Seriale - Śmiech i łzy - czyli dramowa różnorodność
Trzykrotka - Pon 18 Paź, 2021 21:41
Bardzo przykre
Loana - Pon 18 Paź, 2021 21:46
Bardzo przykre, zwłaszcza, że nie bardzo rozumiem, o co kaman. Że niby aktor na ekranie jest kimś innym niż w realu? No jakby to oczywiste. Plus na razie to pomówienia, czemu firmy im wierzą? Każdy może coś takiego napisać o jakimś aktorze i bach, już wszyscy wierzą? Wierzą w co - że nie jest kryształowy? No a kurczę kto jest? _-_
Złapałam jeszcze jedno miejsce, gdzie leci w Healerze zamiast piosenki inna melodia. Zonk
Jeszcze wyłapałam, że na Viki leci ta sama melodia co na Netflixie, ale za to w napisach jest, jaka piosenka jest "w tle" i to jest ta,która powinna tam lecieć
BeeMeR - Pon 18 Paź, 2021 22:00
Przykre bardzo
Ani aktor ani jego agencja nie odniosły się do skandalu co pozwala niestety na spekulacje i domysły. Jasne, że aktor nie jest kryształowy ale jego wizerunek powinien, jeśli chce reklamować to czy tamto - często w kontraktach podobny skandal i utrata wizerunku, czasem nawet zmiana statusu randkowego wpływa na kwestię dalszego kontraktu reklamowego.
Wróciłam do White Tower - operujemy
Loana - Wto 19 Paź, 2021 00:53
Aaa, zrobiłam to! Szlag! Szlag! Usiadłam obejrzeć sobie odcinek dramy, powtórzyłam Healera kilka scen na dramacool i jak wchodziłam na główną stronę to mi pokazało, że wrzucili trzeci odcinek dramy "The King's Affection"... i tak sobie pomyślałam, że zerknę na pierwszy, bo mi się trailer spodobał... no i kurczę obejrzałam wszystkie trzy, tak mnie wciągnęło -_- będę żałowała, jak to się źle skończy >_< plus to w sumie nie jest drama w moim stylu, bo trup się ściele całkiem mocno. Ech, głupia ja, mogłam nie włączać, teraz poczuję co to znaczy czekać na następny odcinek
Admete - Wto 19 Paź, 2021 06:27
Loano gust ci się zmienia 😉
Trzykrotka - Wto 19 Paź, 2021 07:06
Dokladnie Widzialam tylko klipy z King's Affection, poczekam na Netflixa żeby dogłębniej sprawę zbadać.
Hometown Cha Cha Cha bardzo ładnie się skończyło. Podopinano wątki, dodano melancholii, wyjawiono tajemnice, także wygranej w lotto Sam finał był dokladnie w stylu głównej pary i tego miasteczka. To co miało być prywatne zmieniło się w event dla wszystkich, sprawy własne ustąpiły wezwaniom do pomocy. Ładnie, podoba mi się, mogę dramę śmiało rekomendować.
Ale sprawa Dołeczka zepsuła mi ten przyjemny finał; z jakąś lekką goryczą na niego patrzyłam.
Loana - Wto 19 Paź, 2021 11:02
| Admete napisał/a: | | Loano gust ci się zmienia 😉 |
Chyba potrzebowałam czegoś wciągającego i to dostałam w postaci tej historii. Bo naprawdę byłam ciekawa jak rozwiną historię, żeby ona mogła zastąpić brata. I zrobili to dobrze, bo przewijałam tylko jak były sceny zabijania i te polityczne pogadanki, bo ja mam zawsze problem z rozpoznaniem zarośniętych doradców i mi się mylą, więc się na tej części nie skupiam Historia ma trochę dziur i momentami jest schematycznie, ale nie przeszkadzało mi to, bo przyznam, że podoba mi się aktorka i lubię na nią patrzeć Tylko trochę zonk, że ta historia jest tak zaplątana jak w "Mr Queen" i po prostu nie może się dobrze skończyć
Trzykrotka - Wto 19 Paź, 2021 11:13
Te dramy wzięte z komiksów często takie są
BeeMeR - Wto 19 Paź, 2021 11:14
| Cytat: | | Ale sprawa Dołeczka zepsuła mi ten przyjemny finał; z jakąś lekką goryczą na niego patrzyłam | A ja cieszę się, że zdążyłam obejrzeć nieświadoma skandalu, bo też nie zawsze umiem wyłaczyć "czynniki zewnętrzne".
Po nitce do kłębka poczytałam też o skandalu aktorki z it's ok not tobe ok - świat jest pełen niedoskonałych ludzi, potulne misie nie pchają się przed kamery...
Ale niewiedza co kto robi prywatnie bardzo pomaga mojej wyobraźni dramowej
Trzeci odcinek Camelii za mną, sprawa kryminalna nabiera rumieńców. Gongowej nie polubię chyba, ale toleruję
Trzykrotka - Wto 19 Paź, 2021 12:46
Dziewczyna z It's OK ma sporo za uszami... I przy okazji wychodzi, jak bardzo się zoperowała zaczynając karierę, skoro trudno ją rozpoznać na zdjeciach szkolnych. No cóż, nie jestem jej koleżanką ani nikim bliskim, może i jest zgagą, ale na ekranie ją lubię. Ciekawe, czy i ona zniknie z wizji.
Co do Camelii, to jak się zastanowić, to ja chyba rzadko lubię bohaterki Gongowej choćbym im kibicowała. Nawet Gu Ae Jeong mnie denerwowała momentami.
Loana - Wto 19 Paź, 2021 12:58
| BeeMeR napisał/a: | | A ja cieszę się, że zdążyłam obejrzeć nieświadoma skandalu, bo też nie zawsze umiem wyłaczyć "czynniki zewnętrzne". |
Oj tak, to dobra umiejętność wyłączenia. Dlatego chyba nie jestem specjalnie fanką obserwowania życia aktorów, bo wolę, jak dla mnie są postaciami z filmu, nie żywymi osobami
Obserwuję sobie na Instagramie Lee Hongkiego, ale on jest dla mnie bardziej piosenkarzem nie aktorem, więc nie mam problemu z odbiorem jego osoby. Ale już było mi przykro, jak doczytałam, że w jego zespole jak zaczynali grać było 5 osób, ale kilka lat temu jeden członek odszedł, a jeden poszedł do więzienia - i to mocno na zespół wpłynęło. I teraz oglądam sobie stare teledyski, gdzie ich jest piątka i mam zgryza, że jeden z nich okazał się być świnią.
Aragonte - Wto 19 Paź, 2021 18:01
Lee Hongki to Świnia z Hwayugi?
A on też nie był wplątany w jakiś skandal? Czy tylko rykoszetem oberwał?
Przyznam, że nie śledziłam zbyt uważnie tego, co się działo, pamiętam tylko ileś tam paskudnych spraw dotyczących gwałtów i wykorzystywania filmów czy zdjęć upitych dziewczyn
Trzykrotka - Wto 19 Paź, 2021 20:08
Tak, to Swinia z Hwayugi - albo Dzik z Gangnam i to nie on był zamieszany w skandal, tylko kolega z zespołu. Dużo gwiazd k-popu w zeszłym roku niestety umoczyło - były i skandale obyczajowe i narkotyki i preferencyjne kupowanie akcji "spod lady" i prześladowanie szkolne.
BeeMeR - Wto 19 Paź, 2021 22:09
| Trzykrotka napisał/a: | | wychodzi, jak bardzo się zoperowała zaczynając karierę, skoro trudno ją rozpoznać na zdjeciach szkolnych | Mało która z tych operowanych piękności jest podobna do samej siebie z młodości Panów też to czasem dotyczy acz częściej tylko okolicy oczu. Usta nieraz od młodości maja całuśne
| Trzykrotka napisał/a: | | Co do Camelii, to jak się zastanowić, to ja chyba rzadko lubię bohaterki Gongowej choćbym im kibicowała. | Tak, to dokładnie ten stan - kibicuję jej, ale nie lubię. Policjant ją wyraźnie lubi, to musi jej wystarczyć, mnie wystarcza
| Loana napisał/a: | | nie jestem specjalnie fanką obserwowania życia aktorów, bo wolę, jak dla mnie są postaciami z filmu, nie żywymi osobami | Ja też nie jestem fanką, nie czytam fanpageów, nie szukam informacji, ale jak już jakiś większy skandal obije się o uszy to trudno o nim zapomnieć. Co do tego ostatniego to mam mieszane odczucia - to pewnie nie jest tak czarno-białe jak przedstawione przez panią, przynajmniej mnie się wydaje, że próba przerzucenia całej odpowiedzialności na mężczyznę za aborcję to coś nie teges... Namawianie to jedno, paskudne, wiadomo, ale przecież jej tam nie zanieśli związanej I skarga, że zapłacił "tylko" za koszty szpitala - a czego co jeszcze chciała?
Ech, pewnie i tak zostanie nam gdybanie, bo danych mało a poznaliśmy tylko jedną wersję i kto wie czy poznamy drugą.
Nie usprawiedliwiam pana, ale pani też nie wydaje mi się niewiniątkiem
Loana - Wto 19 Paź, 2021 22:46
| Aragonte napisał/a: | Lee Hongki to Świnia z Hwayugi?
A on też nie był wplątany w jakiś skandal? Czy tylko rykoszetem oberwał? |
Dokładnie to ta postać On był powodem, dla którego naszło mnie, że nauczyłabym się tego alfabetu koreańskiego - bo jego właśnie na insta zaczęłam obserwować Miły chłopak, podoba mi się jako osoba - na tyle na ile go powiedzmy "poznałam", bo za bardzo jakoś o nim nie czytałam, głównie słucham jego muzyki i właśnie widzę jego profil, to mi starcza Trochę o zespole też poczytałam, chociaż nie każdy ich utwór mi odpowiada, czasami mają dla mnie za ciężkie brzmienie. I Lee Hongki nie był wplątany w żaden skandal raczej, albo nic takiego nie czytałam. To ten kolega z zespołu mocno źle się zachował i oberwało się rykoszetem zespołowi, bo to był lider czy jakoś tak, nie ogarniam do końca tych pozycji.
Aaa, weszłam na moment na kompa, żeby sprawdzić, czy dzisiaj odpali mi "That Fool" (bo wczoraj nie odpalił, coś serwer się zwieszał) i proszę, czwarty odcinek "Kings Affection"... a miałam iść szybciej spać, bo wczoraj poszłam o dzikiej godzinie. No miałam...
Swoją drogą w pracy szybko sobie sprawdziłam, czy ta drama ma szanse na jakieś quasi pozytywne zakończenie i w sumie ma. Maghwa jest chyba pisana na oryginalnej historii, która nie skończyła się pozytywnie - jak wyczaili, że książę "koronny" jest kobietą, to zmusili ją do wypicia trucizny. Ale podobno manghwa kończy się inaczej: książę "koronny" ginie od strzały, ale główny bohater wspomina, że zginął tylko książę - bohaterka żyje, tylko gdzieś indziej. Ciekawe, jak dramę zakończą.
Trzykrotka - Śro 20 Paź, 2021 10:37
| Loana napisał/a: | | zginął tylko książę - bohaterka żyje, tylko gdzieś indziej. Ciekawe, jak dramę zakończą. |
Całkiem możliwe, że tak skończą. W segukach było już trochę takich historii, że bohaterowie nie po prostu odchodzili - czasami było powiedziane dokąd (na przykład do Chin w King Loves) a czasami po prostu odpływali w siną dal z portu w Mapo jak niechciana narzeczona w Moonlight Lovers, czy odmaszerowywali, jak malarka w Painter Of The Wind. Niechby tak było. Zerknę chętnie na tę dramę kiedy będzie już na NF
A Squid Game robi robotę, bo oglądają ją rzesze, nawet tych, którzy w życiu nie obejrzeliby nic koreańskiego Ale jak widać, ta robota niekoniecznie jest dobra.
https://www.msn.com/pl-pl...h?ocid=msedgntp
Utwierdzam się w niechęci do oglądania.
BeeMeR - Śro 20 Paź, 2021 12:20
Ja w ogóle nie zamierzam tego oglądać.
Drugi odcinek White tower w dużej mierze mnie znudził
Czwarty Camelii też za mną, jak dziewczyna zaczyna szczerze mówić co myśli,co ją boli i co przerasta to nawet zaczynam ją nieśmiało lubić
Loana - Śro 20 Paź, 2021 13:06
| Trzykrotka napisał/a: | A Squid Game robi robotę, bo oglądają ją rzesze, nawet tych, którzy w życiu nie obejrzeliby nic koreańskiego Ale jak widać, ta robota niekoniecznie jest dobra. |
Moje dziecko o tym wspominało, że ona nie widziała tego serialu i nie chce go oglądać, a w szkole o nim dzieci opowiadają. Wytłumaczyliśmy jej, że nikt u nas tego nie ogląda oprócz Kasi (mojej siostry) i to żaden problem - to nie jest historia dla niej i wcale nie musi jej widzieć. Ale byłam zaskoczona, że dzieciaki w piątej klasie już to widziały O_o Moja starsza córka za naszą niewiedzą obejrzała Wiedźmina, ale raz, że ma już prawie 13 lat, a dwa, że Wiedźmin nie był wcale taki straszny. Na Squid Game nie zgadzamy się, żeby oglądała, ale na szczęście nie ciągnie jej, za mało fantasy
Loana - Śro 20 Paź, 2021 13:30
| Trzykrotka napisał/a: | | Całkiem możliwe, że tak skończą. W segukach było już trochę takich historii, że bohaterowie nie po prostu odchodzili - (...) czy odmaszerowywali, jak malarka w Painter Of The Wind. Niechby tak było. Zerknę chętnie na tę dramę kiedy będzie już na NF |
Będę miała tak jak Wy kiedyś przy Hwayugi - do końca niepewna, jak się skończy i pewnie też dostanę w twarz od ostatnich odcinków Już czytałam w komentarzach (czytam sobie na mydramalist, bo w sumie nie wiem, gdzie mogę jeszcze) różne rozwiązania i większość jest dla mnie negatywna. Tym bardziej dziwne, że chcę to oglądać Czwarty odcinek też jest fajny, pojawiają się nowe główne postacie. Dość długo się ten serial rozwija, pewnie dlatego będzie miał 20 odcinków. Ale historia jest wciągająca. Plus jestem zachwycona aktorką grającą główną rolę - jest śliczna jako kobieta (chociaż wolę ją w wersji z rozpuszczonymi włosami, w hanboku nie wygląda już tak pięknie ) i jest bardzo przekonująca jako facet. Wiem, że to kobieta, ale "widzę", że może też być mężczyzną - naprawdę dobrze to rozgrywa.
Dejta następny odcinek
Admete - Śro 20 Paź, 2021 13:30
W Polityce jest artykuł o fenomenie Squid game.
BeeMeR - Śro 20 Paź, 2021 19:53
W White Tower piękne nawiązanie do Jejoongwon (albo i nie, ale ja wiersz znam stamtąd, tam generał-poeta napisał dla głównego lekarza-rzeźnika - tu wisi na ścianie u innego jako memento : (mały lekarz leczy choroby, średni ludzi a wielki lekarz leczy naród).
No, to idę oglądać trzeci odcinek
Trzykrotka - Śro 20 Paź, 2021 21:50
Ależ seksi wygląda KMM
Czekam na napisy do DaLi, ale chyba dopiero jutro się doczekam
Admete - Śro 20 Paź, 2021 22:22
Na Subscene już są.
Trzykrotka - Czw 21 Paź, 2021 10:22
To już chyba jednak dziś zrobię sobie seans. Nie zaglądam na soompi żeby sobie nie spoilerować.
Wczoraj tylko zerknęłam na Yumi"s Cells.
Ta drama nie byłaby ani trochę ciekawa gdyby nie koncept z tymi "cells" wspomagającymi Yumi od tyłu. Pomysły na nie są cudowne, a animacja kapitalna. Śmiałam się kiedy wczoraj objawiła się cecha, czy też przymiot, nie wiem jak te cells przetłumaczyć, bo to nie o komórki chodzi przecież... w każdym razie pokazała się nieznana wcześniej nikomu "Gdzieś to już widziałam" - Yumi postanowiła zrobić chłopakowi benton, czyli pudełko z lunchem. W środku kiełbaski-ośmiorniczki z oczami z ziarenek sezamu, kimbap nadziany czymś co dawało przekrój serduszka itd. A wszystko pyszne. I to właśnie owa "komórka" za to odpowiadała. Komórka "Miłość" ruszyła w mission impossible (opuszczanie się nie sznurkach pomiędzy promieniami lasera, pełna profeska) do samej istoty Woonga, chłopaka, z którym Yumi teraz jest. Zbadała tym samym, jakie są jego najgłębiej zakopane pragnienia (małżeństwo) i kto jest dla niego numerem 1 (on sam).
Komórka "Etykieta" chodzi w hanboku i wiecznie kłóci się z komórką "Pożądanie" która nie nosi spodenek, tylko same majtki i lubieżnie wije się wokół pnia drzewa Ta sama komórka u Woonga ma postać dinozaura trzymanego na uwięzi przez komórkę "Rozum" i puszczającego dym nozdrzami kiedy Woong się napali.
Ta część jest zabawna i pocieszna, ale sama historia Yumi, Woonga i ich przyjaciół jest stereotypowa. Poznają się, docierają, pojawiają się wredne rywalki i różne manipulacje, oni sami psują to i owo między sobą - itd. Bez komórek raczej nuda, z komórkami całkiem przyjemny seans, choć bez szalu.
BeeMeR - Czw 21 Paź, 2021 12:00
A ja dalej oglądam Kamelię i coraz bardziej cieszy mnie galeria postaci dość nietypowych, za to świetnie zagranych
Prawniczka i omc gubernator to cudo
Fantastycznie zagrani, niebanalni oboje
Pracownica Kamelii to niezłe ziółko, ajummy charakterne, amant też nietypowy, sama nie jestem pewna, zakochać się czy pogonić
Ale zagrany jest dobrze, a relacja z matką intensywna
Ogląda się dobrze
|
|
|