To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Literatura - Proza i poezja - Najgłupsze książki, jakie wpadły wam w ręce

Eeva - Pią 29 Maj, 2015 08:14

Jestem za!
Agn - Pią 29 Maj, 2015 11:28

Tez jestem za! Szczegolnie za tymi milionami jestem. :twisted:
Aragonte - Pią 29 Maj, 2015 11:49

Achtung, jest już druga część analizy "Dzieciaczków" :D Analiza NAKW-y, ma się rozumieć.
http://niezatapialna-armada.blogspot.com/

Edit: nie daję rady czytać nawet analizy, mam mdłości od "prozy" AłtorKasi :?

Jotka - Pią 29 Maj, 2015 18:54

Nie dałam rady czytać, deprecha przy drugim akapicie :confused3:
Agn - Nie 31 Maj, 2015 21:23

Jestem w połowie. Za głowę się łapię, ileż głupot zawiera jedna książka. To są niezmierzone głębiny potworności i bezmyślności. :paddotylu:
Aragonte - Nie 31 Maj, 2015 21:44

No ja wymiękłam właśnie podczas czytania analizy, wystarczy mi chyba nierecenzja Królowej Matki - niesmak mnie pokonał, nie zamierzam już się zbliżać do "Dzieciaczków" :?
Agn - Nie 31 Maj, 2015 21:57

Aragonte napisał/a:
niesmak mnie pokonał, nie zamierzam już się zbliżać do "Dzieciaczków"

A zamierzałaś? ;)

Aragonte - Nie 31 Maj, 2015 22:27

Agn napisał/a:
Aragonte napisał/a:
niesmak mnie pokonał, nie zamierzam już się zbliżać do "Dzieciaczków"

A zamierzałaś? ;)

W sensie do ich analizy :? To nie na moje zdrowie.
Ogółem chyba przestanę się interesować analizami, nierecenzjami itepede, bo tracę na to czas i energię, którą mogłabym spożytkować na coś lepszego.

Tamara - Pon 01 Cze, 2015 09:54

OMATKOBOSKO :confused3: :confused3: :confused3: :zalamka: :zalamka: :zalamka: :paddotylu: :paddotylu: :paddotylu: naprawdę można napisać COŚ TAKIEGO :omg: ???
byłam tfarda , dotarłam do nowego rozdziału i nie zdzierżyłam dalej , to gorzej niż masakra :frustracja: :frustracja: :frustracja:

Aragonte - Pon 01 Cze, 2015 11:07

Zabawniejsza była pierwsza część analizy tego "tforu", jakby co :?
Lady_Joanna - Pon 01 Cze, 2015 12:23

Anaru napisał/a:
Lady_Joanna napisał/a:
doszły jeszcze wulgaryzmy, a to mi się tak jakoś z Mniszkówną, albo Rodziewiczówną skojarzyło, ale sama nie wiem dlaczego

Wulgaryzmy Ci się z nimi kojarzą? :lol: Obie się pewnie prędzej waporów nabawiły, albo i jakiego globusa. :lol:

Omdlały Zbynio mi się skojarzył "....Zbynio zbladł śmiertelnie, nóżki się pod nim ugięły, powieki zatrzepotały i byłby upadł ...."

Aragonte - Pon 01 Cze, 2015 13:07

Lady_Joanna napisał/a:
Omdlały Zbynio mi się skojarzył "....Zbynio zbladł śmiertelnie, nóżki się pod nim ugięły, powieki zatrzepotały i byłby upadł ...."

Coś w tym jest - nadmiar zdrobnień może faktycznie się kojarzyć :lol:

Agn - Pon 01 Cze, 2015 15:55

Tamara napisał/a:
OMATKOBOSKO :confused3: :confused3: :confused3: :zalamka: :zalamka: :zalamka: :paddotylu: :paddotylu: :paddotylu: naprawdę można napisać COŚ TAKIEGO :omg: ???

Jak widać można. Można to nawet wydać.

Tamara - Pon 01 Cze, 2015 18:25

Aragonte napisał/a:
Zabawniejsza była pierwsza część analizy tego "tforu", jakby co :?

o zabawności to już nie ma co nawet myśleć , to jest tak strasznie tragiczne , że jest straszniejsze niż wszystkie opka analizowane przez Pigmejkę i Kalevatar , to jest po prostu niewiarygodnie , nieprawdopodobnie , niemożliwie złe w sposób , który chyba uniemożliwia napisanie czegoś jeszcze gorszego .

Chociaż po namyśle nie byłabym taka pewna , czy nie może być aby gorzej :grobek:

Agn napisał/a:
Jak widać można. Można to nawet wydać.

ano :frustracja: :frustracja: :frustracja: i co gorsza to jest takie okropne , że nawet nei można sie z tego śmiać , bo to jest żenująco denne a nawet poddenne i to zdrowo pod :confused3:

Admete - Pon 01 Cze, 2015 19:08

A niektórzy czytają i się im nawet podoba.
Tamara - Pon 01 Cze, 2015 21:46

I to jest dla mnie największa zagadka wszechświata :thud:
akne - Czw 04 Cze, 2015 12:25

Agn napisał/a:
Tez jestem za! Szczegolnie za tymi milionami jestem. :twisted:

Wiesz, że za to też Cię lubię ? :mrgreen:

Agn - Pią 05 Cze, 2015 21:09

akne napisał/a:
Wiesz, że za to też Cię lubię ?

Awwww! :serce:

akne - Sob 06 Cze, 2015 11:32

:mrgreen: :hello:
Aragonte - Pon 08 Cze, 2015 17:40

Jakby kogoś interesowały Ferrinowe streszczenia, to można to i owo znaleźć tutaj:
http://www.slodkiflirt.pl...ny-michalak.htm

Agn - Pon 08 Cze, 2015 21:40

O nie... nie nie nie... nie... wystarczy mi to co wiem z recenzji i analiz. Choć jeśli Eeva będzie nam tu entuzjastycznie pisać wrażenia, to kto wie, czy się nie złamię i nie dołączę do niej w cierpieniach, tfu!, uciesze. ;)
Eeva - Pon 08 Cze, 2015 22:04

Agn napisał/a:
Choć jeśli Eeva będzie nam tu entuzjastycznie pisać wrażenia, to kto wie, czy się nie złamię i nie dołączę do niej w cierpieniach, tfu!, uciesze

Widzę, że się łamiesz powoli!
Ale wstrzymaj sie trochę, ja nadal musze skończyć to co teraz czytam :-)

Aragonte - Pon 08 Cze, 2015 22:06

Jak to, to Ferrin pożyczony przez Praedzio leży odłogiem?? :paddotylu:
Agn - Pon 08 Cze, 2015 22:08

Powiem ci, Eevuś, że w towarzystwie twoim (oraz dużej ilości martini) to może być naprawdę zabawne. Bo w samotności bym nie zdzierżyła.
Ale nie spieszno mi, by wybijać swoje szare komórki. Teraz czytam tak dobrą powieść, że nie mam ochoty nawet zbliżać się do Michalak.

Jotka - Wto 09 Cze, 2015 18:43

:-)