To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Kraina konfucjanizmem płynąca, czyli dramaland - odcinek 7

Trzykrotka - Sob 24 Paź, 2015 10:13

BeeMeR napisał/a:
Ja się odnośnie jego gry jeszcze nie wypowiadam, bo się za mało znamy ;) ale u mnie ma już 100 punktów do zajebistości za malowniczość i mieczowość :twisted:

Masz Misaeng przed sobą. On tam był świetny. Fakt, urodą nie powala na kolana, jest doskonale przecietny, ale jako aktor - bardzo pierwsza klasa :oklaski:
O rany, rozmaśliłam sie przy Siwonie i jego tysiącu min - dzięki :serduszkate: BeeMer, gdybyś rzucała SWP, to kiedyś tam weź sobie na warsztat OML, please. Siwon tam jeszcze jest taki kurczaczkowaty, ale....

10 całuśników. LMH brak
http://www.dramafever.com...ow-how-to-kiss/

BeeMeR - Sob 24 Paź, 2015 11:53

Trzykrotka napisał/a:
BeeMer, gdybyś rzucała SWP, to kiedyś tam weź sobie na warsztat OML, please
A co, dołączysz? :flirtuje1: (w maśleniu się nad Siwonem choćby ;) )
Tja, Miseang też mam w planie - jeszcze w tym roku :trzyma_kciuki:
Ale chyba najpierw Coffee Prince.

Trzykrotka - Sob 24 Paź, 2015 13:44

BeeMeR napisał/a:
A co, dołączysz? :flirtuje1: (w maśleniu się nad Siwonem choćby ;) )

A pewnie, dołączę :banan:

Admete - Sob 24 Paź, 2015 14:20

Dzięki swojej "przeciętności" jak to określiłyście i dzięki zdolnościom, może grać różne role.
BeeMeR - Sob 24 Paź, 2015 14:59

Cytat:
10 całuśników. LMH brak
Za to jest bezjajeczny Iljimae w okropnej fryzurze ;)
Mniejsza o panów, widziałaś, że trzykrotnie jest Yoo Eun Hye?

A tu taka głupotka - tytuł mi się spodobał :mrgreen: (bo całości to mi się nie chciało czytać :P )
http://itsbecauseiseeghos...e-first-lead-of

Trzykrotka - Sob 24 Paź, 2015 15:02

Tak, dokładnie. W Exgirlfriends Club okazało się, że na amanta raczej się nie nadaje. Bardziej leży mu komedia, ale w dramatycznym starciu z szefem w Misaeng też był świetny. Teraz sprawdzicie, jak się spełni w seguku. Bardzo życzę, żeby wypadł równie świetnie jak w Misaeng.

BeeMeR napisał/a:

Mniejsza o panów, widziałaś, że trzykrotnie jest Yoo Eun Hye?

Miałam to napisać - to dopiero caluśnica! W Lie To Me był nie tylko ten cola kiss...

BeeMeR napisał/a:
A tu taka głupotka - tytuł mi się spodobał :mrgreen: (bo całości to mi się nie chciało czytać :P )

Czytam :excited:

Edit: Ech no :( fajnie byłoby, gdyby to rzeczywiście Shin Hyuk okazal się Księciem z Bajki tej dramy. Ale pozwolę sobie powątpiewać.

Aragonte - Sob 24 Paź, 2015 16:36

Zaglądam w przelocie - jestem u rodziców, bez netu, więc mogę tylko podejrzeć forum u siostry.
Mam od wczoraj jakieś kłopoty z kompem, mam nadzieję, że się nie rozsypie :?
Chyba przy okazji instalowania czegoś (lub innych czynności) coś mi się przyplątało :?
Trzykrotka napisał/a:
BeeMeR napisał/a:
Ja się odnośnie jego gry jeszcze nie wypowiadam, bo się za mało znamy ;) ale u mnie ma już 100 punktów do zajebistości za malowniczość i mieczowość :twisted:

Masz Misaeng przed sobą. On tam był świetny. Fakt, urodą nie powala na kolana, jest doskonale przecietny, ale jako aktor - bardzo pierwsza klasa :oklaski:

W wersji segukowej wygląda bardzo dobrze, IMO.
Też jestem gotowa przyznawać mu specjalne punkty za malowniczość i mieczowość :mrgreen:
A w Miseang bardzo go lubiłam - i aktora, i postać.
Bardzo fajnie wypadł Hyung z Pinokia - słodziakowaty jest :mrgreen:

Trzykrotka - Sob 24 Paź, 2015 18:04

Aragonte napisał/a:

Bardzo fajnie wypadł Hyung z Pinokia - słodziakowaty jest :mrgreen:

:oklaski: :oklaski: Bardzo lubię jego spojrzenie - uważne i pochmurne. I w ogóle życzę dobrze tym młodym aktorom - niech się fajnie rozwijają.
Skończyłam napisy do 2 odcinka KMM.

Agn - Sob 24 Paź, 2015 22:32

BeeMeR napisał/a:
Ale Siwona nie pożałować :foch2:

My byśmy tak pożałowały, że by się nie ruszył. Nigdy nie zrozumiem dramalandowych heroin...
BeeMeR napisał/a:
Ale komu twarz potrzebna (moim zdaniem nic mu nie brakuje, wygląda ok), skoro on ciemna nocą szedł równie ciemnym zaułkiem z kapeluszem nasuniętym na oczy i szast-prast tym mieczem :serduszkate:

Teraz to mnie zachęciłaś, że joj!
Ale nie ryzykuję... No chyba że w okolicach 30-ego odcinka wciąż będziecie piać z zachwytu, to wtedy moooooże.
Bo na razie wzięłam się za 39. odcinek Hwajung. Jest nieźle. 10 lat później mamy nową wojnę. Król stoi i nic nie robi ciekawego, za to widzę, że jego synkowie ruszą akcję (skąd znam następcę tronu? :mysle: ). Jungmyung i Joo Won doczekali się 3 syna, za to In Woo najwyraźnie ma za sobą jakieś nieszczęśliwe małżeństwo (aranżowane, zakończone jej śmiercią w czasie wojny - odtąd In Woo żenić się więcej nie chce).
Czekam na wydarzenia, które (liczę na to) pchną do przodu synkowie króla.
Aha, Sucz jojczy, że nie ma dziecka, bo jej król do łóżka nie bierze - popadła w niełaskę. Dziwię się, że dopiero teraz i że jej nie utopił przy najbliższej okazji.
Trochę osób poumierało, ale dobre wieści są takie, że córka kucharki chajtnęła się z pracownikiem zbrojowni - z tym co trzeba, co był o nią taki zazdrosny, że na początku dramy o nią awanturę urządził. :)
Mój zbrojowniowy ulubieniec ma, okazuje się, żonę (w niewoli).
A Ja Kyung stoi na czele jakiejś organizacji i odbija więźniów aż miło. Strzelają! :mrgreen: A jemu zniweczyli grzywkę i wygląda o wiele lepiej. :)
BeeMeR napisał/a:
Siwonowa głupotka :mrgreen:
(i takie śliczne oczko na koniec :serduszkate: )
http://www.dramafever.com...ing-experience/

Cudna! I bardzo prawdziwa! :mrgreen:
Trzykrotka napisał/a:
Skończyłam napisy do 2 odcinka KMM.

:excited: :excited: :excited:

A ja znalazłam jednorożca, świętego Graala czy jak to nazwać - dość, że najwyraźniej dopadłam Wilczka BEZ wgranych napisów. Wprawdzie ciężki, że proszę siadać (mkv), ale przynajmniej w trakcie co ważniejszych scen przez twarze aktorów nie będą leciały zielone napisy z tłumaczeniem jakiejś nieistotnej piosenki). :banan:

BeeMeR - Sob 24 Paź, 2015 23:02

Agn napisał/a:
In Woo najwyraźnie ma za sobą jakieś nieszczęśliwe małżeństwo (aranżowane, zakończone jej śmiercią w czasie wojny - odtąd In Woo żenić się więcej nie chce).
&
Agn napisał/a:
córka kucharki chajtnęła się z pracownikiem zbrojowni - z tym co trzeba
Miałam nadzieję, że mi objaśnisz m.in właśnie to :kwiatek:

Ja łyknęłam Smoki 5
bardzo mi się podoba, miejscami zachwyconam. Jakie cudne japońce (udawane) :excited:
Fantastyczny drugi mieczowy (ten niepewny siebie) :oklaski: :rotfl: dziewczyna też jest bardzo dobre :oklaski: Książątko bym wymieniła - niby nie jest zły aktorsko, ale nie zachwyca jak reszta. No i twarz ma jak ziemniak, rozgotowany, bezkształtny, a reszta ma ciekawe, konkretne rysy.

