To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Witamy w dramalandzie! - odcinek 6

Aragonte - Pon 15 Cze, 2015 15:57

Ponieważ miałam koszmarne problemy ze snem (jakoś o wpół do czwartej udało mi się usnąć), to obejrzałam a konto bezsenności większość pierwszego odcinka Maids. Podoba mi się :)
Bohaterka ciekawa - tj. inna moim zdaniem od sztampowych ślicznotek w dramach.
Pana już znam i całkiem lubię :wink:
Jestem zachęcona i na pewno będę oglądać dalej.

BeeMeR - Pon 15 Cze, 2015 17:02

Aragonte napisał/a:
Pana już znam i całkiem lubię :wink:
Czy to pan Maczetowy? :mrgreen:

Słonko 8 jest znacznie lepsze - jestem w połowie.
Oczywiste było, że JW nie może wyjechać do Ameryki nie spotkawszy panny, a robi to w iście bajkowym stylu :lol: No i przy użyciu kolejnego aktorzyny z wytrzeszczem ;)
No ale przywilejem i właściwie obowiązkiem każdego Kopciuszka jest zostać uratowanym przez swojego królewicza ;)

Galeria Men in Black ;)

Trzykrotka - Pon 15 Cze, 2015 19:08

No, wreszcie Ji Sung wygląda! No, to nie będę czekać z seansem :banan:
Agn - Pon 15 Cze, 2015 21:34

Och, Basiu, jesteś zwiastunem cudownych wieści! No nie mogli Ji Sunga od razu tak przyciąć? Facet wygląda jak malowanie. :serce: To nie - najpierw mop, potem dziwaczne coś w więzieniu (niby przycięte, ale zaczeska usilnie na czoło). Yoo Oh Seung prezentuje się rewelacyjnie.

Aragonte, opowiadaj o wrażeniach z Maids. Jeśli ci się będzie chciało czasem fotkę jakąś wrzucić, to też nie pogardzimy. :kwiatek:

BeeMeR - Pon 15 Cze, 2015 22:18

Agn napisał/a:
No nie mogli Ji Sunga od razu tak przyciąć? Facet wygląda jak malowanie. :serce:
Niestety to nie jest fryzura na stałe :cry2:
Agn - Pon 15 Cze, 2015 22:34

*w oddali słychać pęknięcie balonika* A miało być tak pięknie...

Dobra, pokładam się spać. Trzeba się nastawić na coco jumbo Hwajung, bo już chyba będzie. :excited:

A tymczasem, tak a propo pokładania się, pozycja horyzontalna najlepsza do spania wygląda następująco...

Mój asystent, który wszystko demonstruje, jest doprawdy nieoceniony! :mrgreen:

Trzykrotka - Wto 16 Cze, 2015 00:42

Agn napisał/a:
*w oddali słychać pęknięcie balonika* A miało być tak pięknie...

Cieszmy się tym, co jest :banan: W 8 odcinku Ji Sung był po prostu wzorcowy. Tak wygląda Książę z Bajki w oczach skacowanej Królewny

Nie dość, że czyściutki i pachnący, to jeszcze taszczy zieleninę ze sklepu i zaraz jej zupę na kaca ugotuje :serce2: Czyn ten równa się w moich oczach niemal szukaniu podpasek przez LMH w PT. Bardzo ładnie razem wyglądają

Odcinek podobał mi się bardzo - bardziej niż poprzedni.

O Producencie nr 9-10 znowu jutro, bo późno się zrobiło :pomocy:

Na dobranoc:

O i tak się pokładamy, mamy na to wiele pomysłów

Tego Chang Wooka miałam na pintereście. Piękne zdjęcie

BeeMeR - Wto 16 Cze, 2015 08:02

Trzykrotka napisał/a:
czyściutki i pachnący, to jeszcze taszczy zieleninę ze sklepu i zaraz jej zupę na kaca ugotuje :serce2:
Ładna scena :serduszkate:
I już nie może powiedzieć że nie trafiła do jego łózka ;)
Też mi się odcinek podobał :mrgreen:

Agn - Wto 16 Cze, 2015 08:32

Trzykrotka napisał/a:
W 8 odcinku Ji Sung był po prostu wzorcowy. Tak wygląda Książę z Bajki w oczach skacowanej Królewny

Nie dość, że czyściutki i pachnący, to jeszcze taszczy zieleninę ze sklepu i zaraz jej zupę na kaca ugotuje

Aż się chce człowiek doprowadzić do owego kaca. :serduszkate:
Trzykrotka napisał/a:
O i tak się pokładamy, mamy na to wiele pomysłów

...i się wstawać nie chce. Ale mus mnie było, bo przed pracą chcę napaść na bonito.
Trzykrotka napisał/a:
Tego Chang Wooka miałam na pintereście. Piękne zdjęcie

Och, piękne!
Nie rozumiem, jak można nie lubić koreańskich dram, tam tyle dobra się pałęta. Oczy idzie zgubić! :serce:
BeeMeR napisał/a:
I już nie może powiedzieć że nie trafiła do jego łózka

Trafiła bez pudła? Ja się muszę zabrać za 6. odcinek. Pewnie dzisiaj to zrobię, ale najpierw będzie 19tka Hwajung. :excited: :excited: :excited:
Aaaaa! A czy dzisiaj się psipadkiem nie zaczyna Hidden identity??? :olsnienie:

Agn - Wto 16 Cze, 2015 08:48

Troszkę newsów - hanbok alert!
http://www.dramabeans.com...alks-the-night/

A poza tym pani, która napisała Two weeks ( :excited: ) oraz 49 days (Zooshe to promowała, że dobre, a ja jej wierzę i pewnie się za to zabiorę kiedyś) zabiera się za nowy scenariusz. I to była ta dobra wiadomość, bo zła wygląda tak, że to będzie rom-com.
http://www.dramabeans.com...om-com-for-tvn/
Ech... Ale inna dobra wiadomość jest taka, że główną bohaterką wcale nie ma być jakaś młoda siksa, tylko dorosła kobieta. Pewnie zerknę na to z czystej ciekawości. :)

Tu jeszcze o Hidden identity: http://www.dramafever.com...racter-teasers/
Na to nastawiam się w pełni. Powinna być drama, że palce lizać. *oblizuje je pracowicie*

Tymczasem CSW będzie kręcił FILM! O jakimś kartografie nazwiskiem Kim Jeong Ho (film oparty na faktach). Och, będzie czekania a czekania, na szczęście póki co mam dramę z nim. :serce:

Trzykrotka - Wto 16 Cze, 2015 09:15

Agn napisał/a:

Tymczasem CSW będzie kręcił FILM! O jakimś kartografie nazwiskiem Kim Jeong Ho (film oparty na faktach). Och, będzie czekania a czekania, na szczęście póki co mam dramę z nim. :serce:

:excited: Super! Planuję latem festiwal CSW - Bodyguarda, filmy, poprawienie napisów do TGL, może i CH się zmieści do powtóreczki :serduszkate:

Hidden Identity
już wczoraj już sobie zakupiłam.

Agn napisał/a:

Nie rozumiem, jak można nie lubić koreańskich dram, tam tyle dobra się pałęta. Oczy idzie zgubić! :serce:

Nie ukrywam, taka była moja motywacja tych parę lat temu, kiedy zobaczyłam Faith... a potem kilka innych zza pleców Gosi :serduszkate:

Agn napisał/a:
BeeMeR napisał/a:

Trafiła bez pudła?

Trochę jej pomógł.... :mrgreen:

Edit:
Ajjjj Schorar.... :serduszkate: :serduszkate: :serduszkate:
Komentarz na dramabeans: Omo, Lee Jun-ki looks out of this world….It’s really as if he was born to shine in fusion sageuks, I swear…
I nic dodać, nic ująć :serduszkate:

Agn - Wto 16 Cze, 2015 09:20

Trzykrotka napisał/a:
Planuję latem festiwal CSW - Bodyguarda, filmy, poprawienie napisów do TGL, może i CH się zmieści do powtóreczki

Ze wszystkiego ładnie zdajesz relację. Nie przyjmuję odmowy! :mrgreen:
A może i Hwajung choć spróbujesz? ;)

Trzykrotka napisał/a:
BeeMeR napisał/a:

Trafiła bez pudła?
Trochę jej pomógł....

Dżentelmen. :mrgreen:

Hidden już wczoraj można było nabyć? :mysle: Gdzie? Gryzoń zapiera się łapkami, że nie wie, o co mi idzie, a standardowe źródełko jest od jakiegoś czasu nieczynne (zawiadowca rzeczki zbiera na, khem, deinstalację tamy).

Trzykrotka - Wto 16 Cze, 2015 09:28

Agn napisał/a:

Zdam relację, na pewno. Hwajung pracowicie zbieram, zobaczymy...

Agn napisał/a:
(zawiadowca rzeczki zbiera na, khem, deinstalację tamy).

Echchch... Żałuję, bo dobre było. Przynajmniej człowiek trzymał rękę na pulsie. Ale i w innej studzience, z której za BeeMer :kwiatek: teraz czerpię, pokazuję "najnowsze dodatki."

Divorce Lawyers są już dwa ostatnie odcinki. Teraz po nich wchodzi 7000 Days, Ji Won i Książę z Muszkieterów oraz hyung z Pinokia.

Agn - Wto 16 Cze, 2015 09:32

Trzykrotka napisał/a:
Zdam relację, na pewno. Hwajung pracowicie zbieram, zobaczymy...

Nie bój się Hwajung, to piękna drama. Najwyżej nie dooglądasz, ale spróbowanie nie boli. :)
Trzykrotka napisał/a:
Ajjjj Schorar.... :serduszkate: :serduszkate: :serduszkate:
Komentarz na dramabeans: Omo, Lee Jun-ki looks out of this world….It’s really as if he was born to shine in fusion sageuks, I swear…
I nic dodać, nic ująć :serduszkate:

*skwapliwie potakuje* Ale fakt, wygląda jak nie z tego świata. Od razu widać, że nie do końca istota ludzka. ;)

Dobra, zmykam. Do wieczora! :)

BeeMeR - Wto 16 Cze, 2015 17:35

Agn napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
Planuję latem festiwal CSW - Bodyguarda, filmy, poprawienie napisów do TGL, może i CH się zmieści do powtóreczki

Ze wszystkiego ładnie zdajesz relację. Nie przyjmuję odmowy! :mrgreen:
Już czekam na relacje - z Bodyguadra i Hwajung zwłaszcza :mrgreen:
Agn - Wto 16 Cze, 2015 20:32

Bodyguarda szczególnie, co? ;) Ja się go wystraszyłam mimo wszystko. I jak wielbię CSW, tak tego nie ważyłam się po dziś dzień tknąć. :?

No ale na szczęście Hwajung jest dobre i właśnie mam najnowszy odcinek. *cieszy się* Gdzie te napisy... *idzie się rozejrzeć*

BeeMeR - Wto 16 Cze, 2015 21:27

Cytat:
Bodyguarda szczególnie, co? ;) Ja się go wystraszyłam mimo wszystko.
a ja się na nim sporo śmiałam - acz załamek też niemało było ;)
Ciekawa jestem, jak go odbierze Trzykrotka :mrgreen:

Trzykrotka - Wto 16 Cze, 2015 22:23

Pewno z dużą ilością przewijanek to będzie, ale jednak chcę zobaczyć tę Seung Wonową prehistorię.
Hero też planuję zobaczyć w wakacje - może w kombinacji z Scholarem, żeby sobie wzmacniać Junkowe wrażenia :mysle:

Agn - Wto 16 Cze, 2015 22:27

Trzykrotka napisał/a:
Pewno z dużą ilością przewijanek to będzie, ale jednak chcę zobaczyć tę Seung Wonową prehistorię.
Hero też planuję zobaczyć w wakacje - może w kombinacji z Scholarem, żeby sobie wzmacniać Junkowe wrażenia

Festiwal CSW i podwójna dawka Junkiego - Trzykrotko, dbaj o serce, toć ty możesz się wykończyć. Tak, wiem, to piękna śmierć, ale jednakowoż... kto nam będzie pisał twoje piękne posty???
Acz w pełni rozumiem zapędy. :serduszkate:

Odnośnie filmu CSW: http://asianwiki.com/Gosanja,_Daedongyeojido

Speaking of CSW - jakaż piękna walka była na początku odcinka (zgodna z przewidywaniami BeeMeRka). :serce: Noremalnie chłopak za to obracanie nogami powinien dostać Junki's seal of approval! :serce2:

BeeMeR - Wto 16 Cze, 2015 22:32

Agn napisał/a:
Noremalnie chłopak za to obracanie nogami powinien dostać Junki's seal of approval! :serce2:
Ode mnie ma :szacuneczek: pięknie robi te wykopy z obrotu :serduszkate:
Agn - Wto 16 Cze, 2015 22:47

A widzisz tę drugą walkę??? :excited: No miał Ja Gyung wejście jak się patrzy i skopał kogo trzeba. :mrgreen: Bo panowie to ładnie wyglądają (i niech oni te ciuszki mają non stop, proszę... :serduszkate: ), ale póki co stoją na skraju lasu i niewiele mają do roboty. Hah! Dobrze, że się jeszcze trzeci pan napatoczył do akcji. Skończenie się cieszę, że ten bohater wrócił. :mrgreen: Ino jak miał niewyjściową fryzurę, tak ma. Ech, nie można mieć wszystkiego... ;)

Czy mnie się wydaje, czy Szpieg planuje wysadzić zbrojownię w powietrze?!!! :evil:

BeeMeR - Wto 16 Cze, 2015 22:56

Agn napisał/a:
A widzisz tę drugą walkę??? :excited:
jeszcze nie było - i chyba obejrzę jutro, bom skonana. Też się cieszę że wrócił :banan_czerwony:
Agn - Wto 16 Cze, 2015 23:02

Oj, to nie spoileruję...
Agn - Wto 16 Cze, 2015 23:48

Skończyłam 19. odcinek Hwajung. Podejrzewam, że Basi się będzie mniej podobał niż mnie, bo po drodze sporo było takiego - co, kto, kiedy i gdzie? Ale mnie nie wadziło. No i pojawienie się Ja Gyunga przyspieszyło nieco tempo - lać to on się potrafi. :serce:
Królewna też miała swoją widowiskową scenkę
Spoiler:
idzie na tle wybuchów. Trochę mnie to rozbawiło, bo to nieco dziwnie wygląda, ale niech tam - niech ma swoje pięć minut.

Obrazki jutro. Na teraz, coby mi się dobrze spało, wklejam sobie coś innego, bo czemu nie?

Edycja: Hanbok alert!!! Tak będą wyglądały wampiry...

Trzykrotka - Śro 17 Cze, 2015 12:55

Agn napisał/a:

Edycja: Hanbok alert!!! Tak będą wyglądały wampiry...

Uff, tylko Jun Ki będzie tak wyglądał :wink: pani z pazurami i ogryzający się panowie to Orange Marmelade

Baek Dong Soo
numerek 10,
czyli nasi koledzy we trójkę robią taką zadymę w pałacu, że od razu dostają zsyłkę na MUR - znaczy - strzec stanicy na granicy. A tam piorą, wydobywają kimchi z jaskini i zżerają sokoły - posłańców :zalamka: Na naszego miszcza można liczyć zawsze.
Ponadto już się wydawało, że miaucząca popierdółka w końcu zginie - ale nie. Wylizał się chłopka i jeszcze bardziej jest żądny krwi. Ja już znieść nie mogę tej postaci.
Podobała mi się bardzo akcja z przemalowywaniem mapy z pleców dziewczyny na papier :wink: I już jestem ciekawa, jakim sposobem ginsaeng będzie usuwać z jej pleców tak ogromny tatuaż.

Teraz zestawienie - tak oto flower boy stał się mężczyzną, czyli Jaejong zdybany w koszarach.

Ciekawam jak Jin Hyuk się prezentuje.