To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Pod Duchem, Małpą i Samurajem czyli dramaland po raz 16

Aragonte - Czw 07 Mar, 2019 12:51

Auć, tak bez uprzedzenia Małpą cravatless i topless rzucać to nieładnie :serduszkate:
Ja tu w pracy siedzę :mrgreen:

Trzykrotka - Czw 07 Mar, 2019 13:42

:twisted: :twisted: A myślisz, że co ja sobie uprzyjemniam?
Aragonte - Czw 07 Mar, 2019 16:08

No domyślam się :mrgreen:
LSG wygląda na tych zdjęciach tak, że mhmmmmmmm :serduszkate: :goraco:

BeeMeR - Czw 07 Mar, 2019 18:31

LSG ładnie wygląda :serduszkate:
Trzykrotka - Czw 07 Mar, 2019 20:19

Niesamowicie zmężniał i zrobił się dorosły
BeeMeR - Czw 07 Mar, 2019 20:31

Byłaby pora :serduszkate:
BeeMeR - Czw 07 Mar, 2019 21:14

Oglądam bajkę dalej, Shancai już wie po co są krawaty i umie to wykorzystać ;)

Czasem wejdzie nie w porę do łazienki

A czasem schowa się pod stół ;)

Ostatecznie jednak mimo ambitnych planów musi ulec Mamusi Si, kiedy ta zaczyna krzywdzić jej bliskich przyjaciół.

Si spędza noc z Lejkiem :lol:

A pozostali panowie wolniutko snują własne historie miłosne, Okularnik tak smętnie jak tylko potrafi :P Drugi zaś skazany jest chyba niestety na porażkę

A teraz będę miała hiatus bo jadę jutro na weekend do Krakowa :mrgreen:

Aragonte - Czw 07 Mar, 2019 21:45

To może z Trzykrotką cię dogonimy :wink:
Ja sobie oglądam 22. odcinek - Shancai została wywalona z domu (to na pewno nie była intryga mamusi Si?), Si ją zgarnął do siebie i pojawiła się postac "babci" - ją zostawiono bez zmian, nawet dialog jest podobny. I dobrze, bo akurat to było całkiem fajne w BBF :mrgreen:

BeeMeR - Czw 07 Mar, 2019 22:05

Aragonte napisał/a:
To może z Trzykrotką cię dogonimy
Ano właśnie ;)
Aragonte - Czw 07 Mar, 2019 23:01

BeeMeR napisał/a:
Aragonte napisał/a:
To może z Trzykrotką cię dogonimy
Ano właśnie ;)

Na razie nadrobiłam 22. odcinek :wink: Czekam teraz na akcje typu budzenie panicza :mrgreen:
Więcej dziś raczej nie obejrzę, bo chciałabym jeszcze otworzyc pliczek tfurczościowy i sprawdzic, czy czegoś nie dopiszę :mysle:

Edit: jednak włączyłam początek nr 23 i się chichram. Na babcię można liczyc, że zdradzi jakiś kompromitujący Si sekret z dzieciństwa :rotfl:

Trzykrotka - Pią 08 Mar, 2019 00:26

Mnie udało się zobaczyc tylko, jak Shancai w nerwach nazywa upiorną mamusię Si 'starym pudłem,' F3 biją jej brawo, a Si zabuera do siebie. Fakt, w domku z drzwiami z tektury raczej samej bałabym się mieszkać.
Wiecie, że postać babci całkiem umknęła mi z pamięci? :rumieniec:

Trzykrotka - Pią 08 Mar, 2019 08:43

Już w przyszłym tygodniu zaczyna się drama Siwona. Na dramabeans już jest zapowiedź

http://www.dramabeans.com...ellow-citizens/
Nabrałam nadziei, że może mieć to ręce i nogi. Scenariusz napisał (albo napisała) autor Unit 38, dramy z In Gukiem. Może My Fellow Citizens będzie równie fajna.

BeeMeR - Pią 08 Mar, 2019 08:48

Ja babcię kojarzę, że była i że to ona zrobiła z JanDi osobistą pokojówkę panicza - tu nie ma tej narzuconej "osobistej" relacji tylko młodzi wypracowują ją sami wieczorami - ja tak nawet wolę. :wink:
babcia jest świetnym shipperem - wprawdzie zdradzi do jakiego wieku Si moczył łóżko ale też będzie kładła pannie do głowy że teraz jest on dorosłym mężczyzną i tak go trzeba traktować. :serduszkate:
No i stanie za dziewczyną murem, za co już ją kocham :serce: Tylko będzie jeszcze musiała nad panną popracować bo na razie ta znikła a Si ma złamane serce, wkurwa i wrócił do dawnych nawyków "dobrego traktowania kobiet" :bejsbol: bo przecież wieści o rozstaniu roznoszą się błyskawicznie i zawsze się jakaś pocieszycielka chętna znajdzie...

Trzykrotka - Pią 08 Mar, 2019 23:47

Pokojówkowanie, utrata domu ( odwrotne kolejności może jednak :lol: ), niebezpieczna babcia znająca wszystkie sekrety panicza i to, do którego roku życia sikał do łóżka :lol: podwójna randka, zacieszanie Si, że Shancai z nim mieszka, próby jakiegoś choćby minimalnego omówienia tego, co między nimi jest (on kocha ją ogromnie, ona jego na razie tak trochę), naszyjnik z księżycem i gwiazdą, wspólne oglądanie meteorów przez jego teleskop, wyjazd rodziców Shancai na wieś i powrót do pracy na rybackiej łodzi.... Obejrzałam do 24 odcinka i kciuki trzymam, żeby już więcej nie robili wypadów w pokazywanie życia miłosnego przyjaciółki Shancai oraz Cainy genialnej kucharki, którą usiłuje poderwać jeden z F4. Guzik mnie obchodzi, jak Ximen usadził okropnego faceta i podbudował morale dziewczyny, a Caina obchodzi mnie jeszcze mniej. Niech będzie więcej związku SS. Bo przeciez muszą doprowadzić do odwrócenia ról. Shancai się zakocha, a Si zrobi w tył zwrot i Lejek będzie musiał służyć wątłym ramieniem do wypłakiwania się.
Kilka przypadkowo zrobionych zdjęć
reakcja F4 na "starą rurę"

Najszybsze chwycenie dziewczyny w objęcia. Ani się nie zorientowała, skąd wieje wiatr

I jak ładnie zniwelowali różnicę wzrostu tymi schodkami :serce2:
Trochę nie rozumiem, czemu (prócz konieczności udania się do domu Si) miało służyć wyproszenie Shancai z domu w środku nocy. Landlord od razu ruszył do remontu?
Uroki bycia pokojówką

Aragonte - Pią 08 Mar, 2019 23:52

Te schodki to powinni miec tam na stałe, bo Si w końcu nadweręży sobie kręgosłup od tego zginania się wpół :mrgreen:
BeeMeR - Sob 09 Mar, 2019 06:40

Nie widziałam, żeby narzekał :wink:
Ten całkiem zbędny wątek Cainy i jej dwóch adoratorów zahmuje sporo czasu antenowego :roll:
Odcinek 25 zupełnie nie współpracował mi z żadnymi napisami więc znalazłam i dorzuciłam hardsuba.

Trzykrotka - Sob 09 Mar, 2019 08:23

O, dzieki! Dziś będę oglądać.
Admete - Sob 09 Mar, 2019 20:18

Confession - serial z Junho:

https://www.youtube.com/watch?v=EziFAoKOfts

https://www.youtube.com/watch?v=20h1Hl4RyFQ

Aragonte - Sob 09 Mar, 2019 20:47

Junho mnie zachęca. Kiedy to będzie?
Trzykrotka - Sob 09 Mar, 2019 23:54

Aragonte napisał/a:
Junho mnie zachęca. Kiedy to będzie?

Sprawdziłam na asian, bo mnie też Jun Ho zachęca. Wchodzi po moim Romance Is a Bonus Book, czyli za 2 tygodnie. Sobota - niedziela. Bardzo dobry czas antenowy.

Meteor Garden 25 to właściwie jakby przerywnik przed dalszą częścią, czyli kolejnym skokiem mamusi na spokojne szczęście jej syna. Babci opowiada Shancai o rodzinie Si i broni ją przed wywaleniem z domu, a wcześniej wychwala ją pod niebiosa przed matką Si. To i wątek grzeczniejącego i uczącego się Si są bardzo miłe. Pół odcinka o eskapadach Cainy postaram się zapomnieć.

Admete - Nie 10 Mar, 2019 05:58

Wasz Meteor Gardena jest na Netflixie :wink: Obejrzę ostatni odcinek.
BeeMeR - Nie 10 Mar, 2019 07:22

Jesteś pewna, że masz ochotę na tyle lukru? :mrgreen:

Wątek Cainy jest rozdmuchany okropnie - żeby to jeszcze do czegoś konstruktywnego prowadziło :roll: ale to jakby ktoś na siłę próbował rozbawić widzów podczas gdy główna para się rozstała :roll:

Admete - Nie 10 Mar, 2019 07:51

Godzina? Spoko.
BeeMeR - Nie 10 Mar, 2019 10:35

Może nawet raptem 50 min, bo odcinki mają m/w tyle - jeśli tylko masz ochotę na zwieńczenie młodzieńczego romansu to dobry wybór ;)
tu przykładowe mv:
https://www.youtube.com/watch?v=HN5SIRkWVz8
https://www.youtube.com/watch?v=auMMDouV_B0

Aragonte - Nie 10 Mar, 2019 11:11

Ależ fajne będą mieli sceny w Londynie :-D Szkoda, że przywalą to pewnie toną dramatoz wcześniej albo później :wink: