To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Literatura - Proza i poezja - Najgłupsze książki, jakie wpadły wam w ręce

Aragonte - Nie 03 Maj, 2015 20:56

Jest dalszy ciąg! :love_shower:
http://polaherbaciane.blo...ku-czesc_3.html

Ania Aga - Nie 03 Maj, 2015 20:57

http://polaherbaciane.blo...ku-czesc_3.html
wedle życzenia

Ania Aga - Nie 03 Maj, 2015 21:25

Gdybyśmy nie czytali złych książek, nie wiedzielibyśmy, które są dobre
Znalazłam motto do tego działu, pochodzi z audycji Droga przez mąkę, wypowiada je Andrzej Potocki.
http://www.polskieradio.p...-kontrrewolucji

Agn - Nie 03 Maj, 2015 22:13

Dzieki.

O borze wszechszumiacy - Krolowa Matka ma racje! AutorKasia nie istnieje. To projekt naukowy!!! Aaaaa!!!

Anaru - Pon 04 Maj, 2015 00:21

Aragonte napisał/a:
BeeMeR napisał/a:
Agn napisał/a:
(Się będę miała z pyszna, jak Anaru stwierdzi, że książki są super, a my się czepiamy i hejtujemy bez potrzeby. :lol: )
tak - niewątpliwie tak właśnie będzie :lol:

No, wprowadziłoby to nieco fermentu na forum :mrgreen:

Haaa *zaciera łapki*
Już za długo było cicho i łagodnie na forum, czas na FERMENT. :twisted:

Żartowałam. :mrgreen:
Nie przeczytałam jeszcze, bo dopiero chwilę temu wróciłam z wyjazdu (część z was pewnie widziała foty na fb ;) ), na razie jestem na początku książki i po przedstawieniu postaci, właściwa akcja się jeszcze na razie nie rozwinęła. ;) Dziś na pewno nie tknę. :wink:

Jutro sobie przeczytam powyższą recenzję. :wink:

Aragonte - Pon 04 Maj, 2015 00:30

Jest pełna spoilerów, więc uważaj :wink:
Agn - Pon 04 Maj, 2015 08:01

Tak, tak. Unikaj spoilerow. Sa strrrrraszneeee! :twisted:
Aragonte - Pon 04 Maj, 2015 09:41

Agn napisał/a:
Tak, tak. Unikaj spoilerow. Sa strrrrraszneeee! :twisted:

Ja oddałabym to inną emotikonką...
:zalamka: :obrzydzenie:

BeeMeR - Pon 04 Maj, 2015 10:05

Spoilery są takie, że treści nie tknę nawet kijem :P
Eeva - Pon 04 Maj, 2015 10:05

Zachęcacie mnie coraz bardziej :D
BeeMeR - Pon 04 Maj, 2015 10:19

Mnie szkoda czasu na złe i źle napisane książki, skoro ciężko mi idzie wygospodarowanie go na dobre...
Anaru - Pon 04 Maj, 2015 10:44

Eeva napisał/a:
Zachęcacie mnie coraz bardziej :D

Jeżeli się dobierzesz, to chcę, pragnę i pożądam recenzji! :flirtuje2:

Eeva - Pon 04 Maj, 2015 10:49

Boję się, że to moze być za dużo NAWET jak dla mnie.
Muszę się przymierzyć psychicznie...

Agn - Pon 04 Maj, 2015 15:35

Są pewne granice. Eevuś, wróć do wampiórów, wilkołąków i innych takich... Wiem, że ciebie antropologiczna uczciwość pcha do czytania tego badziewia, ale naprawdę - nie musisz sobie tego robić. ;) Nikomu nie powiemy! ;)
BeeMeR napisał/a:
Mnie szkoda czasu na złe i źle napisane książki, skoro ciężko mi idzie wygospodarowanie go na dobre...

Poza tym, jak słyszałam, czyta się dla przyjemności. A czytanie wypocin Michalak jawi mi się jako okrutna tortura...

Eeva - Pon 04 Maj, 2015 16:05

Agn napisał/a:
Eevuś, wróć do wampiórów, wilkołąków i innych takich... Wiem, że ciebie antropologiczna uczciwość pcha do czytania tego badziewia, ale naprawdę - nie musisz sobie tego robić. Nikomu nie powiemy!

Antropologiczna uczciwość. Jak pięknie to nazwałaś, dziękuję! :ops1:

Agn - Pon 04 Maj, 2015 18:20

Bardzo długo i starannie szukałam odpowiedniego określenia. :lol:
Eeva - Pon 04 Maj, 2015 21:51

Doceniam!
Agn - Nie 10 Maj, 2015 19:06

Boruuu... kojarzycie After Anny Todd? Taki Grey dla studentów, jak się okazuje. Zajrzałam do środka, celem sprawdzenia, o co kaman. Otwieram na losowej stronie. On jęczy i prosi, by mu tak dalej robiła. Zamykam, nie chcę tego czytać.
Otwieram na innej losowej stronie.
On jęczy i prosi, by mu tak dalej robiła.
What the...?
Otwieram na kolejnej stronie.
Zgadnijcie, co robią. :roll:
Nic to, stwierdziłam, że opowieść o studentce, która poznaje rozpalającego ją do imentu kolesia i ich namiętny romans składa się wyłącznie ze scen jękliwych. No dobra, to choć poczytam fragment. Więc on jęczy, ona jęczy, ona jemu robi dobrze (warto wspomnieć, że fizycznie jest dziewicą), potem on jej... trzy rozdziały później (przysięgam) jeszcze nie skończyli. Ba! Panna wciąż jest dziewicą!
Zamknęłam książkę, boję się otwierać na kolejnej losowej stronie. :?
Druga część jest grubsza i wściekle różowa. :roll: Mogę tylko zgadywać, czy parka się czegoś dojęczała. :P

Jotka - Nie 10 Maj, 2015 21:17

Kiedy zaczynałam czytać książki (tak około 16 lat), ciotka podsuwała mi romanse ze słowami: Jak się zaczyna SCENA przewracasz 3 kartki i jest już normalnie :mrgreen: Widać wszystko się zmienia :wink:
Eeva - Nie 10 Maj, 2015 21:24

A czy koles jest chociaz mroczny i tajemiczy?
Agn - Nie 10 Maj, 2015 22:08

Choinka go wie, ale jeśli jesteś spragniona tej wiedzy, to jutro to dla ciebie sprawdzę. Poświęcę się, niech tam... :-P
Eeva - Nie 10 Maj, 2015 22:29

Bede niezmiernie wdzieczna! ;)
Anaru - Nie 10 Maj, 2015 22:54

Niezależnie od tego jak barrrrdzo jest mhrrroczny i tajemniczy, najwyraźniej jest jakiś upośledzony. :mysle:
Agn - Nie 10 Maj, 2015 23:04

Wiesz, ja rozumiem, że facet z panienką jest, ona mu dogadza tak, siak i owak, ale, tam do licha, ileż można zabierać się do rzeczy? To już Grey jakoś szybciej ogarniał temat i choć on też jęczał "Poczuj to dla mnie, mała", to przynajmniej scena zamykała się w jednym rozdziale. :roll:
akne - Nie 10 Maj, 2015 23:39

Agn napisał/a:
Wiesz, ja rozumiem, że facet z panienką jest, ona mu dogadza tak, siak i owak, ale, tam do licha, ileż można zabierać się do rzeczy? To już Grey jakoś szybciej ogarniał temat i choć on też jęczał "Poczuj to dla mnie, mała", to przynajmniej scena zamykała się w jednym rozdziale. :roll:

:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Dobre strony Grey'a :rotfl: :rotfl: