To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Witamy w dramalandzie! - odcinek 6

Aragonte - Śro 17 Cze, 2015 13:16

Trzykrotka napisał/a:
Baek Dong Soo[/b] numerek 10,
Podobała mi się bardzo akcja z przemalowywaniem mapy z pleców dziewczyny na papier :wink:

Ładna była ta scena, prawda?
Zwróć uwagę na malarza, pojawi się jeszcze :wink:

BeeMeR - Śro 17 Cze, 2015 13:40

Trzykrotka napisał/a:
od razu dostają zsyłkę na MUR
dobrze ze nie do Czarnej Strazy l;)
malarza bardzo lubię :serce:

Cytat:
Ciekawam jak Jin Hyuk się prezentuje.
on w szpitalu obecnie
http://www.dramafever.com...itary-training/

i głupotka:
http://www.dramafever.com...just-one-night/

Trzykrotka - Śro 17 Cze, 2015 13:43

Pamiętałam, że pisałyście o malarzu, więc wyostrzyłam uwagę :wink:

Teraz pewnie znowu będę miała małą przerwę w tej dramie, bo powinny pokazać się napisy do Divorce Lawyer (ostatnie dwa odcinki, trzeba dokończyć), a potem będzie Warm and Cozy.
Powrót do seguka po tygodniach oglądania dram współczesnych jest trochę surrealistyczny - przez chwilę musiałam przestawiać się mentalnie na technikę taką a taką (w robieniu mieczem), władców nieba i ziem wszelakich oraz tego typu sprawy. Ale drama na tym etapie jest bardzo fajna, więc to tylko dodatkowy smaczek.

Trzykrotka - Śro 17 Cze, 2015 13:47

BeeMeR napisał/a:

i głupotka:

Koszmitową sypialnię biorę w ciemno, ale tej z It's Ok nie chcę - za nic nie będę spała w łazience z własnej woli :wink:

Edit:
Oj, to ma Jin Hyuk pod górkę :? Kłopoty z kolanem sa paskudne i lubią ciągnąć się w nieskończoność...

BeeMeR - Śro 17 Cze, 2015 13:48

Trzykrotka napisał/a:
Koszmitową sypialnię biorę w ciemno
Mnie też najbardziej pasuje z w/w, z Koszmitą czy bez ;)

Hwajung nie dane mi było wczoraj obejrzeć - przy omawianiu fabrykowanych dowodów walnęłam w kimono :spi:

Agn - Śro 17 Cze, 2015 15:21

Trzykrotka napisał/a:

Uff, tylko Jun Ki będzie tak wyglądał :wink: pani z pazurami i ogryzający się panowie to Orange Marmelade

A to mnie nawet cieszy, bo pazurów nie chcę. Nie i już! :foch2:
Tam miał być ktoś jeszcze oprócz głównej czwórki, ale nie pomnę nazwisk, nie znaju oblicza, to pomyślałam, że to może oni. Ale cieszy mnie, że jednak nie.
No naprawdę nie chcę takich szponów. :?

A dzisiaj miał się pojawić pierwszy zwiastun Scholara (pewnie raczej z takich, co to się specjalnie kręci, a nie urywki ze scen z dramy). Będzie trzeba pilnować sprawy. :excited:

Trzykrotka - Śro 17 Cze, 2015 16:33

U mnie też - małe kiełki niech już będą, ale pazurom mówię nie :confused3: I oczywiście czekam niecierpliwie na jakąkolwiek zajawkę Scholara. To jednak piękne - Jun Ki jest niezawodny. Lato przychodzi - mamy od niego seguka :oklaski: tak jak w ubiegłym roku.

Kończy się prócz Divorce Lawyer jeszcze Producer. Zostały jeszcze dwa odcinki i koniec przygody z tą dramą. Poczytałam sobie trochę komentarzy na dramabeans i trochę się zdziwiłam. Pod numerem 10 ciągnie się w najlepsze lista utyskiwań na Warm and Cozy... Nawet sprawdzałam, czy dobry wątek czytam, ale okazało się, że tak, dobry. Tylko ludzie po 10 zaczęli rozważać Producera pod kątem "kto z kim powinien być" i zaniosło ich.
Im więcej wchodzę w tę dramę, tym bardziej żałuję, że decydenci porzucili tak szybko pomysł z dramą o dramie, w trochę innym formacie, a poszli w rom-kom dziejący się w świecie KBC. Jak kocham rom-komy, to przecież jest ich pełno i to w czystej postaci. Producent mógł być o czymś o wiele większy, niż tylko o tym, czy shipujemy umbrella couple, czy noona romansowi, czy wieloletniej miłości childhood friends.
Drama jest bardzo dobra. Ogląda się ją cudnie - ale naprawdę najlepsze kawałki dotyczą nie romansów, tylko robienia programów, zbierania doświadczeń przez żółtodzioba i walki gwiazdy o pozostanie na szczycie. Mnie - szczerze mówiąc- z lekka lotto, czy nasz BSC zbije z nóg noonę swoich uczuciem, czy w końcu wyciagnie rękę po szczęście, które może usłać sobie z Cindy. I kogo poparłaby jego mamusia :mrgreen: Mam ochotę kopnąć w zadek marudnego JM, żeby w końcu zrobił jakiś rch - jakikolwiek w sprawie YJ - ale bardziej interesuje mnie, czy BSC zrobi dobry trailer, nauczy się zasad branżowych i zostanie w firmie, czy ich program odniesie sukces, z Cindy nie przepadnie w otchłaniach niepamieci, jak jej poprzedniczka.
Potencjał jest na kapitalną, totalnie meta-dramę o branży, przekorną, zadziorną, słodko - gorzką. Jest przekonicznie, jest dramatycznie i gorzko momentami, całość ogląda się świetnie. Ale mogło być o niebo lepiej.
Z 10 podobał mi się kawałek, w którym Seung Chan montuje swój trailer i dopiero okiem kamery widzi, że Cindy jest piękna i że cały czas widzi za nim wzrokiem, kawałek, w którym rodzice i siostra oraz państwo producenci SC oglądają Star Wars i - mimo, że wiedzą, że nie powinno się im podobać, to im się podoba, ku totalnemu przygnębieniu JM, oraz jak SC montując pierwszą samodzielną zapowiedź nowego odcinka układa w głowie klipy na każdy temat. Oto jego dramatyczna wizja fundamentalnego dla ludzkości pytania: co mamy dziś zjeść? :rotfl:

Do dobroci dramy trzeba zaliczyć jeszcze świetne aktorstwo. Gong Hyo Jin jest świetna, od Soo Hyuna oczy trudno oderwać. Po raz pierwszy przeze mnie oglądany Tae Hyun też mi się podoba. Nawet UI daje radę, choć moim zdaniem jest najsłabszym ogniwem.

Agn - Śro 17 Cze, 2015 21:21

BeeMeR napisał/a:
i głupotka:

Szczerze pisząc nie wzięłabym żadnej. Dramowe sypialnie to jakieś lofty, a ja sypialnię lubię mieć przytulną, wtedy w niej zasnę. W takich przestrzeniach jak w dramalandzie to bym salon urządziła, a nie sypialnię. Bo i tak bym w takim wielkim pomieszczeniu nie zasnęła. :?
Trzykrotka napisał/a:
U mnie też - małe kiełki niech już będą, ale pazurom mówię nie I oczywiście czekam niecierpliwie na jakąkolwiek zajawkę Scholara. To jednak piękne - Jun Ki jest niezawodny. Lato przychodzi - mamy od niego seguka tak jak w ubiegłym roku.

I właśnie wieść gminna niesie, że powrócił do pracy nad naszym segukiem. Yoo Bi tymczasem jeszcze musi odchorować swoje. Te plecy to nie przelewki. :(
Trzykrotka napisał/a:
Oto jego dramatyczna wizja fundamentalnego dla ludzkości pytania: co mamy dziś zjeść?

:co_stracilam:

Trzykrotka - Śro 17 Cze, 2015 21:45

Agn napisał/a:

Trzykrotka napisał/a:
Oto jego dramatyczna wizja fundamentalnego dla ludzkości pytania: co mamy dziś zjeść?

:co_stracilam:

:mrgreen: Seung Chan

dostaje samodzielne zadanie: przygotować zajawkę nowego odcinka programu, ktory produkuje jego zespół. Program tonie, więc zajawka ma być super-hiper zabawna, intrygująca, interesująca itd. Tak go to wciąga, że pospolite wydarzenia w jego głowie zmieniają się w takie zajawki. Widzi szefa i dwóch PD idących na lunch i dyskutujących, co dziś zamówić. "Montuje" to natychmiast w myślach filmik z tekstem: Nadszedł czas decyzji. Nieuchronnego wyboru. Nie unikniesz go. Największe wyzwanie, przed jakim stanęła ludzkość: co dzisiaj zjeść na lunch?

BeeMeR - Śro 17 Cze, 2015 21:48

Agn napisał/a:
Dramowe sypialnie to jakieś lofty, a ja sypialnię lubię mieć przytulną, wtedy w niej zasnę.
No i właśnie moim zdaniem tą intymność dawało u Koszmity zasłonięcie moskitiery.
Agn - Śro 17 Cze, 2015 21:55

:lol: No co? Miało być zabawnie i jest. :lol:

Zwiastuna Scholara nadal nie ma. Pojawił się tylko taki manhwowy. Też ciekawy. :)
https://www.youtube.com/watch?v=Sxf4AkNPkeY
Do Hidden nie ma napisów, ale na szczęście pojawiły się do 20tki Hwajung. No to lecę oglądać. Juhuuuu!!!

Agn - Śro 17 Cze, 2015 23:04

Oglądam 20-tkę Hwajung...

Ożeszku... :shock:

Tego to ja się za cholerę nie spodziewałam. Nie w ten sposób i z całą pewnością nie tak szybko. :shock:

*siedzi cicho i stara się nie spoilerować*

BeeMeR - Śro 17 Cze, 2015 23:06

ja właśnie 19. Hwajung oglądam ;)
jaka śliczna ceremonia przy kopcu :serce:

Ha, byłąm pewna, że Przodownik będzie miał takie wejście smoka :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Trzykrotka - Śro 17 Cze, 2015 23:08

No było zabawnie - Producer w ogóle jest niesamowicie śmiechawą dramą :mrgreen: Najkomiczniejsza jest absolutna powaga i ciapowatość Koszmita, zderzona z wariacką rzeczywistością KBS.
Ten manchwowy Jun Ki też ma piękne oczy :mrgreen: I kły.... ueee... :obrzydzenie:

Agn - Śro 17 Cze, 2015 23:14

BeeMeR napisał/a:
Ha, byłąm pewna, że Przodownik będzie miał takie wejście smoka

On miał zaiste boskie wejście. A co! :mrgreen: Z przytupem, rzekłabym. :mrgreen:
A teraz się będę zbierać po 20tce. No, nie można powiedzieć, że król to mięczak. Rozmowa z Ministrem Kangiem to dla mnie sam miód. Ale konsekwencje... o rany... *zamyka paszczę*
Joo Wonowi król uświadomił, że jest zakochany w Hwa Yi. Chwalić króla, bo podejrzewam, że Joo Won by się nigdy nie zorientował. ;)
Kocham te ojcowskie scenki. :serce:
In Woo podjął trudną decyzję i jak go zobaczyłam w pokoju z kajdanami i łańcuchami, to mnie się kapkę słabo zrobiło, czy mu aby czegoś nie zrobią.
No i Hwa Yi wykazała się przytomnością umysłu w bardzo odpowiedniej chwili.
Ale męczy mnie, jak zrobiła, że wszystko nie wyleciało w powietrze. Drama tego nie pokazała. Zapomnieli czy co? :mysle:

BeeMeR - Śro 17 Cze, 2015 23:23

Trzykrotka napisał/a:
Ten manchwowy Jun Ki też ma piękne oczy :mrgreen: I kły.... ueee..
i lata ;)
Agn - Śro 17 Cze, 2015 23:32

Trzykrotka napisał/a:
No było zabawnie - Producer w ogóle jest niesamowicie śmiechawą dramą Najkomiczniejsza jest absolutna powaga i ciapowatość Koszmita, zderzona z wariacką rzeczywistością KBS.

Kusicie, obywatelko! Kusicie!
Trzykrotka napisał/a:
Ten manchwowy Jun Ki też ma piękne oczy I kły.... ueee...

Ten manhwowy wygląda jak Junki, nic nie chcę mówić. ;)
Co masz do kiełków? Kły być muszą, to wampir. :mrgreen:
Trailera niet... *smutkuje się* Za to pokazał się pierwszy nieśmiały poster z (okej, najnowsza wersja tytułu jest drętwa) Love in Sicily (hmpf! było ładne Under the Sicilian Sun - komu to przeszkadzało?). Wygląda tak:

BeeMeR - Śro 17 Cze, 2015 23:36

skończyłam 19. świetny odcinek, bombowy wręcz ;)
To kawałek 20. :mrgreen:

Agn - Śro 17 Cze, 2015 23:37

BeeMeR napisał/a:
świetny odcinek, bombowy wręcz

O tak, bardzo! :mrgreen:

Edycja: Nie ma wprawdzie napisów do Hidden identity, ale i tak zerknęłam poglądowo, by wiedzieć, czego się ewentualnie spodziewać. Wygląda to należycie, już wiem, że mi się będzie podobało. Kim Bum jest wychudzony, ma podkrążone oczy i prezentuje się jak trzeba (znaczy się jego bohater zdaje się stracił ukochaną, więc nie jest najszczęśliwszym człowiekiem na świecie). Z podglądu swego wnioskuję, że serial będzie naszpikowany akcją i pewnie będę siedzieć jak na szpilkach. Miodzio! To lubię! :mrgreen:

Edycja II: Aaaa!!! O boru, są napisy!!! :excited: :excited: :excited:

BeeMeR - Czw 18 Cze, 2015 10:14

Wczoraj dotarłam do połowy 20. Hwajung - szkoda, że nie do końca, bo mi się bardzo podoba :mrgreen:
Jak tam dużo jeżdżą konno :love_shower: i jak tam ślicznie :love_shower:
zachwyconam.
Więcej jak dokończę :mrgreen:

Trzykrotka - Czw 18 Cze, 2015 11:31

Agn napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
No było zabawnie - Producer w ogóle jest niesamowicie śmiechawą dramą Najkomiczniejsza jest absolutna powaga i ciapowatość Koszmita, zderzona z wariacką rzeczywistością KBS.

Kusicie, obywatelko! Kusicie!

A pewnie, że tak, bo to jest naprawdę świetna drama :wink: i warto jej nie przegapić, ku własnej przyjemności. I oglądalność ma wysoką - trochę wyższą niż Hwajung (o ile oglądalność o czymś świadczy :roll: )
Rzuciłam wczoraj okiem na High Society (słabość do ulubionych panów z ekranu mnie gubi :serduszkate: ) i muszę powiedzieć, że choć nadal jest to drama o czebolskich walkach o tron, które mnie ni ziębią ni grzeją :spi: to postać Sung Joona, czyli alpinisty drabiny społecznej, bardzo mi się podoba. Jest mocno niejednoznaczny, lekko mroczny i filmowany z miłością. Jak ja lubię tego gościa!

Drugi (znany z Heirs) póki co prezentuje słodką stronę życia

Wydaje mi się, czy biblioteka oppy to lekko tylko zmieniona mordercza biblioteka sunbae z Sensory Couple?

Edit: jeszcze wspomnienie z ubiegłego roku

A na ten rok - złotooki Burmistrz

Agn - Czw 18 Cze, 2015 14:40

BeeMeRku, i jak wrażenia z 20tki jako całości? Jak znajdujesz historię Szpiega?
Trzykrotka napisał/a:
(o ile oglądalność o czymś świadczy :roll: )

Dla mnie nie bardzo - mnie interesuje, czy drama jest dla mnie fajna. Zresztą często się przecież rozmijamy z gustem koreańskich odbiorców. ;)
Trzykrotka napisał/a:
postać Sung Joona, czyli alpinisty drabiny społecznej, bardzo mi się podoba. Jest mocno niejednoznaczny, lekko mroczny i filmowany z miłością. Jak ja lubię tego gościa!

Jeśli jest filmowany tak ładnie, jak na tym zdjęciu, to mmmm... ale i tak nie mam na to ochoty. Dziś wieczorem Schrupię pierwszy odcinek Hidden i 11-tkę WC. Jam podekscytowana! :excited:
Trzykrotka napisał/a:

Edit: jeszcze wspomnienie z ubiegłego roku

Aaaaach!!! :serce:
Trzykrotka napisał/a:
A na ten rok - złotooki Burmistrz

I jak to jedna rola sprawia, że na widok gościa, którego bym o to nie podejrzewała, zrobi mi się słodko. Ale nic nie poradzę. Postać Burmistrza jest świetna, a że aktor gra ją fajnie, to tym lepiej. I jak tu nie mieć second lead syndrome?!

Trzykrotka - Czw 18 Cze, 2015 14:43

Agn napisał/a:
to tym lepiej. I jak tu nie mieć second lead syndrome?!

Ja mam, od trzeciego odcinka :rumieniec:

Mam go też w przypadku Divorce Lawyer in Love. W przedostatnim odcinku sunbae było tyle, co kot napłakał - ale za to jak! Najpierw doradził Słodziakowi - Zwiędlakowi, jaki pierścień kupić jego lubej - trafił w oczko tarczy, a Zwiędlak był o lata świetlne od tego trafienia. Komentarz sunbae: czy ty w ogółe nie nasz swojej kobiety?! :mrgreen: A potem doznał szoku na wieść, że za wodę, gaz i prąd trzeba płacić. A doznał go z pianą z szamponu na głowie, bez możliwości spłukania.
Dziś zapodam sobie ostatni odcinek. Bardzo miła wakacyjna drama z tego wyszła. Idąc tokiem sympatii dla głównej bohaterki, zaopatrzyłam się z I Need Romance 1.

BeeMeR - Czw 18 Cze, 2015 14:46

Agn napisał/a:
jak wrażenia z 20tki jako całości?
Jeszcze nie obejrzałam, raczej dopiero wieczorem. Ania dziś odmówiła pójścia spać, ja mam katar i wq... eee, zdenerwowanie nieodpowiednie do sytuacji (tj. wiem, że będą ryki wieczorem jak się nie wyśpi, katar mnie też irytuje i kilka inn6ych spraw), to nie jest czas na dobrą dramę, szkoda sobie jej psuć przerywaniem co chwilę, a poza tym nie bardzo mam jak teraz obejrzeć w ogóle cokolwiek.

edit: Ania obejrzała 17. CH - już wkrótce finał ;)

zooshe - Czw 18 Cze, 2015 19:01

Trzykrotka napisał/a:
No było zabawnie - Producer w ogóle jest niesamowicie śmiechawą dramą :mrgreen: Najkomiczniejsza jest absolutna powaga i ciapowatość Koszmita, zderzona z wariacką rzeczywistością KBS.

To prawda. Producenci są naprawdę śmieszni ale w taki subtelny i inteligentny sposób. Trochę jak humorze brytyjskim.

Trzykrotka napisał/a:

Rzuciłam wczoraj okiem na High Society

Jako i ja wczoraj się skusiłam. Nie powiem aby drama była szczególnie wybitna, ale patrzenie na nią nie boli, zwłaszcza kiedy na ekranie pałęta się SJ w garniturze. :serduszkate:

Nawet druga tak jakby przestała irytować. Jedynie rodzinka bohaterki działa mi na nerwy. Dosłownie nie wiem którego z rodziców bardziej nie znoszę.

BeeMer łączę się w bólu. Od kilku dni męczy mnie okropne choróbsko. Na dworze 30 stopni a ja z gorączką i katarem. :katar:

Za co by się tu dzisiaj? Może Słoneczko. :mysle: