Seriale - Dramy, czyli urok Azji część 3 wątku
Admete - Wto 30 Wrz, 2014 07:02
| Trzykrotka napisał/a: | | Smutno mi... |
Mnie też. Już mi się depresja pogłębia. Też podejrzałam MSH. W Arang motyw z brzoskwiniami jest cudny.
BeeMeR - Wto 30 Wrz, 2014 08:43
| Cytat: | | Ale wtedy było to pewną teorią, a teraz musiała osobiście zmierzyć się z tematem i jego konsekwencjami, w tym ze świadomością, że będzie musiała szybko porzucić tego, kogo kocha i zadać mu ból. I chyba to sprawiło, że woli unikać tematu. | No jasne - poza tym rankiem mnie oświeciło, że to mówiła poprzednia ona - zaś Arang po amnezji ziemskiego życia, trzech latach szkoły przetrwania jako duszyca i miesiącu z sędzią to jest zupełnie inny byt niż zakochana w paniczu pannica, co to go raz jeden widziała.
A jeśli sędzia dalej będzie jej mówił znienacka takie ładne czy zazdrosne teksty to chyba nie będzie w stanie zaprzeczać mu długo.
Aragonte - Wto 30 Wrz, 2014 10:56
Zdecydowanie Arang to inna postać niż Lee Seo Rim (i całe szczęście). I sama Arang, i Sędzia zdają sobie z tego sprawę.
Zazdrosnych tekstów trochę będzie
Admete, a zwróciłaś uwagę, że brzoskwinie (poza jadalnymi) występują też jako groźne dla Aniołów Śmierci kwiatuszki? Arang rzucała nimi w głównego Anioła Śmierci (vide mój podpis ).
Admete - Wto 30 Wrz, 2014 11:00
| Aragonte napisał/a: | | Admete, a zwróciłaś uwagę, że brzoskwinie (poza jadalnymi) występują też jako groźne dla Aniołów Śmierci kwiatuszki? Arang rzucała nimi w głównego Anioła Śmierci (vide mój podpis ). |
Tak, zwróciłam na to uwagę Bardzo mi się ta scena podobała ( masz ją w podpisie ).
Agn - Wto 30 Wrz, 2014 11:22
Dobra, nastawiłam kimchi, przeżera się z solą. No to biorę się za dwunastkę TW. Mam teorię, że Ten Wredny jest ojcem Tae Sanga.
Trzykrotka - Wto 30 Wrz, 2014 15:42
Nie wiem, czy się przyznawać, że kimchi jadłam tylko raz, tak na koniec pałeczki Za to ramen nader często
Ogłoszenie parafialne: robię napisy do MSH, więc kto ma cierpliwość, niech czeka
PS: wyjątkowo ładnie wyglądają BeeMer i Aragonte w sukienkach z Arang
Aragonte - Wto 30 Wrz, 2014 15:57
Ja kimchi jadam dość często - ostatnio na tapecie była zupa kimchi z mięskiem, tofu i grzybkami shitake
Jako przegryzka to najbardziej mi smakuje kkaktugi, czyli kimchi z pokrojonej w kostkę rzepy.
| Agn napisał/a: | Mam teorię, że Ten Wredny jest ojcem Tae Sanga. |
Pudło
Admete - Wto 30 Wrz, 2014 16:01
| Trzykrotka napisał/a: | Ogłoszenie parafialne: robię napisy do MSH, więc kto ma cierpliwość, niech czeka |
Poczekam, bo bardzo dobrze mi się oglądało z twoimi napisami
BeeMeR - Wto 30 Wrz, 2014 16:06
| Trzykrotka napisał/a: | kimchi jadłam tylko raz, tak na koniec pałeczki Za to ramen nader często | Ja podobnie
Padł mi dysk dziś rano
czarna seria komputerowa trwa - dobrze jednak, że miałam inny dysk z systemem który jednakowoż nie działał, więc trzeba było stawiać od zera. ja już nie mam siły i nerwów do tych komputerów
W każdym razie dramy mam - większość
Arang mam i TW też - ale Tazzę i resztę odzyskam najwcześniej w sobotę
Trzykrotka - Wto 30 Wrz, 2014 16:07
Kimchi muszę wyprodukować sobie kiedyś sama, bo czuję, że mi posmakuje
Napisy będą, odcinek nie jest jakoś przesadnie przegadany (Admete - bardzo mi miło to słyszeć ), a na razie: Jun Ki z dramową córeczką
Agn - Wto 30 Wrz, 2014 16:27
| Trzykrotka napisał/a: | Nie wiem, czy się przyznawać, że kimchi jadłam tylko raz, tak na koniec pałeczki |
Mi jeszcze kleik stygnie, więc jeszcze nie zrobione, ale mam urobione łapki po same łokcie.
TW oczywiście nie obejrzałam, bo poleciałam do Leclerka po promocyjne pendrivy.
| Cytat: | Ogłoszenie parafialne: robię napisy do MSH, więc kto ma cierpliwość, niech czeka |
*grzecznie czeka, bo warto*
Rozpieściłaś mnie tymi napisami, teraz nie chce mi się oglądać z angielskimi, bo wiem, że za chwil parę będzie wygodniej.
| Aragonte napisał/a: | ostatnio na tapecie była zupa kimchi z mięskiem, tofu i grzybkami shitake |
Oooo, jak zrobiłaś tę zupkę???
| Aragonte napisał/a: | Agn napisał/a:
Mam teorię, że Ten Wredny jest ojcem Tae Sanga.
Pudło |
Spoiler!
| Cytat: | Padł mi dysk dziś rano |
ZNOWU?!
| Trzykrotka napisał/a: | Kimchi muszę wyprodukować sobie kiedyś sama, bo czuję, że mi posmakuje |
Czemu ty nie mieszkasz jakoś bliżej? Razem byśmy zrobiły...
| Trzykrotka napisał/a: | | Jun Ki z dramową córeczką |
Aaaawwwww!
BeeMeR - Wto 30 Wrz, 2014 16:49
| Agn napisał/a: | Trzykrotka napisał/a:
Jun Ki z dramową córeczką
Aaaawwwww! | Widziałam jakieś inne zdjęcie z tą córeczką, też urocze.
A dysk- znowu. Ten na pewno, poprzedni najprawdopodobniej, do tego karta sieciowa (najprawdopodobniej) i awaria zasilania
Chochlik komputerowy ani chybi - no ale łądne kilka lat miałam bezawaryjnych, to teraz wszystko na raz się sypie
A tu jeszcze sędzia mniej oficjalnie
Agn - Wto 30 Wrz, 2014 17:16
Dziękuję za kciuki - WYSZŁO MI! WYSZŁO MIIII!!! Jest pyszne! Zrobiłam zajebiście ostre. O rany, jak ja tęskniłam za kimchi. I nigdy więcej nie robię z gotowej pasty - smak się nie umywa do takiego prawdziwego, jak się samodzielnie zrobi.
Zooshe, dziękuję za paprykę. Następną funduję ja!
| BeeMeR napisał/a: | A dysk- znowu. Ten na pewno, poprzedni najprawdopodobniej, do tego karta sieciowa (najprawdopodobniej) i awaria zasilania |
Jak nie urok, to przemarsz wojska. Współczuję.
Masakrę masz z tym komputerem.
Agn - Wto 30 Wrz, 2014 17:28
Gdyby ktoś chciał pojechać na wycieczkę...
http://wiadomosci.gazeta....e_turystow.html
BeeMeR - Wto 30 Wrz, 2014 17:42
Chcieć to ja bym chciała...
Głupotka na dziś:
http://www.dramafever.com...look-no-lotion/
Aragonte - Wto 30 Wrz, 2014 18:42
Wycieczka do Korei Północnej? Niekoniecznie
Agn, wrzucę przepis na zupę kimchi do któregoś wątku o kulinariach
Admete - Wto 30 Wrz, 2014 19:13
Agn a ty wrzuć na tę pastę do kimchi.
Aragonte - Wto 30 Wrz, 2014 19:24
Ja też mogę wrzucić namiary na przepisy na kimchi, z których sama korzystam
Aragonte - Wto 30 Wrz, 2014 20:00
Oglądam sobie 14. odcinek Iljimae i podziwiam, jak Jun Ki fruwa w walce z kilkunastoma przeciwnikami (czysta fantastyka, ale miło się na to patrzy ).
Powiem wam tyle: niech się Legolas schowa
Po części stąd biorą się moje elfickie skojarzenia, bo filmowe elfy walczą w bardzo podobny sposób
Agn - Wto 30 Wrz, 2014 20:24
| BeeMeR napisał/a: | Wycieczka do Korei Północnej? Niekoniecznie |
Ja z jednej strony bym chciała, a z drugiej - chyba bym się nie odważyła. Przeraża mnie ten kraj.
Ehm... no tak - by wyglądać męsko, nie nakładaj balsamu.
Na ostatniej fotce wygląda, jakby miał obrączkę na palcu.
| Admete napisał/a: | | Agn a ty wrzuć na tę pastę do kimchi. |
Wrzucę tutaj - kimchi i tak interesuje raczej tylko nas.
3 szklanki wody, 0,5 szklanki mąki ryżowej - wymieszać i trzymać na wolnym ogniu, dopóki nie zacznie pykać (jakieś 5 minut) - trzeba mieszać właściwie non stop, inaczej robią się grudy. Potem wsypać 1/4 szklanki cukru (nie miałam tyle, dorzuciłam miód - efekt jest interesujący) i wymieszać na gładką masę. Zdjąć z ognia i odstawić do wystygnięcia. Po ostudzeniu wrzucić 1 lub 2 (zależy, jak bardzo ostre chcemy - ja dałam oczywiście 2) szklanki płatków kochugaru (takie chili) - wymieszać na jednolitą masę, dolać szklankę sosu rybnego i też wymieszać na jednolitą masę. Et voila.
Ech... właśnie skonstatowałam, że 12. odcinek TW już obejrzałam - w nocy. Nie ogarniam, co ja czynię. Jeszcze tylko 4 odcinki mi zostały i...
BeeMeR - Wto 30 Wrz, 2014 20:39
| Agn napisał/a: | | Ja z jednej strony bym chciała, a z drugiej - chyba bym się nie odważyła. Przeraża mnie ten kraj. | No właśnie...
| Agn napisał/a: | Jeszcze tylko 4 odcinki mi zostały i... | I następna drama
http://www.dramafever.com...nother-k-drama/
Agn - Wto 30 Wrz, 2014 21:48
Kur... porwali In Hye! Porwali Soo Jin! Ratunku!!! AAAAA!!!
*włącza 14-tkę*
Zostawiam was z głupotką: http://www.dramafever.com...makes-k-dramas/
BeeMeR - Wto 30 Wrz, 2014 22:46
Arang - jestem w 15 odcinku -
Jakie cudne walki
Junki jest tak zwinny i ładne pozy przyjmuje z wachlarzem, że miło patrzeć
Anioł śmierci z mieczem też jest niczego sobie
Zachwyconam.
A do tego świetna muzyka - przegląd wszystkiego, od rapu po operowe zaśpiewy
I jeszcze mi się bardzo podoba, jak Junki gra wybudzenie ze snu na przeróżne sposoby.
W ogóle mi się podoba jak gra
Jeszcze trochę, a napiszę, że mi się sam Junki podoba
Aragonte - Wto 30 Wrz, 2014 22:52
[kawałek posta pozbawiony wartości intelektualnej ]
[/koniec* taplania się w radosnym zachwycie nad Jun Ki ]
Piętnasty odcinek, powiadasz, BeeMeR? To może sobie kawałek znowu obejrzę do poduszki
*no dobra, mała przerwa w końcu faza trwa
Agn - Wto 30 Wrz, 2014 23:16
Obejrzałam 14-tkę i boję się otwierać 15-tkę, bo jak tam będzie jakiś cliffhanger (a założę się, że będzie), to nie strzymię i obejrzę finał. A czas mnie kłaść się spać.
Niech no odetchnę...
Uff jak mi puff.
Tae San kombinuje nieźle, robi się pułapka godna Lee Yong Seunga (swoją szosą - jakie toto zwinne jest! jak gania po tych wszystkich płotach i betonowych murach z instalacjami - normalnie należy się City hunter seal of approval), z przebierankami, okularami, wejściem na same szczyty i łapaniem gagatków, aż miło.
Tae San przeszedł niezłą ewolucję - od wystraszonego (i trudno się dziwić) ściganego przez wszystkich, wrobionego w obrzydliwe morderstwo chłopaka, po faceta gotowego na wszystko, kalkulującego z (niemal) chłodną głową i łapiącego każdą okazję, by dowalić wrogowi. Nie uda się łopatą, to młotkiem. Niesamowicie się zmienił. Też fakt, że ten element ścigania mu nieco odpadł i zaczęła się pełna współpraca (tajniacka, fakt, ale jednak) z policją i panią prokurator.
Dobra, Agn, pakuj się do łóżka! Nie oglądaj nawet kawałeczka 15-tki, bo pociągniesz do finału! A potem będziesz jojczeć, że jesteś niewyspana. Ech...
Pchły na noc...
|
|
|