To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Powiew Orientu II

Trzykrotka - Śro 11 Lis, 2020 20:35

To naprawdę jest świetny film i bardzo dobra adaptacja Otella. Obejrzyj, kiedy już co najtrudniejsze masz za sobą.
A u mnie - nie spodziewałam się.... Mam Netflixa. Dołączyłam na czwartą do abonamentu i mam, od dziś. I co zapuściłam jako pierwsze? Ano urodzinowy wywiad z SRK...
Shahrukh był gościem u Davida Lettermana i właśnie to oglądam. Banan nie schodzi mi z twarzy. Shahrukh jest jak czarujący, nic się nie zmieniło. Dowcipny, wygadany, błyskotliwy, charyzmatyczny. Rewelacyjnie nawiązuje kontakt z publicznością. Tego mi było zdecydowanie trzeba :serduszkate:
Wracam do oglądania.

RaczejRozwazna - Śro 11 Lis, 2020 20:52

Stara miłość nie rdzewieje :mrgreen: Żeby tylko jeszcze zaczął dobre filmy kręcić... :czekam2:

Nie, teraz nie mam siły na Omkarę. Zawsze Otella strasznie przeżywałam - to jeden z tych naprawdę rozdzierających dramatów. Zapuszczę w wolnej chwili Salaam Namaste, albo jakąś staroć, może z Salmanem? :flirtuje2: :mrgreen:

W ogóle na Bollywood HD lecą filmy, które mi polecałyście. Niestety o takich porach, że nie mogę w całości i w spokoju obejrzeć... :frustracja:

Trzykrotka - Śro 11 Lis, 2020 20:57

No właśnie, nie rdzewieje, widzę to jak na dłoni. Patrzę na niego i jestem w siódmym niebie.
Shahrukh zawsze powalał w różnych telewizyjnych show na żywo. Panuje nad publicznością, jest bystry, sypie dowcipami (David Letterman co chwilę wybucha śmiechem), roztacza taki czar, że oczu nie da się od niego oderwać. I smaczek - cześć zdjęć kręcono w Mannacie, na przykład w kuchni, w której panowie gotują włoskie dania - bardzo nieumiejętnie... Mały AbRam to już całkiem duży gość, 6 lat! Hoho...

RaczejRozwazna - Śro 11 Lis, 2020 21:03

Fajny ten mały - a tato całkowicie mu oddany. Chyba nawet bardziej niż mama na tych filmikach, które gdzieś tam mi wyskoczyły. :-D
Trzykrotka - Śro 11 Lis, 2020 22:31

Wydaje mi się, że mały pojawił się na świecie, bo tato bardzo tego chciał kiedy starsze dzieci wyfrunęły z gniazda. Urodziła go surogatka.
Admete - Czw 12 Lis, 2020 08:55

Podaj nazwę tego programu, chętnie obejrzę.
Trzykrotka - Czw 12 Lis, 2020 12:21

Po wpisaniu w wyszukiwarkę "Shahrukh Khan" ten program wyskoczył jako pierwszy. Szczerze polecam, wspaniała zabawa. Przepiękne impresje z wędrówki Davida Lettermana po Mumbaju, kapitalne domowe scenki z Mannatu - Gauri tez przyszła i gawędziła z panami przy stole. No i zasadnicza rozmowa, z publicznością w studiu. W niektórych momentach pękałam ze śmiechu. A jaka odpowiedź dał Shahrukh na pytanie "co sądzisz o naszym prezydencie" :mrgreen:
RaczejRozwazna - Wto 17 Lis, 2020 01:10

Obejrzałam Koylę. Ekhm... :lol: Dwa miesiące temu pewne byłoby WTF i zmiana kanału po 10 minutach, ale dziś obejrzałam, przede wszystkim dla Madhuri. Jej transowy taniec... woooow :serce2: Wspaniała jest.

Pierwsza część podobała mi się bardziej, SRK fajnie zagrał targanego uczuciami niemowę, bo późniejsza przemiana Shankara w mściciela ala Monte Christo to tak ekhm. :roll: :-P

Chyba muszę sobie dawkować te oldskule :lol:

Aktor, który grał Raję, pasuje do tych diabolicznych postaci, ma coś takiego niepokojącego w oczach. W DDLJ jako ojciec Simran też był z deka przerażający :boisie:

Trzykrotka - Wto 17 Lis, 2020 09:06

Nieodżałowany Amrish Puri z wytrzeszczem. Grał nawet w Indianie Jonesie. Kiedyś wszystkie założyłyśmy avatary z jego twarzą - szkoda że nie mam screena - ale można się było nas bać!
Oldskule mają gigantyczny urok, tylko trzeba się w nim rozsmakować :mrgreen:
Koylę bardzo lubię, mimo absurdów i fryzur a la czeski piłkarz.

BeeMeR - Wto 17 Lis, 2020 10:06

Trzykrotka napisał/a:
Koylę bardzo lubię, mimo absurdów i fryzur a la czeski piłkarz.
Ja też :mrgreen:
I Amrish cudownie zuy :serce:
że o muzyce Vangelisa nie wspomnę ;)

RaczejRozwazna - Wto 17 Lis, 2020 12:40

A tak, muzyka Vangelisa to cuuuuuudo :serce: :mrgreen: Te filmy ogladaloby się wspaniale w towarzystwie i po paru głębszych. :-P Bo tak w samotności i na trzezwo za bardzo przeszkadza głośne pukanie zdrowego rozsądku od środka, zwlaszcza w takich momentach jak "poderżnieto mu gardło i zrzucono ze skały, ale uratował go wiejski znachor, przy okazji leczac głos, więc bohater wstał i pomyka ze złamaną nogą po górskich szczytach" :thud: Generalnie trudno oglądać cokolwiek z głośnym wewnętrznym dzięciołem....
BeeMeR - Wto 17 Lis, 2020 12:48

Dzięcioła trzeba przed seansem oldskuli kłaść spać albo robić mu wychodne :wink:
RaczejRozwazna - Wto 17 Lis, 2020 12:53

Chyba nie dorosłam po prostu jeszcze do tych filmów akcji bo w świecie miłości kupuję znacznie więcej :D

Swoją drogą nieśmiały, szlachetny Szaruk był równie wspaniały jak Madhuri. W żadnej innej obsadzie nie wytrzymałabym dzięciola ;)

Trzykrotka - Wto 17 Lis, 2020 13:39

RaczejRozwazna napisał/a:

Swoją drogą nieśmiały, szlachetny Szaruk był równie wspaniały jak Madhuri. W żadnej innej obsadzie nie wytrzymałabym dzięciola ;)

O widzisz, to jest właśnie klucz do zagadki "jak oglądać i nie zwariować" :lol:
Pamiętam jeden seans, z GosiąJG - po rosyjsku. Ach, te mowy końcowe szlachetnego Shankara do braci szachtiorów!

RaczejRozwazna - Wto 17 Lis, 2020 23:05

Właśnie sobie uświadomiłam, że poza najstarszym filmem (w którym - jak doczytałam - trup ściele się gęsto, więc może innym razem :-P ), widziałam już wszystkie z udziałem Madhuri i SRK. Z samą Madhuri mam jeszcze zanotowane Aaja Nachle, ale czy możecie mi wskazać jakiś inny film warty uwagi z nią?
BeeMeR - Wto 17 Lis, 2020 23:27

RaczejRozwazna napisał/a:
poza najstarszym filmem (w którym - jak doczytałam - trup ściele się gęsto, więc może innym razem
Oj tak, Anjaam to pod koniec jatka :lol:

Z oldskuli to mi się Khalnayak z Madhuri i Sanjayem (buldog z Parineety) podobał :mrgreen:

RaczejRozwazna - Wto 17 Lis, 2020 23:35

BeeMeR napisał/a:

Z oldskuli to mi się Khalnayak z Madhuri i Sanjayem (buldog z Parineety) podobał :mrgreen:

O! :lol:

Cathie - Śro 18 Lis, 2020 00:15

Polecam Gulaab Gang i Kalank.
Trzykrotka - Śro 18 Lis, 2020 11:48

Gulaab Gang był dobry, ale trudny, uprzedzam.
RaczejRozwazna - Śro 18 Lis, 2020 18:55

Dzięki wielkie dziewczyny :kwiatek: gromadzę sobie dane, choć na razie trudne tematy zdecydowanie omijam, a cierpienie to jedynie z miłości :wink:
Trzykrotka - Śro 18 Lis, 2020 20:45

Zobacz sobie to, co kiedyś BeeMer polecała - młoda Madhuri, mlody i piękny Salman, masa piosenek, tańców, wielka wiecznie świętująca rodzina i gołąbki (gołąbki były w tym filmie? :mysle: ), czyli Hum Aapke Hain Koun. Anjaam z Shahrukiem to super ciężka artyleria; film momentami jest aż sadystyczny. Nie polecałabym go nikomu.
Wystarczą klipy. Jak ona tańczy, jak on na nią patrzy
https://www.youtube.com/w...GaaneSuneAnsune
A tu piosenka z serii: ona nawet umarłego postawi na nogi
https://www.youtube.com/w...GaaneSuneAnsune
Jest też Gaja Gamini, Shahrukh się tam przewija. Warto poszukać, choćby z czystej ciekawości i dla doświadczenia. Wiadomo powszechnie, że Madhuri była muzą i ideałem wybitnego, już nieżyjącego malarza M.F.Hussaina; zrobił on film, który właściwie jest jedną wielką impresją artystyczną i odą na cześć Madhuri. Wizualnie przepiękny, treść raczej umowna.
https://www.youtube.com/w...nel=Luskamralus

Mnie Madhuri podobała się też szalenie w Lajja, ale to też był trudny film. Wrzucałam kiedyś z niego klip w tańczącą Madhuri i Mnishą Koiralą. Trzy historie trzech kobiet połączone podróżą czwartej - Madhuri grała drugą z nieszczęśliwych bohaterek.

RaczejRozwazna - Śro 18 Lis, 2020 21:59

Dzięki, już wiem wszystko, aż nadto :-D Te kawałki wspaniałe!
Jestem pod wrażeniem, jak niewiele się w sumie zmieniła Madhuri przez wszystkie te lata.

BeeMeR - Śro 18 Lis, 2020 22:20

Trzykrotka napisał/a:
(gołąbki były w tym filmie? ),
Za nic nie pamiętam, ale film jest ciepły, rodzinny, przyjemny, ma bardzo dużo piosenek ;) Polecam :)

z Anjaam kojarzy mi się jeszcze lekka, łatwa i przyjemna piosenka, zupełnie jak z komedii romantycznej ;)
https://www.youtube.com/watch?v=a3aNOVG6fmc

RaczejRozwazna - Śro 18 Lis, 2020 23:06

Przerzucając kanały w TV trafiłam na Bollywood HD i tam Saif w strasznym makijażu i kobiecym wdzianku (bawarskim? :shock: ) podrywany przez jakiegoś przystojniaka :thud:

Stwierdziłam, że jednak trzeba iść spać.
:wink:

BeeMeR - Śro 18 Lis, 2020 23:19

Olaboga, to musi byś świetny film :paddotylu: