Seriale - Prawnik potrzebny od zaraz! - czyli dramaland po raz 15-ty
Trzykrotka - Sob 08 Wrz, 2018 00:58
| Aragonte napisał/a: |
Specyfik do moczenia nóg? Eugene miał szczęście, że to nie było nic trującego |
A i owszem wypite wywolywalo wiadome kibelkowe sensacje. Widać, jak ludzie Ae Sin kochają każdego, kto jej w ich mniemaniu zagraża.
Ciekawa jest relacja Dong Mae i Hiny. On wchodzi bez pukania do jej pokoju, ale chce się wycofać widzac, że ona bierze kapiel. Wejdź, juz skończyłam, mówi ona i bez żenady wstaje z wody, owijając się szlafrokiem. On nie to, że się jakoś gapi, ale zauważa mimochodem, że jak na kobietę na mnóstwo blizn na ciele. "Nie było łatwo być kobietą z Joseonu w Japonii," odpowiada Hina i dalej już przechodzą do sprawy, z którą on przyszedł.
Nawiasem mówiąc Dong Mae wie, ze postrzelił panienkę, ona wie, że on wie, co dala mu do zrozumienia, ale jest pewna, ze on tej wiedzy nie obróci przeciw niej.
Aragonte, przybywaj w sukurs
Aragonte - Sob 08 Wrz, 2018 01:08
| Trzykrotka napisał/a: | | Ciekawa jest relacja Dong Mae i Hiny. On wchodzi bez pukania do jej pokoju, ale chce się wycofać widzac, że ona bierze kapiel. Wejdź, juz skończyłam, mówi ona i bez żenady wstaje z wody, owijając się szlafrokiem. On nie to, że się jakoś gapi, ale zauważa mimochodem, że jak na kobietę na mnóstwo blizn na ciele. "Nie było łatwo być kobietą z Joseonu w Japonii," odpowiada Hina i dalej już przechodzą do sprawy, z którą on przyszedł. |
Na Tumblrze widziałam narzekania, że nie ma podobno nic o wspólnej historii Dong Mae, Hiny i Hotaru. A szkoda. Zdecydowanie Dong Mae (tak samo jak Yi Bang Ji, co obwieszczałam głośno w tym wątku ) zasługuje na spin-off
| Trzykrotka napisał/a: | | Nawiasem mówiąc Dong Mae wie, ze postrzelił panienkę, |
Ja zrozumiałam te różne wpisy i gify tak, że on zorientował się tuż przed strzałem, tj. rozpoznał ją, i dlatego strzelił tak, żeby zranic, ale broń Boże nie zabic. I stąd miał takie spojrzenie podczas tej sceny.
A jeśli chodzi o spojrzenia, to na mnie działa spojrzenie DM w tej scenie
Hyhy, mały BTS - "lustereczko, powiedz przecie..."
http://fyeahyooyeonseok.t...heck-the-mirror
A w wolnej chwili przeczytam jeszcze do końca te wpisy o tarocie w Słoneczku:
https://mastermoons.tumblr.com/post/177707632917/mr-sunshine-i-am-coming-unraveled-i-am-coming
Hyhy - Dong Mae został uznany za jednego ze Ślizgonów
"We all know that Dong Mae is a Slytherin, and Slytherins do not act until they’ve weighed every single option".
Trzykrotka - Sob 08 Wrz, 2018 11:59
Ona potem kazała wyrzucić tę spódnicę.
Scena jest poruszająca i bardzo intensywna, jedna z najlepszych z udziałem YYS
Aragonte - Sob 08 Wrz, 2018 13:29
Mam wrażenie, że wszystkie sceny Dong Mae są intensywne albo bardzo intensywne
*mądrzę się, chociaż prawie nic nie widziałam...*
A propos sceny kąpieli Hiny i jej blizn - widziałaś to zestawienie zdjęc na Tumblrze, oczywiście?
http://captainchoisiwon.t...r-this-parallel
Trzykrotka - Sob 08 Wrz, 2018 14:20
Tak, widziałam Hina, Dong Mae - az się prosi o spin offy.
Nadal trwam przy zdaniu, że Eugene nie jest najciekawszym z bohaterów, a aktor wcale nie pomaga.
Aragonte - Sob 08 Wrz, 2018 14:23
| Trzykrotka napisał/a: | | Nadal trwam przy zdaniu, że Eugene nie jest najciekawszym z bohaterów, a aktor wcale nie pomaga. |
Wierzę ci Rozumiem, że przewracasz się ze zgrozy?
Ale na Soompi, z tego, co widziałam, częsc jest mocno cięta na Dong Mae, zwłaszcza po tym, co zrobił w 18. odcinku.
BeeMeR - Sob 08 Wrz, 2018 14:24
| Cytat: | | I dla BeeMeRka - na tym blogu, gdzie znalazła wpis o Chilbongu i YYS, jest też trochę wpisów o AM94, to jeden z nich: | Przejrzałam wszystkie wpisy acz niekoniecznie czytałam od góry do dołu
Btw - widzicie tu jakieś magiczne oko? Bo ja za Chiny ludowe choćbym zezowała cały dzień
Alicja - Sob 08 Wrz, 2018 14:35
Nie mam laptopa od tygodnia. Piszę na smartfonie i klnę pod nosem. Czeka mnie kolejny tydzień bez komp,ale to dobrze, bo jesienią mam gorszy nastrój i muszę się wysypiać
Został mi tylko 1 odc ( nie iść smartfonie#$@!## tylko odc! ) Secret Forest. Ach, jak mi smutno. Nieważne czy prezes w Life czy prokurator w SF zaciukałby kogoś na dobre, po wszystkim mogłabym go jeszcze pogłaskać po głowie
Admete, czekam cierpliwie, nie śpiesz się. Dbaj o zdrowie, o nerwy
Jestem na rozdrożu,gdy lapek wróci z naprawy muszę wybrać między detalami czekajacymi w kolejce. Mam słoneczko, Cruel Ciru,Signal, Witch's court( nie ciut, nie ciut!!) Ale nerwy mam tak zszargane że chętnie obejrzałabym coś spokojnego, bez krwi.
Agn chodzi po Windsorach i Buckinghamach, Dorfi coraz piękniejsza w swoich sukniach na rekonstrukcjach, a ja dopiero skończyłam wyrywać chwasty w ogródku i kręgosłup mnie boli. Ot,Life
Aragonte - Sob 08 Wrz, 2018 15:03
| Alicja napisał/a: | | Jestem na rozdrożu,gdy lapek wróci z naprawy muszę wybrać między detalami czekajacymi w kolejce. Mam słoneczko, Cruel Ciru,Signal, Witch's court( nie ciut, nie ciut!!) Ale nerwy mam tak zszargane że chętnie obejrzałabym coś spokojnego, bez krwi. |
Jak chcesz coś bezkrwawego, to nie oglądaj na razie Słoneczka Cruel City nie oglądałam, ale bardzo lajtowe też chyba nie będzie, Signal też nie bardzo (chociaż jest świetne).
Alicja - Sob 08 Wrz, 2018 15:33
| Aragonte napisał/a: | | Jak chcesz coś bezkrwawego, to nie oglądaj na razie Słoneczka |
zasmuciłaś mnie pisałam je w kolejności w jakiej mój móżdżek rozważa oglądanie
Aragonte - Sob 08 Wrz, 2018 15:49
Ja też nastawiam się na oglądanie tego w najbliższym czasie, ale spodziewam się, że pierwsze odcinki będą trudne, bo w segukach z reguły dręczą na początku bohaterów w wieku dziecięcym, żeby potem mieli traumy przez resztę dramy
Trzykrotka - Sob 08 Wrz, 2018 15:59
Cruel City to też okrutna drama. Nie polecam na zszargane nerwy. Może to czas na Duszkę? Dużo jedzenia, dużo całowania, jest i kryminał i duchy. No i pan zazdrosnik z JI.
BeeMeR - Sob 08 Wrz, 2018 16:01
Alicjo - z ciekawości - Master i Sun porzuciłaś?
Admete - Sob 08 Wrz, 2018 16:12
Alicjo mam tak samo. Nawet niedawno napisałam, że jakby zagrał mordercę, to też bym go lubiła Alicjo będziesz miała napisy z NF. Najwyżej postaram ci się je dopasować. Bo z tłumaczeniem, to teraz kiepsko. Mam mnóstwo papierów do zrobienia i harmonogram dyżurów dla wszystkich.
BeeMeR - Sob 08 Wrz, 2018 16:37
Obejrzałam wycinki nauki "love" ze Słoneczka i omal nie zasnęłam w połowie - jacy oni oboje statyczni Właściwie pomyliłam się wyżej, to nie panna ma jedną minę tylko pan Kamienna Twarz
https://www.youtube.com/watch?v=CXVt7K8nfNY
Historia Korei w skrócie (około 5 min)
https://www.youtube.com/watch?v=uficJwaZygw
Admete - Sob 08 Wrz, 2018 19:09
Pospamuję trochę, a co mi tam
Nowy zwiastun Terius behind me i Warszawa
https://www.youtube.com/watch?v=tDreA2yBnbo
Dla Trzykrotki - scena pocałunku z Drar judge/Your honor - z tym aktorem, którego lubisz - ładna:
https://www.youtube.com/watch?v=klqBAJk5SgE
Trzykrotka - Sob 08 Wrz, 2018 21:14
| BeeMeR napisał/a: | Obejrzałam wycinki nauki "love" ze Słoneczka i omal nie zasnęłam w połowie - jacy oni oboje statyczni |
No niestety, mówiłam - aktora do roli wybrano wyłącznie ze względu na płynną angielszczyznę Prezentuje się dobrze w mundurze i ma ładny głos i na tym byłby koniec zalet. Bolesne to zwłaszcza w zestawieniu z barwnością YYS i łajdackim czarem Jaśka. Ale - o dziwo - w gruncie rzeczy po pewnym czasie przestaje to przeszkadzać, bo tak naprawdę "love" schodzi w Słoneczku na dalszy plan. O niebo intensywniejsza jest relacja "czy wiesz, agassi, dlaczego wróciłem do Joseonu? Bo choćbym nie wiem ile myślał, to była jedyna droga do ciebie"
Odcinek 10 udokumentowany w każdej z 5 min
Samuraj oberwał publicznie po gębie, ale odchodził z uśmiechem na ustach, bo agassi użyła określenia "obyś i ty dozył takich czasów," co on uznał za świetną wróżbę na przyszłość. Dopiero co życzyła mu śmierci, teraz chce, żeby żył. Zakochany głupek.
Panowie w pokoju Jaśka. Jasiek wyciąga kieliszki i mówi, że będzie podejrzane, jeśli będą we trójke w pokoju i nie będą pić, na co Eugene stwierdza, że bardziej podejrzane będzie jeśli właśnie będą. Kocham ich w tym tercecie
W bonusie: Kyle - Argus na ślizgawce - uroczy jest
10 odcinek to trochę cisza przed burzą. Po usłyszeniu historii o pochodzeniu Eugene panna nie odzywa się do niego słowem, co on interpretuje jednoznacznie. Oboje cierpią, każde w swoim kąciku, a Eugene postanawia w końcu opuścić Joseon i nie przyjmuje królewskiej propozycji poprowadzenia Akademii Wojskowej w stolicy. Ale za to zaczyna uczyć się czytać i pisać. Tu ze swoim naczycielem
W bonusie - oczy Samuraja jeszcze raz
A teraz lecę oglądać linki Admete
Edit: jaki ładny, smutny kissu Dzięki Admete. Szkoda, że YSY wybiera od jakiegoś czasu dramy, których nie chce mi się oglądać, nawet dla niego.
Aragonte - Sob 08 Wrz, 2018 21:47
No, Trzykrotko, taką dokumentację mimiki Samuraja to rozumiem
| Trzykrotka napisał/a: | O niebo intensywniejsza jest relacja "czy wiesz, agassi, dlaczego wróciłem do Joseonu? Bo choćbym nie wiem ile myślał, to była jedyna droga do ciebie" |
Awwww
Coś jest na rzeczy z tym Bohunem - chodzi mi po głowie tekst Skrzetuskiego (cytat z pamięci, niedokładny): "jednak to dobrze, że on przy niej człowieka czekanem rozszczepił"
Wiadomo, że nic z zakochania Dong Mae nie będzie, ale przynajmniej wyobraźnia nam pracuje, a to się liczy
Ja dopiero oglądam pierwszy odcinek Słoneczka, więc niewiele mam do napisania poza tym, że kadry są bardzo ładne, a zaliczanie traum dziecięcych - w toku.
Idę dalej oglądac.
Trzykrotka - Sob 08 Wrz, 2018 23:13
Coś jest na rzeczy z tym Bohunem - chodzi mi po głowie tekst Skrzetuskiego (cytat z pamięci, niedokładny): "jednak to dobrze, że on przy niej człowieka czekanem rozszczepił"
Wiadomo, że nic z zakochania Dong Mae nie będzie, ale przynajmniej wyobraźnia nam pracuje, a to się liczy |
Wiadomo, że miłość nieszczęśliwa jest najbardziej filmowa i książkowa i sprzedaje się zawsze znakomicie. Tam wszystkie miłości są nieszczęśliwe zresztą, ale Eugene swojej nie umie sprzedać w ogóle, a Hee Sung cierpi przybierając maskę wesołka. Samuraj natomiast jest bezkonkurencyjnym Bohunem. Dla pozostałych bohaterów - dobrze, że ona im pogardza jako zdrajcą Joseonu.
Aragonte, oglądasz Jedynkę przeba przetrwać jak borowanie zęba, trudno. Potem tez nie jest łatwo, ale jednak lżej.
Odcinek 11 do wesołych nie należy. Na gruncie prywatnym wszyscy cierpią w cichości, Eugene powoli żegna się z Joseonem, a do miasta przybywa ktoś, kto zagraża nie tylko Hinie, ale i całej joseonskiej konspiracji. Zmęczona trochę jestem, nie będę wiec już tych mroczności referować, a zreferuję tylko kolejny cudowny pomysł Jaśka - uszycie sobie ubranka na wzór tego, w którym jego narzeczona nocami wykonuje wyroki, a następnie zaproszenie jej na przystanek tramwajowy, celem przejażdżki. Okazuje się, że HS wykupił wszystkie bilety na tramwaj, aby przez jedno okrążenie cieszyć się obecnością narzeczonej sam na sam, ale przede wszystkim, żeby jej powiedzieć, żeby uważała, oraz nie zrywała zaręczyn, żeby on mógł zawsze przyjść jej z pomocą jakby co.
Plan zacny i udał się ostatecznie, ale oczywiście nie bez zgrzytów.
Bo do tanga trzeba dwojga...
Wpakował się na trzeciego, nie chciał oddać kasy za wykupiony przez Hee Sunga bilet, wykopać też się nie dał. Siedział ponuro naprzeciwko Ae Sin, przypomniał jej, że ma ona u niego dług do spłacenia i że termin już się zbliża, po czym zacząl wysiadać. A oto scenki z tegoż wysiadania
Wzrok Dong Mae spopielał,, a Ae Sin ledwo wstrzymała wybuch śmiechu
| BeeMeR napisał/a: |
Btw - widzicie tu jakieś magiczne oko? Bo ja za Chiny ludowe choćbym zezowała cały dzień
|
Ja też chyba coś mam ze wzrokiem
Aragonte - Sob 08 Wrz, 2018 23:39
Trzykrotko, no a fakt, że Dong Mae zatrzymał tramwaj mocą spojrzenia? Tego nie ujęłaś? No foch, normalnie foch
A co do wysiadania... Pewnie to przez nie teraz pewne ff-y powstają, których nie chcę tknąc nawet kijem
Oglądam drugi odcinek Słoneczka, jestem w połowie i kwilę sobie po cichu...
No gdzie ten Dong Mae, ja się pytam?? KES, słyszysz??
BeeMeR - Sob 08 Wrz, 2018 23:52
Ponieważ na 1500% zgubię link albo zapomnę taki mały falstart: Oskę Anno Domini 2018 imienia Dae Jang Geum w kategorii żarcie domowe otrzymuje seria Answer me x 3
https://www.youtube.com/watch?v=ncKGU_625-8
Aragonte - Nie 09 Wrz, 2018 00:03
Popieram Oskę za żarcie dla serii Answer Me
A u mnie wreszcie pojawił się Dong Mae
Tylko dwa razy sobie obejrzałam jego pierwszą scenę w Słoneczku, powściągliwa byłam
Trzykrotka - Nie 09 Wrz, 2018 00:13
| Aragonte napisał/a: | | Trzykrotko, no a fakt, że Dong Mae zatrzymał tramwaj mocą spojrzenia? Tego nie ujęłaś? |
Aj, niedopatrzenie, jak mogłam To była MOC w czystej formie! Za to doceń, ze uchwyciłam, jak lypie na nią spod oka, a oczy ma jak wściekły husky. Ten Jasiek tak go przemizial po plecach, że ja się aż ff przestałam dziwić. Jak dodać do tego jeszcze wymowne głaskanie po klapie kimona, to juz w ogóle...
BeeMer, ty Boga w sercu nie masz. Ja tu na kaszce i kleikach egzystuje, takue widoki przed snem to zabojstwo
Trzykrotka - Nie 09 Wrz, 2018 00:14
Tylko dwa razy sobie obejrzałam jego pierwszą scenę w Słoneczku, powściągliwa byłam |
Wejście ma jak się patrzy
Aragonte - Nie 09 Wrz, 2018 00:18
| Trzykrotka napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | | Trzykrotko, no a fakt, że Dong Mae zatrzymał tramwaj mocą spojrzenia? Tego nie ujęłaś? |
Aj, niedopatrzenie, jak mogłam To była MOC w czystej formie! Za to doceń, ze uchwyciłam, jak lypie na nią spod oka, a oczy ma jak wściekły husky. |
Ależ doceniam, doceniam Pół Tumblra na szczęście wyłapało moment z przystankiem "na żądanie", więc napatrzyłam się na to już nieco
| Trzykrotka napisał/a: | | Aragonte napisał/a: |
Tylko dwa razy sobie obejrzałam jego pierwszą scenę w Słoneczku, powściągliwa byłam |
Wejście ma jak się patrzy |
No ma, co tu kryc
KES chyba nie spodziewała się, że wywrze taki efekt, skoro wprowadziła go tak późno. A Jasiek w pierwszym odcinku ledwie mignął. I taki apatyczny, jak nie on.
|
|
|