształt nadciagajacego romansu.
Admete - Pon 09 Gru, 2019 07:21
Zachęcasz
Trzykrotka - Pon 09 Gru, 2019 07:59
No ba! Dla samych francuskich plenerów warto to zobaczyć. A scenariusz jest zaskakujący, bardzo mądrze odkrywa kolejne poziomy naszej wiedzy o bohaterach.
|
|
|