Agn - Sob 24 Paź, 2015 23:06

BeeMeR napisał/a:
Miałam nadzieję, że mi objaśnisz m.in właśnie to

Służę. Pamiętam, że shippowałaś tę parkę. Zresztą trudno się dziwić - oni bardzo do siebie pasowali. :)
Dodam, że In Woo, trzymając na rękach trzeciego syna Joo Wona wyznał, że mu zazdrości, że ma już trzecie dziecko.
Wtedy właśnie zostało powiedziane, że przez te 10 lat In Woo zdołał się ożenić i owdowieć - stwierdził, że jego żona bardzo cierpiała i czuła się nieszczęśliwa, więc m/w uznał, że kolejnej kobiety nie będzie unieszczęśliwiał. Powiem szczerze, że on mi jakoś pasuje na osobę samotną.

BeeMeR - Sob 24 Paź, 2015 23:07

Agn napisał/a:
shippowałaś tę parkę. Zresztą trudno się dziwić - oni bardzo do siebie pasowali. :)
a mają jakiś przychówek?
Agn - Sob 24 Paź, 2015 23:09

BeeMeR napisał/a:
Agn napisał/a:
shippowałaś tę parkę. Zresztą trudno się dziwić - oni bardzo do siebie pasowali. :)
a mają jakiś przychówek?

Na razie drama na ten temat milczy. Jeśli się dowiem, doniosę. :)

Agn - Sob 24 Paź, 2015 23:12

Och, już wiem, skąd znam następcę tronu!!! Główny z White Christmas!!!
http://asianwiki.com/Baek_Sung-Hyun

Trzykrotka - Sob 24 Paź, 2015 23:38

Asian wiki to moje źródło leku na chorobę skąd ja go/ją znam. Zawsze tam idę w pierwszej kolejności - jeszcze te obsady ze zdjęciami dają, bardzo to jest pomocne.

Fajny jest artykuł o postaci Siwona z SWB, który BeeMer podlinkowała. Akurat nie zgadzam się z głównym założeniem/hipotezą, że - o ile scenarzysta zna się na robocie (moim zdaniem nie zna się, a już na pewno nie rozumie rom-komu), to ma na myśli większy obraz, a mianowicie taki, że to nie Naczelny i Czupiradło są OTP, tylko Idiot Reporter i Czupiradło.
Już tam pomijam cały wywód, ale podoba mi się zwrócenie uwagi na ciągle obecny wątek postaci drugoplanowych widoczny poprzez dzienniczek Czupiradła i temat przewodni jubileuszowego wydania MOST oraz peepieng girl z kultowego puzzla. Autorka pisze, że Siwonowy Shin Hyuk nie jest klasycznym second lead, a raczej utajnionym Księciem z Bajki. Oraz peeping girl. Coś w tym jest :mysle: Peeping girl: bardzo dużo scen pokazuje Siwona stojącego w oddali i patrzącego z dystansu na Czupiradło albo Czupiradło - Naczelnego, tak jak dziewczyna z obrazu Renoira. Książę: już w 4 odcinku widzimy Siwona krążącego po luksusowym apartamencie w (jak się dowiadujemy) luksusowym hotelu, w którym (jak się okazuje) - mieszka na stałe. Potem wiele innych tropów prowadzi do konkluzji, że pod fasadą walniętego z lekka, zwykłego chłopaka na motocyklu kryje się niemożebnie zamożny dziedzic imperium, czy ktoś taki. To jedno. Ale ważniejszą książęco-bajkową cechą biurowego klauna jest to, że od początku widzi w bohaterce piękno i dobroć, które dla innych, łącznie z jej najdroższym, który codziennie zamiata nią podłogę, są niewidoczne.
Nic to karkołomne tezy. Bardziej cieszy mnie, że Siwon szturmem podbił widownię. Czemu w ostatniej chwili, kiedy już mundur na niego czeka? :cry2:

Agn - Nie 25 Paź, 2015 07:22

EKHM!!! Asianwiki podaje, że w 9 odcinku Pięknooki miał cameo. Dlaczego ja nic o tym nie wiem? :mysle:
Admete - Nie 25 Paź, 2015 07:24

BeeMeR napisał/a:
No i twarz ma jak ziemniak, rozgotowany, bezkształtny, a reszta ma ciekawe, konkretne rysy.

Też miałam napisać, że ten aktor ma takie miękkie rysy twarzy, bez wyrazu. Przez to jego postać wydaje się ciamciowata, a przecież ma potem mordować swoich braci i Sambonga.

BeeMeR napisał/a:
Fantastyczny drugi mieczowy (ten niepewny siebie) :oklaski: :rotfl:

To właśnie Hyung z Pinokia. Strasznie wysoki chłopak jest co daje fajny efekt z tymi wszystkimi kobietkami, dla których serce mu od razu mięknie ;) Mam być szóstym smokiem, ale na razie musi trochę dorosnąć.

BeeMeR - Nie 25 Paź, 2015 07:25

Trzykrotka napisał/a:
Asian wiki to moje źródło leku na chorobę skąd ja go/ją znam
i moje - też głównie ze względu na zdjęcia.

z tezą też się nie zgadzam - gdyby scenarzysta znał się na robocie to byłybyśmy zachwycone, a nie facepalmowo guilty-pleasure'owe :P No i Siwon jest księciem, ale nie Czupiradła, nie są oni OTP, to przecież wyraźne - ja nawet nie jestem przekonana, czy chcę dla Siwona Drugiej, bo ona nieszczególnie wydarzona, no i nie bardzo jest już kiedy rozbudować ich znajomość w coś więcej, ale absolutnie się nie zgadzam by został samotny i nieszczęśliwy.
Co do Peeping Girl się zgadzam - to on obserwuje wszystkich z daleka i bliska, nie biorąc udziału w ich akcjach (tylko swoich ;) )

Bo to Siwon, czar i urok tej dramy:

Jak ci się podobał pokaz testosteronu? :lol:

Także i Naczelny miał swoje 5 minut tym razem

BeeMeR - Nie 25 Paź, 2015 07:27

Agn napisał/a:
EKHM!!! Asianwiki podaje, że w 9 odcinku Pięknooki miał cameo. Dlaczego ja nic o tym nie wiem? :mysle:
Oczywiście, że była mowa - wraz z fotką - że pojawił się na czerwonym dywanie imprezy MOST (wydawniczej) - wraz z Seo In Gukiem i kimś tam jeszcze - ujęcia z ostatniego rozdania nagród.
BeeMeR - Nie 25 Paź, 2015 07:34

Admete napisał/a:
ten aktor ma takie miękkie rysy twarzy, bez wyrazu. Przez to jego postać wydaje się ciamciowata, a przecież ma potem mordować swoich braci i Sambonga.
On pewnie też musi dorosnąć, ale krzywdę mu ogromną zrobili tym gładkim zaczesaniem - ja wiem, że jako szlachcic nie może nosić takiej grzywy jak Mieczowy 2, acz wyglądałby znacznie lepiej gdyby miał włosy dookoła twarzy, jak za czasów Świrusa.

Admete napisał/a:
Strasznie wysoki chłopak jest co daje fajny efekt z tymi wszystkimi kobietkami, dla których serce mu od razu mięknie ;)
Pięknie to wygrywa - ma duży talent komediowy, pewnie nie tylko, lekko, nie sili się na grę. zachwyconam :mrgreen:

kilka wrażeń wizualnych z wczorajszego seansu:

Agn - Nie 25 Paź, 2015 07:41

BeeMeR napisał/a:
Oczywiście, że była mowa - wraz z fotką - że pojawił się na czerwonym dywanie imprezy MOST (wydawniczej) - wraz z Seo In Gukiem i kimś tam jeszcze - ujęcia z ostatniego rozdania nagród.

To było to? Ja myślałam, że to serio jakieś nagrody i takie jaja jakby. Aaaa... no to wszystko jasne. :)

Cudne obrazki ze Smoczków. :serce:

Admete - Nie 25 Paź, 2015 07:43

BeeMeR napisał/a:
Pięknie to wygrywa - ma duży talent komediowy, pewnie nie tylko, lekko, nie sili się na grę.

Dobrze myślisz - nie tylko :) W Pinokiu miał rolę bardzo poważną, wręcz mroczną. Rzeczywiście książątko jest pucate bardziej z powodu tej fryzury. Może się to zmieni, bo nie gra jakoś bardzo żle. W scenie w tej gangsterskiej świątyni ( Władca Niebios mi się przypomniał ), wypadł bardzo dobrze. Ten minister Hong jest ciekawą postacią. Ewidentnie chce mieć książątko po swojej stronie.

BeeMeR - Nie 25 Paź, 2015 09:14

Agn napisał/a:
Ja myślałam, że to serio jakieś nagrody i takie jaja jakby. Aaaa... no to wszystko jasne. :)
Nagrody były serio, ale potem ujęcia z czerwonego dywanu wkomponowano w dramę SWP ;) Ciekawe czy za wiedzą i zgodą wkomponowanych ;)

Admete napisał/a:
Rzeczywiście książątko jest pucate bardziej z powodu tej fryzury. Może się to zmieni, bo nie gra jakoś bardzo żle.
Może jak mu zmienią image - dodadzą wąsa (i to ja domagam się zarostu, ech na co mi przyszło ;) ) czy co to będzie lepiej. Na razie fatalnie odstaje mi wizualnie i nie pasuje do SSK. :roll: Mnie się scena w nocy w "świątyni" "japońców" podobała najbardziej w jego wykonaniu - nie gadka-szmatka, ale krzywy uśmiech przed planowanym atakiem.

W SKKS z włosami wyglądał świetnie:
https://www.youtube.com/watch?v=k6Sy8NFThKY

Ogólnie SKKS to była drama jego i Wachlarza:
https://www.youtube.com/watch?v=YViPoEd-9N0

a nie Miśka :P

Admete napisał/a:
Ten minister Hong jest ciekawą postacią
Nie mam pojęcia który to. Wątek ministrów mnie nudzi i go przewijam (w Hwajung miałam tak samo :roll: widać polityka nie dla mnie :P ) - dopiero ostatnio przestałam przewijać jak się tylko pojawiają - dopiero jak mnie znudzą :P
Trzykrotka - Nie 25 Paź, 2015 09:23

Jaką ładną fotkę pinkiowego hyunga ja widzę w poscie BeeMer :serduszkate:

Agn napisał/a:

To było to? Ja myślałam, że to serio jakieś nagrody i takie jaja jakby. Aaaa... no to wszystko jasne. :)

Buuuu!! A ja z takim poświęceniem łapałam ładne ujęcie Pięknych Oczu na imprezie MOST - i nic, żadnej reakcji!
:mrgreen:
Tjaaa, wiedziałam, że tak będzie. Czerwony dywan był prawdziwy: rozdanie nagród na którym Jun Ki dostał statuetkę za Gunmana. A zdjęcia wykorzystano jako ilustrację dramowej imprezy.

BeeMeR napisał/a:

Bo to Siwon, czar i urok tej dramy:

A to to już w ogóle oczywistość.
Ciekawe, jak Morderca przy nim wypłowiał. Może tylko w moich oczach :mysle: Ale ja za Mordercą przecież przepadam, więc chyba nie...

BeeMeR napisał/a:
Jak ci się podobał pokaz testosteronu? :lol:

:lol: Piękne to było. Ale mam ciągle wrażenie, że nawet żarty Shin Hyuka są teraz wymuszone, od kiedy chłopak ma złamane serce.
I ja także nie życzę mu żadnej z tych panien, ale złamanego serca też sobie nie życzę.

Edit:
O matko, Wachlarz :serduszkate:

BeeMeR - Nie 25 Paź, 2015 09:37

Trzykrotka napisał/a:
Ciekawe, jak Morderca przy nim wypłowiał. Może tylko w moich oczach :mysle: Ale ja za Mordercą przecież przepadam, więc chyba nie...
Widać za Siwonem przepadasz bardziej ;)
A przede wszystkim jest ogromna dysproporcja w napisaniu ich ról - jeden dupek, drugi błazen, ale widać to drugie broni się lepiej niż pierwsze :P można więcej wybaczyć uśmiechowi, zdecydowanie :serduszkate:

Trzykrotka napisał/a:
mam ciągle wrażenie, że nawet żarty Shin Hyuka są teraz wymuszone, od kiedy chłopak ma złamane serce.
Bo Siwon za ta błazeńską fasadą naprawdę dobrze gra - za dobrze dla tej durnej dramy - PSJ (Naczelny) zresztą też.

Trzykrotka napisał/a:
Jaką ładną fotkę pinkiowego hyunga ja widzę w poscie BeeMer :serduszkate:
A wiesz jaki on cudny jest w tej dramie? Na razie mój ulubieniec :serce: