Literatura - Proza i poezja - Najgłupsze książki, jakie wpadły wam w ręce
Anaru - Wto 09 Cze, 2015 23:45
| Agn napisał/a: | | Ale nie spieszno mi, by wybijać swoje szare komórki. |
Muszą odrobić straty po rekinach
Aragonte - Pią 12 Cze, 2015 14:06
Analizy "Nie oddam dzieci" część III i ostatnia:
http://niezatapialna-arma...-czyli-maa.html
Agn - Nie 14 Cze, 2015 18:45
Och, będzie co czytać. Dzięki za cynk!
Aragonte - Śro 17 Cze, 2015 21:24
I co, Agn, przeczytałaś choć część analizy? Mnie pokonała - tzn. nie sama analiza, ale analizowane dzieuo
A w ramach ciekawostki - AłtorKasia podobno zamierza niebawem pokazać projekty okładek do książki/książek o powstaniu warszawskim. Na Niezatapialnej ktoś ukuł już piękne określenie - "mundurusie" (bo okładki innych książek, z innych serii, są nazywane przez AłtorKasię "sukienusiami").
Agn - Śro 17 Cze, 2015 21:32
| Aragonte napisał/a: | | I co, Agn, przeczytałaś choć część analizy? Mnie pokonała - tzn. nie sama analiza, ale analizowane dzieuo |
Eeeee... jak by to powiedzieć - jeszcze się nie wzięłam. Albowiem dzieUo, choć uciesznie komentowane, pozostaje dzieUem, a ja mam tylko jeden mózg i jak go unieruchomię nadmiarem idiotyzmów, to padnę.
| Aragonte napisał/a: | | A w ramach ciekawostki - AłtorKasia podobno zamierza niebawem pokazać projekty okładek do książki/książek o powstaniu warszawskim. Na Niezatapialnej ktoś ukuł już piękne określenie - "mundurusie" (bo okładki innych książek, z innych serii, są nazywane przez AłtorKasię "sukienusiami"). |
KWIIIIK!!!
Jotka - Czw 18 Cze, 2015 08:58
Czasami mam wrażenie, że zabrakło już miejsc w Tworkach lub Kobierzynie i dlatego tyle "****" lata po ziemi
Agn - Czw 18 Cze, 2015 09:56
Jotka - Czw 18 Cze, 2015 14:18
Czytałam panią KM i miałam wrażenie, że napisał to jakiś wariat lub niezrównoważona psychicznie nimfomanka . Czytanie jej książek powoduje u mnie odruch wymiotny
Aragonte - Czw 18 Cze, 2015 14:30
A co czytałaś?
Agn - Czw 18 Cze, 2015 14:36
Zgaduję, że jeśli nie Mistrza, to Księcia.
Jotka - Czw 18 Cze, 2015 17:30
Zabij, nie pamiętam, było tak głupie i wulgarne, i z próbami gwałtu, że starałam się zapomnieć jak najszybciej
Aragonte - Czw 18 Cze, 2015 17:40
Gwałty i/albo próby gwałtu to standardowe motywy w każdej chyba książce AłtorKasi
Jotka - Czw 18 Cze, 2015 19:58
W jej książkach kobieta jest nic nie wartą, bez mózgową "rzeczą" i tylko facet ją dowartościuje, gorzej traktowana niż niewolnica, tak odebrałam po próbie przeczytania 2 książek, żadnej nie doczytałam do końca .
Agn - Czw 18 Cze, 2015 20:44
| Jotka napisał/a: | | W jej książkach kobieta jest nic nie wartą, bez mózgową "rzeczą" i tylko facet ją dowartościuje, gorzej traktowana niż niewolnica |
Ot i prawda. To także analizy wszelkie podkreślają - w michalakversum jedynie kobieta zamężna i rodząca dzieci jest cokolwiek warta, każda inna to najwyraźniej ladacznica z marginesu myśląca nie mózgiem, ale tym, co ma między nogami. I to też mnie wnerwia w jej książkach.
Akaterine - Pią 19 Cze, 2015 19:35
Dzisiaj przejrzałam w księgarni książkę (w zasadzie dwie) "Pokolenie Ikea", bo mam znajomą, która się tym bardzo ekscytuje (zdaje się, że jest jakiś blog czy strona na facebooku) i sądzę, że gdyby się wczytać pasowałaby do tego tematu . Lekko przeraziła mnie częstość występowania potrójnych wykrzykników i znaków zapytania oraz ogólna, że tak to ujmę, wulgarność przebijająca z każdej strony, którą przypadkowo otworzyłam.
Choć możliwe, że się nie znam .
Agn - Pią 19 Cze, 2015 19:46
Sporo osob sie tym podniecalo, ze niby swietnie obrazuje nasze spoleczenstwo. Przejrzalam - belkot i pseudoliteratura. Jak dla mnie - pasuje do tego tematu.
Akaterine - Pią 19 Cze, 2015 19:58
Bardzo często jak czytam, że coś obrazuje społeczeństwo, pokolenie itd. to dochodzę do wniosku, że jestem zacofana i zaściankowa .
Jotka - Pią 19 Cze, 2015 20:39
Lubię być zacofana
Akaterine - Pią 19 Cze, 2015 20:44
Bo takie zacofanie bywa bardzo przyjemne .
Agn - Pią 19 Cze, 2015 22:48
Jeśli to jest zacofanie, to wpisuję się do tego klubu.
Akaterine - Sob 20 Cze, 2015 08:40
Pamiętam, jak będąc na pierwszym roku studiów pewna doktorantka stwierdziła, że każdy z nas ma jakieś doświadczenia z narkotykami, bo jesteśmy z pokolenia, w którym każdy coś brał. Jaka się wtedy poczułam małomiasteczkowa i prowincjonalna . Ja bym nawet nie wiedziała, od kogo można dostać narkotyki .
Agn - Sob 20 Cze, 2015 11:12
Tez jestem malomiasteczkowa. A doktorantka generalizowala w trabe. Super.
BeeMeR - Sob 20 Cze, 2015 19:52
och też jestem małomiasteczkowa, jedyne doświadczenia jakiem mam z narkotykami to oglądanie ich na szklanym ekranie
Akaterine - Sob 20 Cze, 2015 20:19
Ja to jestem krok dalej - raz na klatce schodowej w bloku, w którym mieszkałam na studiach poczułam dym - myślałam, że to z papierosów, współlokatorka powiedziała, że to była trawka .
Jotka - Sob 20 Cze, 2015 23:05
A zaciągnęłaś się mocno
|
|
|