Seriale - Daebak! Szczęśliwa trzynastka...
Agn - Czw 07 Gru, 2017 10:10
Ale jeszcze nie ma odcinków? Wieczorem obadam sprawę.
BeeMeR - Czw 07 Gru, 2017 10:15
Video z Taekiem faktycznie ładne
Avki z Blackiem też , może dam mu szansę
| Agn napisał/a: | | Glory Day z Ji Soo i Ryu Joon Yeolem (RJY, nie RYJ ) | Ten RYJ mi coś nie pasował O czym jest ten film?
Ok, obejrzałam zwiastun i chyba spasuję;
http://asianwiki.com/One_Way_Trip
Agn, dałaś sobie spokój z IRY?
Ja się na razie dobrze bawię przy TC - panowie tworzą bardzo dobry duet
Policjant gra nieco w eter, bo Ducha nie widzi, Duch gra do Policjanta, drażni go, podpuszcza (np. żeby powtórzył dziennikarce że jest ładna oraz żeby się chwilami miotał i zachowywał jak niespełna rozumu gadając "do siebie" ) Panowie to pięknie ogrywają
Pani jest właściwie dodatkiem, dodatkowym tematem do obgadania/ogrania między panami,
np. gdy policjant próbuje dialogować z panią ale duch tak doszczekuje zza niej, że rozmowa przybiera zgoła interesujący obrót - no, może nie dla pani Ale kto by się nią przejmował doskonała nie jest, ale nie drażni jak ta z IRY.
Trzykrotka - Czw 07 Gru, 2017 12:16
Black Knight mnie i kusi i straszy, bo widać że wizualnie piękne - Słowacja i te sprawy - ale ta aktorka to dla mnie postrach Ładne stworzenie, ale aktorsko okropna. Natomiast BeeMer trzasnę Jak możesz mnie tak kusić tymi Two Cops, ty niedobra kobieto
BeeMeR - Czw 07 Gru, 2017 12:31
| Trzykrotka napisał/a: | | BeeMer trzasnę Jak możesz mnie tak kusić tymi Two Cops, ty niedobra kobieto | Że co ja?
Okropną dramę oglądam, sama zobacz jak się niegodnie uprzykrza życie glinie żeby robił z siebie głupka przed innymi
Nie jest to drama najwyższych lotów, miejscami można prasować/haftować - co kto lubi - ale jestem w 8 odc. (znaczy 4.) i jeszcze mnie główny wątek kryminalny nie znudził (mnie!) - oby tak dalej Walki mi się podobają
Była za to ładna rozmowa rozwijająca wątek policjanta z dziennikarką na bazie osobistej - tego mi trzeba No i jest ostrzeżona przed Hydem podszywającym się pod Jekylla - ciekawe jak wypadnie ich kolejne spotkanie - tj. Oszusta z panią
Oczywiście był motyw wtf postaci zawiązania dziewczynie butów tak, by się przewróciła (może miało być śmiesznie ), no ale litościwie pomijam ten incydent.
Acha, policjant się chwalił, a dziennikarka podchwyciła, że jest "20 dan" w sztukach walki - czyżby jakaś aluzja?
edit:
No, skończyłam 8.
W tym tygodniu szczerze się pośmiałam, ale i trochę nudziłam później - niemniej na koniec 8. już wiemy, co panów połączyło w przeszłości (taka mała "mleczna" retrospekcja ) i znów się odwróciły karty tj. w przyszłym tygodniu znów Oszust poszaleje używając ciała policjanta - na pewno to obejrzę
Aragonte - Czw 07 Gru, 2017 13:40
| Agn napisał/a: | Podejrzewam, że cała rola musiałaby zostać inaczej napisana, bo ona też ma w scenariuszu pewnie wpisane, że nie ma jeść, tylko żreć.
Choć z drugiej strony Brewka też nie miał najmądrzejszej sceny, bo normalny człowiek nie ma problemów z opanowaniem szlaucha. No ale on z tego wybrnął znakomicie i z wdziękiem. |
No właśnie podejrzewam, że niestety dostała wskazówki, żeby żreć i świnić, co miało zapewnić kontrast z zachowaniem Hyeona. Dlatego aż tak się aktorki nie czepiałam, to też kwestia scenariusza i reżyserii.
A Brewka na moje oko - tj. bohater - z premedytacją zachował się wtedy ze szlauchem jak ofiara Przypadkowe to nie było.
| Agn napisał/a: | Nie zniesłam. Ale tu też sporo zadziałała sama bohaterka. Bo wiesz, jak któregoś bohatera lubisz, to drugiego możesz olać albo cieszyć się z jego przemiany. Ale jak masz dupka i namolne babsko, to... |
A faktycznie, ciebie też Gongowa tam wkurzała. Mnie też, prawdę mówiąc Oglądałam dla obu panów, Hwa Shina i jego przyjaciela/rywala.
| Agn napisał/a: | | Admete napisał/a: | | Dla mnie serial się zaczął w momencie, gdy Black się pojawił |
A to jego nie ma w pierwszych odcinkach? |
Zasadniczo to w pierwszym odcinku Song Seung Heon (SSH, nie zapamiętam raczej jego nazwiska ) gra detektywa Hana, a Grim Reaper 444 przejmuje jego ciało nieco później. Może parę obrazków
Detektyw Han Moo Gang:
Etap pośredni między HMG a Blackiem - powiedzmy
Black:
Jego dwaj kumple z Zaświatów
Go Arą pewnie jesteście mniej zainteresowane
Admete - Czw 07 Gru, 2017 14:34
Policjant z Two Cops musi coś odpokutować z przeszłości, co dotyczy oszusta. Takie odniosłam wrażenie. Black w czerni to jest coś Nie wiem, czy już nie było - scenki z kręcenia w wesołym miasteczku:
https://www.youtube.com/w...8&v=SKqlKvfsWog
Aragonte - Czw 07 Gru, 2017 15:50
Te scenki obejrzę w domu. Może zresztą już je widziałam?
| Admete napisał/a: | Black w czerni to jest coś |
Czerń mu służy Za to te wdzianka detektywa Hana Co on tam miał w szafie? Dresy w misie? Black byl zdegustowany, kiedy do niej zajrzał
Nadal mi się też podoba głos SSH - niski, mocny
Takie zdjęcie z Instagramu Go Ary, mały grillowanie po zdjęciach - panowie chyba mają jakieś ślady sztucznej krwi na twarzach po kręceniu sceny
https://www.instagram.com...-by=ara_go_0211
BeeMeR - Czw 07 Gru, 2017 17:50
| Admete napisał/a: | | Policjant z Two Cops musi coś odpokutować z przeszłości, co dotyczy oszusta. | Ano musi - tj. obaj musza współpracować, żeby wyjść na prostą z tym, co się porobiło (no i porobi sądząc po zwiastunie), z grubsza wiadomo też, czemu obrali taki a nie inny rodzaj kariery - a ja tylko odetchnęłam z ulgą, że retrospekcja nie dotyczyła poznania pary w dziecięctwie, tylko panów
Admete - Czw 07 Gru, 2017 18:02
| BeeMeR napisał/a: | że retrospekcja nie dotyczyła poznania pary w dziecięctwie, tylko panów |
Bo to jest OTP tej dramy
BeeMeR - Czw 07 Gru, 2017 18:09
Zainteresowałam się dramą ze względu na temat autyzmu, obejrzałam 1,5 odcinka i mam bardzo mieszane odczucia.
Drama opowiada o autystyku (zespół Sawanta)
https://portal.abczdrowie.pl/zespol-sawana
a zarazem lekarzu z powołania (od dziecka chciał ratować króliczki i dzieci prze przedwczesnym pójściem do nieba) - mimo oporu wielu mądrych głów trafia on na staż do szpitala. W roili głównej Joo Won - nie jest może zły, ale i nie zachwyca.
Inni bohaterowie - w tym Moonówna z TPM.
To w tej dramie miałam scenę, gdy spita pani włamuje się do pokoju Autystyka (bo do niedawna ona tam mieszkała a teraz się przeniosła do innego pokoju w szpitalnym akademiku), zdejmuje z siebie kilka podkoszulków by zostać w ostatnim, zając jego łóżko a rankiem nawrzeszczeć że co on tu robi i w ogóle jak śmiał
W dramie przeszkadza mi przede wszystkim to, że mam wrażenie, że nikt z obecnych tu postaci (lekarzy jakby nie było) nie ma pojęcia o tym, co to jest autyzm i jak się objawia - nikt z zespołu, do którego dołączył nie został ostrzeżony, że nowy jest szczególny i jak z nim postępować a czego nie robić pod żadnym pozorem - ot, radźcie sobie sami.
Ok, to drama...
BeeMeR - Czw 07 Gru, 2017 18:11
| Admete napisał/a: | | Bo to jest OTP tej dramy | Ano w sumie owszem
Acz trochę obaj zarywają do pani - plus Rudy ma jeszcze swoją dziewczynę w odwodzie (oczekującą na ślub )
Admete - Czw 07 Gru, 2017 18:15
I jest jeszcze pielęgniarka zdaje się
Aragonte - Czw 07 Gru, 2017 18:53
Całkiem ciekawe wideo z Blackiem i Ha Ram - dla BeeMeRka będzie pewnie za szybki montaż, mnie się całkiem podoba. wrzucam linka, żeby nie zgubic
https://www.youtube.com/watch?v=ALRzbHVgLx8
Admete - Czw 07 Gru, 2017 18:59
Mnie się Doubtful Victory fajnie ogląda, drama trochę z gatunku zabili go i uciekł, a ja takie lubię Coś jak Two weeks albo Three days, to znaczy szybkie zwroty akcji. Aktorzy nieco wymięci i rozczochrani Pan Brewka mi mignął, prokurator Kang z SF i jeszcze jeden znany aktor, z Three Days go znam. Nie widziałam tego mv z Blacka, dzięki.
BeeMeR - Czw 07 Gru, 2017 19:27
| Aragonte napisał/a: | | dla BeeMeRka będzie pewnie za szybki montaż | Owszem, do tego kolorki nie moje
Aragonte - Czw 07 Gru, 2017 20:12
| BeeMeR napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | | dla BeeMeRka będzie pewnie za szybki montaż | Owszem, do tego kolorki nie moje |
A jakie kolorki pani sobie życzy?
Admete - Czw 07 Gru, 2017 20:17
Tutaj znalazłam nieco inne mv, bardziej skupione na Ha Ram:
https://www.youtube.com/watch?v=82R_J3yEJTE
Ma fajną muzykę.
Takie z muzyką z serialu, niestety spoilerowe:
https://www.youtube.com/watch?v=NHOsCDPawjQ
Aragonte - Czw 07 Gru, 2017 20:27
Znam je, fajne są. A muzykę z pierwszego już nabyłam
A potężne spoilery to niestety siedzą już w tym wątku, bo nie krępowałam się specjalnie podczas umieszczania tu postów o Blacku
BeeMeR - Czw 07 Gru, 2017 20:45
| Aragonte napisał/a: | | A jakie kolorki pani sobie życzy? | Preferuję normalne, bez różowości i innych filtrów
Agn - Czw 07 Gru, 2017 22:21
| Trzykrotka napisał/a: | Black Knight mnie i kusi i straszy, bo widać że wizualnie piękne - Słowacja i te sprawy - ale ta aktorka to dla mnie postrach |
To po pierwszym odcinku powiem ci tak - spróbuj. Widoki cudne, ale to jedna sprawa. To teoretycznie samograj - ona zasuwa na pierdylionie etatów, bo potrzebuje kasy (i oczywiście zawsze wieje jej wiatr w oczy), on jest bogaty, tajemniczy, mieszka na Słowacji i... szuka jej. Dodaj do tego pierwiastek supernaturalny (facet ma chyba jakieś szczególne zdolności), deal rodem z horroru i oniryczne sceny po łyknięciu pigułek, bardzo ładną muzykę w tle i voila! Masz Black knight.
Na pokuszenie dodam, że w jednej z ról pani z Unkind women i Antosi - w absurdalnym żakieciku z czarnych piór.
Mnie się po pierwszym odcinku bardzo podoba. Byle tak dalej!
A tak już na boczku dodam - jest tu też wątek z poprzednimi wcieleniami, na razie dość niejasny, ale nasza para na pewno się z poprzedniego wcielenia zna (zna się też z tego wcielenia, ale z nastolęctwa). Oplułam się multiwitaminą, kiedy padło imię bohaterki z przeszłości - Boon Yi. Normalnie...
Dobra, pofaflunię dalej - bardzo fajnie jest wymiksowanie motywów i przejścia między jednym czasem, a drugim. Np. Hae Ra w jednej scenie puka do drzwi, a w następnym ujęciu otwierają się przed nią drzwi w Joseonie, a ona stoi przed nimi w zgrzebnej sukienczynie z epoki i jest postacią z przeszłości. Ładnie takie rzeczy zrobili.
| Aragonte napisał/a: | Go Arą pewnie jesteście mniej zainteresowane |
A daj! Ja do niej mam jednak sporo sympatii.
| Admete napisał/a: | Mnie się Doubtful Victory fajnie ogląda, drama trochę z gatunku zabili go i uciekł, a ja takie lubię Coś jak Two weeks albo Three days |
O! Mów mi jeszcze!
Trzykrotka - Czw 07 Gru, 2017 23:33
Ze streszczenia mi wychodzi Bride of the Water God 2 Chyba się boję. A tak na serio, to pewnie, że spróbuję. I zobaczę czym się je I'm Not a Robot.
Aragonte - Czw 07 Gru, 2017 23:37
Ja chyba na razie poczekam na twoje dalsze wrażenia, Agn, i tak mam co oglądac
Zrobiłam jeszcze pare avków (Admete ), ale nie jestem zadowolona. Nie umiem obsługowac Gimpa
To jeszcze tylko parę screenów i idę sobie.
Na początku Black z Ha Ram (w jednej scence była kpina czy też aluzja do kissu z Ogródka ), cierpiący (ładnie cierpiący ) Black oraz nasz GR z kumplami z pracy, Joseońskim Kapelutkiem i Hip-hopem
Agn - Czw 07 Gru, 2017 23:50
| Trzykrotka napisał/a: | | Bride of the Water God |
Zniechęcona doniesieniami nie obejrzałam tego (a gdyby zrobili dramę wedle tego, co było w mandze, to siedziałabym w pierwszym rzędzie widzów!), więc nie wiem, czy to faktycznie podobne. Ale niesamowitość jest, choć w drugim odcinku bardziej romantycznie. Ale ile ujęć na tamte rejony!
Nasza Hae Ra w pigułkowym widzie z pewną tajemniczą damą - krawcową robi deal. Krawcowa da jej powód do życia, ale w zamian chce się zamienić życiami. Znaczy się ujęła to tak, że będzie prowadziła życie Hae Ra. Dziewczyna, wówczas w dołku i z poczuciem, że życie jej się z hukiem zawaliło na głowę, odpowiada, że proszę bardzo. Obawiam się, że zaraz pożałuje swoich słów, bo babka chyba naprawdę będzie chciała przejąć jej życie. A może i odebrać, czemu nie? Jakiś zatarg chyba mają z joseońskiego wcielenia.
W każdym razie mnie się to ogląda bardzo miło.
PS Kim Rae Won w czerni i skórzanej kurtce...
PPS Fiuuuuuu! A jak się na niego nadziała pod prysznicem, to jak się szybko zasłaniał.
Aragonte - Pią 08 Gru, 2017 00:06
| Agn napisał/a: | | PS Kim Rae Won w czerni i skórzanej kurtce... |
Dokumentację fotograficzną poproszę, co będę sama tu spamowac
Parę ujęc z szóstego odcinka Blacka
Agn - Pią 08 Gru, 2017 00:34
| Aragonte napisał/a: | | Dokumentację fotograficzną poproszę |
Człowieku małej wiary - proszę, dowody!
I co? Brzydko?
Z dobrego serca dorzucę ujęcia pod słońce, kiedy Kim Rae Won SZEDŁ. W tle leciał ładny, akustyczny, gitarowy motyw, a bohaterka widziała go tak...
Hej, hej, na na na...
|
|
|