Filmy - Powiew Orientu II
Trzykrotka - Śro 11 Lis, 2020 20:35
To naprawdę jest świetny film i bardzo dobra adaptacja Otella. Obejrzyj, kiedy już co najtrudniejsze masz za sobą.
A u mnie - nie spodziewałam się.... Mam Netflixa. Dołączyłam na czwartą do abonamentu i mam, od dziś. I co zapuściłam jako pierwsze? Ano urodzinowy wywiad z SRK...
Shahrukh był gościem u Davida Lettermana i właśnie to oglądam. Banan nie schodzi mi z twarzy. Shahrukh jest jak czarujący, nic się nie zmieniło. Dowcipny, wygadany, błyskotliwy, charyzmatyczny. Rewelacyjnie nawiązuje kontakt z publicznością. Tego mi było zdecydowanie trzeba
Wracam do oglądania.
RaczejRozwazna - Śro 11 Lis, 2020 20:52
Stara miłość nie rdzewieje Żeby tylko jeszcze zaczął dobre filmy kręcić...
Nie, teraz nie mam siły na Omkarę. Zawsze Otella strasznie przeżywałam - to jeden z tych naprawdę rozdzierających dramatów. Zapuszczę w wolnej chwili Salaam Namaste, albo jakąś staroć, może z Salmanem?
W ogóle na Bollywood HD lecą filmy, które mi polecałyście. Niestety o takich porach, że nie mogę w całości i w spokoju obejrzeć...
Trzykrotka - Śro 11 Lis, 2020 20:57
No właśnie, nie rdzewieje, widzę to jak na dłoni. Patrzę na niego i jestem w siódmym niebie.
Shahrukh zawsze powalał w różnych telewizyjnych show na żywo. Panuje nad publicznością, jest bystry, sypie dowcipami (David Letterman co chwilę wybucha śmiechem), roztacza taki czar, że oczu nie da się od niego oderwać. I smaczek - cześć zdjęć kręcono w Mannacie, na przykład w kuchni, w której panowie gotują włoskie dania - bardzo nieumiejętnie... Mały AbRam to już całkiem duży gość, 6 lat! Hoho...
RaczejRozwazna - Śro 11 Lis, 2020 21:03
Fajny ten mały - a tato całkowicie mu oddany. Chyba nawet bardziej niż mama na tych filmikach, które gdzieś tam mi wyskoczyły.
Trzykrotka - Śro 11 Lis, 2020 22:31
Wydaje mi się, że mały pojawił się na świecie, bo tato bardzo tego chciał kiedy starsze dzieci wyfrunęły z gniazda. Urodziła go surogatka.
Admete - Czw 12 Lis, 2020 08:55
Podaj nazwę tego programu, chętnie obejrzę.
Trzykrotka - Czw 12 Lis, 2020 12:21
Po wpisaniu w wyszukiwarkę "Shahrukh Khan" ten program wyskoczył jako pierwszy. Szczerze polecam, wspaniała zabawa. Przepiękne impresje z wędrówki Davida Lettermana po Mumbaju, kapitalne domowe scenki z Mannatu - Gauri tez przyszła i gawędziła z panami przy stole. No i zasadnicza rozmowa, z publicznością w studiu. W niektórych momentach pękałam ze śmiechu. A jaka odpowiedź dał Shahrukh na pytanie "co sądzisz o naszym prezydencie"
RaczejRozwazna - Wto 17 Lis, 2020 01:10
Obejrzałam Koylę. Ekhm... Dwa miesiące temu pewne byłoby WTF i zmiana kanału po 10 minutach, ale dziś obejrzałam, przede wszystkim dla Madhuri. Jej transowy taniec... woooow Wspaniała jest.
Pierwsza część podobała mi się bardziej, SRK fajnie zagrał targanego uczuciami niemowę, bo późniejsza przemiana Shankara w mściciela ala Monte Christo to tak ekhm.
Chyba muszę sobie dawkować te oldskule
Aktor, który grał Raję, pasuje do tych diabolicznych postaci, ma coś takiego niepokojącego w oczach. W DDLJ jako ojciec Simran też był z deka przerażający
Trzykrotka - Wto 17 Lis, 2020 09:06
Nieodżałowany Amrish Puri z wytrzeszczem. Grał nawet w Indianie Jonesie. Kiedyś wszystkie założyłyśmy avatary z jego twarzą - szkoda że nie mam screena - ale można się było nas bać!
Oldskule mają gigantyczny urok, tylko trzeba się w nim rozsmakować
Koylę bardzo lubię, mimo absurdów i fryzur a la czeski piłkarz.
BeeMeR - Wto 17 Lis, 2020 10:06
| Trzykrotka napisał/a: | | Koylę bardzo lubię, mimo absurdów i fryzur a la czeski piłkarz. | Ja też
I Amrish cudownie zuy
że o muzyce Vangelisa nie wspomnę
RaczejRozwazna - Wto 17 Lis, 2020 12:40
A tak, muzyka Vangelisa to cuuuuuudo Te filmy ogladaloby się wspaniale w towarzystwie i po paru głębszych. Bo tak w samotności i na trzezwo za bardzo przeszkadza głośne pukanie zdrowego rozsądku od środka, zwlaszcza w takich momentach jak "poderżnieto mu gardło i zrzucono ze skały, ale uratował go wiejski znachor, przy okazji leczac głos, więc bohater wstał i pomyka ze złamaną nogą po górskich szczytach" Generalnie trudno oglądać cokolwiek z głośnym wewnętrznym dzięciołem....
BeeMeR - Wto 17 Lis, 2020 12:48
Dzięcioła trzeba przed seansem oldskuli kłaść spać albo robić mu wychodne
RaczejRozwazna - Wto 17 Lis, 2020 12:53
Chyba nie dorosłam po prostu jeszcze do tych filmów akcji bo w świecie miłości kupuję znacznie więcej
Swoją drogą nieśmiały, szlachetny Szaruk był równie wspaniały jak Madhuri. W żadnej innej obsadzie nie wytrzymałabym dzięciola
Trzykrotka - Wto 17 Lis, 2020 13:39
| RaczejRozwazna napisał/a: |
Swoją drogą nieśmiały, szlachetny Szaruk był równie wspaniały jak Madhuri. W żadnej innej obsadzie nie wytrzymałabym dzięciola |
O widzisz, to jest właśnie klucz do zagadki "jak oglądać i nie zwariować"
Pamiętam jeden seans, z GosiąJG - po rosyjsku. Ach, te mowy końcowe szlachetnego Shankara do braci szachtiorów!
RaczejRozwazna - Wto 17 Lis, 2020 23:05
Właśnie sobie uświadomiłam, że poza najstarszym filmem (w którym - jak doczytałam - trup ściele się gęsto, więc może innym razem ), widziałam już wszystkie z udziałem Madhuri i SRK. Z samą Madhuri mam jeszcze zanotowane Aaja Nachle, ale czy możecie mi wskazać jakiś inny film warty uwagi z nią?
BeeMeR - Wto 17 Lis, 2020 23:27
| RaczejRozwazna napisał/a: | | poza najstarszym filmem (w którym - jak doczytałam - trup ściele się gęsto, więc może innym razem | Oj tak, Anjaam to pod koniec jatka
Z oldskuli to mi się Khalnayak z Madhuri i Sanjayem (buldog z Parineety) podobał
RaczejRozwazna - Wto 17 Lis, 2020 23:35
| BeeMeR napisał/a: |
Z oldskuli to mi się Khalnayak z Madhuri i Sanjayem (buldog z Parineety) podobał |
O!
Cathie - Śro 18 Lis, 2020 00:15
Polecam Gulaab Gang i Kalank.
Trzykrotka - Śro 18 Lis, 2020 11:48
Gulaab Gang był dobry, ale trudny, uprzedzam.
RaczejRozwazna - Śro 18 Lis, 2020 18:55
Dzięki wielkie dziewczyny gromadzę sobie dane, choć na razie trudne tematy zdecydowanie omijam, a cierpienie to jedynie z miłości
Trzykrotka - Śro 18 Lis, 2020 20:45
Zobacz sobie to, co kiedyś BeeMer polecała - młoda Madhuri, mlody i piękny Salman, masa piosenek, tańców, wielka wiecznie świętująca rodzina i gołąbki (gołąbki były w tym filmie? ), czyli Hum Aapke Hain Koun. Anjaam z Shahrukiem to super ciężka artyleria; film momentami jest aż sadystyczny. Nie polecałabym go nikomu.
Wystarczą klipy. Jak ona tańczy, jak on na nią patrzy
https://www.youtube.com/w...GaaneSuneAnsune
A tu piosenka z serii: ona nawet umarłego postawi na nogi
https://www.youtube.com/w...GaaneSuneAnsune
Jest też Gaja Gamini, Shahrukh się tam przewija. Warto poszukać, choćby z czystej ciekawości i dla doświadczenia. Wiadomo powszechnie, że Madhuri była muzą i ideałem wybitnego, już nieżyjącego malarza M.F.Hussaina; zrobił on film, który właściwie jest jedną wielką impresją artystyczną i odą na cześć Madhuri. Wizualnie przepiękny, treść raczej umowna.
https://www.youtube.com/w...nel=Luskamralus
Mnie Madhuri podobała się też szalenie w Lajja, ale to też był trudny film. Wrzucałam kiedyś z niego klip w tańczącą Madhuri i Mnishą Koiralą. Trzy historie trzech kobiet połączone podróżą czwartej - Madhuri grała drugą z nieszczęśliwych bohaterek.
RaczejRozwazna - Śro 18 Lis, 2020 21:59
Dzięki, już wiem wszystko, aż nadto Te kawałki wspaniałe!
Jestem pod wrażeniem, jak niewiele się w sumie zmieniła Madhuri przez wszystkie te lata.
BeeMeR - Śro 18 Lis, 2020 22:20
| Trzykrotka napisał/a: | | (gołąbki były w tym filmie? ), | Za nic nie pamiętam, ale film jest ciepły, rodzinny, przyjemny, ma bardzo dużo piosenek Polecam
z Anjaam kojarzy mi się jeszcze lekka, łatwa i przyjemna piosenka, zupełnie jak z komedii romantycznej
https://www.youtube.com/watch?v=a3aNOVG6fmc
RaczejRozwazna - Śro 18 Lis, 2020 23:06
Przerzucając kanały w TV trafiłam na Bollywood HD i tam Saif w strasznym makijażu i kobiecym wdzianku (bawarskim? ) podrywany przez jakiegoś przystojniaka
Stwierdziłam, że jednak trzeba iść spać.
BeeMeR - Śro 18 Lis, 2020 23:19
Olaboga, to musi byś świetny film
|
|
|