Seriale - Księgarnia pod dwunastką
Trzykrotka - Czw 17 Sie, 2017 21:27
Pamiętam kruchego pana i chętnie sobie go zobaczę w skrajnie innej roli.
Skórzana kurtka na Jun Kim A na razie kurczątka i dzieciątka - lecę. Dzięki, że ja na Wschodzie nie znalazłam
Agn - Czw 17 Sie, 2017 22:12
Czekam na wrażenia. Szczególnie z kurczaczków, karmienia, mrugania oczkiem i całej reszty cudności.
Trzykrotka - Czw 17 Sie, 2017 22:45
Sprawa wariata w pociągu zaoowocowała trzema screenami, ale jakimi! Ja nie mogę z tym Jun Kim, nawet bez całej książęcej glorii i taki chudziutki ściąga wzrok widza na siebie. To chyba nazywa się gwiazdorstwo.
Widziałyście te skukłe palce robiące sztuczkę z monetą? A wykop Zacnie, że pokazali go dwa razy, a ja sobie jeszcze powtórzylam. No, ja nie wiem, co dalej będzie z moim skupieniem nad sprawami NCI, skoro będe miała głównie takie przemyślenia
A na serio, to sprawa bardzo na czasie - zwichrowania umysłów na tle czipów, obcych, spisków i "to on mi kazał," najwięksi seryjni zabójcy zwalali winę na jakichś "onych." Gdzieś tam czepiali się, że akurat tym pociągiem musiała jechać agentka, ale to tak, jak czepiać się formuły. Takie są krymanały w zasadzie.
Pół odcinka za mną, idę dalej. Super robota, Agn, nawet doktorek lepiej wypada kiedy mówi po polsku
Edit: no to żarty się skończyły i teraz komendant jest na celowniku Rozpruwacza. Okropna sprawa, jak każda, w której krew sika po ścianach, a śmierć jest bolesna i powolna. Juz oglądałabym 4 odcinek, gdyby nie późna pora. O kurczatkach i szybkim jak błyskawica mrugnięciu oczkiem wraz z karmieniem dziecka już zmilczę
Agn - Czw 17 Sie, 2017 23:41
| Trzykrotka napisał/a: |
Sprawa wariata w pociągu zaoowocowała trzema screenami, ale jakimi! |
No jakimi? Jakimi? Pochwal się.
| Trzykrotka napisał/a: | | Widziałyście te skukłe palce robiące sztuczkę z monetą? |
No BA! Ładnie to zrobił. No ale jak się pilnie uczył sztuczki do dramy, to pewnie, że ładnie.
| Trzykrotka napisał/a: | | A wykop Zacnie, że pokazali go dwa razy, a ja sobie jeszcze powtórzylam. |
Hihihi to tak jak ja. I przy tłumaczeniu ile razy! Tak w ramach przerwy...
| Trzykrotka napisał/a: | | Super robota, Agn, nawet doktorek lepiej wypada kiedy mówi po polsku |
*wbija wzrok w podłogę i wierci w niej dziury stopą* ...kuję.
| Trzykrotka napisał/a: | | O kurczatkach i szybkim jak błyskawica mrugnięciu oczkiem wraz z karmieniem dziecka już zmilczę |
Nieeeee!!! Pisz! Pisz! Co się sama będę zachwycać!
Trzykrotka - Pią 18 Sie, 2017 09:28
No bo jejku-jej Niby nie jest to drama nastawiona na pokazanie jaki zarąbisty jest Jun Ki i jak świetnie wygląda w super-kostiumach, tylko kawał zespołowej roboty, ale i tak Jun Ki przebija się z tym swoim urokiem. Sceny z dziećmi to po prostu zabójstwo dla każdej kobiety, czy chce być matką czy nie. Wymiękłam przy tym piorunująco szybkim "oczku." Próbowałam go złapać zdjęciem, ale nie udało się. Zawsze byłam albo tuż przed albo tuż po. Kurczątko, rozmowa z chłopakiem, synem zamordowanych rodziców - Jun Ki lśni.
Bardzo dobrze, że nie będą tam wciskać żadnego romansu. Mnie spokojnie wystarczyły spojrzenia wymieniane z panną Moon i umiarkowane piski innych koleżanek. Chciałabym dziś dokończyć ten cykl, tzn czwarty odcinek i trzymam kciuki za dalszy ciąg - Agn
Agn - Pią 18 Sie, 2017 11:20
Z bohaterką MCW się docierają - prztykają się czasem, ale ogólnie zachowują po koleżeńsku. A tu wypełzło, że chyba będą współpracować, tylko nie wiem, czy przypadkiem nie cichaczem.
Jak dla mnie bohaterowie mogą sobie romansować, ale nie w pracy - w tym przypadku wolałabym, by zespół został "czysty". Choć z drugiej strony po tym co się stało z Hae Won nie wiem, czy by się odważyli, bo to wszystkich strasznie siekło.
Oczko... faktycznie, nie do uchwycenia chyba.
Edycja: Połowa 5 odcinka za mną, drugie pół przełożę pewnie wieczorem. Choć raz mi się dialogi z Lee Hanem dobrze tłumaczyło - głównie dlatego, że go Hyun Jun opieprzał, więc mogłam poszaleć.
Admete - Pią 18 Sie, 2017 16:03
Aragonte kolejne spotkanie aktorów z Secret Forest - chyba się polubili :
https://forums.soompi.com/en/topic/396282-drama-2017-forest-of-secrets-stranger-%EB%B9%84%EB%B0%80%EC%9D%98%EC%88%B2/?page=191
Trzykrotka - Pią 18 Sie, 2017 16:36
| Agn napisał/a: |
Choć raz mi się dialogi z Lee Hanem dobrze tłumaczyło - głównie dlatego, że go Hyun Jun opieprzał, więc mogłam poszaleć. |
A ja muszę się szybko nauczyć imion bohaterów.
Admete - Pią 18 Sie, 2017 17:10
Artykuł o dramach z Korean Herald -
http://www.koreaherald.co...=20170814000531
Agn - Pią 18 Sie, 2017 18:08
| Trzykrotka napisał/a: | | A ja muszę się szybko nauczyć imion bohaterów. |
Lee Han - doktorek
Hyun Jun - Junki
Admete - Pią 18 Sie, 2017 19:56
CM od 6 odcinka lepiej mi się ogląda. Dla mnie to ewidentnie serial Junkiego. Aktor, który gra siedzącego za kratami profilera mi się podoba. I ten, który strzela do kobiet. Ogólnie aktorzy w tych epizodach kryminalnych są często dobrzy. Jak ten, który grał mordercę w odcinku 6 - 7.
Agn - Pią 18 Sie, 2017 20:44
Tego strzelca skądś znam (skąd? ), on dobry jest. I to będzie ciekawa sprawa. Bo to facet, który został doprowadzony do szału i w końcu pękła tama.
Choć obecność broni wskazuje, że szykował się do tego od dawna.
Dziś grzecznie kończę tłumakowanie piątki i biorę się za seans 8 (to naprawdę już 8. odcinek???).
Btw wygodne, że CM ma normalną numerację...
Trzykrotka - Pią 18 Sie, 2017 22:40
Wielkie dzięki, Admete Przyda się trochę podbudowy teoretycznej.
Agn - Pią 18 Sie, 2017 23:25
Później sobie przeczytam.
Lecę przez tłumaczenie CM 5. Tak sobie myślę, że lepiej, by nikt nie śledził mojego komputera, bo jeśli tak, to mam przerąbane. Rozpylanie gazów, ugrupowania terrorystyczne, MERS, broń, wojny, państwo islamskie...
Admete - Sob 19 Sie, 2017 07:10
| Agn napisał/a: | Tego strzelca skądś znam (skąd? ), |
Też go znam i to kilka razy już widziałam, stąd wiem, że powinien dobrze zagrać. Tylko nie wiem, skąd go znam
| Agn napisał/a: | | bo jeśli tak, to mam przerąbane |
No tak - Musisz uważać A dziś sobie obejrzę Strongest Deliveryman.
Trzykrotka - Sob 19 Sie, 2017 09:51
Tak, dziś Strongest Deliveryman Ciekawam, co będzie teraz, po tym jak zawaliła się ledwie co rozpoczęta piękna przyjaźń między panami.
Wczoraj cieszyłam się, że po mocnej dawce CM nr 4 dałam radę zasnąć, bo historia rodziny szefa była naprawdę okropna. Zresztą wcześniejsze też - osierocone dzieci, zarżnięci rodzice. Co do zastrzeżeń BeeMer, to ja też bardzo szybko domyśliłam się, że Rozpruwaczem musi być ktoś znajomy i szybko wpadłam na to, kto to. To mi akurat nie zepsuło seansu, ale wolałabym, żeby tę rolę zagrał inny aktor, bo ten jest nieodpowiedni. W fazie, kiedy jest Rozpruwaczem, gra teatralnie i groteskowo i nie budzi uczuć, które powinien budzić IMHO. Wiadomość o jego ucieczce mnie nie ucieszyła, bo to znaczy, że jeszcze będziemy go oglądać. Dość się na niego napatrzyłam w Strong Woman, gdzie dali mu dwie role na dodatek.
Admete - Sob 19 Sie, 2017 09:53
King's love też pooglądam. No i z Horse doctor mam jeszcze ( tylko ) 7 odcinków. Potem chyba zacznę God's gift powtórkowo, bo mi faza na Seung Woo nie mija.
https://www.youtube.com/watch?v=n5tlB84VrC0
Z napisami angielskimi.
Agn - Sob 19 Sie, 2017 10:07
| Trzykrotka napisał/a: | | Co do zastrzeżeń BeeMer, to ja też bardzo szybko domyśliłam się, że Rozpruwaczem musi być ktoś znajomy i szybko wpadłam na to, kto to. To mi akurat nie zepsuło seansu |
Mnie też nie, bo to wpasowuje się w pewną formułę kryminału. Przeważnie przestępcą okazuje się ktoś obok.
| Trzykrotka napisał/a: | | wolałabym, żeby tę rolę zagrał inny aktor, bo ten jest nieodpowiedni. W fazie, kiedy jest Rozpruwaczem, gra teatralnie i groteskowo i nie budzi uczuć, które powinien budzić IMHO. |
Ja się tu skupiam na postaci, a ta postać jest istnym potworem.
Czy będzie wielkim spoilerem, jeśli powiem, że jeszcze o tym zwyrodnialcu usłyszymy?
Kurde, muszę się zbierać. Nie skończyłam tłumaczenia, cholera jasna.
Wieczorem. Zrobię to. Aaaaa!
Admete - Sob 19 Sie, 2017 15:20
Odcinek 7 i 8 Cm całkiem dobre. Junki świetny, Moonówna doprowadza mnie do rozpaczy. Mam wrażenie, że to manekin.
Znalazłam ciekawy tekst o powstaniu dramy Klejnot w pałacu:
http://www.dramasrok.com/...alace-mbc-2004/
Trzykrotka - Sob 19 Sie, 2017 16:36
| Admete napisał/a: |
Junki świetny, Moonówna doprowadza mnie do rozpaczy. Mam wrażenie, że to manekin. |
Jun Ki jest bardzo ekspresyjny. Ma żywą twarz, umie świetnie operować mimiką. Gra twarzą aż po powieki, jak Madhuri tańczy całym ciałem aż po czubki palców. Dziewczyna ma zapewne być spokojną przeciwwagą dla niego, ale wychodzi z tego, że w rezultacie nie robi nic. Postać milcząca, bez emocji, taka jak jej, jest trudna do zagrania, to gwoli sprawiedliwości.
Admete - Sob 19 Sie, 2017 17:40
Tylko nie wiem, dlaczego taką ją tu zrobili - jej odpowiednik oryginalny był rewelacyjny. Moim zdaniem aktorka nie potrafiła zagrać. Szkoda, ze ją akurat wybrali. Agentka Prentiss i reszta CM Nawet mam ochotę znów to pooglądać:
https://www.youtube.com/watch?v=-VE9vZLnFKY
https://www.youtube.com/watch?v=WHl-5KH6fGU
Emily, Penelopy i doktor Spenser Reid
Próbka tego, jaki był Reid:
https://www.youtube.com/watch?v=hQAPcSj0ZC0
Emily i Spencer:
https://www.youtube.com/watch?v=vSFSKEoiG4A
Obejrzałam film New trial z Kang Ha Neulem.
http://www.imdb.com/title/tt6731636/
Aragonte - bardzo fajna recenzja Secret Forest:
https://www.youtube.com/watch?v=6tVuI1qsWyo
Trzykrotka - Sob 19 Sie, 2017 20:51
Aktorka oryginalna bardzo fajna z wyglądu. Ani brzydka, ani ładna, ale widać, że bardzo mocna i twarda. I kobieca jednocześnie. Jestem pewna, że kogoś podobnego mogli znaleźć w Korei. Swego czasu Kim Sun Ah była bardzo dobrą agentką, z naszym królem z Siedmiodniowej tworzyli super-duet
http://asianwiki.com/Night_after_Night
Do talentu obu panien Moon nie mam przekonania. Może po obejrzeniu The Princess Man (kompletuję od nowa) zmienię zdanie co do tej z CM
Dwa słowa o filmie napisałabyś Kang Ha Neul ostatnio miał przepiękną sesję fotograficzna z naszym Dong Manem, czyli dawnym Mordercą Króliczków - pewnie wspólny film kręcą.
Aragonte - Sob 19 Sie, 2017 21:58
| Admete napisał/a: | Aragonte - bardzo fajna recenzja Secret Forest:
|
Szkoda, że nie w wersji tekstowej - jestem dziś zbyt rozproszona, wyłączam się, jeśli muszę słuchac czegoś w obcym języku i wyławiac sens.
Idź na Wschód, Admete, pojawiło się tam mrowie a mrowie filmików ze Smoków Chyba komuś kiedyś solidnie odbiło A to nawet mogą nie byc wszystkie.
Trzykrotko - jest spora szansa, że znalazłam już te napisy do Faith, o których rozmawiałyśmy esemesowo Ale chcę jeszcze się upewnic.
Trzykrotka - Sob 19 Sie, 2017 23:47
| Aragonte napisał/a: |
Trzykrotko - jest spora szansa, że znalazłam już te napisy do Faith, o których rozmawiałyśmy esemesowo Ale chcę jeszcze się upewnic. |
O rany Proszę, upewnij się, sprawdź!
Strongest Deliveryman 5
Chyba najlepszy z dotychczasowych odcinków. Strasznie się dziś wszystkim emocjonowałam. I nieszczęsnym Jin Kyu, który chciał dobrze, a wyszło jak zawsze. I biedną Dan Ah, która już była jedną nogą za granicą, a skończyła w punkcie wyjścia, albo i gorzej. I Kang Soo, który za dobre chęci oberwał zdrowo pod szpitalem. W sumie tylko mały rudzielec mnie ubawił, kiedy tak pomysłowo zatrzymywał Jin Kyu przy sobie, że ten o mało nie zaczął się od niej opędzać jak od prześladowczyni
Nie podobało mi się do tej pory, że Dan Ah gra niemiłą dziewczynę, która ma jedyny argument - kopniaki. Ale dziś wyraźnie zmiękła i złagodniała w odpowiedzi na dobroć Kang Soo. A znowu Kang Soo za chwilę wyrośnie na istnego anioła; może przestać być ciekawy. Choć jego Jung Won przez większoś JI był aniołem i był ciekawy... Ale był też ogromnie atrakcyjny, czego o Kang Soo nie można powiedzieć.
Ostatnia scena mnie zasmuciła. Obawiam się, że dla uśmiechniętego tryumfalnie Jin Kyu nie ma szansy na uczłowieczenie
Admete - Nie 20 Sie, 2017 05:38
| Trzykrotka napisał/a: | | Dwa słowa o filmie napisałabyś |
Zaraz napiszę Historia jest oparta na prawdziwym zdarzeniu. Młody chłopak trafia na miejsce morderstwa i zostaje wrobiony. Policjant prowadzący śledztwo wymusza na nim zeznania biciem. Spędza w więzieniu wiele lat, a potem wychodzi, ale zostaje obciążony kosztami odszkodowania dla rodziny zmarłego. Zajmuje się nim dość przypadkowo prawnik, który stopniowo przekonuje się, że całe dochodzenie zostało sfałszowane. Zaczyna więc dążyć do ponownego procesu. Samego procesu jednak ne oglądamy, film kończy się w chwili jego rozpoczęcia. W rzeczywistości ten człowiek został całkowicie oczyszczony z win. Ma teraz rodzinę. Kang Ha Neul bardzo mi się podobał, utalentowany aktor. Chętnie go jeszcze w czymś obejrzę. To taki spokojny film, bez nadmiernych efektów w scenariuszu, oparty na postaciach.
Idę na wschód Swoją drogą tak się za Jaśkiem stęskniłam, że chyba nawet dramę pani KES obejrzę
Zostawiłam sobie Strongest Deliveryman na dziś, żeby obejrzeć dwa odcinki.
| Trzykrotka napisał/a: | | wego czasu Kim Sun Ah była bardzo dobrą agentką, z naszym królem z Siedmiodniowej tworzyli super-duet |
Bardzo dobry przykład - pasowałaby. Można by pewnie znaleźć jeszcze inne aktorki. Panna Moon jest jednak nijaka do bólu.
Szpinak wraca z panią z KoD do pary:
http://www.dramabeans.com...dont-trust-her/
Chciałam obejrzeć film z KMM z zeszłego roku - Proof of innocence, ale nie do zdobycia.
|
|
|