Seriale - Daebak! Szczęśliwa trzynastka...
BeeMeR - Wto 05 Gru, 2017 21:46
| Agn napisał/a: | | pojawił się Boguś! Najpierw w lekarskim kitlu, a potem w prawniczym garniaku. Młody, wykształcony i najwyraźniej wredny - już go lubię. On jest zUy, prawda? | Też mi się podoba jego postać podobało mi się też przesłuchanie podejrzanego - SIG jako nerd okularnik
Trzykrotka - Wto 05 Gru, 2017 21:56
| Agn napisał/a: | On jest zUy, prawda? |
ZUy, a w każdym razie niejednoznaczny.
Patrzcie, co za perwersja - pierwszy raz widzieć Bogusia - od razu jako ZUego. I podobno, jak znalazła Aragonte przez krótki czas kręcił IRY i AM 1988 równocześnie, na zakładkę.
Agn - Wto 05 Gru, 2017 22:14
| Trzykrotka napisał/a: | | ZUy, a w każdym razie niejednoznaczny. |
Mniam! To już się cieszę, co Boguś pokaże w tym zakresie.
Aragonte - Wto 05 Gru, 2017 22:14
| Agn napisał/a: | | Wygląda trochę jak stara maleńka, a nie młodziutka dziewczyna. |
Zaraz, ale ona przecież nie gra młodziutkiej dziewczyny
Agn - Wto 05 Gru, 2017 22:16
Nie gra, ale zachowuje się czasem jak by odpowiadało młodej dziewoi (znaczy się postać, nie wiem, jak zachowuje się zazwyczaj ta aktorka prywatnie). No i baby face czy nie, to już nie wygląda za ładnie.
Aragonte - Wto 05 Gru, 2017 22:35
| Trzykrotka napisał/a: | | Patrzcie, co za perwersja - pierwszy raz widzieć Bogusia - od razu jako ZUego. |
To jestem perwersyjna
BeeMeR - Wto 05 Gru, 2017 22:36
| Agn napisał/a: | | zachowuje się czasem jak by odpowiadało młodej dziewoi (znaczy się postać, nie wiem, jak zachowuje się zazwyczaj ta aktorka prywatnie). No i baby face czy nie, to już nie wygląda za ładnie. | Odbieram ją tak samo. Skończyłam 3. odc.
Podobało mi się zamknięcie sprawy podejrzanego - przynajmniej na chwilę obecną.
Agn - Wto 05 Gru, 2017 22:39
| Trzykrotka napisał/a: | | Patrzcie, co za perwersja - pierwszy raz widzieć Bogusia - od razu jako ZUego. |
Ale co zrobić? Pierwsze ujęcie nad ofiarą napaści i ten dziwny, podejrzany uśmieszek - nieee, nie uwierzę, że to pluszowy miś, choćby nie wiem co. Pluszowym misiem (mięciutkim i cieplutkim, idealnym do przytulania w nocy) był w R88. Tu sobie może choćby i z nożem grasować.
BeeMeR - Wto 05 Gru, 2017 22:45
| Aragonte napisał/a: | | To jestem perwersyjna | To ja ani trochę - za to na bogato pierwszy raz widziałam go w roli księcia , dziś sobie przypomniałam, że pod koniec filmowania dostawał jakąś nagrodę i sobie z kimś gratulowali wzajem tytułując się mężu/żono - sprawdziłam, pewnie, że za Reply i rozmawiał z Hyeri (za którą tuż siedział RYJ znaczy RJY czy jak mu tam)
Agn - Wto 05 Gru, 2017 22:56
Ok, zbliżam się do końca odcinka nr 3 i jakoś mnie męczy pewna sprawa.
Jak się kogoś chce przesłuchać, to ten ktoś musi być do dyspozycji policji - jako świadek powiedzmy. To ok, świadka można uziemić, ale najwyraźniej nie można tego samego zrobić z podejrzanym o morderstwo kolesiem. Więc ten sobie leeeeci choinka wie gdzie.
Co?
BeeMeR - Wto 05 Gru, 2017 23:00
| Agn napisał/a: | | świadka można uziemić, ale najwyraźniej nie można tego samego zrobić z podejrzanym o morderstwo kolesiem | Ja nie wysilam tak mózgownicy co jest możliwe, a co nie tylko po prostu oglądam i łykam co dają np. że nie mieli dowodów, to musieli drania wypuścić - już mi się bardzo dobrze ogląda dramę
spotkanie Sherlocka z Brewką jest doskonałe
czy to starsza wersja tego przesłuchiwanego w odc. 1-2? Tak by pasowało...
pytanie retoryczne, oczywiście
Idę się odmeldować na dziś
Agn - Wto 05 Gru, 2017 23:09
| BeeMeR napisał/a: | | Ja nie wysilam tak mózgownicy co jest możliwe, a co nie tylko po prostu oglądam i łykam co dają np. że nie mieli dowodów, to musieli drania wypuścić - już mi się bardzo dobrze ogląda dramę |
Nie wiem czemu nie umiem się tak wyłączyć przy tej dramie. Może dlatego, że jeszcze mnie nie wsiorbała. W końcu większe absurdy łykałam jak gęś kluski (całe KoHS połknęłam i jeszcze się oblizałam!).
Aaa, czy złego dziada, co go Bogumił bronił, nie gra aby pan z Misaeng?
Trzykrotka - Śro 06 Gru, 2017 00:05
| Agn napisał/a: | To ok, świadka można uziemić, ale najwyraźniej nie można tego samego zrobić z podejrzanym o morderstwo kolesiem. Więc ten sobie leeeeci choinka wie gdzie.
Co? |
Ja to załapałam, więc już wyjaśniam: otóż on wcale nie był podejrzany o morderstwo. Policja zapewniła mu idealną furtkę - dlatego In Guk (Hyeon? Strasznie mają trudne imiona w tej dramie) ciągle ich wyzywa od durni. Gdyby Ji Ahn nie zadzwoniła do potencjalnej ofiary, tylko pruła ile Bozia w silniku dała i przyłapała kochasia na próbie zabójstwa, siedziałby już ślicznie za morderstwo abo jego próbę i nie trzebaby kombinować z Chińczykami. A tak gość "działał w obronie własnej" bo spanikowana niedoszła ofiara pierwsza się na niego rzuciła- nerwy puściły. Więc to on byl ofiarą napaści i dlatego się tak cwanie uśmiechał. Hyeong próbował go wytrącić z tego samodowolenia mówiąc w trakcie przesłuchania, że jest tylko kawałkiem gumy do żucia u obcasa i nawet rodzinka się go wstydzi. Pewnie pękłby głośno i z hukiem, gdyby nie pojawił się creepy Boguś. Do poprzedniego morderstwa przyznał się w kiblu i na ucho. Jedyna możliwość żeby goprzyskrzynić, to złapać za inne przestępstwo. Dokładnie w taki sposób działał Giuliani, burmistrz Nowego Jorku w prawdziwym życiu. Za jego rządów bardzo zmalała przestępczość w mieście.
Tutaj sprawa była tym bardziej gówniana, że ten gostek naprawdę jest tylko płotką, tak jak podejrzewa Hyeong.
Tak, to ten dupek żołędny z Misaeng, Kropek i jeszcze czegoś - wiecznie jakichś palantów grywa.
Jang Na Ra nadal irytująca, ale od 3 odcinka drama naprawdę dostaje kopa
Aragonte - Śro 06 Gru, 2017 02:46
Hyeon trudny? Dla mnie akurat to imię było łatwe do zapamiętania
Niestety nie mam teraz czasu na powtórkę IRY, mam maraton pracowy
Ale wrażenia będę chętnie czytac
Admete - Śro 06 Gru, 2017 06:57
| Aragonte napisał/a: | | Admete, pamiętasz motyw z paluszkiem? I oburzone miny kolegów Blacka, przeświadczonych, że wykonał mocno obelżywy gest |
Pamiętam W GG to była kwestia głównego bohatera, którego się kochało i któremu się kibicowało, a scenarzystka pojechała po bandzie. Z Blackiem jest o tyle inaczej, że to Kosiarz, nie człowiek.
U mnie nawet na nowe rzeczy nie ma czasu, co dopiero mówić o powtórkach. Siły tez i energii nie mam. Listopad i grudzień, to dla mnie koszmarne miesiące zawsze.
BeeMeR - Śro 06 Gru, 2017 07:44
| Agn napisał/a: | | Nie wiem czemu nie umiem się tak wyłączyć przy tej dramie. Może dlatego, że jeszcze mnie nie wsiorbała. | To ja mam odwrotnie - dlatego, że mnie aż tak nie wsiorbała nie kuszę się na żadne rozkminy, tylko oglądam jak leci. Z drugiej strony całkiem mi się podoba - a w kwestii policyjnych dram (medycznych, prawniczych itd., o guilty pleasure nie wspominając) to ja z założenia staram się zawiesić niewiarę To, że gość zamiast zostać złapany na gorącym uczynku stał się ofiarą napaści załapałam, ale podobał mi się numer, jaki mu wykręcił SIG
Pannę staram się ignorować ile wlezie (ileż można oglądać jak jedno dziecko łazi za drugim albo panna za facetem), panowie mi się podobają: creepy Boguś, przemądrzały SIG i poczciwina (pozorna zapewne) Brewka.
Trzykrotka - Śro 06 Gru, 2017 08:46
| Aragonte napisał/a: | Hyeon trudny? Dla mnie akurat to imię było łatwe do zapamiętania |
Trudny. Musiałam się przez chwilę zatrzymać i nauczyć tego imienia. Nie to, że on sam, ale imiona innych bohaterów też zawierają zbitki samogłosek, co w połączeniu z raczej trudnymi napisami sprawia mi problem. Może to też kwestia pracy, bo czas przedświąteczny to u nas katorga. Głowa odmawia posłuszeństwa po 8 godzinach nieustannego odbierania telefonów.
Zdaje mi się, że imię bohaterki jest takie samo jak w Two Cops, Ji An/Ahn.
Agn - Śro 06 Gru, 2017 09:34
| Trzykrotka napisał/a: | | Ja to załapałam, więc już wyjaśniam: otóż on wcale nie był podejrzany o morderstwo. |
Był, bo gdyby nie był, to by go nie przesłuchiwali.
A poza tym co to za obrona własna, kiedy facetowi nawet fryzura się nie zmierzwiła, a kobieta wylądowała w szpitalu ze śladami duszenia i siniakami? Ja bym się tym zainteresowała.
| Trzykrotka napisał/a: | | Tak, to ten dupek żołędny z Misaeng, Kropek i jeszcze czegoś - wiecznie jakichś palantów grywa. |
On był jeszcze w Kropkach? Kogo tam grał?
| BeeMeR napisał/a: | | To ja mam odwrotnie - dlatego, że mnie aż tak nie wsiorbała nie kuszę się na żadne rozkminy, tylko oglądam jak leci. |
Też jestem do wielu bzdur przyzwyczajona i je mogę łyknąć, ale jak drama mnie wciągnie, to wtedy łykam więcej i się nie przejmuję. Natomiast tutaj drama często udaje poważną, a przynajmniej nie głupkowatą i takie rzeczy po prostu rażą w oczy.
| BeeMeR napisał/a: | | panowie mi się podobają: creepy Boguś, przemądrzały SIG i poczciwina (pozorna zapewne) Brewka. |
Oj tak, panowie to siła tej dramy.
| Trzykrotka napisał/a: | | Zdaje mi się, że imię bohaterki jest takie samo jak w Two Cops, Ji An/Ahn. |
Coś w ten deseń.
Imienia In Guka na razie nie pamiętam, wiem, że coś na H. Dla mnie też jest trudne. Póki co jak ktoś o nim mówi i używa imienia, to wiem, że to o nim. Choć wolałabym pamiętać, jak się nazywają bohaterowie. Brewka kompletnie nie wiem, jak się nazywa, tak samo Boguś.
Trzykrotka - Śro 06 Gru, 2017 11:08
No właśnie.... I jeszcze imiona ofiar są podobne...
Oni tego gościa zgarneli z mieszkania, kiedy podduszał kobietę. Wiedzieli, że jest mordercą, ale w świetle prawa działał w obronie własnej. Nie było powodu zatrzymywać go w kraju.
W Kropkach grał dyrektora doktorki. Tego co się z nią umówił na randkę od razu w hotelu, a potem za karę wysłał na misję zagraniczną.
Admete - Śro 06 Gru, 2017 14:51
Zwiastun 17 odcinka Black:
https://www.youtube.com/watch?v=xTjWkEUD4jc
Iry dobrze mi się oglądało. Nie miałam problemu z umownością pewnych spraw kryminalno-policyjnych, bo to dla mnie nie była poważna policyjna drama, tylko raczej serial oparty na postaciach, charakterach.
Oglądam nadal Money Flower - zachwycam się Jang Hyukiem i jestem ciekawa, do czego posuną się poszczególne postacie, by osiągnąć swoje cele. Do małżeństwa już doszło i był nawet przeskok czasowy - 5 lat minęło.
Aragonte - Śro 06 Gru, 2017 15:25
| Admete napisał/a: | | Nie miałam problemu z umownością pewnych spraw kryminalno-policyjnych, bo to dla mnie nie była poważna policyjna drama |
Ano właśnie, dla mnie też - w przypadku Sherlocka BBC też nie da się podejść do fabuły śmiertelnie serio A to trochę podobna konwencja.
Admete, co jest w zwiastunie Blacka? Zrozumiałam, że Black odnajduje ciało Joona (znaczy się Wiadomo Kogo, żeby już bardziej nie spoilerować, i tak zaspoilerowałam niemalże wszystko).
Admete - Śro 06 Gru, 2017 16:12
Nie jest chyba bardzo spilerowy. Zajrzyj. Obejrzałam kawałek Two cops. Świetny ten wasz ulubieniec. Podoba mi się. Ale nie podoba mi się wątek fantastyczny. Wolałabym żeby policjant i oszust współpracowali normalnie jako żywi ludzie. Lubię policjanta jako policjanta i oszusta jako oszusta. To dzielenie się ciałem wprowadza za dużo komedii, a ja bym chciała poważniejszy ton. Ale serial ma świetne sceny akcji i jest dynamiczny. Scenariuszowo wygląda też dobrze. Pewnie będziecie się dobrze bawić
Aragonte - Śro 06 Gru, 2017 16:18
| Admete napisał/a: | | Nie jest chyba bardzo spilerowy. Zajrzyj. |
Nie mam jak, w pracy jestem i wyjdę stąd (skoro ogłoszono przerwę do 22.00 ) grubo po północy. Dlatego prosiłam o streszczenie
| Admete napisał/a: | | Obejrzałam kawałek Two cops. Świetny ten wasz ulubieniec. Podoba mi się. |
Jo Jung Seok jest bardzo dobrym aktorem - mówię ci, jego Hwa Shin w JI to była aktorska perełka, IMHO. Pięknie wygrał i komediowe sceny, i dramatyczne A w bonusie jeszcze zatańczył i zaśpiewał
Admete - Śro 06 Gru, 2017 17:23
Wierzę, bo w Two cops miałam próbkę. Naprawdę utalentowany. Zwiastun ma coś z dźwiękiem chyba. Wydaje mi się, że dowiemy się w końcu kim jest Black. Znów pojawia się motyw z zasłabnięciem. Chyba dowiemy się też jaką rolę odegrał w tym wszystkim lekarz, ojczym detektywa Hana. Black wygląda na załamanego.
Oglądam Doubtful Victory i tematycznie bardziej w moim guście niż Two Cops, tonacja jest poważniejsza. Ale na razie i tak nie wiem, czy oglądam czy nie. Za mało widziałam.
Aragonte - Śro 06 Gru, 2017 18:50
| Admete napisał/a: | | Zwiastun ma coś z dźwiękiem chyba. Wydaje mi się, że dowiemy się w końcu kim jest Black. Znów pojawia się motyw z zasłabnięciem. Chyba dowiemy się też jaką rolę odegrał w tym wszystkim lekarz, ojczym detektywa Hana. Black wygląda na załamanego. |
Rozumiem, że będzie ta scena z początku dramy, w oceanie?
Ciekawe, czemu Black jest załamany
Trochę instagramowych zdjęć Go Ary i nie tylko:
https://www.instagram.com/ara_go_0211/
|
|
|