To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Nie DRAMAtyzujmy w końcu to dopiero 20 raz

Trzykrotka - Pon 30 Maj, 2022 09:27

Loana napisał/a:
Za to mam wrażenie, że jednego zdania nie przetłumaczyli :P

Owszem, dobrze ci się zdaje :lol:

Loana napisał/a:
Idę kuknąć, która aktorka zdenerwowała Trzykrotkę, bo przyznam, że większość bohaterów była ok albo się mocno na głównych skupiłam, więc reszta mi nie przeszkadzała :P

Koleżanka głównej z pracy, ta strasznie miniasta - krótkie rude włosy, szorty, trampki.

BeeMeR - Pon 30 Maj, 2022 09:27

Oby dziś było lepiej, spokojniej :kwiatek:
Jestem bardzo ciekawa czy GRGR komuś się spodoba, bo przeciez nie musi - ja mam słabość do słodkich bzdurek na wyspach, obficie skropionych romansem, ale to ja :wink:

Przede mną trzeci wieczór sprzątania dysku, póki jeszcze żyje, choć co kwadrans dostaję alerty, że ledwo-ledwo. Może to już ostatni :trzyma_kciuki:

Trzykrotka - Pon 30 Maj, 2022 09:32

BeeMeR napisał/a:

Przede mną trzeci wieczór sprzątania dysku, póki jeszcze żyje, choć co kwadrans dostaję alerty, że ledwo-ledwo. Może to już ostatni :trzyma_kciuki:

Znam ten ból :kwiatek: Mój zapchany po brzegi, a szkoda mi strasznie ruszać niektórych skarbów, choć pewnie często po nie nie sięgnę.

BeeMeR - Pon 30 Maj, 2022 09:41

No ja właśnie pousuwałam sporo filmów, które kiedyś planowałam obejrzeć albo dostałam od Taty, a których (już) nie planuję, bo nie moja tematyka itp. wiele filmów nie przechodzi u mnie testu pierwszego kwadransa. Najważniejsze, że zdjęcia i filmy rodzinne są zarchiwizowane :trzyma_kciuki: muszę wreszcie wywołać niektóre z ostatnich lat. :czekam2:
Możliwe, że sformatowanie coś pomoże i dysk będzie jako pomocniczy ale jako podstawowy musi być teraz nowy, mocny.

Loana - Pon 30 Maj, 2022 10:05

Trzykrotka napisał/a:
Loana napisał/a:
Idę kuknąć, która aktorka zdenerwowała Trzykrotkę, bo przyznam, że większość bohaterów była ok albo się mocno na głównych skupiłam, więc reszta mi nie przeszkadzała :P

Koleżanka głównej z pracy, ta strasznie miniasta - krótkie rude włosy, szorty, trampki.

A już wiem która :) Ta, która grała w "What's wrong with secretary Kim?" i tam też była taka okropnie przerysowana - więc po prostu się chyba przyzwyczaiłam, że ta aktorka tak wygląda dość specyficznie i tak gra mocno na wyrost :P Wizualnie ona mi średnio pasuje, więc się na niej nie skupiałam :P

Caitriona - Pon 30 Maj, 2022 15:51

Loana napisał/a:
Po pierwsze mam ochotę się trzepnąć, bo obiecałam sobie nie oglądać nic, co nie jest skończone i nie wiem, jak się kończy

U mnie to samo, dlatego nad tym Kiss Sixth Sense się zastanawiałam, czy zacząć oglądać, czy nie. Ale chyba zacznę, skoro chwalicie :rotfl:

Trzykrotka - Wto 31 Maj, 2022 09:14

To jest na podstawie webtonu, więc może być trochę uproszczeń oraz cudów (cuda już są, ten szósty zmysł) więc nie wiadomo czym to się skończy, ale wzięli solidnych aktorów, nie modeli czy idoli, więc trzymajmy kciuki.

Obejrzałam wczoraj jeden odcinek, potem sen mnie zmorzył. Fajne, choć trochę dziwne. Szef na razie - istny Gburek, jak w tej dramie o agencji nieruchomości - btw ma tutaj grać ten sam aktor, który tam był szefem-gburkiem.

Loana - Wto 31 Maj, 2022 10:40

Ja wczoraj obejrzałam drugi odcinek i propsy dla scenarzysty, że skończyli w takim momencie, że naprawdę się ucieszyłam, że dzisiaj trzeci puszczą :P Bardzo wciągająca historia. I naprawdę gorące sceny są, ładnie je nakręcili i ładnie się je ogląda :) Co prawda poszłam wczoraj doczytać resztę opisu i trochę się zmartwiłam, bo nie przepadam za trójkątami :( A tu się zaraz ten drugi pojawi - liczę, że mimo wszystko będzie zawsze gdzieś z boku, bo podoba mi się wizualnie główny i wolałabym, żeby główny głównym pozostał. W sumie za to chyba też tak polubiłam "Crazy Love" - tutaj tak naprawdę nigdy nie było rozejścia pary, nawet pomimo wkurzającej drugiej. Takie historie lubię oglądać :)

Na mydramalist już jest troche skarg, że zmienili webtoon, bo wzięli "za starych" aktorów, ale przyznam, że mi się to bardzo podoba. Fajnie zobaczyć dorosłych ludzi, już z jakimś bagażem życiowym, chociaż nadal ładnych :P

Trzykrotka - Wto 31 Maj, 2022 11:42

Loana napisał/a:

Na mydramalist już jest troche skarg, że zmienili webtoon, bo wzięli "za starych" aktorów, ale przyznam, że mi się to bardzo podoba. Fajnie zobaczyć dorosłych ludzi, już z jakimś bagażem życiowym, chociaż nadal ładnych :P

No właśnie. W webtonach wszyscy wyglądają jak dzieci, to i fanki marudzą. A ludzie koło 30 i 40 jeszcze nie muszą kłaść się do grobu i kochają się równie gorąco jak nastolatki. Może nawet goręcej.
Gdyby nie Admete, nie zaczęłabym oglądać, a teraz się cieszę na rom-kom, choćby z trójkątem i super mocami :banan:

BeeMeR - Wto 31 Maj, 2022 12:16

Trzykrotka napisał/a:
A ludzie koło 30 i 40 jeszcze nie muszą kłaść się do grobu i kochają się równie gorąco jak nastolatki. Może nawet goręcej.
Oj tak. I może nawet lepiej się ogląda niż młokosów :P
Wychodzę na komputerową prostą, feralny dysk odpięty (prawie nie miałam wątpliwości który to ;) ), nowy kupiony, odbiorę sobie w weekend :mrgreen: Jeszcze nie oglądam, ale już widzę światełko w tunelu i wieczorem coś obejrzę :banan:

Loana - Wto 31 Maj, 2022 12:34

Doczytałam, że w Kiss Sixth Sense gra aktorka, która w styczniu zmarła. O ta https://mydramalist.com/people/39163-kim-mi-soo
Teraz się zaciekawiłam, jak poprowadzą jej wątek - co prawda jest drugoplanową postacią, ale mi się akurat zapamiętała. Ciekawe, do którego odcinka jeszcze będzie.
Cytat:
A ludzie koło 30 i 40 jeszcze nie muszą kłaść się do grobu i kochają się równie gorąco jak nastolatki. Może nawet goręcej.

Według mnie goręcej, bo jakby mają mniej do stracenia :P Ale te sceny w tej dramie naprawdę ładnie nakręcili, mam nadzieję, że mi ich nie zepsują później :P

Admete - Wto 31 Maj, 2022 16:39

Serial został chyba nakręcony od razu w całości, bo to dla Disney+, a aktorka zmarła w styczniu. Może mieli już całość. Następny odcinek w środę, nie dziś.
Loana - Wto 31 Maj, 2022 16:54

Ooo, mógł być już nakręcony w całości? To ciekawe, czemu tak późno puszczają.
Na mydramalist jest, że
Episode 3 of 12 airing on
May 31, 2022 5:00 PM
bo patrzyłam dzisiaj właśnie ile muszę czekać :P
Licze, że dzisiaj :P
I wkurza mnie, że chyba nie będzie tych dram z Disney+ na naszym polskim Disney+ :( Siostra mi podesłała stronę, gdzie można zobaczyć co jest na tej stacji w różnych krajach i te w Europie nie miały dram :( (US też nie miały). A ja bym chciała je zobaczyć na legalu w ładnej jakości (już pal licho tłumaczenie na polski) :(
Zwłaszcza, że ta drama "Kiss Sixth Sense" jest wizualnie bardzo ładna - czołówka mi się podoba zwłaszcza i już oglądałam ją kilka razy.

EDIT: a poszłam poszukać i masz rację Admete, na tej stronie
https://www.thereviewgeek...-4-releasedate/
podają, że w środę mają być odcinki 3 i 4 na raz. I ma być 12 w sumie.
Ale nie jestem pewna, czy są pewni, skoro w opisie tego serialu podają, że Główna przypadkowo pocałowała szefa w szyję - no nie nazwałabym tego szyją :P

Admete - Wto 31 Maj, 2022 17:36

Loana napisał/a:
Ooo, mógł być już nakręcony w całości? To ciekawe, czemu tak późno puszczają.

Bo to platforma streamingowa, która ma swój plan emisji? ;) W zeszłym tygodniu były dwa odcinki w środę, więc w tym powinno być tak samo.

Loana - Wto 31 Maj, 2022 19:06

Sprawdziłam na kilku stronach i tak, wszędzie piszą, że mają być puszczane dwa odcinki w środę. Więc muszę czekać do jutra na 3 i 4 odcinek. Ale plus taki, że do końca czerwca powinna być całość :)
Tu trailer, który wychodzi poza pierwsze dwa odcinki po połowie - na razie podoba mi się rozwinięcie :P
https://www.dramabeans.co...ss-sixth-sense/
O, tu jeszcze trochę więcej pokazali i nawet są napisy po angielsku
https://www.youtube.com/watch?v=EijmbCqvoqM

Trzykrotka - Wto 31 Maj, 2022 23:23

Bardzo ładny wizualnie jest Kiss Sixth Sense. Właśnie obejrzałam 2 i mogę czekać na jutro. Tylko sprawy pracowe tylko boli moje znękane pracą serce: że ta ich praca jest taka niewdzięczna - podlizywanie się klientom, żeby raczyli łaskawie klepnąć projekty, na które sami nie wpadliby i za tysiąc lat, to znoszenie fochów i połajanek :roll: I te całonocne szychty - przecież to bez sensu, nikt im nie powiedział, że mózg nie pracuje tym wydajniej im bardziej go zmuszasz? A najgorzej na razie jest z szefem. Jak aktora lubię, tak postać mam ochotę palnąć rakietką w łeb. Nie byłabym w stanie zakochać się w kimś, kto mnie nieustannie rozstawia po kątach. Już to zresztą mówiłam przy okazji dramy o domach. Nie mój model, zdecydowanie, choć dociera do mnie, że on ma te jakieś supernaturalne problemy, podobnie jak bohaterka.
Żal mi tej zmarłej dziewczyny, taka młoda i ładna,

Admete - Śro 01 Cze, 2022 06:15

Ja tą całą pracę biorę w nawias, bo ogólnie takie historie to dla mnie fantasy plus science-fiction, niczego nie traktuję tam w kategoriach rzeczywistości 😁
Trzykrotka - Śro 01 Cze, 2022 07:30

Pewnie masz rację :mrgreen: Ale nie dało się o tym nie myśleć, bo 90% akcji działo się w pracy i przy tych ich dziwnych porządkach ze spaniem na biurku i piciem Red Bomb :shock: Wolałabym, żeby potem aż tyle firmy nie było, bo może i szef zrobiłby się milszy i współpracownicy. Mam wrażenie, że to raczej nieprzyjazne środowisko i że nie tylko ten imprezowy CD kopie dołki pod panną. A w każdym razie - chętnie wbije jej nóż w plecy na zebraniu z klientem, byle sobie ratować zadek. Ona natomiast - tradycyjnie - wszystkich za wszystko przeprasza. Nie, nie, mniej biura i agencji reklamowej proszę.
Trzykrotka - Śro 01 Cze, 2022 10:06

Acha, jeszcze - to już raczej głupotkowy post - zastanawiałam się, czy pomysłu na reklamę łóżka ustawionego na łące nie ściągnęli (pewnie raczej do autorki webtonu to pytanie) z Emily in Paris. Emily też zrobiła nowatorską reklamę luksusowego łoża ustawiając je pod paryską chmurką - każdy mógł poleżeć i wypróbować, jaka to przyjemność. I wysłać foto na isntagrama, rzecz jasna :wink:
Loana - Śro 01 Cze, 2022 10:58

No praca dla mnie wygląda na taką przerysowaną, chociaż pewnie aż taka przerysowana nie jest - może tylko w tym, że ludzie wyglądają po nieprzespanej nocy jakby dopiero wstali i byli mega rześcy ;)
Obejrzałam sobie wczoraj drugi raz te dwa odcinki, po doczytaniu różnych komentarzy na stronach, jednak mój angielski nie jest super i trochę rzeczy - zwłaszcza związanych z pracą - nie zrozumiałam. I np. nie wyłapałam, że te sceny "romansu" na początku epizodu pierwszego to nie są sceny z wizji/przyszłości głównej bohaterki (nazwijmy ją Yesul :P ), tylko reklama łóżek Billy - za którą potem cały zespół zostaje objechany, bo jest beznadziejna (przyznaję, nie jest najlepsza :P ). Ale bardzo mnie to ucieszyło, bo nijak nie mogłam dopasować tego "widzenia" do Yesul i do akcji. Nie do końca wyłapałam też, jakie problemy ma główny bohater (nazwijmy go Chamin), myślałam, że jest zbyt wrażliwy na dźwięki tylko. No i zauważyłam ten moment, gdzie po "pocałunku" zaczyna trochę słabiej odbierać bodźce. Zakładam, że ten skinship Yesul i Chamina wpływa na niego w ten sposób, że zmniejsza mu wrażliwość na bodźce - i dlatego w późniejszych odcinkach będzie miał krócej ścięte włosy i będzie chodził bez okularów. A szkoda, bo przyznam, że teraz wizualnie mi bardziej pasuje niż na tych ujęciach z późniejszych odcinków :P Pasują mu te trochę dłuższe włosy i czarne okulary :)
Na stronie https://www.hotstar.com/i...ense/1260102173 wrzucili wczoraj "streszczenie" odcinków 3 i 4, trochę inaczej będzie to wyglądało niż myślałam :P

Trzykrotka - Śro 01 Cze, 2022 13:01

Tjaa :roll: łózko najłatwiej zareklamować przez lądującą w nim parę :roll:
Czyli pan numer 2 to były chłopak naszej ładnej pani?
Szef ma tę dziwną nadwrażliwość, ale też przewiduje przyszłość, przynajmniej krótkotrwałą, skoro wiedział, że w pomieszczeniu reklamowym zacznie śmierdzieć i zawali się altanka. Ma też jakieś "dzieciowe" przebłyski - przecież w dramie zawsze muszą być między bohaterami jakieś koneksje z dzieciństwa - tutaj też się na to zanosi.
No i jest ta ładna ale durna aktorzyca, czy modelka, która pana napastuje - trochę kliszami autorka sobie żongule...

Loana napisał/a:
A szkoda, bo przyznam, że teraz wizualnie mi bardziej pasuje niż na tych ujęciach z późniejszych odcinków :P Pasują mu te trochę dłuższe włosy i czarne okulary :)

Loana :kwiatek: ja muszę cię kiedyś namówić na obejrzenie The Greatest Love. Pan był tam młodziutki, miał piękną grzywkę i grał uroczego doktora medycyny orientalnej :lol:

Loana - Śro 01 Cze, 2022 13:27

Cytat:
Tjaa :roll: łózko najłatwiej zareklamować przez lądującą w nim parę

No właśnie przyznam, że na tyle ta reklama jest beznadziejna, że ja nie zajarzyłam, że to reklama łóżka :P Jakiś napis na końcu był, ale pomyślałam, że coś się dzieje na łóżku tej firmy Billy, bo Yesul pracuje nad ich kampanią :P Ale że to reklama łóżka - no nie zajarzyłam. To już bardziej bym się spodziewała łóżka po tej reklamie "bez łóżka". No nie udał im się ten koncept :P

Cytat:
Czyli pan numer 2 to były chłopak naszej ładnej pani?

No niestety, bo nie przepadam za trójkątami, a wydaje się, że ten pan będzie miły i taki wywołujący SLS. Zwłaszcza, że gdzieś doczytałam, że w webtoonie to ich rozstanie nie było takie całkowicie "z jego winy". Yesul nigdy mu nie powiedziała jaki ma dar, a raz zobaczyła w wizji, jak on ją prosi o zerwanie. I tak to na nią wpłynęło, że zaczęła się zachowywać sztywno i on myślał, że ona przechodzi jakiś ciężki okres w życiu albo coś. I zamiast porozmawiać (wiadomo, komunikacja to wyższy lewej rozwoju ;) ) to stwierdził, że się na jakiś czas rozstaną i zaproponował jej to zerwanie, które ona widziała. Ale nie dlatego, że jej nie kochał czy coś - po prostu taki splot. Ja tylko mam nadzieję, że on będzie w tle bardziej i nie będzie sytuacji, że Yesul nie będzie wiedziała na co się zdecydować -_-'

Cytat:
Szef ma tę dziwną nadwrażliwość, ale też przewiduje przyszłość, przynajmniej krótkotrwałą, skoro wiedział, że w pomieszczeniu reklamowym zacznie śmierdzieć i zawali się altanka.

Aaaa! No zobacz, nie powiązałam tego. Nie rozumiałam, czemu łaził i mówił, że śmierdzi, chociaż pomyślałam o tym bezdomnym, no ale on był później. Dziękuję! Od razu lepiej się wszystko składa :)

Cytat:
Ma też jakieś "dzieciowe" przebłyski - przecież w dramie zawsze muszą być między bohaterami jakieś koneksje z dzieciństwa - tutaj też się na to zanosi.

No bo właśnie z tego co doczytałam to ich trójkę coś łączy z dzieciństwa - te "dary", które posiadają, jakoś są powiązane ze sobą czy cuś. Nie wiem co prawda, co ma tej drugi, ale ciekawe będzie się dowiedzieć :) Nie przeszkadza mi powrót do dzieciństwa (ładna aktorka gra młodą Yesul :P ), zwłaszcza jak ma to mieć powiązania z ich umiejętnościami - liczę tylko, że jakoś to "sensownie" powiążą i rozwiążą :P

Cytat:
No i jest ta ładna ale durna aktorzyca, czy modelka, która pana napastuje - trochę kliszami autorka sobie żongule...

No wkurzająca, ale w sumie zabawna postać. Jakaś idolka ją gra czy coś takiego. Ładna jest :)

Czytam opinie po 3 i 4 odcinku, bo już wyszły. Różnie komentują. Ktoś napisał, że po tych odcinkach stwierdza, że drama bardzo odchodzi od webtoonu i idzie nową drogą. W sumie to nawet dobrze :)

Admete - Śro 01 Cze, 2022 13:34

O to wiedziałam, że te pierwsze sceny łóżkowe to reklama. Ogólnie to dla mnie taki lekki odmóżdżacz. Będę oglądać,
póki mi się nie znudzi.

Trzykrotka - Śro 01 Cze, 2022 13:57

Admete napisał/a:
O to wiedziałam, że te pierwsze sceny łóżkowe to reklama. Ogólnie to dla mnie taki lekki odmóżdżacz. Będę oglądać,
póki mi się nie znudzi.

Mam dokładnie tak samo :kwiatek: I też nie wiedziałam, choć widać było, że grający tam pan to nie główny bohater, choć wizja była trochę rozmyta.

BeeMeR - Czw 02 Cze, 2022 09:13

Wróciłam do Nakee - młodzi małżonkowie powolutku się docierają, wieśniacy próbują w kolejnym tajemniczym rytuale pokonać potencjalną Wężycę w pannie, ona zaś musi kolejne kilka razy udowadniać, że nie jest wężem tylko człowiekiem - co jak wiadomo nie jest łatwe, gdy wymyślane są kolejne próby...
Niestety wciąż rozwijany jest wątek, jakiego w lakornach nie trawię (i przewijam): poczekam aż oddasz mi męża, bo on powinien być mój albo nie poczekam, tylko zwrócę się do czarownika (w postaci interesującego klatona ;) ) żeby przyspieszyć proces magią - ja rozumiem, że zaściankowa panna chciałaby wyjechać do stolicy z przystojnym chłopcem, ale po jego ślubie to już nie rozumiem. Przecież wioska powinna złodziejkę cudzych mężów zlinczować/wypędzić jak Jagnę z Chłopów czy co :co_stracilam:

I na koniec urocza emotka na którą ostatnio trafiłam ;)