To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - W słońcu i w deszczu. Lato w dramach

Aragonte - Pon 02 Gru, 2019 00:11

Ale Koszmit tam wyglądał :mrgreen:
Może kiedyś obejrzę (pod wyszywanie) Dream High, jakieś fragmenty już widziałam.
Nie miałam dziś wiele czasu na oglądanie, bo głównie krzątałam się w kuchni (pierniczki!), ale wieczorem włączyłam sobie joeseońskich historyków. Powtórzyłam sobie coś, po czym włączyłam kolejny odcinek i zaliczyłam śmiechawkę podczas opowiadania Roszpunki :rotfl: Panna miała mniej więcej takie teksty, jakie w tej sytuacji sprzedałaby np. nasza Tamara :mrgreen:

BeeMeR - Pon 02 Gru, 2019 10:01

Ach no tak, jak pisałam (eufemistycznie ;) ) Dream High nie należy do najmądrzejszych dram, ale prawdopodobieństwo nigdy nie było mocną stroną rozrywkowego dramalandu :mrgreen:
Koszmit tam cudny był i sporo jest ładnych scen oraz ciekawie zaaranżowanych piosenek, są kilkuetapowe makeovery Koszmita i IU, acz na pewno niemało też jest rzeczy od czapy :mrgreen: BYJ to był chyba tylko w pierwszym odcinku na wabia, może zamiast Koszmita, który się pojawia później ;)

Ja wczoraj wieczorem odkryłam, że Historycy mają o dwa (podwójne) odcinki więcej niż mi się wydawało - no to zostały mi ostatnie dwa na najbliższy czas :mrgreen:

Trzykrotka - Pon 02 Gru, 2019 10:12

BeeMeR napisał/a:
BYJ to był chyba tylko w pierwszym odcinku na wabia, może zamiast Koszmita, który się pojawia później ;)

Co ty powiesz? Serio? A już myślałam, że obejrzę sobie jakąś dramę z nim.

BeeMeR - Pon 02 Gru, 2019 10:20

O ile wiem BYJ jest(był?) właścicielem agencji artystycznej do której należy(należał?) Koszmit, ten występ specjalny to mogła być forma podniesienia zainteresowania dramą swojego podopiecznego, a może nawet ktoś jeszcze był tam z tej samej agencji.
Admete - Pon 02 Gru, 2019 11:44

Nie zbieram Leverage , bo to przeróbka jakiegoś serialu amerykańskiego, a już nie wierzę w takie produkcje.
Trzykrotka - Pon 02 Gru, 2019 12:09

BeeMeR napisał/a:
O ile wiem BYJ jest(był?) właścicielem agencji artystycznej do której należy(należał?) Koszmit, ten występ specjalny to mogła być forma podniesienia zainteresowania dramą swojego podopiecznego

To całkiem możliwe :mysle: W ogóle ta drama sprawia wrażenie familiarne, jakby występowali w niej różni krewni i znajomi Królika - co nie jest żadnym zarzutem. Ogląda się ją w każdym razie bardzo dobrze, a najlepsze są fragmenty artystyczne. Występ Koszmita w kostiumie z worków po nawozach :rotfl: Trzeba się było mocno postarać, żeby tak fałszować :rotfl: Podobała mi sie kibelkowa scenka Suzy-Koszmit, w której Suzy, żeby zagłuszyć wiadome odgłosy, śpiewa piosenkę Mandy Moore. Mam słabość do tej piosenki, cała scena, mimo kibelkowego tła, bardzo mi się podobała.

Admete napisał/a:
Nie z ieralam Leverage , bo to przeróbka jakiegoś serialu amerykańskiego, a już nie wierzę w takie produkcje.

Apage!

Trzykrotka - Pon 02 Gru, 2019 21:00

Ta Suzy jest niestrawna. Wydawała mi się słaba w Vagabond, ale w Dream High to dopiero dała drewniany występ :confused3: Nie mogę wytrzymać jej wiecznie nadętej miny i tępego spojrzenia. IU to przy niej iskiereczka - cudna jest w tej dramie, nawet mi makeoveru nie trzeba :serce2: Oglądam scenę dream sequence Koszmita, który nakłamał mamie, jaki to w szkole jest najlepszy i wspaniały. Oczywiście wchodzi w szkolne brany w towarzystwie Zębatego przy wtórze Almost Paradise i ogólnym omdlewaniu koleżanek z wszystkich roczników, najlepiej tańczy, każdy chce mu nosić teczkę, a Hye Mi (Suzy) jest w nim zakochana za zabój. W scenie "zakochana na zabój" Koszmit bez większego wysiłku przemienia się z zahukanego chłopka-roztropka w uwodzicielskiego i emanującego seksapilem amanta. Ot, tylko stoi, niedbale opierając się o murek i patrzy. A "zakochana" Suzy zbliża się do niego i pada mu w objęcia z tym samym nieobecnym i tępym wyrazem twarzy co zawsze. Różnica klas, jakieś lata świetlne jak chodzi o talent i umiejętności.
Aragonte - Pon 02 Gru, 2019 21:01

Wzięłam wolny dzień, a kończę go tak, że znowu padam na pyszczydło.
Włączyłam znowu Joseońskich historyków - nadal mam liczne skojarzenia ze swoją pracą, mimo wszelkich różnic :wink:
Admete, wyłapałaś ten tekst: "The sachaek is a double-edged sword" :mrgreen:

BeeMeR - Pon 02 Gru, 2019 21:40

Trzykrotka napisał/a:
Ta Suzy jest niestrawna.
Owszem, a najgorsze są jej sceny z równie drewnianym zębatym. Poczekaj tylko na ich kissu :zalamka: Całe szczęście, że wymieniono jej obiekt zainteresowań na Koszmita, bo sceny z nim są żwawsze.
Admete - Pon 02 Gru, 2019 21:40

Aragonte napisał/a:
Admete, wyłapałaś ten tekst: "The sachaek is a double-edged sword"

A nie :) Super, że to zauważyłaś.

Trzykrotka - Wto 03 Gru, 2019 09:29

BeeMeR napisał/a:
Całe szczęście, że wymieniono jej obiekt zainteresowań na Koszmita, bo sceny z nim są żwawsze.

:excited: A to niespodzianka! Szczerze, nie wiedziałam. Koszmit i IU są o wiele lepszą parą niz Suzy i Zębaty. Wczoraj dojechałam do fałszywego pokazu dla rodziców. Najbardziej rozłożyło mnie zdziwienie nauczycieli, że uczniowie szkoły artystycznej czują się tak głęboko rozczarowani tym, że nie pozwala się im uczestniczyć w zajęciach taneczno-wokalno-muzycznych, że rezygnują ze szkoły (IU). No, ale szok, nieprawdaż :haha no:
Gdyby drama była logiczniejsza od tej strony, byłaby już zupełnie cudowna, ale i tak dobrze się ją ogląda.
Dziś zrobię sobie przerwę na Ducha, ale bardzo zadowolonam z seansu. Koszmit jest cudem, już sam jego widok poprawia mi humor.

Aragonte - Wto 03 Gru, 2019 10:02

Trzykrotka napisał/a:
W scenie "zakochana na zabój" Koszmit bez większego wysiłku przemienia się z zahukanego chłopka-roztropka w uwodzicielskiego i emanującego seksapilem amanta. Ot, tylko stoi, niedbale opierając się o murek i patrzy. A "zakochana" Suzy zbliża się do niego i pada mu w objęcia z tym samym nieobecnym i tępym wyrazem twarzy co zawsze. Różnica klas, jakieś lata świetlne jak chodzi o talent i umiejętności.

Muszę zobaczyć tego Koszmitka! :excited: Ale chyba najpierw dokończę Historyków. Jestem przed odcinkiem 30., padłam wczoraj.

BeeMeR - Wto 03 Gru, 2019 11:35

Ja padłam w połowie finalnego odcinka historyków, ale raczej mnie tu już nie zaskoczą :wink:

Naprawdę nie wiedziałaś, że Dream High to klasyka "kiedy Drugi staje się Pierwszym"? Zresztą całkiem zasłużenie :oklaski:
Zębaty miał znacznie więcej chemii z Koszmitem niz Suzy, przynajmniej w bts :lol: wrzucałam kiedyś, jak znajdę to wrzucę ponownie. Suzy z Koszmitem chemii nie ma ale sceny wychodzą im i tak o niebo lepiej niż jej z Zębatym, bo to była drewniana katastrofa :zalamka:
Koszmit z IU zaśpiewają ładny duet, a ona ma też bardzo sympatyczny wątek miłosny.

BeeMeR - Wto 03 Gru, 2019 11:54

Jest przykład, z kim się lepiej ćwiczy figury taneczne :-P
https://youtu.be/Jryvc3gDSB4

Trzykrotka - Wto 03 Gru, 2019 12:47

BeeMeR napisał/a:
Jest przykład, z kim się lepiej ćwiczy figury taneczne :-P
https://youtu.be/Jryvc3gDSB4

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Serio, nie wiedziałam i mam miłą niespodziankę. Zębaty ma miłą i pozytywną rolę, ale co ja mogę, Koszmitowi nie podskoczy.
Aragonte, zobacz koniecznie, można oglądać z przewijaniem edukacyjnych dyrdymałów :kwiatek: Daj się też zaprosić na napisy końcowe po ostatnim odcinku Hotel Del Luna. Koszmit - i każde słowo zbędne, jak mówi mądrość ludowa :serce:

Trzykrotka - Śro 04 Gru, 2019 00:30

Dziś w DH padło zdanko świadczące, że Koszmit może prywatnie zasłużyć na miano Pięknych Oczu 2. Uwaga nauczyciela odnośnie "leczenia kompleksów" przez narysowanie samego siebie z prosciutkimi oczami na pół twarzy nasunęła mi podejrzenie, że on ich nie lubi. A przecież w tych super - azjatyckich oczach tkwi co najmniej 1/3 jego uroku :serce2:

Admete, widziałaś Ducha? To chyba już ten docelowy :mysle:

Admete - Śro 04 Gru, 2019 07:06

Nie widziałam. Dziś obejrzę oba odcinki od razu.
BeeMeR - Śro 04 Gru, 2019 08:28

Skończyłam Rookie - całkiem przyzwoicie to sfinalizowali, z mocnym akcentem na historyków, z dużą dawką współczesności w przypadku głównej pary i - do czego miałam największe obawy - bez realizacji totalnie nierealnej realizacji marzeń babci. Ze świecą szukać drugiego księcia który mniej by się nadawał na władcę. :-P z różą w zębach to on mi też nie pasuje - cóż, nie jestem targetem idolowym. Przyjemny był to seans.

Próbowałam wczoraj zacząć "I picked up a celebrity on the road" ale niezbyt mnie zachwyciło - strasznie to głupiutkie, poprzewijałam pierwszy odcinek i nie wiem czy mam ochotę na kolejny... :roll:

Trzykrotka - Śro 04 Gru, 2019 09:19

BeeMeR napisał/a:

Próbowałam wczoraj zacząć "I picked up a celebrity on the road" ale niezbyt mnie zachwyciło - strasznie to głupiutkie, poprzewijałam pierwszy odcinek i nie wiem czy mam ochotę na kolejny... :roll:

Oj, zostaw to, recenzje i opinie były miażdżace :kwiatek:

Mnie sie też nowoczesne zakonczenie Rookie podobało. I w warstwie romansowej i w warstwie społecznej. Bo naprawdę nie wyobrażam sobie, żeby książątko było lepszym królem niż zaprawiony w bojach następca tronu. Młody niech lepiej nadal nosi kwietne wianki i pisze cykl powieści a la Barbara Cartland. Brat mu nie zabroni, mam nadzieję.

Edit:
O rany :excited: Producent i reżyser z Answer Me 1988 mają nową dramę :excited: I popatrzcie na obsadę - dream team po prostu :love_shower:

BeeMeR - Śro 04 Gru, 2019 09:58

Och, dzięki, już myślałam że starzeję się w tempie przyspieszonym i nie rozumiem się już z - jak oczekiwałam - lekkimi romansami :roll:

Dramę wygooglam później

Trzykrotka - Śro 04 Gru, 2019 11:24

Podpowiem: na zdjęciu są razem nasz Min Ki (chudy jak nić dentystyczna, swoją drogą), zazdrośnik JJS i YYS (pierwsza drama po Mr Sunshine :excited: ). Cieszę się z całej trojki, cudnie będzie ich razem ogladać. Pani nie znam, ale chetnie poznam.
Aragonte - Śro 04 Gru, 2019 12:50

Trzykrotka napisał/a:
O rany :excited: Producent i reżyser z Answer Me 1988 mają nową dramę :excited: I popatrzcie na obsadę - dream team po prostu

Trzykrotko, ale co to za drama? Zaintrygowałaś mnie.

Trzykrotka - Śro 04 Gru, 2019 13:02

Wise Doctor's Life, taki jest wariant tytułu i ma to być drama o lekarzach, którzy pracują na jednym oddziale i są gronem o mocnych więziach. Drama ma być o ich pracy i zyciu, coś jak AM 1988. Mnie do szczęścia wystarczy ta wspaniała trójca panów :serduszkate:

Edit: no tak, gapa, link tutaj:
http://www.dramabeans.com...-doctor-living/

Aragonte - Śro 04 Gru, 2019 13:05

Taki duet panów - YYS i JJS - to ja bardzo chętnie zobaczę razem :mrgreen:
Trzykrotka - Śro 04 Gru, 2019 13:21

Jung Kyun Ho to też pierwsza liga :banan: