Literatura - Proza i poezja - Najgłupsze książki, jakie wpadły wam w ręce
Agn - Czw 21 Maj, 2015 17:36
| Eeva napisał/a: | | Na szczęscie nie ma kolejnej częsci. |
Nie chwal dnia przed zachodem słońca. Przyjmuję zakłady, że następna część się pisze. Nie martw się, na pewno jeszcze będzie ci dane pociągnąć historię wilczego... czegośtam.
| Eeva napisał/a: | | No własnie, ja nie po to czytam TAKIE ksiązki żeby miec rozkminę prowadząca do katharsis mej udręczonej duszy;-) |
Nieeeeee...?
Dobra, to teraz opowiadaj, jak przewidujesz, że się dalej historia potoczy. I czekam na okładkę!
Eeva - Pią 22 Maj, 2015 15:11
| Agn napisał/a: | | Nie chwal dnia przed zachodem słońca. Przyjmuję zakłady, że następna część się pisze. |
Podobno temat zakończony i tego się trzymam;-)
| Agn napisał/a: | | Dobra, to teraz opowiadaj, jak przewidujesz, że się dalej historia potoczy. I czekam na okładkę! |
Kurczę miałam taka fantazję jak stałam z dziewczynami na nowym Świecie i teraz wszystko mi umknęło:(
Pamiętam tylko, że moja okładka była BARDZO fantazyjna.
Był na niej chlopiec, w spranych, poszarpanych jeansach. OCZYWISCIE bez koszulki. Bedzie się opierał jedną norą (obuta w kowbojki) na stopniu do swojego czerwonego, obdrapanego pick-upa. Kciuki zatknięte za pasek. Twarzy nie widzimy do zakrywa ją rondo kowbojskiego kapelusza. Na ramieniu tatuaz wilka.
W górnym lewym roku księżyc w pełni i wilk siedzący na skale, wyjący do tegoż księżyca.
W prawym górnym roku dziewczyna w letniej sukience w kwiatki. włos rozwiany, wzrok rozmarzony.
Tyle.
Agn - Pią 22 Maj, 2015 18:16
| Eeva napisał/a: | | Podobno temat zakończony i tego się trzymam;-) |
Smerferere! Bo to raz w historii zarzekała się żaba błota, a potem wypluła z siebie coś jeszcze na temat? | Eeva napisał/a: | | Kurczę miałam taka fantazję jak stałam z dziewczynami na nowym Świecie i teraz wszystko mi umknęło:( |
Było spisać póki pamiętałaś... I teraz nigdy nie poznamy twego geniuszu!
| Eeva napisał/a: | | Pamiętam tylko, że moja okładka była BARDZO fantazyjna. |
Och, nie wątpię.
| Eeva napisał/a: | Był na niej chlopiec, w spranych, poszarpanych jeansach. OCZYWISCIE bez koszulki. Bedzie się opierał jedną norą (obuta w kowbojki) na stopniu do swojego czerwonego, obdrapanego pick-upa. Kciuki zatknięte za pasek. Twarzy nie widzimy do zakrywa ją rondo kowbojskiego kapelusza. Na ramieniu tatuaz wilka.
W górnym lewym roku księżyc w pełni i wilk siedzący na skale, wyjący do tegoż księżyca.
W prawym górnym roku dziewczyna w letniej sukience w kwiatki. włos rozwiany, wzrok rozmarzony. |
Co najmniej okładka a'la Nora Roberts przedstawia.
Eeva - Pią 22 Maj, 2015 19:37
| Agn napisał/a: | | Smerferere! Bo to raz w historii zarzekała się żaba błota, a potem wypluła z siebie coś jeszcze na temat? |
Prawda. Nigdy nie mów nigdy. Czy jakoś tak;-)
| Agn napisał/a: | | Co najmniej okładka a'la Nora Roberts przedstawia |
Dziękuję, starałam się
Agn - Sob 23 Maj, 2015 09:47
Nie wątpię.
| Eeva napisał/a: | | Prawda. Nigdy nie mów nigdy. Czy jakoś tak;-) |
Tylko czekać, aż autorce zabraknie na prąd i będzie...
Eeva - Sob 23 Maj, 2015 14:58
| Cytat: | | Tylko czekać, aż autorce zabraknie na prąd i będzie... | y
Chcialam zasugerowac ze na wodke, jak Sapkowskiemu
Aragonte - Sob 23 Maj, 2015 16:18
A do mnie doszły jakieś słuchy o tłumaczeniu jednego z "dzieł" AłtorKasi na rosyjski... Jak nic ktoś chce Putina wykończyć Jak dowiem się szczegółów, to przekażę.
Agn - Sob 23 Maj, 2015 17:49
| Eeva napisał/a: | | Chcialam zasugerowac ze na wodke, jak Sapkowskiemu |
Nie wiem, czy potrzebuje, prąd na pewno każdy zużywa, a z wódką mogłam nie trafić.
| Aragonte napisał/a: | | Jak nic ktoś chce Putina wykończyć Jak dowiem się szczegółów, to przekażę. |
Kurde, może to jest jakiś plan?
Aragonte - Nie 24 Maj, 2015 01:41
On raczej tego nie przeczyta, więc plan pewnie nie wypali
I zerknij sobie na blog Wiadomo Kogo (tzn. AłtorKasi - nie linkuję, bo wtedy będzie mogła przejść tutaj, o ile już tego nie zrobiła) i zobacz ostatnie dwa wpisy - o rosyjskim wydaniu jednej z książek AłtorKasi i... o tym, że będzie nie jedna książka o powstaniu warszawskim, ale dwie
Gdyby tu chodziło o inną autorkę, powiedziałabym, że profesjonalnie zabiera się do pracy i robi research, ale już to chyba parę razy wyszło, że efektem researchu są głównie bzdury, więc jakoś wątpię, żeby było lepiej
Agn - Nie 24 Maj, 2015 13:11
| Aragonte napisał/a: | | o tym, że będzie nie jedna książka o powstaniu warszawskim, ale dwie |
*zgroza otula Agn mokrym płaszczem*
Edycja: Doczytałam na jej blogu, że oprócz książek, które już są w planach wydawniczych, AutorKasia ma do napisania jeszcze 16 książek. *zgroza dusi Agn*
Aragonte - Pon 25 Maj, 2015 09:44
Agn, oddychaj!
Masz tu linka - tak a propos "riserczu" AłtorKasi:
http://www.sierzantundsap...650.html#387890
Ciekawe, czy w planowanym dziełku o powstaniu będzie nadal uznawała, że jeśli fakty się nie zgadzają z jej pomysłami, to tym gorzej dla faktów.
Agn - Pon 25 Maj, 2015 10:02
Kurde, nie jestem specem, ale tego mauzera to i ja bym wyłapała - jak raz po przeczytaniu Czerwonego gardła, gdzie facet strzelał z mauzera, trafiłam na taką broszurkę z wojskowości akurat o tej broni, więc z ciekawością sobie przejrzałam, bo wtedy zobaczyłam, jak ów mauzer wyglądał.
Bogowie literatury, pioruna któryś na podorędziu nie ma?!!!
Anaru - Wto 26 Maj, 2015 23:25
| Agn napisał/a: | | Doczytałam na jej blogu, że oprócz książek, które już są w planach wydawniczych, AutorKasia ma do napisania jeszcze 16 książek. *zgroza dusi Agn* |
Wszystkie na temat Powstania Warszawskiego? Co tak skromnie?
Agn - Śro 27 Maj, 2015 00:33
Nie, nie, na temat powstania TYLKO 2, ale ogólnie ma nadźganych folderków z rozpoczętymi arcydzieUami. Drżyj, narodzie, ona jeszcze nie skończyła!
Anaru - Śro 27 Maj, 2015 01:04
Rozumiem, że wszystkie 16 naraz pisze? I te 16 to plany na najbliższy czas, a nie ogólne?
Eeva - Śro 27 Maj, 2015 08:48
| Agn napisał/a: | | na temat powstania TYLKO 2 |
O nie! Tylko dwie?!?!?!
Agn - Śro 27 Maj, 2015 08:51
Niestety, płodzi jednego szmatławca za drugim. Z ciekawością czytam sobie od początku wątek na forum sierżanta und sapera. Świetne są niektóre komentarze.
Anaru - Śro 27 Maj, 2015 09:21
| Agn napisał/a: | | wątek na forum sierżanta und sapera |
Aragonte - Śro 27 Maj, 2015 11:41
| Agn napisał/a: | | Nie, nie, na temat powstania TYLKO 2, ale ogólnie ma nadźganych folderków z rozpoczętymi arcydzieUami. Drżyj, narodzie, ona jeszcze nie skończyła! |
Jakbyś miała odpowiedni program komputerowy do preparowania atakich arcydzieu, to też byś szesnaście książek zaraz natrzaskała
O programie pisała niedawno Królowa Matka na blogu
Ale mając za sobą lekturę trzech całych i z dziesięciu ponapoczynanych powieści, plus kilka streszczonych przez Usłużnych Czytelników Królowa Matka doszła do wniosku, że Katarzyna Michalak ma szablon (może program komputerowy?), w którym zmienia się tylko imiona bohaterów, zawód bohaterów, kolor oczu i włosów ("wielkie, bursztynowe" na 'olbrzymie, błękitne", "blond fale" na "frywolne, rozkoszne loczki", itepe, itede), wybiera ze trzy katastrofy życiowe z listy trzydziestu (stosowanych wymiennie, na ten przykład "białaczka i śmierć narzeczonego na misji w Afganistanie" na "raka trzustki i śmierć męża na misji humanitarnej w Iraku"), dorzuca obowiązkowo jeden gwałt i jedną próbę gwałtu i voila! Mamy książkę.
Jakże wiele to wyjaśnia, wszystko właściwie, na przykład wolty charakterologiczne bohaterów. I tak na przykład Herołin będący w pierwszej części kawałem gnoja zajmującym się zawodowo uwodzeniem kobiet w drugiej okazuje się czułym i subtelnym jak woń łubinu wśród pól romantykiem marzącym o domków wśród łanów zbóż pod bezkresnym niebem i śmiechu dziatek w ogródku, Herołina zaś, zakochana w narzeczonym dziewica o sercu jak kryształ, którą trzeba traktować pigułką gwałtu, bo bez tego nie da się nawet ująć za rękę - zimną suką, która zaliczyła pół Europy, a narzeczonego wyhaczyła, gdyż jest chciwą na hajs biczą. Po prostu w pierwszej części komputer wylosował jeden zestaw, w drugiej części - zupełnie inny, prawdopodobnie ktoś, kto ten program pisał nie przewidział tworzenia "ciągów dalszych", stąd te drobne niekonsekwencje i wrażenie, że autorka niezupełnie pamięta, o czym pisała w zeszłej książce, czyli - biorąc pod uwagę jej tempo produkcji arcydzieł - tydzień wcześniej. Tempo produkcji też wyjaśnia całkiem nieźle, nawiasem mówiąc.
Cytat stąd:
http://polaherbaciane.blo...isku-czesc.html
Aragonte - Śro 27 Maj, 2015 11:44
| Anaru napisał/a: | | Agn napisał/a: | | wątek na forum sierżanta und sapera |
|
To ten wątek, Anaru:
http://www.sierzantundsap...rkasia,988.html
Anaru - Śro 27 Maj, 2015 14:03
O dzieki , zagłębię się pewnie wieczorkiem
Akaterine - Śro 27 Maj, 2015 18:09
| Aragonte napisał/a: | Jakbyś miała odpowiedni program komputerowy do preparowania atakich arcydzieu, to też byś szesnaście książek zaraz natrzaskała |
Ja chcę stworzyć taki program! Jaki to genialny pomysł na biznes
Agn - Śro 27 Maj, 2015 22:34
Przykro mi, AutorKasia już go dawno wykoncypowała.
akne - Czw 28 Maj, 2015 00:00
[quote="Aragonte"] | Agn napisał/a: | Nie, nie, na temat powstania TYLKO 2, ale ogólnie ma nadźganych folderków z rozpoczęt
O programie pisała niedawno Królowa Matka na blogu
Ale
Jakże wiele to wyjaśnia, wszystko właściwie, na przykład wolty charakterologiczne bohaterów. I tak na przykład Herołin będący w pierwszej części kawałem gnoja zajmującym się zawodowo uwodzeniem kobiet w drugiej okazuje się czułym i subtelnym jak woń łubinu wśród pól romantykiem marzącym o domków wśród łanów zbóż pod bezkresnym niebem i śmiechu dziatek w ogródku, Herołina zaś, zakochana w narzeczonym dziewica o sercu jak kryształ, którą trzeba traktować pigułką gwałtu, bo bez tego nie da się nawet ująć za rękę - zimną suką, która zaliczyła pół Europy, a narzeczonego wyhaczyła, gdyż jest chciwą na hajs biczą. Po prostu w pierwszej części komputer wylosował jeden zestaw, w drugiej części - zupełnie inny, prawdopodobnie ktoś, kto ten program pisał nie przewidział tworzenia "ciągów dalszych", stąd te drobne niekonsekwencje i wrażenie, że autorka niezupełnie pamięta, o czym pisała w zeszłej książce, czyli - biorąc pod uwagę jej tempo produkcji arcydzieł - tydzień wcześniej. Tempo produkcji też wyjaśnia całkiem nieźle, nawiasem mówiąc.
Cytat stąd:
http://polaherbaciane.blo...isku-czesc.html |
Akaterine - Czw 28 Maj, 2015 18:20
| Agn napisał/a: | Przykro mi, AutorKasia już go dawno wykoncypowała. |
To stwórzmy dla niej konkurencję! Ja będę czuwać nad programem, całe forum będzie wymyślać bohaterów, a Eeva, jako największa specjalistka w tej dziedzinie, zajmie się ostatecznym kształtem i korektą. Zobaczycie, 3 lata i będziemy milionerami .
|
|
|