To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Literatura - Proza i poezja - Najgłupsze książki, jakie wpadły wam w ręce

Anaru - Wto 09 Cze, 2015 23:45

Agn napisał/a:
Ale nie spieszno mi, by wybijać swoje szare komórki.

Muszą odrobić straty po rekinach :lol:

Aragonte - Pią 12 Cze, 2015 14:06

Analizy "Nie oddam dzieci" część III i ostatnia:
http://niezatapialna-arma...-czyli-maa.html

Agn - Nie 14 Cze, 2015 18:45

Och, będzie co czytać. Dzięki za cynk! :mrgreen:
Aragonte - Śro 17 Cze, 2015 21:24

I co, Agn, przeczytałaś choć część analizy? Mnie pokonała - tzn. nie sama analiza, ale analizowane dzieuo :frustracja:

A w ramach ciekawostki - AłtorKasia podobno zamierza niebawem pokazać projekty okładek do książki/książek o powstaniu warszawskim. Na Niezatapialnej ktoś ukuł już piękne określenie - "mundurusie" (bo okładki innych książek, z innych serii, są nazywane przez AłtorKasię "sukienusiami").

Agn - Śro 17 Cze, 2015 21:32

Aragonte napisał/a:
I co, Agn, przeczytałaś choć część analizy? Mnie pokonała - tzn. nie sama analiza, ale analizowane dzieuo

Eeeee... jak by to powiedzieć - jeszcze się nie wzięłam. Albowiem dzieUo, choć uciesznie komentowane, pozostaje dzieUem, a ja mam tylko jeden mózg i jak go unieruchomię nadmiarem idiotyzmów, to padnę. :?
Aragonte napisał/a:
A w ramach ciekawostki - AłtorKasia podobno zamierza niebawem pokazać projekty okładek do książki/książek o powstaniu warszawskim. Na Niezatapialnej ktoś ukuł już piękne określenie - "mundurusie" (bo okładki innych książek, z innych serii, są nazywane przez AłtorKasię "sukienusiami").

KWIIIIK!!! :rotfl:

Jotka - Czw 18 Cze, 2015 08:58

Czasami mam wrażenie, że zabrakło już miejsc w Tworkach lub Kobierzynie i dlatego tyle "****" lata po ziemi :wink:
Agn - Czw 18 Cze, 2015 09:56

:co_stracilam:
Jotka - Czw 18 Cze, 2015 14:18

Czytałam panią KM i miałam wrażenie, że napisał to jakiś wariat lub niezrównoważona psychicznie nimfomanka :roll: . Czytanie jej książek powoduje u mnie odruch wymiotny
Aragonte - Czw 18 Cze, 2015 14:30

A co czytałaś?
Agn - Czw 18 Cze, 2015 14:36

Zgaduję, że jeśli nie Mistrza, to Księcia. :P
Jotka - Czw 18 Cze, 2015 17:30

Zabij, nie pamiętam, było tak głupie i wulgarne, i z próbami gwałtu, że starałam się zapomnieć jak najszybciej :obrzydzenie:
Aragonte - Czw 18 Cze, 2015 17:40

Gwałty i/albo próby gwałtu to standardowe motywy w każdej chyba książce AłtorKasi :roll:
Jotka - Czw 18 Cze, 2015 19:58

W jej książkach kobieta jest nic nie wartą, bez mózgową "rzeczą" i tylko facet ją dowartościuje, gorzej traktowana niż niewolnica, tak odebrałam po próbie przeczytania 2 książek, żadnej nie doczytałam do końca :roll: .
Agn - Czw 18 Cze, 2015 20:44

Jotka napisał/a:
W jej książkach kobieta jest nic nie wartą, bez mózgową "rzeczą" i tylko facet ją dowartościuje, gorzej traktowana niż niewolnica

Ot i prawda. To także analizy wszelkie podkreślają - w michalakversum jedynie kobieta zamężna i rodząca dzieci jest cokolwiek warta, każda inna to najwyraźniej ladacznica z marginesu myśląca nie mózgiem, ale tym, co ma między nogami. I to też mnie wnerwia w jej książkach.

Akaterine - Pią 19 Cze, 2015 19:35

Dzisiaj przejrzałam w księgarni książkę (w zasadzie dwie) "Pokolenie Ikea", bo mam znajomą, która się tym bardzo ekscytuje (zdaje się, że jest jakiś blog czy strona na facebooku) i sądzę, że gdyby się wczytać pasowałaby do tego tematu ;) . Lekko przeraziła mnie częstość występowania potrójnych wykrzykników i znaków zapytania oraz ogólna, że tak to ujmę, wulgarność przebijająca z każdej strony, którą przypadkowo otworzyłam.
Choć możliwe, że się nie znam ;) .

Agn - Pią 19 Cze, 2015 19:46

Sporo osob sie tym podniecalo, ze niby swietnie obrazuje nasze spoleczenstwo. Przejrzalam - belkot i pseudoliteratura. Jak dla mnie - pasuje do tego tematu. :?
Akaterine - Pią 19 Cze, 2015 19:58

Bardzo często jak czytam, że coś obrazuje społeczeństwo, pokolenie itd. to dochodzę do wniosku, że jestem zacofana i zaściankowa :lol: .
Jotka - Pią 19 Cze, 2015 20:39

Lubię być zacofana :-P :wink:
Akaterine - Pią 19 Cze, 2015 20:44

Bo takie zacofanie bywa bardzo przyjemne ;) .
Agn - Pią 19 Cze, 2015 22:48

Jeśli to jest zacofanie, to wpisuję się do tego klubu. :P
Akaterine - Sob 20 Cze, 2015 08:40

Pamiętam, jak będąc na pierwszym roku studiów pewna doktorantka stwierdziła, że każdy z nas ma jakieś doświadczenia z narkotykami, bo jesteśmy z pokolenia, w którym każdy coś brał. Jaka się wtedy poczułam małomiasteczkowa i prowincjonalna :lol: . Ja bym nawet nie wiedziała, od kogo można dostać narkotyki :rotfl: .
Agn - Sob 20 Cze, 2015 11:12

Tez jestem malomiasteczkowa. A doktorantka generalizowala w trabe. Super. :roll:
BeeMeR - Sob 20 Cze, 2015 19:52

och też jestem małomiasteczkowa, jedyne doświadczenia jakiem mam z narkotykami to oglądanie ich na szklanym ekranie ;)
Akaterine - Sob 20 Cze, 2015 20:19

Ja to jestem krok dalej - raz na klatce schodowej w bloku, w którym mieszkałam na studiach poczułam dym - myślałam, że to z papierosów, współlokatorka powiedziała, że to była trawka ;) .
Jotka - Sob 20 Cze, 2015 23:05

A zaciągnęłaś się mocno :-P